Annons

5 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Idag åker vi norrut, till magiska Granö Beckasin som ligger i mina hemtrakter i vackra Västerbotten. Det är en ekologisk destination för naturturism med hotell, restaurang och upplevelser utöver det vanliga.

 I vinstpotten ligger en övernattning i deras Trädhus/Fågelnästen – vilket är hotellrum som är byggda i trädens toppar som har dusch, wc och alla bekvämligheter. Utöver Granö Beckasins huvudbyggnad och hotell med konferensanläggningen har de nämligen 6 stycken unika trädhus som alla är formgivna av arkitekten Ted Preutz. En natt i ett fågelnäste är värt ca 4200 kr.


Granö Beckasin ligger mitt i naturen vid den vackra Umeälven. Här hör du tystnaden – dygnet runt, året om. Åk hit med familjen för en minnesvärd semester eller ta med dig kollegorna på konferens och förena nytta med nöje. Här finns också en restaurang som serverar KRAV-odlad mat. I trädhusen ”Beckasin” och ”Tjäder” har Jögge (Surolle) Sundqvist gjort stolarna och i trädhuset ”Hackspett” står Frida Jacobssons otroligt vackra speldosa. 

En svensk semesterdestination som jag verkligen vill tipsa fler om. Här får man en minnesvärd upplevelse, året runt!

Frågor
1) Vem har inspirerat Granö Beckasin till dess namn och koncept?
2) Motivera kort vem du skulle ta med dig på denna upplevelse och varför.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Grattis till Anna Kanberg som svarade 2020-12-05 KL. 18:48.

Erbjudande:
Till alla som inte vann erbjuder Granö Beckasin 10% rabatt vid bokning av något av deras boenden – Fågelnäste, Ekohotell eller Hotellstuga. Ange rabattkoden ”Trendenser” när du bokar. Bokningskoden gäller för bokningar 2021, men bokningen måste göras under december 2020.


*Tävlingen pågår tom 6/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Granö beckasin. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren samt medverkande arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jeanette R skriver:

  Höjdrädd som få, men nog borde det gå! Rötter norröver lockar och drar och bara det blir tillåtelse att resa kanske vi far, för alla sorters firanden vi nu spar… till kommande äventyrsda´r

 • Mathilda skriver:

  Jan-Erik Sjöblom!

  Min sambo -För att han också är en naturens man, likt Jan-Erik. Han fyller 30-år i februari och jag kan inte tänka mig en bättre överraskning än en naturupplevelse som är fylld av lyx, avkoppling och romantik.

 • Sanna skriver:

  1) Vem har inspirerat Granö Beckasin till dess namn och koncept?
  Svar: Jan-Erik Sjöblom

  2) Vem har inte drömt om att få sova i en trädkoja någon gång? Det senaste åren har dottern här hemma pratat hål i huvudet på mig om just en trädkoja. Jag tror hon har sett lite väl många filmer med just trädkojor involverade. Det har lett till drömmar om ett eget litet krypin som hon skulle kunna ha som ”klubbhus” med kompisarna.

  Nu skulle kanske inte den här kojan bli hennes ”klubbhus”, men det skulle vara till låns och vara hennes för natten tillsammans med ett härligt äventyr tillsammans med mig. Det skulle kort sagt bli en upplevelse vi skulle minnas och bära med oss länge.

  Kram Sanna

 • Anna skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag tar med min bästa vän Camilla. Vi bor i olika delar av Sverige och när vi väl ses är det kvalitetstid som gäller, och jag kan inte tänka mig en bättre plats för just det.

 • Linnea skriver:

  1. Jan-erik sjöblom
  2. Jag skulle gärna skicka dit mina föräldrar. De skulle behöva en upplevelse i närområdet (boende i Västerbotten) att njuta av utan dåligt samvete. Alla upplevelser de planerat för första året som pensionärer blev inställda och mycket kommer aldrig igen.

 • Sara skriver:

  Det är
  *En Jan-Erik Sjöblom som inspirerat.
  *Jag tar med mig en av mina bästa vänner som förlorade sin far i år och har haft fullt upp med att ta hand om alla andra så att hon nog nästan glömt sig själv. Ju mer jag tänker på det desto mer självklart är det att vi ska bo i trädkoja och äta vällagad ekologisk mat!☺️

 • Hanna skriver:

  Jan-Erik Sjöblom ????. Jag tar med mannen min norröver att få blicka ut över Umeälven och andas in Norrlandsdofterna ett dygn i dessa magiska trädkojor!

 • Cornelia skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta dit min man. Vi har gift oss i år men under omständigheterna inte kunnat ha varken en fest eller bröllopsresa. Detta skulle därför bli en perfekt destination för att fira våran första bröllopsdag.

 • Erica Hjelm skriver:

  Jan-Erik Sjöblom är inspirationskällan.

  Jag har aldrig varit i Västerbotten men tänkt i många år att en vecka eller två i vårt vackra land med nedslag på unika platser hade varit en fin sommarsemester. Om jag har turen att vinna tar jag med min man Erik på en rundresa där Granö Beckasin får given plats som semesterns höjdpunkt!

