Annons

3 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Bakom dagens lucka hittar ni ett av mina personliga favorithotell, som jag har besökt varje sommar i 10 års tid. Så glad för att presentera Örum 119 på Österlen i Skåne! (tidigare Kafferosteriet).

I vinstpotten ligger en övernattning för två personer i dubbelrum inkl långfrukost, lördag-söndag våren eller hösten 2021. Värde 2900 kr. Se deras hemsida för mer info om öppettider.


Örum 119 är ett litet gårdshotell med kärlek för detaljer. Med ovärderlig hjälp från Norrgavels grundare Nirvan Richter och Ingegerd Råman, keramiker, erbjuder de en interiör som kanske bäst går att beskriva som avskalad lyx. Deras bibliotek är fyllt med böcker om foto, arkitektur och design. Sitt ner i en Länstol eller dansk möbelklassiker och låt dig inspireras! På Örum 119 gräddar de surdegspizzor i vedugn, utvecklar hantverket i glassverkstaden, omdefinierar vad en långfrukost kan innebära och fyller sin trädgårdsbutik med omtanke.

Frågor
– Varifrån kommer handdukarna på rummen i hotellet?
– Varför skulle just du vilja tillbringa en helg på Örum 119?
Motivera kort i kommentarsfältet nedan.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Grattis til Marie som svarade kl 21:12 den 3/12.

*Tävlingen pågår i 24 timmar t o m 4/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Örum119. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren samt medverkande arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

* Inlägget var reklam i samarbete med Örum119

Kategorier:

Kommentarer

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.
  2. Jag är en tvättäkta norrlänning som knappt varit söder om Dalälven i hela mitt 48-åriga liv. Det är hög tid att vidga mina vyer och upptäcka det vackra Skåne tillsammans med maken.

  • Kia Johansson skriver:

   Örum 119 har en pågående kärleksaffär med Japan, därav handdukarna.

   Jag skulle vilja inleda en kärleksaffär med Örum 119, en modern sådan utan krav på exklusivitet. Där delad glädje är dubbel glädje. Underbart är här ett dygn kort men med goda chanser till nya möten. Då och senare.

  • Emelie skriver:

   Handdukarna kommer från Japan.

   Jag skulle vilja spendera en natt/helg på Örum 119 för att jag har förstått att det är en otrolig atmosfär där, en avskalad lyx. Att få ett avbrott i vardagen och äta god pizza på ett tokmysigt ställe hade varit drömmen.

   • Johanna skriver:

    1. Från Japan
    2. För att tanka själen och kroppen men lugn, energi och inspiration.

 • Handdukarna är japanska. Jag och min man firar varje sommar med barn, barnbarn och våra gamla föräldrar. Det är helt underbart, men det vore också underbart att få en helg bara vi tillsammans och hämta ”lite luft” och ta det lugnt i en oerhört vacker och vilsam miljö.

 • Nicole skriver:

  1. Handdukarna kommer ifrån Japan.
  2. Jag hade tagit med mig min väninna som nyligen blev lämnad av en inte så vänlig man, för en helg i själavårdens tecken.

 • Sofia skriver:

  Handdukarna är gjorda med japanskt hantverk och av japansk bomull.

  Nu försöker jag minska resande med flyg och vänder blicken mot alla fantastiska vyer Sverige har att erbjuda. På Österlen finns mängder av sevärdheter, bad, möjligheter till vandring och framförallt ett lugn. Jag skulle vilja uppleva Österlen från sin bästa sida och jag tror att Örum 119 är den perfekta utgångspunkten.

 • Annelie Palmqvist skriver:

  1. Från Japan
  2. Att få uppleva ett ställe som man inte varit på tidigare ger en boost för kropp och själ… verkar otroligt mysigt och så härligt att få omge sig av lite lyx!

 • Leah skriver:

  1. Handdukarna kommer från Imabari, Japan.
  2. 2020 har varit präglat av sorg för min del. Min morfar gick bort i början av året samtidigt som min partner diagnostiserades med en autoimmun sjukdom som drabbade hjärnan. Behandlingen har varit långdragen och tuff med många svåra biverkningar. Behandlingen har också medfört att min partner har klassats som riskgrupp och vi därför har till stor del levt isolerade. Samtidigt är jag läkarstudent och jobbat extra för att avlasta vården. I januari tar jag äntligen examen, men pga restriktioner blir det varken firande med vänner/familj eller en examenscermoni. En helg på Österlen ihop med min partner när allt har lugnat ner sig vore avslappnande och läkande.

  • Michelle skriver:

   1. Handdukarna kommer från Japan.
   2. Jag skulle älska att spendera en helg på Österlen tillsammans med min nyblivna fästman. Vi har haft ett tufft år då vi båda arbetar inom vården, vilket har resulterat i att vi i princip inte kunnat träffas alls då någon av oss jobbat hela tiden… Jag skulle därför tycka att det vore fantastiskt att få en helg, bara vi två, för att tänka på annat och njuta av varandras sällskap i den fantastiska miljön!

 • Gunilla skriver:

  Handdukar av Japanskt hantverk och bomull.

  Jag hade tagit med mannen min och samtidigt passat på att ge barnen egen tid med farfar i Simrishamn. Perfekt läge att under en helg klämma och känna efter vilken norrgavelmöbel som ska bli näst på tur att flytta hem hos oss.

 • Johanna skriver:

  1. Handdukarna är från Japan.
  2. Jag hade tagit med mig min fästman för att han jobbar så hårt och har flyttat över halva landet för min skull. Han gör allt för mig och jag skulle vilja ge honom något sånt här fint.

 • josefin skriver:

  1. Handdukarna kommer ifrån japan
  2. Jag har aldrig upplevt Österlen och vill så gärna göra det! Örum 119 känns som den bästa inkörsporten till Österlen och om jag någonsin ska lämna min älskade västkust är det nog just där

 • Linnea skriver:

  1.Japan
  2. Jag har inte kunnat träffa mina föräldrar under hela 2020 pga pandemin. Detta har gjort att jag och min partner inte har haft någon avlastning under året (som varit ett skitår på alla möjliga sätt med dödsfall, sjukdomar och oro), samtidigt som vi fått en liten bebis och försökt göra livet så vanligt och enkelt för storasyskonet. Det gör att det känns som jag och min partner har gått om varandra hela hösten. Jag önskar så att få vara med honom i lugn och ro i ett dygn. Förhoppningsvis är pandemin över och vi kan äntligen få lite avlastning i vardagen igen.

