Annons

#helgenshygge Överkastmeditation


Jag har nog alltid tyckt att ordet meditera har klingat lite… flummigt? Innan jag själv fastnade för det. Därför misstänker jag att det här inlägget kommer dela er i två läger. Många lär nog scrolla förbi texten och tänka att det här inte är något för dem. Men jag skulle inte skriva detta om jag inte också visste att det är några av er, som inte har testat tidigare, som kommer att få uppleva något helt fantastiskt. Om ni bara har lite tålamod med er själva. Man kommer sällan in i meditationerna på första försöket, men om du testar att göra det 10 minuter om dagen i 10 dagar och fortfarande inte tycker att det gör någon skillnad – då kanske du har fog att förkasta det 😉

1) Ladda ner appen Insight timer. Den är helt gratis och enkel att komma igång med (nej, jag är inte sponsrad – jag vet inte ens vem som har gjort den).

2) Bädda sängen och lägg dig på överkastet i 10 minuter. Eller sätt dig i soffan, rätt upp och ner. Du behöver ingen Yoga-matta, ingen sittkudde och inga rökelser. Bara din mobiltelefon och ett headset (har du inte det kan du använda högtalarfunktionen).

3) Sök reda på den guidade meditationen jag tipsar om nedan eller välj någon av de lärare jag listar. Känns ingen av deras teman lockande kan du hitta egna genom att söka på olika ämnen och olika inriktningar. Eller klicka på kartfunktionen och kika på vad andra som bor nära dig har valt för meditationer just nu.

Möt din inre 90-åring
Av: Daniek Ek, leg. psykolog.
Kom ner i varv och möt dig själv som 90-åring. En övning som hjälper dig fundera över dina livsvärden.

Fem lärare jag gillar
Davidji
Mooji
Daniel Ek
Dr Antonio Mariano
Björn Natthiko Lindeblad

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  jag läste katarina gospics bok ”välj rätt en guide till bra beslut” .

  människor som mediterar tar mer rationella beslut så det är kanske inte så flummigt?

 • Suck skriver:

  Nyfrälst?

 • Jenny skriver:

  Jag som trodde att det skulle handla om nåt meditativt i att bädda sängen och lägga på överkastet????

  • Frida Ramstedt skriver:

   Haha… finns absolut något rituellt i det också – men jag syftade mer till att man inte behöver krångla till det så fasligt med utrustning och rekvisita. Det räcker att lägga sig på sängen. Och är den bäddad har (i alla fall jag) lite lättare att hålla mig vaken genom meditationsövningen 🙂

 • Jag ber till Gud.det är nog att betrakta som ganska konstigt Det är nog lite på samma sätt. Genom bön får jag kraft, kan sortera känslor och kan släppa saker. I bön öppnar jag för energi och helikopterperspektiv. Ber också för andra personer och om ting jag är tacksam för. Så viktig rutin för mig

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag är övertygad om att människor har ett större behov av reflektion än vår generation tar sig tid till. Bönen, oavsett religionstillhörighet, ger ju verkligen tillfälle för det.

 • Wendela skriver:

  Använder appen sedan ett par månader tillbaka, också ’frälst’, tack för tips på lärare! Kan även rekommendera Melissa Ambrosini, Michelle Kerr och David Gandelman.

 • Ida skriver:

  Tack för fint tips! Lyssnade även på podden idag med fru vintage och det var så himla fint och tänkvärt, tack för det med!

 • Anna skriver:

  Blev genast kär i kudden på bilden!! Vart är den ifrån?

 • Katarina skriver:

  Åh, tack för tips! Dök direkt in på Daniel Ek ”Hitta Din Kärleksfulla Röst” ❤

 • Dina skriver:

  Stannade upp under min promenad i skogen och mediterade till min inre 90-åring. Den öppnade så många dörrar för mig, både bekväma och obekväma men alla värdefulla, att tårarna rann och rann. Jag är sjukskriven för utmattning och har känt mig så vilsen i vad jag vill av livet, tills denna stund i skogen. Tack Frida för att du, ja.. förändrade riktningen med mitt liv.

 • Linda Brodén skriver:

  Älskar Sarah Blondins meditationer i den appen ❤️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.