Annons

DIY: Pompom-kuddar

Oavsett om du gillar starka färger eller neutraler kan det vara fint att skapa variation i texturerna på de textilier man inreder med. Ett enkelt sätt att skapa förändring på de kuddfodral du har hemma är att göra pompoms av garn som du syr fast på fronten. Kan med fördel göras av restgarner du redan har hemma, eller som kan hittas i mängder på loppis.


Du behöver: Garn, sytråd och kuddfodral i samma kulör. Jag utgick från detta IKEA-fodral gjort av 100% rami, en fiber från växtfamiljen nässlor (som vi redan hade i studion, ej samarbete!). Använd en pompom-maker eller styv kartong som mall. Instruktionsfilm hittar du här.


Det här är också ett DIY man kan göra tillsammans med sina barn om de behöver sysselsättas med något analogt. Resultatet kan de ju sedan få ha på sina rum. Fäst så många som du orkar göra. Den som vill fyller hela kudden!


Foto. Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Iina Holopainen skriver:

  Vilken rolig pyssel att göra med barn. Blev genast sugen att fixa en pompom kudde till min sons rum. Tack Frida för fin budget inspo som är enkel att fixa med grejer man redan har hemma!

 • Madeleine skriver:

  Kul med tips på hemmafix!

 • Ingrid skriver:

  Så fin!! Hur fäste du bollarna på kudden?
  Mvh
  Ingrid

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.