 • Louise skriver:

  1. Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.
  2. Med tanke på Covid-19 har mys, sociala kontakter och familjeträffar varit på ett minimum. Det skulle vara en sann glädje att få tillbringa en helg på Örum 119 med min man och min dotter. Jag skulle även boka rum åt min mor, ett annat åt min syster och hennes man och barn. Då kunde vi alla ses men ändå med viss distans, äta gott och njuta av ett fint hotell och ett härligt Österlen!

 • Erika skriver:

  Handdukarna är från Japan.
  Jag skulle ta med min tvillingsyster. Hon är ensamstående mamma och hon behöver få uppleva något MED någon och inte behöva göra allt ensam.

 • Jenny skriver:

  1. Japanska hantverkshanddukar från Imabari!
  2. Till Örum 119 skulle jag bjuda min danska vän Annette och hennes lilla Nova som hon blev ensam mamma till i början av pandemin. De två har haft ett isolerat år med bara varandra och bara digital kontakt med familj och vänner. Här kunde vi mötas på halva vägen var och ses på riktigt!

 • Cecilia Löfholm skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.
  Jag skulle vilja tillbringa tid på örum för att stressa av. Det känns som ett ställe man bara kan vara utan måsten. Jag skulle ta med mig en bok och min man. Sen skulle vi bara vara tillsammans.

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1. handdukarna kommer från Japan

  2. För att jag alltid drömt om att åka till Österlen, min flickvän skulle bli superglad och efter att ha jobbat hemifrån tillsammans så skulle vi verkligen behöva nått att se fram emot tillsammans.

 • Estelle skriver:

  – Handdukarna kommer från Japan.

  – Jag hade gärna velat komma iväg till denna magiska plats med min sambo. Sen pandemin bröt ut har man kämpat för att hålla huvudet över ytan. Här hade vi kunnat andas utan att behöva tänka. Magiskt.

 • Martina skriver:

  1: Handdukarna kommer från Imabari, Japan
  2: Örrum 119 ser helt ljuvligt ut på bild och verkligheten brukar vara bättre därför skulle jag gärna vilja tillbringa en helg där.

 • Erica skriver:

  Handdukarna är från Japan.
  Jag skulle vilja njuta av lugnet, den mysiga stämningen, god mat och fridfulla miljöer på det varmt omtalade hotellet Örum 119. Det skulle verkligen behövas efter de senaste månadernas och kommande tidernas stress och oro som lärare i covidtider. Jag älskar vanligtvis att gå till jobbet, träffa barn och kollegor men att ha ett livsfarligt virus flåsande i nacken gör tyvärr att arbetsdagarna känns tunga och långtifrån vår trevlig vardag.

 • Charlotte skriver:

  Handdukarna är hantverk från Japan
  Vi som bor i Norrland är ofta hemkära…. Skulle så gärna ta med mig syster som jag alltför sällan träffar och få uppleva denna vackra miljö.

 • Amanda skriver:

  1). Japanska hantverks handdukar
  2). Örum 119 verkar vara den perfekta blandningen av hantverk, hållbarhet, trädgård och underbar mat! Jag hade älskat att tillbringa en helg i underbara miljön hos Örum 119.

 • Kajsa skriver:

  1 Japan
  2. Mamma min bästis

 • Paulina skriver:

  Hej!
  1: Handdukarna kommer från Japan.
  2: Jag och min pojkvän har pratat om att åka till Österlen och få uppleva och njuta av landskapet och naturen som alla pratar om. Du hade hittat oss i biblioteket med någon bok i handen eller sittandes i fåtöljerna där vi hade pratat om vår framtida gård. Vi drömmer om en plats lik er, en plats för kärlek, hantverk och kanske också en liten butik med egenodlade grönsaker och blommor. Det hade blivit en inspirationsresa och ett minne för livet.

 • Eva L skriver:

  Från Imabari i Japan.

  Som jag skulle må på Örum 119, omgiven av Norrgavels och Råmans hållbara inredning och Österlens fantastiska natur! Bara tanken ger mig energi. Ett besök för att rå om mig själv.

 • Silvija skriver:

  1. Handdukarna är från Japan
  2. Jag skulle vilja tillbringa en helg på Örum 119 för att det är på en fin plats där de skånska öppna landskapen möter havet. Det är något av det vackraste för mig. Hotellet har en inredning och atmosfär som ger återhämtning och lugn i själen.

 • Karin skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.
  Det var så länge sedan jag var på Österlen och att då få komma till Örum119 vore fantastiskt. Jag skulle ta med min syster som arbetar på sjukhus som sjuksköterska och jag vet att hon behöver lit omtanke efter detta året.

 • Eva Noble skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.

  Jag skulle vilja tillbringa ett par dagar med min man i en miljö som vi bara kan drömma om. En miljö skapad av ett genuint hantverk där naturen bidrar till både lugn och storm. Dröm att längta till!

 • Amanda skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.
  Jag skulle ta med mig min man för en härlig weekend nere på Österlen. Alldeles lagom innan bebis nummer 2 kommer så skulle vi kunna njuta av fantastiskt hotell och vackra landskap.

 • Elin S skriver:

  De kommer från Japan.

  Jag skulle bli så glad över att få bo på fina Örum119 då det skulle ge mig inspiration och glädje efter många månader ensam med hemmajobb innanför hemmets fyra väggar. Längar ut och bort till vackra skåne!

 • Anna skriver:

  De kommer från japanska Kontex.

  Jag har ätit flertalet pizzor på Örum119 och smugit över till hotellet för att gå på toaletten, egentligen bara för att få en smak av det fantastiska lugnet i foajen och restaurangen. Drömmer om att tillbringa en natt på hotellet, allra helst när rapsen precis börjat blomma, för att kunna njuta av omgivningar både inne och ute.

 • Anna . P skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Jag har faktiskt aldrig varit på Österlen, men har förstått av många att jag verkligen har missat något. Så det känns som att det är dags att boka in en helg en en väninna och låta henne visa mig runt i hennes högt älskade Österlen och se om det smittar av sig även på mig.

 • Malin skriver:

  1) Imabari, Japan
  2) Då jag trots mina 40år aldrig varit i Skåne och vad vore bättre än att fira att jag har fyllt jämnt hos er? Jag har följt bloggen och blir lika sugen varje gång Frida skriver om ert ställe!

 • Sofia skriver:

  Handdukarna kommer från Imabari, Japan, och tillverkas av Kontex.

  Min mamma är SFI-läraren med det stora engagemanget och det stora intresset för vackra ting. Det senare går dock inte alltid ihop med en lärar-lön och därför skulle det kännas extra fint att få möjligheten att bjuda henne på en helg på Örum119 där hon kan få njuta av att slappna av omgiven av allt det vackra som Örum119 har att erbjuda.

