Annons

9 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


I ett naturreservat med fantastisk natur och Mälaren som närmsta granne ligger Svanenmärkta och prisbelönta Görvälns Slott Boutiquehotell. En unik plats för både arbete och avkoppling endast 30 minuter från Stockholm.

I dagens vinstpott ligger en Gourmetweekend hos dem (giltig under januari-april 2021). Vinstvärde 4990kr. 

När du anländer på lördagen får du först en gourmetask fylld med delikatesser och därefter väntar en middag i fem serveringar och till sist en natt med god sömn i våra sköna sängar. På söndagen startar du dagen med deras goda frukost innan du checkar ut, redo för en ny vecka.

Frågor

– Hur många hotellrum har Görvälns Slott Boutiquehotell?  
– Vad är den ultimata staycation-upplevelsen för dig? Motivera kort.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

Grattis till Anna M som svarade kl 13.43

*Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Görvälns Slott Boutiquehotell. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren samt medverkande arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Sandra Nilsson skriver:

  Görvälns slott boutiquehotell har 45 fantastiska rum. Jag hoppas innerligt att jag+bebis i magen och sambon ska få sova i ett va dessa rum.

  Den ultimata staycation för mig är en plats inte för långt hemifrån. 1-2h bort. Gärna ett ställe med en vacker natur, med möjlighet till bastu, promenad i vackra omgivningar, mysiga rum och en mysig restaurang. Det ska vara lugnt och inte för stort, man ska kunna dra sig undan för lite tid till varandra.

 • Lisa skriver:

  1. 45 rum
  2. Den ultimata staycation-upplevelsen för mig är den som kräver minimal planering, känns kravlös men bjuder på lite extra lyx i form av god mat, natur och tid att bara vara.

  • Erica Hjelm skriver:

   Görvälns hotell har 45 rum.

   En stay-cation ska kännas som hemma fast med lyxigare touch, de där oerhört uppskattade bitarna som att få vila när man vill, äta gourmet mat som en kunniga kockar lagar, att inte behöva bädda sängen efter sig efter en god natts sömn, ha långfrukost med massor av alternativ och tillbringa tiden med en person man bryr sig om!

 • Susanne skriver:

  Görvälns slott har 45 rum
  Stayaction upplevelse är att stanna i nuet och unna den ”lyx” som finns här och nu! Sätta lite lyx på tillvaron känns som en ren avkoppling av livets goda????
  Låt oss njuta!!!

 • Alexandra skriver:

  1. 45 fina rum!
  2. Den ultimata staycationen vore att vara någonstans som ligger relativt nära, men ändå så långt bort att en kommer ifrån sin vardag lite grann. Det kan handla om att vara i en annan del av staden, men också att byta miljö helt och åka några mil ut på landet. Vid en perfekt staycation får en njuta av allt det härliga med att åka bort, att släppa krav och måsten, njuta av god mat och bra service, men samtidigt utan att det kräver allt för mycket planering och tid som slösas bort på resande.

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Görvälns slott och boutiquehotell har 45 rum.
  2. En staycationupplevelse för mig skulle vara att trycka på pausknappen en stund. Att få slippa vardagsstressen, att få komma ner i varv och ladda batterierna. Det skulle jag helst göra mitt i naturen, i en varm och välkomnande miljö med lugn atmosfär. Och det ser ut som att Görvälns slott skulle kunna erbjuda precis det!

 • Annamow skriver:

  1. 45 rum
  2. Jag bor i Örebro, så visst vore väl avståndet till Görvälns slott väl att räkna som staycation? Dessutom har jag namnsdag idag – som familjen kom ihåg (!), så det KAN vara min turdag 🙂

  Jag gillar att röra på mig, så den perfekta staycationen ligger i en vacker miljö som jag kan utforska. Jag gillar även att sova och äta så därför uppskattar jag både goda sängar och god mat. Därtill är båda jag och maken intresserade av historia och jag råkar veta att Görvälns slott byggdes under min favoritperiod (som är 1600-1700-talets Sverige) och jag skulle verkligen vilja studera slottets gemak närmare. En sådan aspekt ger minst sagt mervärde till en staycation!

 • Eva skriver:

  45 rum
  Den ultimata staycationupplevelsen för mig vet jag inte hur den är. Jag har aldrig upplevt en lyxhelg som den ni kan erbjuda men skulle gärna vilja vidga mina vyer. Kanske är det just hos er min ultimata staycation är?

 • Camilla skriver:

  1. 45 rum
  2. Att utan ansträngning ta sig till en plats med skön atmosfär, som bjuder på god mat och dryck och andra härliga intryck. En vistelse som innebär möjligheten att må bra i att bara vara.

