Annons

Inredningsnyheter v.51 / 2020

Söndag, fjärde advent och dags för årets sista söndagssummering. Eftersom de flesta företag och PR-byråer stänger ner under mellandagarna brukar även nyhetsflödet göra det – därför tar söndagssummeringarna en kort paus efter detta inlägg och är tillbaka igen i mitten på januari när allt rullat igång igen. Men nog om det – nu, över till veckan 51’s nyheter och snackisar!


Mitt hjärta gjorde ett litet glädjeskutt när jag hörde talas om Starrike – ett nystartat småländskt företag som gör hållbara möbler av trä. Ska bli spännande att följa!


Jag tycker också att ni ska kolla in danska TAKT som nu lanseras i Sverige. Deras stol Cross Chair är tillverkad av FSC certifierad ek är formgiven av brittiska Pearson Lloyd.


Louis Poulsens Panthella firar 50 år nästa år med att produceras i fler storlekar (och även i en ny metallfinish).


Skruf har gjort ett bra 2020, vidgat målgruppen och lanserar Carina Seth Anderssons Pall-vas i vit marmorering. Man lanserar också två nya ljuslyktor som ska bli starten på en ny serie.


Modevarumärket Erdem har gjort en limiterad serie plädar för ehandelssajten Net-a-porter, till det facila priset av 11 252 kr tycket. Tipstack till Sofi Fahrman.


IKEA har lanserat nya pepparkaksformar som gör att du kan skapa deras klassiska möbler i pepparkaksdeg. Tipstack til Anette och Dezeen

Notiser
– Mio slår försäljningsrekord och börjar ta över butikslokaler efter Åhléns.
– Ellos och Jotex öppnar i Tyskland och Polen.

Anmälningarna mot fastighetsmäklare har mer än fördubblats i år. Misstänkt lockpris vanligaste orsaken.
– Här är de mest populära sökorden på Blocket 2020.

Avslutningsvis, har Lesley Pennington grundaren till succéföretage Bemz som gör soffklädslar för IKEA’s soffor startat ett nytt bolag som kombinerar design och välgörenhet. Kolla in Kinship Collective vars produktion stöttar marginaliserade kvinnor.


Foton: Pressbilder från angivna företag om ej annat anges

Kommentarer

  • Sofia skriver:

    Tack för fint svep. En fundering, jag ser mer och mer ordet ”limiterad” i texter, när började vi egentligen säga limiterad? tidigare hette det ju begränsad. Är utlandssvensk och kanske är det ngt jag missat.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.