 • Alexandra skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex gjorda i Imabari, Japan.
  Jag längtar till Österlen med vacker natur och dammiga grusvägar perfekta att ta sig fram på cykel bland gröna kullar och gula rapsfält. Att sedan få spendera natten på ett mysigt hotell där man förstått att ett hållbart och naturligt materialval uppskattas av gäster vore underbart.

 • Nina skriver:

  De fina handukarna kommer ifrån Kontex i Imabari, Japan

  Till Örum119 skulle jag ta med mig min kära man. Min barndomsvän Lisa flyttade ner för några år sedan och bor i närheten. Vi skulle ta långa promenader på Österlen tillsammans med hennes familj och bara njuta av livet i det lilla.

 • Charlotte skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.

  2. Jag och min man älskar stillheten i Örum och brukar åka ofta dit. Så därför så skulle jag vilja att våra två döttrar som sitter ensamma i varsin lägenhet i varsin stad och kämpar på med sina distans universitetsstudier från köksbord får chansen att åka och mötas i Örum.

 • Johanna Åkerström skriver:

  Handdukarna tillverkas av Kontex i Imabari, Japan.

  Jag har inte varit i Skåne sedan jag var liten men minns sommar med sol, varma stränder och ljus himmel. Skulle gärna åka tillbaka och uppleva landskapet igen.

 • Amanda skriver:

  1. Handdukar är ifrån Kontex, Imabari i Japan.
  2. Vi gifte oss där och skulle väldigt gärna återvända igen men rent ekonomiskt har det inte funnits utrymme för övernattning på något år. Platsen ligger givetvis oss nära om hjärtat och älskar Nirvans miljöer. Även Råman är lite av en idol för mig.

 • Linda Hultman skriver:

  Hej fina!

  Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan!

  Jag skulle vilja överraska min fantastiska pojkvän med ett litet äventyr i Skåne! Vi firar ett år tillsammans i helgen och han är den mest magiska snällaste människa med ett stort hjärta och jag skulle så gärna vilja skämma bort honom!

 • Maje skriver:

  1. Japanska handdukar från Imabari

  2. Förr oss norrbottningar är Österlen exotiskt, två tidigare besök har gett mersmak. Tredje gången gillt vore helt underbart!

 • Emelie skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Jag skulle vilja spendera en helg på Örum 119 tillsammans med min sambo för att visa honom allt fantastiskt med Österlen och förhoppningsvis lyckas övertyga honom att vi ska ta vårt pick och pack ner dit på heltid!

 • Charlotte skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  Jag har länge drömt om en rundtur på Österlen. Jag kan inte tänka mig en bättre start på en sådan resa än att få tillbringa ett dygn på Örum 119 tillsammans med min man.

 • Mikaela skriver:

  1. Handdukarna konmer från japanska Kontex

  2. Planen var att besöka Österlen redan i somras, men pga Covid valde vi att inte resa alltför mycket. Om nästa år tillåter, vill jag gärna ha revansch och då kan Örum 119 vara en väldigt bra utgångspunkt! Det som lockar extra mycket med det lilla hotellet är estetiken och mathantverket.

 • Malin skriver:

  Handdukarna kommer från Japan
  Vi har suttit i orangeriet och ätit en fantastisk god pizza en gång, men drömmen om att övernatta en natt lever kvar. Älskar Österlen och det var även här som jag förälskade mig i Länsstolen från Norrgavel, som också står på önskelistan och kommer få en given plats i det huset vi drömmer att bygga inom kort.

  • Fanny svensson skriver:

   1. Japan!
   2. 2021 fyller min sambo 40 och jag 30. Haft en lång renoveringsresa bakom oss med två småbarn och en pandemi på det. Det hade varit otroligt välbehövligt för oss. ♡♡ de vore total lycka!

 • Helene skriver:

  1. Handdukarna kommer ifrån Japan.

  2. Har en nära vän som precis flyttat till Skåne, så helt plötsligt bor vi massa mil ifrån varandra. Dessutom är hon gravid och ska få barn till sommaren! Jag skulle därför ta med mig vår tredje vän, och tillsammans skulle vi ha en klassisk kompishelg och bara UMGÅS – sitta i biblioteket och prata om livet, framtiden, förväntningar och funderingar. Det skulle vara fantastiskt!

 • Madelen skriver:

  1. Japan
  2. För att Österlen är magiskt vackert. Har aldrig stannat mer än över en dag. Så att få chansen att dela din upplevelse på detta oerhört mysiga ställe skulle vara helt underbart! Samt är jag en möbelnörd som verkligen beundrar allt som Norrgavel står för, så att bo på ett ställe så präglat av Richter vore ju jackpot.
  Vem behöver inte ens sån här chans efter 2020?

 • Johanna G skriver:

  – Handdukarna kommer från Japan.
  – Jag skulle slå mig ner i biblioteket tillsammans med min man och bara njuta av varandras sällskap, och prata om livet.
  Vi är mitt uppe i ett husbygge och en stund för varandra skulle vara oerhört välbehövligt.

 • Sophia skriver:

  Handdukarna är tillverkade av Kontex i Imabari, Japan.
  När jag och min sambo åkte runt på Österlen för två år sedan hamnade vi av en slump vid Örrum 119 och blev helt tagna av hur vackert och mysigt det var. Blev så besvikna när det visade sig att både hotellet och restaurangen var helt fullbokade, och vi fick åka vidare utan att ha fått mer än en glimt av detta ställe. Har drömt om att åka tillbaka sedan dess, det hade varit den perfekta julklappen att få en vistelse där att se fram emot <3

 • Nina skriver:

  1. Handdukarna är från Japan.
  2. Jag har insett att mitt hem inte är stället jag vilar på. Med barn som har adhd så blir det ingen vila hemma. Utan det gör jag på jobbet konstigt nog. Tyvärr så finns det inget jobb att gå till, så vilan är minimal. Om jag får en natt på Örrum 119 så får jag ett dygns vila och kanske lite inspiration till att uppdatera hemmet.

 • Malin Weinert skriver:

  1. Japan
  2. Vi firade vår bröllopsdag för fem år sedan i deras gavelrum och det var ett magiskt skönt dygn bland rapsfälten. Har tyvärr inte haft möjlighet att fira våran bröllopsdag sedan dess pga en grav utmattning som gjort mig isolerad hemma. Men jag blIr långsamt bättre och att få återkomma till en lugn och familjär miljö skulle vara rena drömfirandet. Hoppas, hoppas ha något att längta efter.

 • Josefina Grahn skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex . Jag skulle vilja tillbringa en helg på Örum med min mamma som jag inte träffat på länge för att kunna ge henne och oss en nära , naturlig , personlig och lugn gemensam sinnesupplevelse och för att kunna ta igen allt som vi inte junnat prata om över ett glas vin , god mat och en underbar miljö . Att bli påmind om det stora i det lilla eller tvärtom , efter allt som varit och att hur som haver så finns naturen och ögonblicken nära oss ändå .