 • Emilia skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) Jag tar med mig min man som är en riktig naturmänniska men eftersom vi båda kommer från Göteborg (och bor här) blir det inte så många snöfyllda naturupplevelser som han älskar. Vet att han i flera år drömt om att få uppe bland trädtopparna och blicka ut över ett snölandskap! Kanske första resan för oss med barnvakt? 🙂

 • Sara skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Vill ta med mig min nyfunna kärlek dit då han älskar Norrland och draghundar men tyvärr inte kan ha en egen av praktiska skäl med lägenhet. Det vore en riktig dream come true för honom att få uppleva ????ara

  • Sara skriver:

   Obs! Dubbelpostar då jag är osäker på om min mejladress kom med i förra kommentaren.

   1. Jan-Erik Sjöblom
   2. Vill ta med mig min nyfunna kärlek dit då han älskar Norrland och draghundar men tyvärr inte kan ha en egen av praktiska skäl med lägenhet. Det vore en riktig dream come true för honom att få uppleva ????

 • Erika skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Jag skulle ta med mig min son! Det här ligger vi o pratar om innan han ska sova, att få sova bland trädtopparna! Vilken lycka!

  • Anna Bergman skriver:

   Svar: Jan-Erik Sjöblom

   Jag skulle ta med min syster. Efter drygt 2 kämpiga år har vi pratat om att åka iväg på en Spa-helg bara hon och jag men det har aldrig blivit av. Vilken lyx att få roadtrippa i flera timmar tillsammans bara vi för att sedan slumra bland trädtopparna, det vore nått det!

 • Amanda skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Wow vilket ställe! Jag skulle vilja ge bort detta till mina svärföräldrar. De ställer alltid upp som barnvakt och tar hand om alla runtomkring sig. De är människor som njuter av naturen, vardagen och sällan lyxar till det. Att få ge detta som en överraskning och sen få höra dem berätta om det efter hade varit så roligt.

 • Agneta andersson skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) I dessa coronatider skulle det vara underbart att få lyfta blicken o fortsätta isolera sig högt uppe i en trädkoja. Tillhör man en riskgrupp så kan man inte göra så många utflykter så det här hörs ju riktigt lockande.

 • Isabell skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom

  2) Hade velat ta med min familj. Det enda min yngsta son, 4 år, önskade sig i present när han fyllde år i våras var att få bo på hotell. Hade varit så roligt att kunna ge honom och resten av familjen en upplevelse de aldrig kommer att glömma.

 • Anna Heikkinen skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Jag blev så berörd av filmen med Jan-Erik. Hans kärlek till naturen och fåglarna och hans långa livsgärning att bevara de vackra fåglarna som han hittat döda. Jag skulle ta med min sambo Magnus. Han berättade just att hans pappa byggde en trädkoja åt honom när han var liten. Själv har jag aldrig haft en sådan men skulle älska att få sova uppe bland trädkronorna. Magnus är fotograf och jag är sångerska. Tror vi skulle få underbar inspiration av att få uppleva detta!

 • Jennifer skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Min man, 9 år så gifta igår. Om 4 veckor 9 år som föräldrar. Idag har vi tre barn och har fått gå igenom vårt svåraste år hittills. Familjemedlemmar som gått bort, en långtidscovid som intagit min kropp och ett intensivt jobbande för min man (kopplat till pandemin men inte direkt vårdgivande) har lakat ur orken hos oss båda. Så igår blev det inget firande, för första gången. Känns lite sorgligt, en vistelse i tystnaden med skogens lugn – tillsammans – skulle vara en fantastisk upplevelse att se fram emot.

 • Eva Eriksson skriver:

  1.Jan-Erik Sjöblom som konserverade fåglar och älskade Beckasiner.
  2. Jag tar med mig sambon. Efter ett fruktansvärt år fyllt av tradgedier skulle vi behöva ladda batterierna högt upp bland trädtopparna.

 • Jenny skriver:

  Jan-Eric Sjöblom
  Till nästet i trädet skulle jag ta min äldsta dotter på hennes 12-årsdag. Flickan som älskar skogen så mycket att hon tapetserat sitt rum med björkskog, hellre äter soppa på triangiaköket än på resturang i stan och som älskar att sova i ute. Hon lär mig som i grunden trivs bäst till sjöss så mycket. Vi skulle ta med en kikare och hennes fågelbok och spana bland topparna.

 • Amanda K skriver:

  1). Jan-Erik Sjöblom, en man som älskade skogen och levde i samklang med djur och natur under sitt liv.

  2). Åh, jag drömt så länge om att åka dit! Jag hade tagit med min sambo, då han blev lika frälst som jag då jag visade honom dessa fantasifulla och unika trädkojor. Tänk en helg av stillhet omgiven endast av naturens rofyllda ljud och dofter!

 • Johanna B skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Oj vilket ställe! Vore perfekt att åka till med min sambo som älskar att vara ute i naturen. Jag lockas av tystnaden, vildmarken samt möjligheten att få åka hundspann och att få se norrsken på riktigt. Sedan är det ju verkligen en bonus att få vakna upp i en trädtopp med fantastisk utsikt???? ????????

 • Bianca skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta med min man hit då han skulle uppskatta denna naturupplevelse så mycket!! Lite tid för bara oss i vacker miljö hade varit fantastiskt då vardagen är hektisk med små barn osv och denna typ av upplevelse fått stå åt sidan några år.

