Annons

StjĂ€rnpelargoner 💚

PĂ„ senare Ă„r har jag blivit (nördigt) intresserad av pelargoner. Antar att det hĂ€r Ă€r en unpopular opinion – men handen pĂ„ hjĂ€rtat – det Ă€r inte alltid för blommornas skull jag gillar dem. Jag tycker oftast att bladverken Ă€r vackrast och det Ă€r förmodligen dĂ€rför jag Ă€r sĂ„ förtjust i Dr Westerlund till exempel (eftersom den pelargonsorten inte har samma stora rosa blommor som exempelvis MĂ„rbacka). Kanske Ă€r det fler som kĂ€nner samma lika. För er mĂ„ste jag visa min senaste kĂ€rlek som har bĂ„de fina blad och vackra blommor; StjĂ€rnpelargonen Summer Twist.

Jag kanske behöver förtydliga att det hÀr inlÀgget pÄ intet sÀtt Àr sponsrat (annat Àn av mitt samlande pÄ fina pelargoner).


Den hÀr sorten lokalodlas hos Arvidssons i FjÀrÄs, utanför Kungsbacka dÀr jag bor. Köpte dock inte vÀxten dÀr utan pÄ Blomsterlandet, som en helt vanlig kund. Men visst Àr den fin. Kolla bladen!

Foto: Trendenser.se

Kommentarer

 • Maria L skriver:

  Wow sĂ„ magiskt vackra bilder pĂ„ Summer Twist white 💚💚💚🍃 Det blir som konst nĂ€r man fotar blommor, som hĂ€r med en vackert matchande tröja 😍👌👌🍃 Som om de gifter sig ❀ liksom… Hatten av för fin konst 👒🍃🍃🍃

 • SĂ„ fina bilder! Underbar vĂ€xt, och kruka!

 • Anna-Maria skriver:

  KÀnner igen mig! Jag har tre favoriter P. Tomentosum, Westerlund och men nr 1 Àr P.australe! Sirlig, hÀngande och doft!

 • Lo skriver:

  Åh dĂ„ mĂ„ste jag tipsa om denna blogg och specifikt detta inlĂ€gg om hur en stammar upp Dr Westerlund. 🙏

  blomfantast.se/2018/05/08/stamma-upp-dr-westerlund/

 • Annie skriver:

  FÄr man frÄga varifrÄn den fina krukan kommer?

 • LĂ€mna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  LĂ€s mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregÄende granskning eller annan ÄtgÀrd av Trendenser AB. Det innebÀr att den som kommenterar sjÀlv ansvarar för innehÄllet i kommentaren. Vi uppmanar dig att anvÀnda vÀnlig ton, ett civiliserat sprÄk, uppföra dig vÀl och följa tillÀmpliga lagar.