 • Louise skriver:

  1. Japan
  2. I dessa tider när det inte ens känns okej att resa inom landet så är behovet av miljöombyte minst lika stort (om inte större) som annars. Jag bor i Skåne men det tar mig emot att unna mig en hotellnatt när jag lika gärna ”kan åka hem”, och därför skulle denna vinst göra slag i saken och erbjuda miljöombyte med möjlighet att ladda batterierna, trots en i övrigt orolig värld.

 • Olivia skriver:

  1: Handdukarna är gjorda med japanskt hantverk och av japansk bomull.
  2: ”gjorde” Österlen i somras men när vi åkte förbi örum hade vi läst fel på tiden så det var stängt. Den sorgen!!! Vill så gärna åka tillbaka och få njuta av allt fint tillsammans med min kompis sandra som har ställt upp för mig denna exceptionellt jobbiga höst

 • Agnes skriver:

  Handdukarna kommer från Japan. Jag skulle gärna spendera tid här tillsammans med min sambo. Vi fick i våras en underbart älskad liten flicka som enbart sover i en rullande vagn. Mycket av vår tid spenderar vi därför promenerandes och det hade varit fantastiskt att få njuta av vår första barnfria helg (stilla) på en sådan här plats!

 • Veronica Öberg skriver:

  1. Från Japan

  2. Jag skulle vilja ta med mig min storasyster. Jag vill vårda vår relation lite. Få henne för mig själv en stund. Vad kan passa bättre än att vinna en övernattning i detta lilla paradis! Långa samtal över ett glas vin????

 • Josefine skriver:

  Handdukarna är från Japan

  Jag skulle vilja tillbringa en helg här tillsammans med min svägerska som liksom jag är mitt inne i småbarnsåren. Vi båda älskar Österlen, men framförallt älskar vi båda frukost och har pratat om att ta oss ner till Örum 119 bara för att kunna njuta av deras frukost???? detta hade passat oss perfekt.

 • Lisa Mann skriver:

  Från Japan
  Min mamma älskar möblerna från Norrgavel och sparar alltid till en möbel därifrån så det är hennes dröm att bo här. En mor och dotterhelg på Österlen skulle vara en helt underbar julklapp att överaska med!

 • Jennie skriver:

  1) Från Japan!
  2) Jag älskar Österlen och har tittat på detta boende innan så att vinna en helg där vore ju grymt! I dessa tider behöver man så mycket ngt att se fram emot!=)

 • Sofie H skriver:

  Handdukarna kommer från Japan!

  Jag hade önskat en helg på detta underbara ställe med min man. Vi har precis haft bröllopsdag (11 år) och kunde inte fira som vanligt då vi brukar försöka åka iväg, är oftast enda helgen på året vi ordnar barnvakt och får tid tillsammans. Hade så gärna haft detta att få se fram emot istället.

 • Cindy skriver:

  1. Japan
  2. För att jag aldrig varit på Österlen, och det finns på min bucketlist. Hade ju varit fantastiskt att få uppleva Österlen och dessutom bo detta vackra gårdshotell. Som balsam för själen.

 • Elsie Mann skriver:

  Svar, Japan

  Vilken dröm att få bo ett dygn på ett ställe med möbler från Norrgavel. Det måste vara höjden av harmoni och lugn.

 • Bianca skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  Här på Örum119 har vi bott varje sommar från 2010 till 2015 (när det var Kafferosteriet) och vi har verkligen älskat denna platsen på jorden. Så lugn och vacker. Sen har livet liksom kommit emellan, med ett barn till och lugnet har liksom uteblivit. Hade älskat att få komma tillbaka till den här platsen, nu i ny regi, och få njuta av vacker miljö både ute och inne. Hoppas!

 • Lisa skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  Jag och min sambo har drömt om att bo på Örum 119 varje sommar när vi har åkt förbi. Hade varit underbart att kunna lämna vår kommade vårbäbis hos svärisarna i Ystad och ta en helg, bara vi två på Örum119.

 • Annika Lorensson skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Att få uppleva våren på Örum med Norrgavels fridfulla inredning och med Österlens vackra landskap utanför, då skulle samtliga sinnen fyllas med energi.

 • Frida skriver:

  1. Handdukarna är japanskt hantverk och kommer från Japan.
  2. Jag är fullständigt förälskad i vackra Österlen. En vistelse på Örum hade varit ett perfekt andrum för oss som nästa år är nyblivna husägare med allt vad det innebär.
  Förutom en avkopplande stund kanske vi också kommer hem fulltankade med inspiration till vårt nya hem?!

 • Johanna B skriver:

  1. Japan
  2. Det är något med Österlen som får mig att sänka axlarna. Att få tillbringa en helg på Örum 119 skulle nog få mig att ytterligare varva ner och hitta lugnet. Att det ligger lite avskilt med vacker natur att blicka ut över, att det ligger nära havet och att era rum är så fint inredda låter ju som en dröm. Sedan är ju era surdegspizzor väldigt goda????

 • Felix S skriver:

  Hejsan!

  Handdukarna kommer från Japan.

  Jag och min sambo var på Österlen i somras på vår första semester tillsammans. Det hade varit superhärligt och få överraska henne med en mysig resa tillbaka efter ett år tillsammans.

 • Sofia skriver:

  1. Japanska handdukar.

  2. Vilken drömtävling! Har under hösten sagt till min sambo att när situationen lugnar sig och vi tillåts åka iväg, är det till Österlen jag vill. Drömmen vore att bo på ett mysigt och kärleksfullt hotell vilket verkar vara precis så som Örum 119 är. Hotellet verkar vara en perfekt blandning av allt vi älskar. Att få detta som en julklapp skulle vara en dröm för oss och ge oss lite ljus och längtan i all mörker..

 • Marie skriver:

  1)Kontex i Imabari, Japan
  2) med min äldsta och finaste vän som har ett katastrof-år bakom sig, både yrkesmässigt och privat. På Örum smider vi planer för ett fantastiskt 2021 ! ????

 • Sanna skriver:

  1. Handdukarna är från Japan
  2. Vore drömmen att få komma till Österlen och Örum119. Skulle njuta av varje sekund av god mat och dryck och härligt sällskap. Att få lämna vardag för en helg tillsammans med vän och bara vara skulle en lyx. Njuta, äta och skratta!

 • Sara Haag skriver:

  1. Japan (köpte själv med olika från butiken förra året, de är fantastiska!????)
  2. Kort och gott; Nyblivna tvåbarnsföräldrar behöver lugn o ro på mysigaste hotellet i Sverige! ????

