Annons

Saker jag vill göra hemma i helgen

Ibland känner jag mig helt alienerad från de härliga flöden som sveper förbi i mina sociala medier. Speciellt på helgerna. Med två väldigt pigga barn som kräver aktivering, ska skjutsas till träningar och behöver utfodras däremellan så går dagarna i ett och man hinner knappt blinka förrän det är kväll. Det bjuds inte på så många instagram moments direkt. Ni som också är där förstår, det är ju en fin fas på sitt sätt – men jag skulle så gärna vilja bli lite bättre på att ge mig själv något litet att se fram emot. Det behöver inte vara storslaget. Tvärtom. Men att ha en plan även för det lilla kanske är halva grejen för att det ska bli av. Här är fem små saker jag tänkt på att jag är sugen att göra hemma inom kort. Kanske dags att ta upp helgens hygge igen?


Spika upp några tavlor som har stått lutade bakom en dörr här hemma alldeles för länge. Det gör så oerhört stor skillnad att inreda väggarna, för hemtrevlighetskänslan. Jag blev också väldigt inspirerad av den här hängningen, där ramarna möts i ett hörn


Olja in våra träredskap. Minns inte ens när jag gjorde det senast… Sådant som gör en glad varje dag sen, för lång tid framöver.


Skriva brev. För hand. Också något jag gör alldeles för sällan, men som är så himla roligt att få. Behöver inte vara något tjusigt brevpapper med krusiduller, bara det blir gjort. Har en äldre släkting i åtanke som har det lite kämpigt och långsamt just nu.


Hitta en florist som säljer Parfymjasmin (de blommar ju nu). Jag tycker det är så fint att släppa ut dem från metallbågen såhär som Therese och Johanna brukar göra.


Och på tal om Johanna. På lördagar har vi inga aktiviteter just nu (fotbollen och innebandyn har varit inställda pga stängda hallar) så där finns kanske en lucka att unna sig en lite längre frukost. I helgen ska jag se till att ha alla ingredienser hemma så att jag kan laga Johannas fenomenala frukost. Skivade apelsiner, honung och pistagenötter. Längtar redan nu. Om du inte testat, gört!

Kategorier:

Kommentarer

 • Ida skriver:

  Jaa vad jag saknat helgens hygge!

 • Johanna S. skriver:

  Stor igenkänning på känslan. Har själv suttit på läktaren till många fotbollsträningar och scrollat förbi långa frukostar, puttrande långkok, vinpimplande middagar med vänner och vuxennjut… (iaf pre Corona) Hur hinner alla tänker man och klämmer en kokt korv till lunch på väg till nästa ärende eller syskon som behöver en ????

  Det bästa vi har gjort är att vi tillfälligt slutat umgås med familjer som inte är i samma sits. Om man har superaktiva barn själv blir man bara ledsen av att försöka hänga med familjen Lugn och Stillhet som kan göra helt andra saker. Samma princip i sociala medier kanske?

  • Anna skriver:

   Jag har också slutat följa influencers som är yngre utan barn. En kompis sa det så bra ”Det är som att fresta sig med att läsa tidningar om god mat när man själv bantar…”????????

 • Jessica skriver:

  Hej Frida,

  Jag saknar också helgens hygge – tyckte det var så, just hygge, att läsa dem. En påminnelse om att ta de små tingen och händelserna på allvar! Jag försöker också lägga upp en plan för helgen som inte innebär att vi behöver handla något (kanske lite mat) utan leva efter devisen av det (överflöd) vi har hemma ”Use it up, Wear it out”.

  Trevlig helg till dig och familjen och njut av aktivitetsintensiteten, den är det bästa 🙂

 • LINDA skriver:

  Igenkänningen! Med 3 barn varav de yngsta är 3,5 och 1,5 är det liksom mest att hålla all vid liv, få i dem mat och avvärja farliga situationer. Kan inte minnas långfrukost, eller annan måltid heller förresten. Vadar mest runt i duplo och försöker hålla näsan över vattenytan och tröstar mig med att alla influensers som verkar hinna med detta kan preppa detta på dagtid när monstrena e på förskolan men då en annan måste jobba på sitt inte så kreativa jobb då det blir innehåll i deras sociala medier.

 • Marita skriver:

  Jag ska ta mig i kragen och börja och läsa din bok inför Vårens flytt till ny lght behöver massornas tips och inspiration känner jag / Ha en härlig helg med massor av hygge ????

 • Anna skriver:

  Ååhhh ja snälla starta igång helgens hygge igen!! Så lagom och genomförbara njutningar som du bjöd på att apa efter!

 • Cecilia skriver:

  Längtar efter ”helgens hygge”!
  Cecilia

 • Marlene skriver:

  Blomsteraffären på kungsmässan har jasmin ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.