Annons

Inredningsnyheter v.6/2021

Möbelmässan och modeveckan har varit i full gång och de digitala visningarna har avlöst varandra. Får man säga att det har varit lättare att ta del av nyheterna på distans? Visst saknar man alla mänskliga möten, men de nya tekniska lösningarna här har inte varit dumma alls eftersom det gjort bevakningen mer effektiv. Färre resor, mindre förflyttningar, mindre stress och mer tid att fundera på vad är viktigt och intressant på riktigt.


Norrgavel har presenterat en rad nyheter i brunoljad ek, som ett mer hållbart alternativ till dem som vurmar för det mörka tropiska träslagen.


Swedese har lanserat sidobordet Savoa, en skulptural form som utmanar begreppet balans och träets naturliga ådringar.


Ett nytt svenskt möbelvarumärke har sett dagens ljus. Kolla in Verk! De tillverkar möbler av svenskt trä, vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö, svensk ull och kalksten från Gotland.


Klong och formgivarduon Broberg & Ridderstråle har premiärvisat armaturen Pavo som kombinerar en fot i ytbehandlad aluminium och en skärm i mjölkvit ton skapad i återvunnen polymer. 


Mimmi Blomqvist
är nyutexaminerad från Konstfack isamarbete med Kosta Boda har hon utvecklat en serie vaser som tillverkas med cirkulärt glas från Kosta Glasbruk. 


Arena förlag släpper en utökad version av boken ”På spaning efter Lamino” om Yngve Ekström ,skriven av Brita-Lena Ekström.


DUX har premiärvisat ett unikt samarbete med Carl Hansen & Søn: en ny säng baserad på Børge Mogensens skisser.


Gemla är aktuella med en rad nyheter, bland annat denna soffa.


Svenskt tenn har haft premiär för Josef Franks stolutställning. Se den online här.


Orrefors har presenterat nya produkter i samarbete med prisbelönta Ingegerd Råman. Kommer att säljas på Svenskt tenn.

Notiser
– Ikea och VafabMiljö inleder återbrukssamarbete
– Helsingborg inleder också ett flerårigt samarbete med möbeljätten IKEA för att förändra stadsbilden och handeln i innerstan.
Duni tappade under pandemin.

– Kockums jernverk satsar på kolstålspannor.
– Här kan du se några av veckans mest hypade utställningar på distans.


Till sist. Hypade Cappelen Dimyr har släppt ännu en ny modell på sina mattor. Sist ut i deras sortiment är mattan 0.7  som fått stående ovationer i sociala medier under veckan som gått. Glad söndag och happy Valentine!


Foton: officiella pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Josefine skriver:

  Soffan från Gemla ????. Så självklar att det känns som att den alltid funnits.

  • Märta skriver:

   Ser väldigt mycket ut som en kyrkbänk! Och de har ju funnits länge… ????

   • Frida Ramstedt skriver:

    Eller Borge Mogesens klassiska bänk 3171. Menar ej att peka ut någon – älskar Gemla och allt de står för – men om man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt så kan man ändå konstatera att just dessa två bänkar är väldigt lika.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.