 • Charlotte skriver:

  1. Görväln har 45 rum
  2. En staycation för mig är som Alice i Underlandets kaninhål! Man går runt i sin vanliga värld men vips så trillar man ner i ett hål och får uppleva fantastiska saker under en begränsad tid. Efter det är allt som vanligt, men man har ändå fått med sig massa fina minnen som gör att det goa känslan dröjer sig kvar.

 • Louise skriver:

  1. 45 rum har Görvälns Slott Boutiquehotell.

  2. En ultimat staycation-upplevelse skulle vara att komma åkandes på långfärdsskridskor, promenera upp till slottet. Checka in och sedan packa upp tandborsten och en klänning ur ryggsäcken, ta en dusch och sedan bara vara, njuta av trevligt sällskap och god förtäring.

 • Josefine Ericsson skriver:

  1. 45 st hotellrum.
  2. En staycation för mig är en chans att hämta andan, ladda om och komma tillbaka till vardagen med ny inspiration, energi och livslust.

 • Cissan skriver:

  Hotellet har 45 rum.
  Min bästa staycation är när jag får bjuda med min 11-åriga systerdotter. Hon längtar efter flärd och lyx. Och jag längtar också efter det, och att få träffa henne efter många månader isär.

 • Anna skriver:

  1. 45 rum
  2. En ultimat staycation? För mig som småbarnsförälder innebär veckorna ett ständigt pusslande och dealande kring timmar och minuter. Den ultimata lyxen då vore att få ett miljöombyte som innebär en dramatisk kontrast mot vardagens falukorv och fiskpinnar, trängsel med barn som sover kors och tvärs i dubbelsängen, men som samtidigt ligger tillräckligt nära för att man inte ska behöva lägga onödig tid på själva resan (och därmed kunna få nyttja barnvaktstimmarna till att vara på plats och njuta tillsammans istället). Att få komma till Görväln, denna fantastiskt vackra plats med vackra omgivningar skulle innebära precis det avbrott jag och min man behöver för att orka igenom kommande månader!

 • Linnea skriver:

  1. 45 rum
  2. Den ultimata staycation-upplevelsen är balansen mellan borta och hemma – att på relativt kort avstånd hemifrån kunna njuta av en lyxig minisemester. Det behövs mer än någonsin idag då hela livet utspelar sig inom hemmets 4 väggar.

 • Marianne A skriver:

  -45 rum
  -Inte behöva resa bort. Slippa laga mat, diska.. Bara njuta av naturen och god mat på hemmaplan.

 • Kenneth Norberg skriver:

  Svar: 45 rum

  Romantik på högsta nivå,
  ett glas champagne eller två.
  Råvaror som får mig att rysa av välbehag,
  slottsmiljö där jag häpnar av historiens vingslag.
  En dignande vinlista,
  Görvälns Staycation är som att öppna den bästa skattkista!

  (Tänk att få överraska med en Gourmetweekend på vår 5-åriga bröllopsdag 6 maj!)

 • Anna Pira skriver:

  1 Görvälns Slott Boutiquehotell har 45 rum
  2. Den ultimata staycation-upplevelsen för mig hade varit att få en paus från hemmakontoret och husletande och få en minivacation tillsammans med min kille. Äta gott, slappna av i den fantastiska miljön på Görvälns slott och planera för framtiden!

 • Ellen skriver:

  1 Görvalnäs har 45 st rum
  2. Den ultimata staycation är att få en paus i ekorrhjulet. Att byta storstadsplusen mot lugn, tidig uppstigning med barn mot sovmorgon och hemlagad mat mot gourmé.

 • Alexandra skriver:

  1. 45 rum
  2. Att få komma iväg någonstans där inget annat än hotellets rum, mat, miljö och omgivningar kräver uppmärksamhet är den ultimata staycationen för mig.

 • Camilla skriver:

  1. Svaret är 45 rum
  2. Den ultimata staycation-upplevelsen är ju när man får den där upplevelsen som skapar ett wow i tillvaron. En liten handling som blir till något stort. Det kan vara att bo på ett hotell där man får något utöver det vanliga. Kanske ett handskrivet välkomnande på kudden när man checkar in, en bukett blommor på rummet, ett lista på ”saker-att upptäcka när du är här” och så vidare. En överraskning helt enkelt. Det är sådant som ger glädje åt livet. Och den bästa staycation kan vara den som ligger närmast till hands. Man behöver inte resa långt för att få ett miljöombyte. För att få uppleva något nytt.

 • Josefine skriver:

  45 rum har detta vackra slott.

  En ultimat staycation för mig är nog att hitta den där ”aha”-upplevelsen av att känna nya saker på platser som ligger när ens vardag. I världen numer kan man knappt andas utan att känna att man borde göra saker bättre. Ofta konsumerar man för mycket av fel saker vid fel tidpunkt. Nya äventyr på en vacker plats men utan dåligt samvete är numer nästan som att kunna röra vid magi.

