Annons

Inredningsnyheter v.8/2021

Söndag och dags att riva igenom veckans snackisar i branschen.


Det har släppts nya bilder på Artilleriets kök som produceras i samarbete med Tre Sekel i Tibro. Tipstack till Anette.


Fogia har tillsammans med den danska arkitekt- och designstudion Norm Architects tagit fram nya bordskollektionen Koku.  


Göteborgsbaserade Tvåla & Tvaga som gör ekologiska tvålar, i Sverige – har det kämpigt. Helt osponsrat från min sida, men det här initiativet vill jag stötta. Lägg en order du med, så att vi får behålla produktionen av dessa kvalitetsprodukter!


Boråstapeter har släppt en ny kollektion tapeter som ska ge känslan handmålade kalkväggar.


Iris hantverk släpper sitt klassiska sopskyffelset i nya kulörer och ett materialbyte av skyffelbladet till en Bio-baserad polyeten. Ett material framtaget utan fossila råvaror men med samma egenskaper och utseende som traditionell plast erbjuder. Därmed säkras ett lägre klimatavtryck vid tillverkningen − ett mer långsiktigt och hållbart materialval.


Prettypegs lanserar en ny serie ben i massivt trä som ska göra IKEA’s bordsskivor, soffor och sängar mer personliga. Kollektionen lanseras i mars och kommer finnas i totalt 11 olika utföranden – tre höjder och fyra olika färger.


Jonas Bohlins stilserie Vilda firar 10 år och Gemla lanserar nu nya modellen Vilde!


Mateus är aktuella med nya delar i kollektionen Stripes som nu växer med ytterligare tallrik, ett fat, en mugg samt större skål.

Notiser
– Stoff och stil byter namn och öppnar ny butik i Göteborg
– Arkitektbyrån Kanozis börjar med ett nytt klimatberäkningssystem
som är tuffare än föreslagen lagstiftning.

– Desenio har börsnoterats på Nasdaq First North till ett värde av 72 svenska kronor per aktie, vilket motsvarade en värdering av bolaget till 11 miljarder kronor.


Rosti Mepal har släppt deras klassiska Margrethe-skål i tre nya kulörer bl a kulören Hummus och svenska Maze Interior som bara vill göra sådant som har ett syfte – har tagit fram tre nya produkter som optimerar en liten och trång hall. Läs mer om deras koncept Slow Production här. Styling Linnéa Salmén och foto Karl Andersson.


Foto: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Frida skriver:

  Nu har jag beställt lite tvålar????????
  Klart man vill stötta detta! Jag är själv egen företagare med liten keramikverksamhet, och vet hur tufft det kan vara????
  /Hälsn Fridanilssonkeramik.se

 • Maria skriver:

  Jag köper gärna tvålarna också. Någon som har provat och kan tipsa om sin favortit?

  • Minna skriver:

   Fantastisk och Olivtvål med sheasmör är mina favoriter. Men jag har provat alla och de är underbara! Torkar inte ut huden utan återfuktar så man får inte det där behovet att direkt smörja in händerna efter tvätt.

  • Maria B skriver:

   Vad bra att du uppmärksammar detta fantastiska företag! Tack vare dem har jag upptäckt skillnaden på bra och dålig tvål. Nu är det bara bra, återfuktande, ekologiska tvålar som gäller! Jag älskar alla tvålar från T & T, men favoriten är Härlig (kardemumma). Barnens favorit är Underbar (mandel). Mmmmm…

 • Hannah skriver:

  Artilleriet följer inte heller BBRs råd.

 • Frida skriver:

  Beställt tvål jag med!

 • Agata skriver:

  En hängare som den nya lodräta från Maze är precis vad jag är ute efter! Vet du Frida (eller någon annan) när den kan tänkas dyka upp i butik? 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.