Annons

Inredningsnyheter v.2/2021

I vår är alla stora inredningsmässor inställda med anledning av covid-19 och många företag i branschen kämpar för att nå ut med de nyheter som tidigare haft sin naturliga plats där. Inkorgen svämmar över och det är omöjligt att rapportera om allt, men här är ett urval som fångat min uppmärksamhet under vecka 2/2021.


Svenska Gärsnäs som varit stora på contract och B2B ska nu satsa på att sälja mer mot konsument. De jobbar med massivt trä och har en vision om att vara klimatneutrala 2030. Heja!


Carina Seth Anderssons gör ljuddämpande akustiska paneler av ull, återvunnet papper och hampa för Okko design. Via New Era.


Svenskt Tenn är aktuella med nya Mareld. En serie som både funkar som ljuslykta och dekorativ vas. Formgivare Johan Bjurmar. Tillverkas av Skrufs glasbruk och finns i klarglas, grönt och bärnsten.


Bolia har släppt sin lookbook för 2021 och storsatsar på trähantverk, en naturlig färgpalett och årstidernas skiftande uttryck.


Norrgavel har ju sällan någon större rea men inför varje säsong brukar franschisebutikerna sälja några visningsmöbler för att göra plats för årets nyheter. Den här våren har de löst det via norrgavelvintage.se -för att undvika trängsel, Om du bara kan lösa transporten finns med andra ord bra fyndchanser.


Artilleriet har blivit återförsäljare av Mazo.



Le Klint har lanserat en ny bärbar LED-lanterna i ek. Läs mer här.


Mango har skickat ut en sneak peek på att de kommer börja sälja heminredning/hemtextilier i vår.


LEGO har lanserat en ” vuxenkollektion”. LEGO Blossom, för den som vill bygga blomsterarrangemang av legobitar(?). Tipstack till Anette.

Notiser
– Designtorget öppnar internationell ehandel

– Housedoctor har släppt sina vårnyheter.
– Ferm living har släppt sin precollection 2021.
– Men viktigast av allt, missa inte Emma Sunds eminenta trendspaning!


Veckans mest omtalade hemnetgodis måste ju vara inredaren Marie Olsson Nylander hus som blev en följetong i SVT:s ”Husdrömmar”. Nu till salu i Höganäs.


Foton: pressbilder från ovan angivna företag samt Esoft/Fstighetsbyrån

Kommentarer

 • Linnea skriver:

  Läsvärt sammanfattning som varje vecka, tack! Läste vidare om de snygga väggpanelerna och de är bland annat gjorda av torv. Peat och PET låter förvillande likt. Ull, återvunnet papper och hampa var de andra materialen.

 • Märta skriver:

  Tack att du delade Emmas lista!

 • Annika skriver:

  Jag hade trott att en inredare inte hade gjort ett så dumt kök? Parallellt, men med vasken på motsatt sida jämfört med spis och ugn. Hej skållningsskador!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.