 • Malin Forsberg skriver:

  45 rum
  Den ultimata staycationupplevelsen för mig få ta dagen som den kommer, tillsamman med någon jag tycker om. Att upptäcka omgivningarna, historia och natur, att njuta god mat och dryck och prata bort och skratta halva natten!

 • Magda skriver:

  45 individuellt och personligt inredda rum.

  Staycation ger tid till reflektion om hur jag under året har mått, möjligheten att få sova länge och äta mycket gott, njuta av fina miljöer och uppleva ett slott!

 • Carolina skriver:

  45 stycken unika och fantastiska rum!

  En statycation ska vara ren avslappning och njutning. Långa promenader i fin natur, otroligt god mat som stimulerar sinnena och sen som kronan på verket en god natts sömn i mjuka och sköna sängar. Sen vaknar man upp till en härlig frukostbuffé. En paus i vardagen helt enkelt!

  • Frida skriver:

   Hej!
   De har 45 st rum.
   Min ultimata staycation handlar mycket om matupplevelsen. Jag bor i sthlm och har sett det mesta, så vad en staycation kan ge mig är just MAT. Jag älskar att upptäcka nya smaker och kombinationer som man aldrig skulle göra hemma. To be honest så blir det typ bara Spaghetti & köttfärssås eller köttbullar hemma, så en kulinarisk upplevelse skulle jag uppskatta enormt!!!! Jag har sett att Grövälns slott har fått fantastiska recensioner på sin mat, så detta vill jag också uppleva!

 • Jenny skriver:

  45 rum

  För den ultimata upplevelsen önskar jag blott tre ting:
  Läge, på lagom vespa-avstånd så vi kan köra dit på med lättpackning och vinden i ansiktet
  Lyx, mjuka mattor, väl valda möbler och genomtänktgod mat och dryck
  Lugn, omgivningar att strosa i, rum att vila och umgås i

 • Åsa skriver:

  1: 45 st.
  2: Den ultimata staycationupplevelsen för mig består av god mat och dryck, härligt hångelvänligt sällskap och vackra miljöer och omgivningar att vistas och promenera runt i!

 • Martina skriver:

  45 rum.
  En perfekt staycation innehåller stillhet, vackra miljöer inne och ute samt vällagad mat. Det kan vara nära i avstånd, men i känsla många mil ifrån vardagens stress.

 • Johanna B skriver:

  1. 45 rum
  2. En perfekt staycation???? Att få vakna upp och vara helt förundrad över hur skönt jag har sovit i fluffigt hotelltäcke och med härliga kuddar. Att dra en suck av välbehag när jag minns den fantastiska middagen med vinpaket som jag njöt av kvällen innan. Sedan kliva upp med ett leende med tanke på att en lång, god hotellfrukost väntar på mig. Gärna med nybakat bröd och riktigt gott kaffe????

 • Sandra Rosti skriver:

  45 rum finns på Görvälns

  Staycation när den är som bäst är när man får fly bort från vardagen, som just nu består av att vara hemma pga en sjukskrivning (foglossning) bland en massa flyttkartonger. Att bara få vara tillsammans med min bättre hälft, att få njuta av varandras sällskap kring fantastisk miljö, invändigt som utvändigt, att få njuta av god mat och av lugnet. Det är lyx för mig, precis det som Görvälns bjuder på.

 • Sara skriver:

  1. 45 rum
  2. Den ultimata staycationen för mig består av ost, chark, goda viner i en lugn miljö med personen som betyder mest för mig. Toppa det med en god måltid och en natt i sköna sängar, följt av sovmorgon och lyxig frukost ❤

  • Kajsa skriver:

   45 rum, väldigt fint ser det ut att vara på bilderna.

   Den ultimata staycationen är att få komma till en liten oas av guldkant på tillvaron, förstås med riktigt god middag, fluffig hotellsäng och lyxig frukost. Jag tycker även om att ha möjlighet få prova på/lära mig något nytt med min partner som t.ex. testa långfärdsskridskor, fiska kräftor, eller bara någon spännande yogaform m.m. Det skulle göra att vår helg blir något alldeles extra att minnas och hämta energi ifrån.

 • Julia Lundberg skriver:

  1. 45 härliga rum!
  2. Den perfecta staycationén ( 😉 ) är verkligen en sådan i lugn miljö med någon man älskar. Hoppas jag och min min man kan få njuta av en sådan hos er!

  • Anette skriver:

   45 rum
   Vackert boende, lugn miljö med god mat med någon jag tycker om. Denna vistelse skulle jag önska till mina älskade föräldrar som fyllt 75 och 70 år och vi inte kunnat fira i denna pandemi tid

 • Märta skriver:

  1. 45 rum
  2. Att bara vara – Att bara leva.