 • Linda Humlesjö skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  Jag skulle vilja ta med min son som är tonåring, det är så svårt att få med honom ut i naturen. Det är så mycket tv-spel eller sport som lockar mer. Det här skulle vara ett utomordentligt naturnära äventyr och bli ett minne för livet att bära med oss. Att få åka iväg och bo i trädkoja vore en fantastisk aktivitet för att bryta av vardagen och skapa sammanhållning lång tid framåt i vår relation.

 • Elin Ö skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Jag firar, trots att 2020 inte riktigt räknas och det vet ju alla, min 40årsdag nästa år. Det hade varit fantastiskt att får fira tillsammans med min make högt uppe bland trädtopparna. Vi är ett team tillsammans och får nog hålla honom lite extra hårt i handen när knäna skakar av höjden. Hoppas på vinst och ett underbart äventyr!

 • Albert V skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom

  2) Hade tagit med min sambo. Efter flera månader av stress/ångest över skolan så hade detta varit perfekta överraskningen för henne!

 • Cissan skriver:

  Hej
  1, Jan-Erik Sjöblom.
  2. Jag tar med min sambo som aldrig varit i Umeå eller trakterna runtomkring. Han och jag är sugna på nya äventyr tillsammans. Något exotiskt inom Sveriges gränser.

 • Julia skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom.
  2) Jag vill ta med min sambo till Granö Beckasin eftersom han älskar allt som har med naturen att göra. Att få överraska med denna upplevelsen – med avkoppling, naturupplevelser och god mat – skulle göra oss båda superglada!

 • Sanna skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Helt klart min sambo. Att få ihop både familj och karriär gör han sin bästa för att lyckas. Den här upplevelsen är en riktigt dröm vilket han är så värd! En upplevelse som man kommer minnas länge!

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Jan -Erik Sjöblom
  2. Att bo i en trädkoja har varit en dröm i många år. Jag skulle ta med min man Torbjörn till denna oas.

 • Therese Andersson skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom, konservator och fågelälskare
  2. Efter det här året hade vi behövt ett andrum, jag och min sambo, efter permitteringar, två uppsägningar, förluster och mörker, mörker, ändlöst mörker. Det hade varit så fint att få uppleva det här tillsammans med honom. Jag tror vi kanske skulle kunna få andas lite lättare där, och samla kraft till en nystart bland trätopparna. Kanske se allt elände från ett nytt perspektiv? Hoppas.

 • Rebecca skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag hade tagit med min sambo. Vi träffades på Umeå universitet och det vore fantastiskt att få åka tillbaka tillsammans och den här gången skippa tentaplugga och studentfester, och istället fokusera på den magiska norrländska naturen och lugnet.

 • Josefin skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag skulle ta med mig min man för en välförtjänt mini-semester på tumanhand från livet som småbarnsföräldrar till två underbara barn. ❤️

  • Emma Östling skriver:

   Jan-Erik Sjöblom
   Jag skulle ta med min fina sambo upp bland trädtopparna. Han gör mig lycklig varje dag och Granö Beckasin skulle vara en festlig överraskning att ta med honom på ????

 • Lisa M skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Efter ett riktigt tufft år med många behandlingar så hade jag och min man verkligen njutit av en natt i trädtopparna för att samla kraft inför nästa omgång.

  • Emelie skriver:

   Jan-Erik Sjöblom och hans fågelsamling som började med enkelbeckasinen har inspirerat till namn och koncept.

   Jag skulle ta med min sambo. Han fyller år idag 5/12 och jag fyller år 10/12 så det hade varit en otroligt mysig födelsedagspresent till oss båda!

 • Kristin skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom, skogs- och fågelmannen!
  2. Detta skulle vara en perfekt start på min och min blivande mans bröllopsresa som vi ska göra i norra Sverige! Så jag skulle absolut ta med honom, det skulle vara så fantastiskt rofyllt med naturen inpå knuten efter ett väldigt hektiskt år som sjukhusarbetare.

 • Sara Strandgren skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom, med Beckasinen som sin favorit fågel.

  2. Efter snart ett år i karantän vore de roligt att få sova i trän. Min älskade sambo skulle jag vilja ge en kväll på magiskt hotell. Med god mat på restaurang med ett tydligt miljösammanhang vi kunde fira oss kanske med lite bira förstås.

 • Nina skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag vill åka med min syster. Hon pluggade i Piteå under några år, och sedan dess har hon en längtan efter snö, natur & hundar.

 • Birgitta skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med min man. Han har alltid en längtan uppåt, men vi kommer aldrig längre än till Dalarna (vilket i sig är fantastiskt). Nu har vi äntligen chansen!

 • Maria skriver:

  JanErik Sjöblom

  Jag skulle ta med min sambo, för han hittar alltid på en massa kul som han tar med mig på, skulle vara roligt att få överraska honom med detta.

 • Silvija skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Jag skulle ta med min man, och fira ett försenat jubileum för oss. Detta året har alla firanden ställts in. Vi firade oss med ett glas vin hemma istället för en helg ihop på hotell. Vi vill gärna resa mer i norra Sverige så det här skulle vara en spännande resa

 • Tarja Savela skriver:

  Svaret är:
  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag vill bjuda maken, som känner sig vingklippt i Stockholms brus, till en plats långt bortom staden, till ett näste bland träden där vi får rå om varandra under norrskenets ljus.

