Annons

Inredningsnyheter v 50 / 2020

Året börjar lida mot sitt slut och det märks på mailen från PR-byråerna som slagit av lite på takten. Här kommer en summering av inredningsnyheterna vecka 50, 2020.


Veckans skräll! Efter 70 år har IKEA beslutat att lägga ner katalogen. Hur det påverkar alla som arbetar med foto och styling i Älmhult är ännu oklart – men man kan tänka sig att det digitala tempot knappast lär innebära minskade behov.


Veckans näst största skräll? Inatt stod det klart att Nordic Nest köpts upp av Bygghemma-gruppen! Säljare av Nordic Nest är Nordstjernan, Philian Invest, Stella Capital, Jörgen Bödmar, Nicklas Storåkers samt ett antal mindre aktieägare. 97,6% ägs nu av BGH Group. Foto för uppmärksamhet -lånat från Nordic nests Facebooksida.


I drygt 170 år har Høie satt sin prägel på skandinaviska sovrum. Nu tar de steget in i en ny del av hemmet med sin allra första badrumskollektion!

Svenske möbelveteranen Åke Axelsson öppnar egen webbshop efter succéutställningen i Köpenhamn.


Kosta Bodas klassiker Château fyller 40 år nästa år och det firas med en färgsprakande jubileumskollektion med komponenten neodymoxid, som endast finns till försäljning under jubileumsåret. De adderar också fler delar till befintlig serie, såsom nytillskottet Coupeglasen.

Marimekko höjer hållbarhetsmålen och meddelar att de redan är koldioxidneutrala år 2020.


Tarketts har visat bilder på en ny badrumskollektion för golv och vägg som lansers i januari 2021. Både Aquarelle och iQ-kollektionerna uppfyller branschens hårda krav på vattentäthet.  Sedan 2011 tillämpar företaget principerna för Cradle to Cradle® för att skapa golvlösningar som har en positiv inverkan på människors inomhusmiljö och på vår planet. 

Notiser
– Ikea släpper egna bakgrunder till dina videomöten 
– Melmelli öppnar butik
– Ansvar för textilavfall flyttas till producenternaFörra året fick Köpenhamn sin första Cartier-butik och för att fira ett detta jubileum har Kay Bojesen tagit fram fram en “Cartier Portier” av trä. Tipstack till Anette. Avslutningsvis nya julbilder från Linum av @whatdecoratesmyday och @emelie.sundberg. Glad lucia och tredje advent!


Foton. Pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

  • Nina skriver:

    Bilden från Höie…ska det föreställa ett badkar av trä, eller? 😛 Ser lite ut så i alla fall. Kanske inte det mest praktiska… Snygga handdukar annars dock.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.