 • Mini skriver:

  1. Dom kommer från Kontex i Imabari, Japan
  2. Jag skulle vilja ta med min bästa kompis som alltid finns där och stöttar, peppar och lyfter mig som ingen annan. Hon är min valda syster, min närmaste och den allra, allra finaste, så henne skulle vilja få bjuda med mig på en helg på Örum 119, hon förtjänar det bästa!

 • Marissa skriver:

  1. Japan

  2. Jag skulle vilja fira min och makens 15:e bröllopsdag (kommande vår) på detta fina och rofyllda ställe.

 • Malin Forsberg skriver:

  Handdukarna är från Japan.
  Jag har länge velat besöka Österlen. Örum ser ut som ett perfekt ställe att ha som bas för utflykter och upplevelser!

 • Åsa skriver:

  1: Handdukarna kommer från Japan
  2: Jag har velat besöka Örum 119 sedan jag först hörde tala om det. Nirvan och Ingegerd har verkligen skapat ett underbart ställe som verkar vara en sån lisa för själen. Och dessutom ligger det i Skåne – min hjärtas plats!

 • Petronella skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  I våras fyllde min man 40 och han fick en resa till Berlin av mig. Tyvärr fick vi ställa in och som plåster på såren skulle jag därför vilja ta med honom till Örum 119 i vår.

  Vi var på Österlen i somras och blev båda helt förälskade. Dessvärre stannade vi aldrig över på Örum 119, men vi var där och åt deras pizzor, som med handen på hjärtat, var de godaste pizzor vi någonsin ätit och med en man som älskar pizza kan jag säga att vi har provat en och annan.

 • Charlotte skriver:

  Handdukarna är japanska och tillverkade av Kontext.
  Jag och min man behöver en paus. Efter det här året och en extremt jobbig höst med våra barn med NPFdiagnoser så behöver vi en paus ifrån vardagen. Tänk att få slöa i skön miljö, äta pizza och glass. Och sen en lååååångfrukost att njuta av innan verkligheten trampar in igen. Ja, tack!

 • Nickan skriver:

  1: Japan
  2: Jag fyller 50 år i slutet på maj nästa år och min äldsta dotter tar studenten. Vi hade resplaner….men då omvärlden känns skakig med pandemin vill vi inte planera för en resa utanför landets gränser eller till tätbefolkade platser inom landet. Vad hade då passat bättre än att resa till Skåneland och där uppleva helt andra vyer och miljöer än vad vi har i Östergötland och samtidigt undvika trängsel och puls men få lugn, natur och vidder. Kvalitetstid med sin dotter på Österlen hade skapat livsenergi för mig å min dotter.

 • Anna Janson skriver:

  – Handdukarna kommer från Japan.
  – Efter ett 2020 med lite barnvakt hoppas jag på ett 2021 med lite mer ensams lång stunder med maken. Tänk då att få återvända till underbara Örrum 119 och få äta långfrukost igen! Låter som en dröm!

 • Elin skriver:

  Handdukarna kommer från Japan

  Som inflyttad norrlänning i Skåne så semestrar man aldrig på hemmaplan
  Men att få fira en stor födelsedag nästa år själv med maken hade varit lyx
  Lugn och ro och god mat, få prata till punkt och sova länge

 • Johanna skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.

  2. Jag skulle ta med mig min man. Vi har fått vårt tredje barn nyligen och det hade varit härligt att åka hit på en minisemester. Det har varit min dröm att åka hit länge då jag älskar Norrgavel.

 • Emma Gliveson skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  Just nu längtar vi alla bort, tänk vad fint att resa bort och ändå stanna hemma i Sverige. Vår 10åriga bröllopsdag fick flyta förbi ganska obemärkt detta år. Det skulle vara en perfekt present, om än i efterskott.

 • Alma Lindvall skriver:

  1. Handdukarna tillverkas av företaget Kontex som ligger i Imabari, Japan

  2. Jag hade velat tillbringa en helg på Örum 119 för egentid med min sambo. Här hade jag velat hitta inspiration till vårt första gemensamma hus som vi kommer att renovera under 2021. Både insidan och utsidan kommer förhoppningsvis få sig ett lyft då vi eftersträvar att få till den miljö som tycks finnas på Örum 119, d.v.s. stilrent samtidigt som det har hög mysfaktor!

 • Margot Björck skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.
  2. Jag skulle ta med min italienske make och njuta ev en plats i Sverige som han aldrig upplevt. Att det finns vedeldad pizza på platsen kan också hjälpa till en hel del med hemtrivseln ;-).

 • Linnea skriver:

  1. Handdukarna är från Japan och helt fantastiska!
  2. Besökte Örum 119 sommaren 2019 med min sambo där vi förälskade hos i inramningen.
  Önskar ge bort den finaste av alla gåvor, en plats för återhämtning och lugn till min mamma och pappa. De har flera tunga år bakom sig av sjukdom och att vara sjuk och närstående, det tar på livet. Så det jag vill ge dom är Skåne och en mysig dag tillsammans.

 • Mie skriver:

  Handdukarna kommer från Imabari i Japan.

  Jag skulle ta med mig min familj, vi är utlandssvenskar så det skulle vara roligt att visa dem något så klassiskt svenskt/skandinaviskt. Är själv väldigt intresserad av skandinavisk design och tycker mycket om Norrgavel, så det skulle vara en jätteintressant att upplevelse.

 • Ana Cruz skriver:

  1. Handdukarna är från Japan märk Kontex, älskar dem
  2. jag förlovade mig under en helg i kafferosteriet under många år och skulle gärna tillbringa någon gång på örum119 med våra barn

 • I.S. skriver:

  1. Handukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan
  2. Min mamma, en levnadsglad lärare i 60-års åldern, tillhör en av riskgrupperna för Corona. Sedan mars i år har hon levt i princip isolerad och levt med både rädsla och ångest. Hon har fått försaka så mycket, blivit ifråntagen både mening genom i sitt yrkesutövande och frihet, men hon kämpar ändå på så gott det går. Henne hade jag tagit med givet att det går.

 • Frida A.E skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.

  2. Kan låta en aning tragiskt men min mor bor i Österlen, vi har inte setts sedan 2009 pga flera olika anledningar men fått en ”typ” kontakt på Facebook och jag skulle vilja åka ner och prata med henne men drar mig för det. En vinst skulle ge mig en spark i baken och skiter det sig så kan jag alltid njuta av Österlen som jag hört ska vara väldigt mysigt.

 • Lisa skriver:

  1:
  Handdukarna kommer från Imabari, Japan.