 • Johanna skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Åh Granö Beckasin! Det verkar så otroligt vackert och exotiskt för en Malmöbo som mig! Jag skulle gärna åka med min pojkvän och inte bara för att trädhuset ser romantiskt ut. Vi har nämligen en sak gemensamt, ingen av oss har varit längre norrut än Östersund. Det vill vi göra något åt! En vistelse på Granö Beckasin skulle för oss vara en upplevelse i sig men också en möjlighet att uppleva en helt ny sida av Sverige.

 • Elin skriver:

  Jan-Erik Sjöblom.

  Jag skulle bjuda med min dotter som är 11 år. Det skulle bli ett härligt äventyr för oss båda!

 • Sofia skriver:

  1. Namnet kommer från platsen Granö kombinerat med Jan-Erik Sjöbloms favoritfågel Enkelbeckasinen.

  2.
  Min sambo skulle få följa med på den här härliga svemestern, efter ett tungt år av arbete med sjuka Covid-19-patienter. Det vore en chans att få rå om oss själva en helg, och fokusera på varandra och kommande tillökning.

 • Malin Forsberg skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag tar med min vän Maria, det skulle vara fantastiskt att umgås bara vi, som vi gjorde innan barn och familj.

 • Sofie skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag är från Göteborg och tidigt i våras föll jag helt oväntat alldeles pladask för en stockholmare. Egentligen är det inte långt för ett distansförhållande men med pandemi och restriktioner kan vi inte träffas alls så mycket som vi vill. Det vore fantastiskt med möjligheten att få ta med mig honom på ett riktigt äventyr i Sverige!

 • Tobias Hedberg skriver:

  Inspiratören heter Jan-Erik Sjöblom. Jag skulle ta med mig min Sambo som brinner för natur och miljö! Jag skulle vilja ge henne en natt för omvårdnad om sig själv i naturens tecken. Till vardags tar hon hand om de som fart mest illa i vårt samhälle & jag tycker det vore på tiden att nån tog hand om henne! Jag hoppas ni ger mig möjligheten att göra det i er fantastiska miljö!

 • Annika Lorensson skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle bjuda med min bästa väninna Karin som i dagarna fyller 50 och som p g a rådande omständigheter inte kan fira som tänkt. En övernattning bland trädtopparna när pandemin börjar klinga av hade varit den perfekta presenten.

 • Frida skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med mig min sambo. Vi träffades för lite drygt ett år sedan och har sedan dess haft många rese- och utflyktsdrömmar som under omständigheterna aldrig blivit till verklighet. Det vore fantastiskt att få överraska honom med en weekend i trädtopparna!

 • Anna Kanberg skriver:

  Jan-Erik Sjöblom har inspirerat dem att skapa detta magiska ställe. Jag Skulle ta med mig mig mamma som precis gått i pension och som ägnat sitt yrkesliv som barnmorska att ta hand om och möta blivande mammor. Samtidigt har hon alltid haft tid över till barn och barnbarn och alltid haft leende och livsenergi. Vore fantastiskt att får skämma bort henne med detta och fira nästa steg i livet.

 • Christina skriver:

  Svaret är Jan-Erik Sjöblom.

  Vilken fantastisk härlig upplevelse att få dra norrut till Granö Beckasin och få övernatta i en trädkoja, Likt en dröm. Jag har aldrig varit så långt norrut så det skulle vara helt otroligt att få uppleva en sådan magisk natur och ställe. Självklart skulle jag ta med min man som annars jobbar borta i veckorna så det är på helgen vi tar igen veckans frånvaro”.

  Håller tummarna hårt och hoppas på tur!

 • Susanne skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta med mig min bästa vän. Hon liksom jag är tvåbarns mor med sambo borta varannan vecka. Vi har inte lyckats få till så många träffar där vi inte blir avbrutna av rara barn så just därför hade en övernattning på Granö Beckasin varit den bästa presenten till en trött tvåbarnsmor.

 • Teresa skriver:

  1). Jan-Erik Sjöblom och hans favoritfågel Enkelbeckasinen.
  2) Tar med min lilla familj (Sambo och barn på 1,5 år). Vore kul att visa sonen riktig mycket snö ⛄️ och också för oss att se en helt annan vintersverige än vad vi är vana vid (än gråa regniga Göteborg). Håller tummarna! ????❤️????

 • Martina skriver:

  Jan-Erik Sjöblom heter inspiratören.
  Om jag vinner tar jag med min man, för det här vore en riktig drömweekend. Spännande, vackert, naturnära. Allt man kan önska!

 • Sara Backlund skriver:

  Jan Erik Sjöblom

  Min sambo har skog som sitt största intresse, idag bor vi i Stockholm.
  Som född umeåbo vill jag visa han det bästa som Västerbotten har. Att få spendera en natt på Granö beckasin och visa honom de vinande forsarna, de magiska tallhedarna, de milsvida vyerna
  att uppleva lugnet och mystiken som Norrland ger är en kombination som inte går att få någon annan stans.

 • Eva skriver:

  Jan-Erik Sjöblom och hans konserverade fåglar, enkelbeckasinen bland annat.

  Jag skulle ta med min man för att få uppleva en stund med lugn och lekfullhet i fantastisk natur. Trädkoja deluxe med den man älskar. Vad mer kan man önska?!