 • Erika skriver:

  1) 45 fina rum
  2) Min ultimata staycation är en plats ganska nära hemmet, dig jag tar med mig min sambo och där vi kan njuta av natur, av bara vara, samtal, gärna spa eller bast samt goda måltider. En helg då vi känner oss omhändertagna och pampered av god service, vackra rum, god mat och dryck samt härlig fin service.

 • Anna L skriver:

  – Hur många hotellrum har Görvälns Slott Boutiquehotell?
  Svar 45 rum

  – Vad är den ultimata staycation-upplevelsen för dig?

  Inga måsten, ingen mat laga
  alla sinnen behaga
  Sova utvilande gott
  i säng och sänglinnen flott
  inte städa fixa och dona
  hela sig från todosen skona
  Känna sig lyxigt fri
  och samla ny energi

 • Caroline skriver:

  45 rum

  För nära för att kännas som borta,
  men tillräckligt långt för att inte vara hemma.
  En välbehövlig paus från vardagen,
  både när den innebär stress och tristess.
  När kropp, själ och gom får skämmas bort. Här laddas batterier.

 • Anna skriver:

  1. 45 rum
  2. Att få välkomnas av ambiance. Duscha och krypa ner i sängen med min man i ett vackert rum och säng med sträckta lakan. Göra oss fina, dricka ett glas bubbel och äta en spännande middag. Tillbaka till sängen, Netflix, sova och vakna upp i fantastisk miljö. Frukostbuffé i timmar.

 • Elin Kvist skriver:

  1. 45 rum. 2. För mig innebär en perfekt staycation kvalitetstid med min sambo, avkoppling, god mat & vackra lugna miljöer. Att få koppla bort en stund & koppla av! KOPPLA FRÅN. Ahhhh…… Hoppas innerligt på vinst. Alltid velat besöka Görvälns Slott Boutiquehotell men aldrig haft möjligheten????

 • Pierre S skriver:

  45 rum

  Bara ha det bra och slappa
  och andan för varandra åter tappa
  lyxig tillvaro
  som ger glädje och ro
  för att längta hem måste man först åka bort
  Få lite lyxig komfort
  det är en härlig vila utan stök omkring
  att bara få vila tanken på ingenting

 • marianne skriver:

  1: 45 hotellrum
  2: Staycation för mig är att Förundras.Av allt jag upplever.Allt fint jag tar in. Det som bidrar att jag växer som människa

 • Linda skriver:

  1. 45 rum
  2. Staycation för mig är resan dit, sällskapet och givetvis rum att känna sig hemma i. Att kunna slappna av, klä upp sig för en god middag. Sova gott utan att behöva bädda dagen efter, och givetvis att någon annan dukar fram frukosten!

 • Maria skriver:

  1. 45 rum
  2. En resa där jag slipper själva åktiden, där målet blir målet ♥️

 • Anna-Maria skriver:

  Det finns 45 rum.
  Det ser helt fantastiskt ut! En perfekt Staycation är att få åka till ett nytt ställe i Sverige. En vistelse där man får uppleva en ny miljö, smakfullt inredda rum och vacker omgivning. God mat och trevligt sällskap till det så blir det full pott!

 • Anna-Maria skriver:

  Det finns 45 rum.Det ser helt fantastiskt ut!
  En perfekt Staycation är att få åka till ett nytt ställe i Sverige. En vistelse där man får uppleva en ny miljö, smakfullt inredda rum och vacker omgivning. God mat och trevligt sällskap till det så blir det full pott!

 • Linda skriver:

  1, 45 rum
  2, åh det är att bara få befinna sig någonstans där absolut inget förväntas av mig, jag behöver inte planera och laga mat, ingen behöver hjälp med läxor eller krånglande kläder, ingen disk, ingen tid att passa och ingen väckarklocka som står på… Gud, vilken dröm…

 • Li Lindqvist skriver:

  Det finns 45 rum.

  Att för en stund helt kort
  från ekorrhjulet hoppa bort.
  Vardag byts mot ljuvlig flärd
  en Staycation är jag värd!

 • Pernilla H skriver:

  1. 45 rum
  2. Ultimata staycation: Byta vardagens förutsägbara lunk (jobba, tvätta, städa, diska, tjata på barn om läxor) mot nya vyer och oförutsägbar dag. Tillsammans med familjen i avslappnad miljö utan krav och måsten. Möjligen att ladda batterierna.

 • Åsa skriver:

  1. Det finns 45 rum.
  2. Den ultimata spaupplevelsen för mig nu är att bjuda med min dotter, som studerar 30 mil härifrån och som jag därför inte träffar så ofta. Hon pluggar hårt och behöver komma bort för att vila och få mammakärlek. Och jag behöver henne. Vi ska sova länge, äta lång härlig frukost. Prata, ta en långpromenad, fika, kanske unna oss massage, äta gott och bara njuta. Vila, ta det lugnt och samla krafter. Det vore underbart.

