Annons

Inredningsnyheter v.11/2021

Då var det söndag och dags att summera den senaste veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen! Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll.


Största skrällen kom i fredags eftermiddag, när det blev officiellt att Nordic Nest genom BHG Group har köpt 100 % av aktierna i den anrika möbelkedjan Svenssons i Lammhult. De äger sedan tidigare även Bygghemma, Trademax, Furniturebox, LampGallerian och finska Taloon.


Carl Hansen & Søn har annonserat att de firar sitt 70 år långa samarbete med Wegner genom att låta Ilse Crawford ta fram en ny färgpalett till hans fem mest ikoniska stolar. Säljstart maj 2021.


Himla lanserar sängkläder i 100% ekologisk bomull för barn.

Danska &Tradition lanserar Pantons klassiker Flower Pot i nya kulörer.


Den Belgiska designern Jean-Philippe Demeyer är aktuell med en vårutställning av stuvbiar och leftovers hos Svenskt Tenn, på Strandvägen i Stockholm.


IKEA släpper ett nytt Art event. Kollektionen består av tio heminredningsföremål som hyllar kreativiteten i vardagen: en dekorativ vägglampa av Sabine Marcelis, en väggklocka av Daniel Arsham, en bordslampa och ficklampa av Gelchop, en vas och en pläd av Stefan Marx och väggdekorationer av Humans since 1982.

Notiser
Cervera identifierar och fasar ut miljögifter. Målet är ett PFAS-fritt sortiment 2025.
– Postnord och Chalmers i samarbete för att minska transport av luft.

– I år fyller den klassiska Morakniven 130 år vilket lanseras med en Limited edition som bara tillverkas under 2021..
– Fram till 29 augusti 2021 visas ett urval av Matti Klenells alster från hans drygt 20-åriga verksamhet i utställningen ”Stanna här en stund” på Värmlands Museum i Karlstad. Rosenthals koncept Studio Line där de bjuder in nytänkande konstnärer, formgivare och modeskapare för att skapa limiterade porslinsprodukter firar 60 år i år. För att uppmärksamma jubileet lanserar de nu Sixty & Twelve – en kollektion bestående av sextio tongivande vaser från Studio Line som återskapats i tolv nya färger. Till sist, mest klickat på Hemnet är denna sommardröm på Gotland till salu via Bertwig.


Foto: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.