 • Josefine Törnqvist skriver:

  LÄGG AV!? ???????????? ???????????? ????????????

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. TAR MED MIG HUSKY-JANNE!!! Pga att han drömmer om att få åka hundspann! ????

 • Veronica skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom

  Bello, bello , bello!!!
  Jag tar med mig Gianluca, det ska bli kul!
  Grazie!

 • Katarina R skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom är inspirationen.
  2. Min engelska man som faktiskt inte fått se en vacker vinter i Sverige. Ännu bättre att få se från fågelperspektiv. Drömmen!

 • Camilla Ottosson skriver:

  1. Kan erik Sjöblom

  2 Åååå jag tar med min kära syster som ska fylla 50 …. vilken present????
  Att få bo så i naturen o uppe i träden????????????????hon kommer bara älska detta!!!
  Snälla låt oss få åka!????????

 • Hanna E F skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) Min älskade make som jag inte varit ensam med på snart ett helt år. Varje gång vi besöker ett nytt ställe vill han ta sig upp på högsta punkten där, därför skulle det vara fantastiskt och oslagbart att få fira vår 10-åriga bröllopsdag med att ta med honom till ett hotellrum i trädtopparna.

 • Sara skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag skulle vilja ta med mig min syster som älskar natur och fåglar över allt annat. Hon har haft en tufft år och detta skulle vara en dröm som går i uppfyllelse för henne.

 • Charlotte skriver:

  Svar: Jan-Erik sjöblom

  Jag skulle ta med min man.
  Jag har en enorm längtan att flytta ut från villaområdet, helst till ett hus med tallskog kring knuten. Längtan nästan gnager inom mig. Men vi blir nog fast i villa området om jag inte kan locka min man till ett nybygge ute på landet. Kanske skulle han bli sugen efter en semester där uppe bland topparna? Om inte annat skulle mitt sinne få njuta där på plats ????????????????

 • Maria Lindelöf skriver:

  1. Inspirationen kommer från fågel och skogsälskaren Jan-Erik Sjöblom!
  2. Jag skulle ta med min man på en tur. Vi har pratat om detta ställe men inte kommit oss i närheten då våra turer oftast drar oss iväg åt annathåll. Vi är båda höjdrädda så detta blir en utmaning att jobba för❤️

 • Emelie skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag och min sambo har så länge velat åka hit! Vi ska ätligen få bli föräldrar i mars (om allt går som det ska) och det här vore perfekt för en sista semester ihop bara vi två ❤️. Och på lagom avstånd från Umeå där vi bor nu.

 • Malin skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom.
  2. Jag fyller 30 år i mellandagarna, och lika länge har jag känt min bästa vän. Vi bor inte i samma stad längre, och även när det är hon som går igenom tuffa perioder i livet så gör hon alltid det lilla extra för att andra ska må bra. Ifjol färgade hon ett papper med kaffe och skrev ett brev från Tomten och skickade till mina barn, bara för att de skulle få den där extra julmagin. Det skulle vara så fint att få rå om henne i en så magisk miljö som Granö Beckasin verkar vara.

 • Jenny skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Min man! Vi firade 15 år i höstas men firande med spa och övernattning blev inställt. Istället började 6 veckors sjukdom och ett gravidillanmående bortom denna värld. Men NU! Friska och jag mår bra. Att få fira oss och kärleken där vore magiskt.

 • Kajsa Håkansson skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) Jag skulle ta med min sambo Martin. Vi träffades när vi pluggade i Umeå, men bor nu i södra Sverige sedan 3,5 år tillbaka. Vi har pratat flera gånger om att åka tillbaka uppåt men det har inte blivit av. Skulle vi ha ett natt på Granö att se fram emot så tror jag att vi skulle ta oss i kragen efter corona är över. Jag längtar norrut.

 • Li skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med mig min sambo eftersom vi båda älskar naturupplevelser och äventyr. Men kanske mest för att han skulle få ”riktig” inspiration till barnens kojbygge som just nu avstannat vid golvet!

 • Erika skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) Jag skulle ta med min lillasyster som bor i Västerbotten sen 10 år tillbaka. Vi ses alldeles för sällan och det här skulle vara en chans för oss att se lite av hennes nya hemlandskap tillsammans. Vi skulle sitta där uppe bland träden och viska med varandra, se på molnen som seglar förbi och njuta av vinden sus.

 • Anne-Lee skriver:

  Jan-Erik Sjöholm.
  Jag skulle vilja åka med min man, då vi just nu har en jobbig period. Detta har varit väldigt påfrestande och det hade varit så skönt att få komma ifrån till ett så vackert ställe och få koppla av.

 • Annika M. skriver:

  1. Han heter Jan-Erik Sjöblom.
  2. Jag skulle ta med min kompis Frida, min barndomskompis i vått och torrt. Vi fyller båda 40 i år och hade planerat en resa extra allt, men ja… vi vet ju alla vad som hände sedan. När vi får resa utan restriktioner i Sverige igen skulle en vistelse på Granö Beckasin vara en perfekt höjdarresa – bokstavligen talat.