 • Ida Karltorp skriver:

  1. 45 rum
  2. Lugn atmosfär där det inte finns några krav. Gärna en härlig natur i närheten för att få både luft, ljus, rörelse och lugn. Därefter god mat och sen ostörd sömn i en säng med krispiga lakan. Sen- det bästa av allt, frukost efter en go sovmorgon!

 • Hanna börjesson skriver:

  1.) 45 rum
  2.) jag skulle nog säga att det är just det här -god mat, vacker miljö att vila upp sig i och kanske också en upplevelse i natur eller på museum, att upptäcka nytt som är nära.

 • Charlotte skriver:

  45 mysiga rum

  Den ultimata staycation är den utan anstränging dvs ingen ansträngning att ta sig dit och ingen ansträngning på plats utan bara vara i nuet och njuta.

 • Sara skriver:

  1) Det finns 45 rum!
  2) Staycation är den bästa minisemestern, du slipper omaket att resa och du ser din egen stad med turistglasögon, kanske tar du med dig dem i vardagen och lär dig njuta av det som finns alldeles nära…

 • Björn L skriver:

  Här finns 45 rum.
  För den perfekta Staycation behövs ett hotel med underbart inredda rum och superskönt sängar. En matsal med fantastisk och kreativ mat. Finns det sedan vackra omgivningar och en härlig bar att sippa cocktails vid. Finns det verkligen en sådan plats? Hoppas det!

 • Pernilla skriver:

  1. 45 rum
  2. Miljöombyte på en härlig plats med god mat och fin natur.

 • Li skriver:

  1. De har 45 rum.
  2. En kort resa, men långt bort från vardagen. Gourmetmiddag att avnjuta utan disk och distraktion. Fantastiska rum att drömma och sova ostört i. Natur att strosa i för ett stilla lugn! Detta är en staycation med extra allt för mig!

 • Emilia skriver:

  45 rum.

  Min ultimata staycation är att få njuta av riktigt god mat i en mysig miljö.

 • Hanna skriver:

  1. 45 rum

  2. Ett andningshål mitt i vardagen på lagom avstånd hemifrån. Med fokus på avkoppling, god mat och ostörd nattsömn. Utan att behöva laga mat och diska! Åh!

 • Monnah skriver:

  1. 45 rum
  2. Min drömstaycation bjuder på mer än mys och avkoppling, för det har jag hemma. Mer överraskning, mindre inredningsmagasin. Gärna lyxiga och lite komplicerade rätter som vi inte har tid att laga i vardagen. Fluffiga kuddar och täcken i släta lakan. Lite extra allt, helt enkelt.

 • Anne-Lee Almén skriver:

  45 rum.
  Min stay-cation är en bit hemifrån, men en helt annan miljö, så man kommer helt ifrån vardagens alla måste. Det är viktigt med avkoppling för att få ladda batterierna, god mat och vacker miljö för att själen ska få sitt.

 • Elin skriver:

  45 st rum.

  En perfekt staycation innebär att man praktiskt taget inte behöver resa nånstans utan bara tar en time out i sin egen stad. Ingen stress över att uppleva saker eller ta sig runt till sevärdheter utan bara chilla och njuta på hotellrummet. Helst med någon man tycker mycket om .

 • Frida A.E skriver:

  1. 45 rum är svaret och wow vilket rum du visade! Har alltid velat sova i en sådan kungasäng!

  2. Min ultimata Staycation upplevelse skulle handla om 100% avkoppling och återhämtning. Jag har märkt genom åren att ju närmre en storstad jag bor desto mer stress smyger in i mitt liv så därför är det extra viktigt att skämma bort mig själv när jag reser bort.

 • Lina skriver:

  1. 45 fantastiska rum
  2 Staycation för mig är att få lyx i vardagen. God mat, lugn och ro och hinna med att sitta ned och prata med varandra. Skulle vara så himla kul att vinna så vi kan fira min mans 40årsdag i denna lyx och flärd.

 • Sofia skriver:

  45 rum
  En perfekt staycation ger en känsla av semester och lyx i vardagen, trots att man fortfarande är ’hemma’. Och delas med någon som står en nära!

 • Kristina skriver:

  1. De har 45 rum!

  2. En ultimat staycation för mig är ett behövligt miljöombyte från vardagen. En möjlighet till att njuta och förundras av fantastisk mat, vacker natur, omgivning och gärna i en slottsmiljö som tar anden ur en. Lyxen att sova gott och länge i ett vackert rum, kunna stanna upp och ta igen sig. Upplevelser som tilltalar flera sinnen och som blir till fina minnen att plocka fram i den ibland trista och grå vardagen. Det på en vacker plats som inte ligger alltför långt bort.