  2:
  Ni vet när man är helt otroligt kär, men man kan inte få det ur sig? Så har jag haft det i över ett års tid nu. Vi har pendlat mellan vänskap, bråk, passion och nu; ja vad är vi ens? Att få bjuda med honom på en sådan här upplevelse, att få chansen att komma ifrån och ta mod att berätta.

  Ja, att helt enkelt investera i vad jag hoppas kan bli vi två. Exakt det önskar jag göra, och allt jag behöver är nog bara en knuff i rätt riktning. Jag måstemåste våga, oavsett!!!

  Om det går åt helvete (ursäkta språket) så bjuder jag med glädje med min fina mamma, hon har pratat om Österlen sååå länge nu. Ps! Är en student som har haft en hel del motgångar på sistonde, så en sådan här fantastisk paus i vardagen skulle verkligen vara betydelsefullt!

 • Isabell skriver:

  1) Handukarna är Japanska.
  2) Hade velat åka med min mamma. Att få åka iväg till Österlen och njuta av atmosfären är det bästa jag hade kunnat ge henne. Hon gör allt för mig och min syster men tar alldeles för dåligt hand om sig själv. Så 100% fokus på mamma i en avkopplande miljö vore drömmen. Är väl lite för mig själv med iof????

  • Sara skriver:

   1. De kommer från Japan.
   2. Jag skulle vilja bjuda med min nyfunne pojkvän på en romantisk upplevelse. Det vore kul att överraska honom med ett besök på Örum 119 för att fira att vi vågade erkänna våra känslor för varandra 🙂

 • Hanna Attlefelt skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.

  Jag älskar Österlen och skulle vilja visa min man detta vackra landskap. Hade varit kul att överraska honom.

 • Caroline skriver:

  1. Japan
  2. Jag har skämmigt nog aldrig varit på Österlen så detta pris skulle verkligen bli en ”ta mig i kragen” och spark i baken grej, för jag vill ju väldigt gärna dit!

 • Pernilla skriver:

  1. Japan
  2. Har aldrig varit på Österlen men det här varit ett drömresemål i flera års tid.

 • Pernilla P skriver:

  Hi there best trendenser ✨
  1 JAPAN
  2 Det är en fantastik upplevelse att komma nära naturen på Österlen och där tillbringade vi en helg i somras????????TOPP topp TOPP
  VILL DIT IGEN????????????????????????????????????????????????????????överraska maken med bryta mönster som han är så dålig på????????

 • Christel Österlind Sart skriver:

  1. Handdukarna från Japan.
  2. Jag hade velat vara en helg helt för mig själv, min introverta sida behöver fyllas på. Jag längtar efter ro i ensamhet helt enkelt.

 • Christina Larsson skriver:

  Handdukarna kommer från Imabari, Japan.

  Älskar allt med Österlen! En helt underbar plats! Önskar verkligen att jag och min sambo får tillbringa en helg där under 2021!

 • Sonnie Byrling skriver:

  1. Handdukarna kommer ifrån Kontex i Japan Ibamari.
  2. Jag älskar Österlen och att spendera en helg på fina Örum 119 tillsammans med min älskade Britta kommer säkert att vara superhärligt speciellt ett år som man fyller jämnt. Örum 119 utstrålar den där känslan av livsenergi som bygger på äkthet och kreativitet.

 • Liza skriver:

  1.Handdukarna kommer ifrån Kontex i Imabari, Japan
  2. Jag skulle vilja byta miljö för ett dygn, se ut genom fönstret och se något annat efter 9 mnd på hemmakontor. Få omge mig med vackra ytor, dra handen över vackra textiler och sjunka ner i mjuka säng!

 • Elin SO skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex, Japan.

  Jag har ätit en fantastisk pizza i orangeriet på Örum 119 och hade då även möjlighet att kika in i detta vackra hotell och njuta av den fingertoppskänsla och kvalité som präglar inredningen likväl som omgivningen. Klart det vore en dröm att få ta med min vackra älskade dit, köra vägen genom de böljande kullarna och fälten, krypa ner bland krispiga lakan och torka oss på handgjorda handdukar från Japan. Som det bästa av Sverige och världen i ett. En möjlighet att vidga sinnet och blicka inåt. Det som förtrollande platser kan erbjuda oss, sinnlighet.

 • Jennie skriver:

  1. Imabari, Japan.
  2. Jag skulle vilja tillbringa en helg på Örum 119 för att få en vacker, vilosam och välbehövlig parantes i vardagen, tillsammans med min pojkvän. Vi har båda två arbetat otroligt hårt detta år och har mått (och mår) rätt dåligt av att arbeta hemifrån med tanke på vad det medför för svårigheter i att upprätthålla balans mellan arbetsliv och fritid. Vi arbetar långa dagar och helger, vilket har börjat ta ut sin effekt. Jag skulle behöva lugnet, den modesta lyxen, omhändertagandet och de otroliga vyerna för att hinna ikapp mig själv samt hinna umgås och prata med min pojkvän (på riktigt). Och jag vet att min pojkvän känner likadant.

  Tack för ert övervägande!

 • Alexandra Wennerbeck skriver:

  1. Handdukarna kommer ifrån Kontex i Imabari, Japan.

  2. Det vore en dröm för oss, föräldrar till tre, som under första året som fem i familjen inte haft en enda dag av avlastning (pga pandemin) att få en andningspaus och bara få vara vi. Ert hotell känns som den bäst tänkbara platsen att hämta in kraft och energi på.

 • Annika M skriver:

  De vävda handdukarna kommer från Imabari, Japan.

  Nyligen skrev jag en bucketlist över svenska resmål, där just Örum 119 hade en given plats på min lista. Jag blev tipsad av en berest kompis om det här stället tidigare i år, som menade att hotellupplevelsen här är en av Sveriges absolut bästa. Jag litar på hennes ord, och fick dessutom ryktet om hotellets förträfflighet bekräftat av att Frida/Trendenser uppenbarligen återvänder år efter år.

 • Johanna skriver:

  Handdukarna är från Kontex i Imabari, Japan.
  Som Malmöbo sen 13 år har jag för dålig koll på Skåne. En helg på Örum 119 ger möjlighet till att se en annan del av landskapet och samtidigt erbjuder det härlig avkoppling. Framförallt vill jag njuta långfrukosten för där har Örum 119 så rätt – frukosten är det bästa med hotell!

 • Lena Ekmark skriver:

  1. Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.
  2. Österlen är magiskt. Att få uppleva Österlen och samtidigt få checka in på Örum 119 som legat som bokmärke i min webbläsare i årtal hade varit vidunderligt. Detta vilsamt inredda hotell med så mycket omtanke och själ hade varit en ynnest att få ta med min underbara och älskade man på. Checka ut från vardagen och bara vara i nuet, att få känna och att få rensa tankarna. Vilken lyx!