 • Anders Erlandsson skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag skulle ta med mig min blivande fru Emelie. Vi skulle egentligen ha gift oss i sommar och åkt på smekmånad. Nu blev det inte så och det här hade varit ett mysigt sätt att få fira vår kärlek i väntan på den stora dagen

 • Camilla skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Efter två täta och tuffa graviditeter skulle jag gärna ta med mig min lilla familj för en avkopplande semester med trevliga naturupplevelser.

 • Olivia skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Min kära mor. Vi har inte kunnat umgås alls under detta Coronaår och jag saknar henne så. Hade varit magiskt att få övernatta såhär.

 • Maria skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag vill så gärna få visa Sverige och dess underbara natur för mina barn. Vi har pratat så länge om att åka norrut och att få uppleva Västerbotten ur en ekologisk miljö vore fantastiskt! Jag vill gärna dela denna upplevelse med mina barn och min man ♥️

 • Maria Makdesi skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag skulle ta med mig min syster eftersom hon i de flesta fall drar med mig på stora äventyr vill jag nu kunna dra med henne på ett! Att bo i en hotell-koja och få upptäcka Västerbottens vackra landskap vore magiskt, och en upplevelse jag gärna delar med min syster.

 • Pontus Lundström skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Min Fru Anna. Känns som att vi båda skulle behöva komma undan lite just nu. Och vad kan passa bättre än upp i ett träd 🙂

 • Susanne skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Min man skulle jag ta med mig till detta fantastiska ställe. Vore trevligt att få bo i ett hotellrum uppe i ett träd under 2021! Vore nåt att få längta till.

 • Johannes skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta med mig min bästa vän Peter. I sommar ska vi åka på ett stort äventyr tillsammans och bestiga Kebnekajse. Tänk om vi kunde landa bland trädtopparna på vägen upp i Sverige – jag som är en tvättäkta smålänning och aldrig har varit högre upp i vårt avlånga land än Stockholm. Det vore alldeles, alldeles underbart!

 • Emilia skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta med min pappa som älskar vinter och ekoturism och chansen att få upptäcka den här anläggningen hade varit en ultimat
  60-årspresent till honom 🙂

 • Helena skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med mig min Mamma som kämpar för att nära och kära får rätt vård. Hon hjälper mina mostrar och min kusin och nu i år kämpar hon med att komma i form. Hon är på god väg men detta hade varit pricken över i:et och överskugga, alla turer till Norrland, t o r. Inget ont om det.. för hennes insatser gav hjälp. Med denna resa kommer vi njuta med alla sinnen och få fina minnen.

 • Fanny Jäderfeldt skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom

  Det hade varit en riktigt bra present att få ta med min fästman som älskar fåglar och äventyr och få uppleva detta tillsammans med honom! Det skulle bli en speciell stund och ett minne för livet ????

 • Jeanette Unfors skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Jag skulle ta med min man som så gärna vill se mer av Norrland och skogarna uppe i norr. Men också för att vi som nyblivna föräldrar i dessa galna tider inte riktigt haft tid för varandra och tröttnat rejält på lägenhetens väggar och skulle verkligen behöva komma hemifrån och hitta tillbaka till varandra

 • Karin skriver:

  1) Jan-Erik Sjöblom
  2) Mamma ????. Att få möjligheten att ge. Fick nedan SMS idag från min mamma, tänk att få ge tillbaka & överraska. En mamma är alltid en mamma – stark, modig & över gränserna hjärtlig ❄️????❄️.

  Till våren ska vi fira. Födelsedagar o frihet. Nu är det jul. Och då vill jag ge klappar. Ända sedan jag var liten o gjorde egna klappar har jag älskat att ge. Så spännande att se tindrande ögon. Gammal som ung. Jag är allt bra galen där. Älskar julen!!

 • Malin skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag vill ta med min man. Få honom att uppleva och uppskatta en större del av Sverige. Norrland är fantastiskt och är så mycket mer än bara skidåkning i Åre. Vill visa honom allt det underbara i Norr och då vore detta helt fantastiskt.

 • Emma Thun skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Han, min far – är vinterns man
  Alla dar – han längtar han
  Född i norr – i vinterns hem
  Nu så torr – temp pluss fem

  Jag vill ta med min pappa som alltid ställer upp för mig! Det är dags att ge något tillbaka till honom, och han längtar ständigt norröver, bort från ”vintermånader” med plusgrader och hem till kyla.

 • Tove Sventoft skriver:

  Jan-Erik Sjöblom!

  Jag vill ta med mina 8-åriga tvillingtjejer som äääääälskar att bo på hotell och uppleva livet och nya platser. Det här hade varit en upplevelse som de hade blivit så glada över????

  God Jul!!!

 • Lina Fredriksson skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Vi gifte oss i februari i år och våra planer på bröllopsresa har inte gått att genomföra pga pandemin. För en som gillar berg och utmaningar vore det en dröm att få ta med mig min höjdrädde man till er så att han får inse att det är bättre ovan marken.

 • Rebecka skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Vilket äventyr att uppleva denna koja från ett barns perspektiv. Att få vara i en drömvärld högt uppe bland träden som utmanar både syn och sinne. Min övernattande gäst hade varit sonen Max 4 år. Egentid tillsammans bara han och jag på en alldeles speciell plats!