 • Lina skriver:

  1. 45 hotellrum
  2. En staycations topp fem:
  -det ska finnas en känsla av att jag hittat hem
  -ingen kan tjata på mig att lägga på en rem
  -det ska vara spännande att se vad jag får äta sen
  -sängen ska ge känslan av att bli omfamnad av en ”klem”
  -personalen ska finnas där när jag behöver dem

 • Sofie skriver:

  1. 45 rum
  2. Ultimat staycation är att få äta gott, sova gott och må gott, utan krångel

 • Emma H skriver:

  1. 45 rum.
  2. För mig är en ultimata staycation att få komma till en ny plats och uppslukas av den. Att vistas i fina genomtänkta rum, smaka god mat som man själv inte skulle lagat och att strosa runt och upptäcka området. En välbehövlig paus i vardagen (som behövs nu mer än någonsin).

 • Anna skriver:

  Görvälns slott har 45 rum.

  Den perfekta staycation innehåller fantastisk mat (som man inte behövt planera eller öga själv), trevligt umgänge utan att några måsten kräver uppmärksamhet. Men framförallt innehåller en staycation möjligheten att återupptäcka sitt närområde, med nya ögon och nyfikenhet. Att försöka se sin omgivning utifrån, att helt enkelt vara en turist på hemmaplan. För tänk vad mycket man egentligen missar när man rusar runt i vardagen mellan måsten och rutiner? Så det är nog vad staycation är för mig – att återupptäcka och bli förälskad (på nytt) i sitt närområde.

 • Maria skriver:

  1. 45 rum.
  2. En plats dit jag drömmer mig bort,
  men dit resan ändå är kort.
  Ett byte av miljö,
  där jag slipper stå i kö.
  Ett lugnt ställe för att bara vara,
  tanka energi för att vardagen klara.
  En skön säng för att sova extra gott,
  och känslan av att vara på slott.
  Njuta av delikatesser och god mat,
  slippa stress och onödigt tjat.
  Omge mig själv av vacker natur,
  själens bästa slags kur.
  Det gör en staycation riktigt bra,
  så att jag därifrån nog aldrig vill dra.

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Görvälns slott har 45 rum.

  2. Min ultimata staycation upplevelse är dessvärre ganska… slö… jag vill bara komma bort, äta gott och slippa disk. Äta mer. Njuta av vackra miljöer och kanske kanske ta en promenad – för att skapa utrymme för mer njutbart ätande, och att sova i en säng som någon annan bäddar. Att bara vara slö igen – som en tonåring!

  • Sofia skriver:

   45 rum men jag behöver bara 1.
   Pallar inte detta konstanta gråväder längre, denna tristess, oro, osäkerhet, stress och detta ändlösa undantagstillstånd! Bläh. En perfekt staycation skulle innehålla sovmorgon! God mat! Både frukost, lunch och middag. Bra sex. Miljöombyte. Natur. Bad. Bastu. Skratta med min man. Läsa en bra bok. Och sedan längta hem till barnen!

 • Anna skriver:

  45 rum
  Just nu skulle en prefekt staycation vara en helg utan skyddsutrustning och ansvar, utan larm och respiratorer, utan patienters och anhörigas oro, rädsla och ångest. Även om man alltid bär deras känslor med sig nära hjärtat skulle en paus i slottsmiljö med möjlighet att vila och vara, äta och leva och ladda vara välkommet. Och tänka att få dela detta med min sambo som nu länge fått dela med sig en stor del av mig till andra.

 • Ida skriver:

  – 45 st hotellrum
  – Ett miljöombyte gör verkligen gott för själen. Att slippa tänka på alla måsten hemmavid och bara få njuta av nuet. Skingra tankarna genom nya sinneliga intryck. Smak, doft och definitivt känslan av att få krypa ner i en nybäddad hotellsäng.

 • Olivia skriver:

  1. 45 rum
  2. En bra staycation innehåller god mat, fina narutupplevelser och gott sällskap. Allt i sin enkelhet. Men det är fint så.

 • Sanna skriver:

  1. Görvälns Slott Boutiquehotell har 45 hotellrum.

  2. Den ultimata staycation-upplevelsen för mig är en semester som ägnas i eller i närheten av ditt hem. Det är när du får chansen att turista i din egen stad, och trots att du kanske dagligen passerar och vistas där så får uppleva något nytt. Det kan vara allt från en ny restaurang med mat som du inte provat till en ny aktivitet som du inte stött på förr. Själv noterade jag nyligen att min grannstad införskaffat en karaoke studio, de om något står på min lista inför kommande staycation. Måste först bara invänta Covid-19 så jag kan bjuda med mig ett gäng.

  Kram Sanna

 • Sofi skriver:

  1. 45 rum
  2. Min ultimata staycation känns som en annan värld, men nära hemma. Den är bekväm och rofylld – men bjuder också på unika upplevelser, spektakulär miljö, gourmetmat och personlig service.