 • Rebecka skriver:

  – Japan
  – Jag, man och barn bodde på Örum 119 för tre år sedan och trivdes så gott! Nu skulle jag vilja återvända med min man och fira vår 10-årlig bröllopsdag.

 • Caroline L skriver:

  1. Japan
  2. Det enda jag upplevt av Skåne är en blixtvisit till Helsingborg för att vara sällskap åt en närstående som skulle på bouppteckning. En natt på Scandic, lång bilresa. Österlen utan tidspress, vacker omgivning och god mat skulle uppväga den trista resan. Skulle gärna handla blomster av Tv-Fredrik.

 • Cissan skriver:

  Hej
  Handdukarna tillverkas i Japan.
  Jag vill bo över för jag var här på en roligt 50-års fest för nästan tio år sen. Minns stället som ljuvligt och skulle gärna vilja återuppleva det.

 • Tove skriver:

  Handdukarna Kommer från Imabari, Japan.

  Min familj har aldrig varit i Skåne och jag vill visa dem hur fint det är. Jag har så många gånger googlat det här hotellet när Frida skrivit om det och tänkt och önskat men vi kommer aldrig dit. Jag skulle helt enkelt vilja åka dit för jag har höet så mycket gott om stället att jag är nyfiken. Plus att jag är en sucker för pizza.

 • Birthe skriver:

  1 Japan
  2 Jag tar med mig mannen, det blev inte mycket till firande av våra jämna födelsedagar i år. Vi ska ta igen det 2021 med råge!

 • Martina skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.
  Om jag vinner bjuder jag med min man. Vi skulle ta långpromenader, prata länge och äta gott – för att därefter åka hem till barnen och vår familjevardag igen, där vi trivs så bra och därför ytterst sällan unnar oss egentid!

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.
  2. Jag skulle definitivt ta med min man, och vi skulle kunna återse Österlen för lite välbehövlig tid tillsammans. På vägen hem skulle vi kunna stanna till i Malmö där vi hade vårt första gemensamma hem och dit jag ofta längtar tillbaka nu när jag bor i norr!

 • Karin skriver:

  Handdukarna kommer från Japan!

  Jag och min sambo är nyblivna tvåbarnsföräldrar, det blev en större chock än vi trodde och detta skulle bli en mycket välbehövlig paus i vår <3

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. De är från Japan

  2. Jag skulle vilja överraska min sambo. Han har länge pratat om att åka dit. Året har varit tufft för honom och därför vill ge honom en riktig överraskning.

 • Marie skriver:

  Imabari – Japan!
  Min pappa, han vill oftast helst bara stanna hemma. Men har sedan några år pratat om att han så gärna vill se Brösarps Backar. Skulle älska att få visa honom Österlen och få chans att bo på det absolut finaste hotellet Skåne har att erbjuda. Vill sitta med honom och blicka ut över sädesfälten, skapa minnen och prata om livet.

 • Madeleine skriver:

  — Handdukarna kommer från Japan.

  — Jag skulle vilja uppleva Österlen tillsammans med min fästman och vår snart ettåriga dotter. En avkopplande miljö för stressade småbarnsföräldrar samt ett välkommet avbrott i vardagen för vår familj.

  Vänligen,
  Madeleine

 • Mirva skriver:

  1. Från Japan.
  2. Vi har ännu inte kunnat fira fästmannens 50-års dag pga. rådande situation så en weekend skulle vara pricken över i:et år 2020.

 • Lisa skriver:

  1. Från Kontex, i Imabari, Japan.
  2. Blev spontant väldigt sugen på att testa handdukarna! Jag skulle njuta av att åka iväg med min man i offseason och ha det lugnt och skönt. Senast vi åt pizza där höll barnen på att riva orangeriet och jag sprang genom Norrgavelhuset som lite egentid i kaoset. Det hade varit fantastiskt att få återbesöka Örrum 119 – utan stress.

 • Emma Thun skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Efter ett år som varit allt för tufft
  -behöver mitt hjärta få frisk luft.
  Att bara överleva är ett dåligt mått
  -tänk att i alla fall för ett dygn få leva gott.
  Den livskraft jag får av ett vackert hus
  -är det samma som tunnelns ljus.

 • Karin skriver:

  Här kommer mitt bidrag!

  1. De fina handdukarna kommer från Japan
  2. För 10 år sedan hade vi en fantastisk semester på Österlen med så mysiga utflykter till tex. Apotekarns trädgård och Mandelmanns (före TV debuten) Tänk att få överraska min man med ett återbesök. ❤️ Han fyllde 50 år i april och två gånger har jag fått ställa in bokade överraskningsresor detta år pga corona. Blir det kanske äntligen dags att få uppvakta honom nu så här tredje gången gillt. Håller tummarna då vi båda älskar Österlen????

 • Anne-Lee skriver:

  Det är japanska handdukar. Jag hade velat åka dit som en överraskning till min man, efter att vi nu haft en lång, väldigt jobbig period i våra liv. Vi hade behövt komma ifrån vardagen lite och ladda våra batterier och göra en nystart tillsammans. Och det är lagom långt bort, med tanke på att vi har barn hemma.

 • Jenny skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Som utflyttade skåningar vore det njutning för kropp och själ med en helgs återhämtning ”hemma i Skåne”. Och barnen kunde äntligen få en helg med morföräldrar efter månader av Corona-avstånd…

 • Sofia skriver:

  1. Handdukarna är från Japan
  2. 2008 långfärdscyklade jag och min bror genom Sverige och Österlen var då bara magi. Drömmen vore att 2021, återigen tillsammans med brorsan, packa väskorna och långfärdscykla till Örum 119. Tänk att efter flera dagar på cykelsadel, flera nätter i tält och många tänkta tankar senare få landa i en helt harmonisk plats. Njuta Norrgavels funktion och form, fantastisk mat och omgivningar, och insikten av att vi fortfarande är friska och varandras äldsta vänner. ????

 • Malin skriver:

  1. Japan
  2. Åh detta gör lite ont i hjärtat att läsa. Det var så att vi hade bokat en weekend på Österlen till början av 2020. Jag, syrran och mamma. Men mamma bröt benet i slutet av november 2019 och just idag (3 december) för ett år sedan fick vi reda på att det var spridd lungcancer som orsakat hennes benbrott (hon som inte ens hade rökt?!?). Så resan ställdes in. I september i år tog dock hennes cancerresa slut och den slutade dessvärre inte lyckligt.
  På nåt sätt känner jag att det skulle vara läkande för mig och syrran att åka till Österlen ihop och göra den där resan som vi planerade med mamma. Hon är alltid med oss i hjärtat ändå!