 • Marie skriver:

  1 Jan-Erik Sjöblom

  2. Exotisk miljö, exotisk natur, exotiskt boende. För en skåning som aldrig varit norr om Stockholm lockar detta mer än en resa till fjärran strand! 2021 summerar både jag och maken 50 år på jorden – varav hälften som äkta makar – vad vore finare än att förgylla det året med en resa norröver som jag länge haft överst på min önskelista!

 • Hanna skriver:

  1. Skogens man Jan-Erik Sjöblom

  2. Min vän Anna. Vi är två trötta heltidsarbetande småbarnsföräldrar med många mil mellan oss. Här skulle vi få umgås på våra villkor, och tanka energi. Både i prat, skratt och tystnad.

 • Nina Lundgren skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Skulle be min pappa att ta med mamma för att fira hennes 70-årsdag. Så deppigt att vi satt där på hennes födelsedag och tittade på varandra i en iPad. De kämpar på så bra i dessa tider och är verkligen värda att få känna glädje och frihet där uppe i grantopparna.

 • Petronella Tjernqvist skriver:

  Jan-Erik Sjöblom

  Jag skulle ta med min syster som är nybliven mamma. Hon unnar sig sällan något så jag skulle vilja skämma bort henne lite extra. Dessutom älskar hon djur och natur, framförallt hundar. Hon har drömt om att få åka hundspann sen barnsben, så det hade varit magiskt att få överraska henne med en resa till Granö Beckasin för att förverkliga denna dröm.

 • Maria skriver:

  Jan-Erik Sjöblom.
  Jag tar med min tioåriga son som har två yngre systrar. Tiden rinner allt för snabbt och att få uppleva detta med honom skulle vi båda nog minnas för livet ????

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2.
  Tänk om jag hade sån enorm tur,
  att få överraska dottern med bravur.
  Jobb, stress, corona – glöm,
  Granö Beckasin – dröm!
  För det vore ren magi,
  att få fylla på med glödje och energi.
  Tänk att i trädtopparna få mysa,
  då skulle hennes ansikte av glädje lysa!
  Norrskenet och tystnaden väntar där,
  så vad i hela världen gör vi här?!
  Trendenser skulle vara det bästa som någonsin hänt,
  WOW – vilken grym present!

 • Åsa skriver:

  1: Jan-Eriks Sjöblom och hans favoritfågel Enkelbeckasinen.
  2: Jag skulle såklart ta med mig min man på detta romantiska äventyr. Vi har varit ihop 20 år i februari, tänk att få fira det bland trädtopparna! ❤️

 • Julia skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom.
  Åå det här skulle jag vilja ge till min mamma och pappa, de är inte så mycket för stora städer eller shopping utan gillar lugnet, skogen och att mysa. Så romantiskt och lyxigt fast på det sätt som dom gillar, och inte så himla långt bort från där dom bor heller – då de gärna inte åker långa sträckor i bil pga dåliga ryggar 🙂
  Vill att dom ska få ett riktigt äventyr i deras smak och nya upplevelser som jag är övertygad om att detta skulle innebära. <3

 • Maria skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag önskar att min storebror får komma till Granö Beckasin, denna vackra, ekologiska plats. Vi har tyvärr inte haft kontakt på flera år och via vår mamma vet jag att han nu är sjukskriven pga depression och ångest. Skulle vilja ge honom; först och främst en varm kram och återuppta kontakten, men även ge honom denna klapp som en möjlighet att försöka läka ~ långt bortom storstaden, nära träd och skogar, älvar och klar luft. Det önskar jag mer än något åt min storebror. Vänligen lillsyrran

 • Anna skriver:

  1. Namnet kommer från Enkelbeckasinen som var Jan-Erik Sjöbloms favoritfågel
  2. Jag skulle ta med min son Hugo 5 år som älskar både naturen och att bo på hotell och som skulle bli mäkta imponerad av att få bo uppe i träden.

 • Angelica skriver:

  Kan-Erik Sjöholm

  Min dotter, för stackarn har aldrig sett snö!

 • Elin Kvist skriver:

  Svar: Jan-Erik Sjöblom! Att få bo en natt bland trädtoppar känns som en dröm, en unik upplevelse där jag kan få ro & god sömn. Vill ta med min sambo Martin till Granö Beckasin, få njuta av naturen, god mat & ett & annat glas vin????

 • Tove skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med min kloke och filosofiskt lagda snart 6-årige son som jag spenderat alldeles för lite tid med under detta kaotiska år. Vi älskar båda skog, natur och tystnad och det skulle vara underbart att få ordentlig tid att bara vara och prata om livets mysterier.

 • Elin skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Min pappa! Han är min bästa vän i livet, och ställer alltid upp. I år skulle vi firar hans 60 års dag med en stor fest som blev inställd, på hans födelsedag var alla sjuka och det blev inget firande. Jag skulle därför väldigt gärna vilja ta med honom för att ha tid att prata om hur mycket han betyder för mig!

 • Sofia skriver:

  1. Granö Beckasins stora inspiratör heter Jan-Erik Sjöblom. En skogens man som levde nära djuren och naturen i hela sitt liv och verkligen tyckte om fåglar.
  2. Min systerson Hjalmar som också han är redigt intresserad av fåglar och uteliv. Med kikare, lupp och fågelhandbok skulle vi på vårkanten vara hos er, spana på djur och fåglar i skogen, våga flyga i tanken och drömma bland trädtopparna! Ett minne för livet ????