 • Jenny skriver:

  1. Slottshotellet har 45 st hotellrum

  2. Det är olika, beroende på vilket känsla man vill ha just för den vistelsen men generellt är att jag är fylld med energi när jag åker hem. Viktiga faktorer är genomtänkt miljö interiört, den ska överensstämma med byggnaden för en optimal känsla, omgivningarna runt, bemötandet samt god mat och dryck. Utöver det är det ett sällskap som man känner sig hemma med.

 • Petra M skriver:

  45 rum.

  Hemma men borta, upplevelser men lugn, lyxigt men själavårdande.

 • Johannes skriver:

  45 st rum.

  Min bästa Staycation-upplevelse är att gå på skattjakt ute med barnen (jag har tre). Vi brukar gå till skogen bakom knuten (en pytteskog) och hitta kottar, stenar, pinnar och ibland skräp (som vi tar med hem och slänger). När vi är hemma kan vi måla sakerna man har hittat eller sätta ögon på dem så de blir ”levande”. Jag tror på att se det stora i det lilla och jag är övertygad om att våra skogsäventyr kommer att vara några av barnens finaste minnen från barndomen.

 • Charlotta Sundkvist skriver:

  1/ 45 vackra rum

  2/ Att bara kunna trilla in, allt är förberett. Maximal vila från det att man kliver över tröskel. Axlarna sjunker 5 cm, tre djupa andetag. Man tar emot, fyller på, laddar upp. Ett dygn senare, redo att möta vardagen igen. Med ett leende!

 • Gabriella skriver:

  1. 45 rum
  2. Att komma ”hem” hemifrån. Slippa alla måsten och bara får njuta av god mat och härlig omgivning.

 • Lisa skriver:

  -Hotellet har 45 rum

  -Jag skulle vilja överraska min bästa vän med en helg hos er, hon är min klippa och trygga punkt och finns alltid där för mig i allt. Ett stormigt år med separationer med barn för oss båda med allt vad det innebär, hon förtjänar att bli bortskämd och bara släppa allt för en liten stund.

 • Ewelina Karlsson skriver:

  1. Det finns 45 st rum på hotellet.
  2. Den ultimata staycation för mig är när man kan andas ut och bara vara. När man inte behöver tänka på morgondagen. Gärna nära naturen och trevliga människor. Mobiltelefonen håller jag avstängd. Önskar så att jag och en vän får besöka Görvälns slott <3

 • Cecilia Tängermark skriver:

  1.45 rum
  2. Du vill åka långt bort men orkar bara åka kort. Du vill vara på semester men ändå kunna träffa din bästis som är hemma. Du vill åka iväg en weekend utan späckat schema med allt du vill göra och se – för du kan området väl och vill inte lämna det mysiga hotellet. Du älskar långa frukostar men vill inte handla, koka, steka, mixa, fixa, duka, diska. Du vill bo på ett slott men har inte vunnit på lotto.

  Svårt att få ihop- tills den dag du upptäcker Staycation!

 • Christina skriver:

  1) 45 rum

  2) Trendigt, hållbart och lyxigt.

 • Catharina skriver:

  1. 45 rum
  2. Leka tillsammans
  äta tillsammans
  upptäcka tillsammans
  vara tillsammans
  med en riktigt god vän.

 • Kristina Larsson Ekman skriver:

  1. 45 rum
  2 En perfekt staycation innebär kort resa, erbjuder avkoppling, vacker natur, sköna miljöer, god mat och dryck och lite flärd.

 • Malin J skriver:

  1. 45 st
  2.
  Byta vardagsstressen och arbetspressen
  och lämna den egna adressen.
  Men bara en liten bit, lågt bort kan vara nära
  och huvudsaken är att jag är med min kära.
  Någon annan lagar maten, någon annan bäddar vår säng,
  vi bara njuter av vårt egna lilla häng.
  Ingen tvätthög som tynger, bara lugn och ro
  och när plikten åter kallar har vi nära till vårt bo.

  Håller tummarna! Det vore fantastiskt att vinna till vår bröllopsdag i april!

 • Lisa skriver:

  De har 45 rum.
  Den ultimata staycation ska vara enkel och kravlös med någon man håller kär. Stillhet, god mat, skratt och långfrukost i en vacker miljö är precis vad jag önskar av en staycation. Jag hoppas verkligen jag och sambo får besöka detta fantastiska ställe och bara njuta av lugnet och god mat.

 • Sofie skriver:

  1. 45 rum
  2. Det är att bara få njuta i lugn och ro. Egentligen inte svårare än att äta en god frukost lääänge, ta en härlig promenad i stilla mak, hinna sova middag och sen läsa en bok. Bör såklart avslutas med en god middag. Och sen i säng tidigt.

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  1. 45 rum
  2. Miljön, maten, vinet och romantiken,
  då kan garanterat ingen bli besviken!

