Annons

Stjärnpelargoner ????

På senare år har jag blivit (nördigt) intresserad av pelargoner. Antar att det här är en unpopular opinion – men handen på hjärtat – det är inte alltid för blommornas skull jag gillar dem. Jag tycker oftast att bladverken är vackrast och det är förmodligen därför jag är så förtjust i Dr Westerlund till exempel (eftersom den pelargonsorten inte har samma stora rosa blommor som exempelvis Mårbacka). Kanske är det fler som känner samma lika. För er måste jag visa min senaste kärlek som har både fina blad och vackra blommor; Stjärnpelargonen Summer Twist.

Jag kanske behöver förtydliga att det här inlägget på intet sätt är sponsrat (annat än av mitt samlande på fina pelargoner).


Den här sorten lokalodlas hos Arvidssons i Fjärås, utanför Kungsbacka där jag bor. Köpte dock inte växten där utan på Blomsterlandet, som en helt vanlig kund. Men visst är den fin. Kolla bladen!

Foto: Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria L skriver:

  Wow så magiskt vackra bilder på Summer Twist white ???????????????? Det blir som konst när man fotar blommor, som här med en vackert matchande tröja ???????????????? Som om de gifter sig ❤️ liksom… Hatten av för fin konst ????????????????

 • Så fina bilder! Underbar växt, och kruka!

 • Anna-Maria skriver:

  Känner igen mig! Jag har tre favoriter P. Tomentosum, Westerlund och men nr 1 är P.australe! Sirlig, hängande och doft!

 • Lo skriver:

  Åh då måste jag tipsa om denna blogg och specifikt detta inlägg om hur en stammar upp Dr Westerlund. ????

  blomfantast.se/2018/05/08/stamma-upp-dr-westerlund/

 • Annie skriver:

  Får man fråga varifrån den fina krukan kommer?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.