 • Emma skriver:

  – Jan-Erik Sjöblom

  – Jag skulle ta med min sambo, stadspojken, som efter våra åt ihop börjat inse tjusningen med att vara nära naturen. Eftersom han har både en inre golden retriver och en inre femåring kan man ju föreställa sig hans reaktion över att få sova i en trädkoja!

 • Jenny skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle vilja ta med min man dit. Han är scout och älskar att vara i naturen, och han älskar att leta reda på och gå upp i utkikstorn (trots att han är lite höjdrädd). Jag bodde mina första år i Umeå, men min man har nästan aldrig varit där, så det vore fint att få denna delen av Västerbotten tillsammans.

 • Anna-Maria skriver:

  Inspirationen kommer från Jan-Erik Sjöblom och hans favoritfågel enkelbeckasin.
  Jag tänker alltid på barndomens ute i sommarstugan då det talas 9m enkelbeckasin, för den var alltid där och den har ett väldigt speciellt läte när den flyger, förmodligen tyckte den att vi inkräktade!
  Jag skulle självklart ta med mig min man för att dela en sån här speciell upplevelse! Ingen av oss har nånsin bott bland trädtopparna!

 • Linn skriver:

  Svaret är Jan-Erik Sjöblom och hans fågelintresse.

  Jag hade tagit med mig min mamma till detta fantastiska ställe.I somras var första gången jag reste norr över i Sverige (bor i Göteborg)och föll med en gång för den fantastiska naturen och för lugnet där uppe. Tar jag med min mamma till Granö Beckasin så är jag säkert på att hon skulle få samma känsla och förstå varför sin dotter vill flytta till Norrland ögonabums.

 • Paulina skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med min sambo och visa han mitt älskade Norrland som jag saknar så. Jag kommer från Sundsvall och älskade att åka runt och upptäcka nya underbara snötäckta platser med familjer när jag växte upp. Nu bor vi i Borås och han har aldrig varit högre upp än Stockholm. Någon dag vill jag ta med honom och visa varför mitt hjärta slår så hårt för snö, is, frisk luft och framförallt skogen.

 • Henrika skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med mig min man. Ingendera av oss har besökt annat än Stockholmsregionen i Sverige, det skulle verkligen vara en dröm att se Västerbotten!

 • Fredrik skriver:

  Jag vill ta med min fästmö Maria. 2020 har väl inte varit ett bra år för någon men Maria har fått och vunnit över cancer, förlorat sin älskade hund och sitt jobb. Om någon förtjänar det här så är det hon!

  Inspiratören är Jan-Erik Sjöblom.

 • Annamow skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag tar med mig maken och barnen (jo jag får väl köpa till boende för dem), då varken jag eller barnen sett särskilt mycket av Norrland tidigare. Som skidåkare och snöälskare känner jag dock starkt att jag innerst inne nog är norrlänning och att naturen där uppe är mitt rätta element. Det skulle vara fantastiskt att få utforska skogarna i Västerbotten!

 • Alexandra skriver:

  Jan-Erik Sjöblom
  Min syrra för hon har aldrig varit så långt upp norr och vi kan behöva prata och umgås lite ostört för det har vi aldrig tid med annars.

 • Linda skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle vilja ta med min lillebror. Ändå sedan vi var små har han alltid haft ett stort djur- och naturintresse, och på senare år har han pratat flertalet gånger om att ”det hade varit så häftigt att åka till Norrland” just på grund av den fantastiska naturen som finns där. Vore fantastisk att få överraska honom med en sån här oförglömlig upplevelse!????

 • Åsa Westergren skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom

  2. Jag skulle ta med mig min sambo. År 2021 firar vi 10 år tillsammans och jag kan faktiskt inte komma på ett bättre firande att överraska honom med.

 • Sonnie skriver:

  1. Jan-Erik Sjöblom
  2. Jag skulle ta med min älskade fru för att bjuda henne på en magisk naturupplevelse som toppar livsenergin och som öppnar dörren till denna fina del av vårt långa land.

 • Pernilla Skogsberg skriver:

  Jan-Erik Sjöblom.

  Jag skulle vilja bjuda mina grannar Åsa och Laijla på en natt bland trädtopparna. Vi pratade så sent som igår om att Granö beckasin är ett drömresemål för oss. Lagom långt borta då vi bor i Örnsköldsvik.

 • Britta skriver:

  Inspirationen till Granö Beckasin kommer ifrån Jan-Erik Sjöblom, en naturens man och hans favoritfågel Enkelbeckasinen!
  Jag önskar mig ett avbrott ifrån vardagen tillsammans med mannen i mitt liv, tillika ”naturnörd”.
  Jag skulle vilja få möjligheten att uppleva naturen på ett helt nytt och på ett så nära sätt! Att dela upplevelsen att bo och sova i ett fågelbo vore underbart!
  Att vandra Kärleksstigen, bada i er badtunna och ta ett dopp i älven skulle vara en fantastisk upplevelse.
  Jag lockas mycket av denna vildmark i porten in till Sameland, det är så unikt.
  Som hundälskare vore det härligt att få uppleva naturupplevelsen i form av ett hundspann ????????‍????????!!!

 • Sara skriver:

  Wow!!! Vilket fantastiskt ställe. Tusan att jag missade att läsa bloggen igår ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.