 • Mie skriver:

  1. 45 Rum

  2. Min bästa Staycation börjar när jag stänger dörren till vårt hus och lämnar alla vardagsmåsten där inne. Sen ett par lugna dagar i vacker omgivning med natur och/eller kultur, tillsammans med människor jag trivs med. Långa morgnar med en god frukost och tidningsläsning utan stress. Gärna en vandring eller cykeltur. Och på kvällen en skön säng i gemytlig miljö.

 • Emma Östling skriver:

  1. 45 rum
  2. I den ultimata staycationupplevelsen så är man i en ny miljö på ett litet kick. En miljö utan måsten och där man kopplar av från vardagen direkt man kliver in. Man ska bli bortskämd med lyxig mat, dryck och service. Inredningen ska vara inspirerande, inbjudande och unik. Sist men inte minst så ska man uppleva den med någon man tycker mycket om och ha all tid i världen att prata, skratta och kramas. ❤

 • Louise skriver:

  45 rum
  Den innefattar allt jag inte annars unnar mig: lyx i form av god mat med tilltugg, ett glad bubbel och någon fördrink, middag, tid för brädspel, sovmorgon med frukost på sängen och inte minst ett skönt bad.

 • Maria V skriver:

  1. 45
  2. En staycation för mig är att uppleva nya smultronställen i Sverige. Kanske nära där man bor men ändå ska det kännas långt borta från vardagen. En tid för andrum och möjlighet att njuta av nya upplevelser och miljöer.

 • Katarina skriver:

  1. 45 st rum
  2. Miljöombyte och lyx. God mat i mysig miljö där man vill sitta länge med sitt sällskap. Omgivningen ska vara avkopplande men energigivande.

 • Alexandra skriver:

  45 rum har Görvälns slott
  Staycation för mig är att upptäcka smultronställen i mitt eget närområde i motsats till de vanliga utlandsresorna. Promenad, god mat och en härlig brasa och tid för eftertanke och avslappning.

 • Cajsa skriver:

  1. Det vackra Görvälns Slott Boutiquehotell har 45 st personligt inredda rum.
  2. En perfekt staycation är att upptäcka delar av vår svenska närmiljö tillsammans med en betydelsefull person. Att få koppla bort vardagens måste och varva ner genom att njuta av ledig tid tillsammans, god mat och låta vackra sinnesintryck från natur och interiör fylla på energin.

 • Rebecka skriver:

  1. Görvälns slott har 45 st fantastiska rum
  2. En staycation ska vara simpel och avkopplande. Att få utforska närmiljön i lugn och ro.
  Äta en god middag och sedan somna gott i en härlig säng för att vakna upp utvilad och nöjd!

 • Helene skriver:

  1. Görvälns slott har 45st rum

  2. En perfekta staycation är enkel – enkel att boka, enkel att ta sig till och enkel i form av att man skalar bort vardagens ”måsten” till att bara få vara, allra helst tillsammans med sin livskamrat, familj eller en god vän.

 • Lena A skriver:

  1, 45 rum
  2, att låta 2 trötta småbarnsföräldrar få lite avkoppling på nära håll, ev verklig lyx
  Sådant som behövs i dessa coronatider

 • Britta skriver:

  Görvälns Slott har 45 hotellrum, ifrån enkelrum till Grand Deluxe, alla jättefint inredda!! ????
  En perfekt Staycation för mig är att bara få vara, helt kravlöst.
  Njuta av umgänge med nära och kära på ett hållbart sätt.
  Njuta av underbar, svensk natur????
  härligt med ett naturreservat!! ????
  Njuta av riktigt lyxig och god mat, fantastiska matupplevelsen som ger mersmak lagade av passionerade matlagare.
  Unna oss att bli bortskämda med att sova riktigt gott i era sköna sängar.
  Vill överraska min älskling ???? till våren när han fyller 60 år.
  Hoppas på tur och härliga minnen! ????????

 • Julia skriver:

  45 rum

  Att få sova i en annan säng, stor och med mjuka krispiga nytvättade lakan.

 • Anneli Eliasson skriver:

  1. 45 rum
  2. Staycation är för mig ett sätt att frigöra tid. I en miljö där jag enkelt och kravlöst kan använda tiden och resurserna till att fokusera 100% på mig och mitt sällskap .

 • Malin skriver:

  1, 45 rum
  2, En perfekt staycation för mig är att kunna släppa alla måsten och bara smita iväg för få slappna av och njuta i en lyxig miljö och äta underbar mat.

 • maya svensson skriver:

  45 rum

  att få ett dygn med maken utan allt annat som stör att bara få prata till punkt, sova länge och äta mat utan att behöva hjälpa någon annan!

 • Martina skriver:

  1: 45 rum
  2: en övernattning på hotell där man bara kan ta det lugnt och relaxa. Precis vad jag behöver nu.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.