Annons

Inredningsnyheter v. 12/2021

Söndag och som vanligt dags att summera veckans nyheter. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna från inredningsbranschen!


Den nyhet som fått allra störst genomslag i veckan? Att IKEA öppnar Cirkulärbutiker i alla sina varuhus. Det är de gamla Fyndavdelningarna som byter namn och kommer fortsatt att erbjuda fyndvaror som av olika anledningar inte kan säljas till ordinarie pris (skyltex, returer osv) men kompletteras även med möjligheten för kunder att lämna in sina begagnade IKEA möbler (dock enbart mot tillgodokort?) och här kommer man även att kunna köpa de second hand-möbler som andra har lämnat in.


Carl Hansen & Søn har annonserat att se släpper en kortare version av Børge Mogensens klassiska bänk med dubbelvävd rottingsits. 


Och Fritz Hansen släpper en ny variant av Sjuan-barnstolen, i varmbetsad ek med kromade ben.

I år fyller också Poul Kjærholms klassiska fåtölj PK22 hela 65 år och för att fira detta presenterar Fritz Hansen den i ett unikt jubileumsutförande klädd med exklusiva lädret Royal Nubuck som endast tillgänglig under en begränsad period.

Bodil Kjær har formgivit hängsoffan BK12 som är en del av en helt ny kollektion av utemöbler från danska Carl Hansen & Søn.


Norrgavel börjar sälja äggoljetempera via sin e-handel (tidigare har man bara kunnat köpa det i deras butiker). Äggoljetempera tillverkas av rå kallpressad linolja, ekologiska ägg (nedtorkat till pulver), vatten samt jord- och oxidpigment.

Nyheten Visir från Örsjö är en nytolkning av den klassiska kammarljusstaken, formgiven av Pierre Sindre. Precis som sin 1800-talsmodellen är den portabel men denna laddas smidigt upp med en USB-kabel och ny LED-teknik. Finns i mässing, koppar, svart och vitt.


Malin Appelgren som gör Kungalampetten lanserar handslagna påskägg i mässing. Läs mer här.

Notiser
– Husquarna och Ihopa lanserar grannboxarna. En ny delningstjänst för verktyg.
– Odd Molly blir renodlat fastighetsbolag.
– Marimekko firar 70 år i år med en jubileumsbok om deras klassiska mönster med titeln ”The Art of Printmaking”

– Boråstapeter på textila plagg i samarbete med Ann Ringstrand
– Skenande priser på sågade tärvaror. Råvarubrist hotar träförädlande industrin.


Stelton utökar 1920-talskollektionen Pilastro i räfflat glas och danska Mater lanserar en kollektion utemöbler som är tillverkade av havsplast (ocean waste plastic) av Nanna Dietzels design. Återbruket sägs spara 82% av CO2 utsläppen mot jungfrueliga material.


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.