 • Anna Fraser skriver:

  – Handdukarna kommer från Imabari, Japan.
  – Vi älskar Örum! Pizzan, inredningen och personalen. Men var längesen vi var där nu. Bebis, hus, renovering kom i mellan. Men vi skulle verkligen behöva en övernattning på tu man hand.

 • Birgitta skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.
  2. För att det ser så härligt ut!

 • Tina skriver:

  1. Handdukarna kommer från Kontex i Japan.
  2. Som norrlänning skulle jag vilja möta våren på Österlen, lite tidigare än hemma. Jag längtar så efter vitsippor, tulpaner och magnolia! Och vad skulle vara härligare än att få bo på Örum 119, och samtidigt fira sambons 50-årsdag i efterskott, eftersom den planerade resan blev inställd p.g.a. ni-vet-vad.

 • Sara skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  Nämen åh, det där stället verkar genomsyras av genomtänkt kvalitet rakt igenom, det vore en lisa för min själ att få ta med en väninna dit då 2020 bjudit på ovanligt många bittra karameller.

 • Julia H skriver:

  Handdukarna på Örum 119 tillverkas i Japan.

  Just nu längtar vi efter att få lämna vårt hem som blivit ett mushotell. Så att få komma bort från vardagen och att inte oroa sig för nya musbon vore ett härligt avbrott och nystart för året när våren spirar på Österlen.

 • Helena S skriver:

  1. Kontex i Imabari, Japan.
  2. Jag hade så gärna velat besöka Österlen tillsammans med min man. Vi förlovade oss i närheten och det hade varit mysigt att åka dit igen, många år senare. Örrum 119 verkar så mysigt, vilsamt och snyggt! Det och en härlig frukost hade gjort min helg komplett!

 • Tea skriver:

  1. Haddukarna (Kontex) kommer från Imabari i Japan.
  2. Efter en tung vår och höst med distansundervisning för gymnasielever, är det en dröm att få tillbringa en natt i Örum (Kafferosteriet). Min make som ofta sköter ”hemtjänsten” skulle också uppskatta det. Mitt hem består till viss del av Norrgavelmöbler och jag vet att önskelistan skulle växa sig längre efter besök på Örum.

 • Gabriella K skriver:

  1. Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.
  2. Längtan efter att få komma ”hem” till Skåne. Lugnet. Vyerna. God mat och glass. Vilket minne att få se tillbaka till när man nästa vinter ser tillbaka på våren/hösten 2021.

 • Linnea skriver:

  Japan
  Jag hade gärna tagit med mig min sambo, bor i Skåne och har rötter från denna vackra del av Skåne, har tyvärr aldrig besökt Örum 119 och hade gärna upptäckt miljöombyte i mitt

 • Åsa skriver:

  Svaret är Japan

  Sverige har många vackra platser
  Österlen är en av dem, det är något visst med ljuset där.
  En plats som ger ro i själen och bara få vara
  Hit vill jag alltid återvända ✨

 • Celina skriver:

  1. Från Japan!

  2. Skulle vilja fira min & mammas födelsedag (30 & 60!) med en fin helg där! Det skulle mamma bli väldigt glad för ????

 • Charlotta Helgesson skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex, ett japanskt företag!
  Och jag skulle vilja spendera en weekend på Österlen med min man. Vi hade planer på att åka i somras, men det blev tyvärr inte av. Ja, på grund av pandemin.
  Men tvärt emot många andra som varit hemma och träffat sin partner ovanligt mycket så har jag och min man knappt sett varann sen i våras. Våra jobb har gjort att vi, om vi har tur, mötts i hallen när jag kommer hem och han åker till jobbet. Vanligtvis har vi gått om varann.
  Så, en härlig weekend bara vi två. Det hade vart en dröm!

 • Anna skriver:

  Hej!
  – Handdukarna kommer från Japan.
  – ÅH! Skulle såklart gärna vilja överraska min mamma som precis fyllt 70 år och inte kunde fira den med mig på grund av rådande situation <3

 • Anna skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.
  2. Älskar Österlen och har så gärna velat bo på Örum 119, förstår att det är fantastiskt då det har varit fullbokat när vi har försökt boka. Vill så gärna åka dit med min man❤️

 • Rebecka Haag skriver:

  De fina handdukarna kommer från Japan.

  Precis som för Frida är detta hotellet jag och min man återkommer till sommar efter sommar. I vårt fall för att fira vår bröllopsdag. Första gången själva, sedan ett antal gånger med vårt första barn och i somras fick även vårt andra barn då 3 veckor följa med. På örum njuter vi av tid tillsammans i den avkopplande och inspirerande miljön samt av den utsökta maten. Det vore så roligt att få fortsätta skapa minnen från Örum även år 2021!

 • Maria skriver:

  1. De kommer från Japan.
  2. En lyxig helg med min man hade varit helt underbart! Att dessutom få återvända till fantastiska Skåne, där vi träffades för 15 år sedan, vore ännu bättre. Detta fina hotell ser så romantiskt ut!

 • Ewelina Karlsson skriver:

  Hej,
  1. Handdukarna är från Japan
  2. Jag och min sambo trodde att vi bokat detta hotell i somras, men när vi kom dit visade det sig att vi bokat rum på grannhotellet, vi var så besvikna och det var helt vårt eget misstag. Men vi skulle hemskt gärna vilja besöka Örum 119 igen och då med en övernattning så att vi verkligen får njuta av den fina atmosfären.

  /Ewelina & Hannes

 • Cecilia skriver:

  Hej!
  Handdukarna är från Japan.
  Jag skulle vilja ta med min bästa vän till Örum och ge tillbaka något till henne eftersom hon funnits där för mig under ett kämpig år. Det vore en dröm att få spendera tid ihop på en plats som denna!

 • Helena Roos skriver:

  Det låter och ser underbart ut! Fina miljöer ute och inne, lyxpizza och goglass, kvalitetstextilier och designklassiker och dessutom lite för mitt trädgårdsintresse. Hit skulle jag gärna bjuda med min man. Så gott vi skulle må.

  Handdukarna kommer från Japan.

 • Katarina skriver:

  1. Handdukarna är från Japan.
  2. Våra barn har blivit stora och en av dem har flyttat hemifrån. En stor omställning som jag inte riktigt räknat med skulle påverka mig så mycket. En ny tid där jag plötsligt har så mycket egen tid att fylla med det jag vill göra. Men samtidigt en sorg över att tiden med barnen är förbi. En resa till Skåne och till detta underbara hotell tillsammans med min man skulle vara ett härligt tillfälle att få fylla på med inspiration och få skapa nya drömmar för framtiden.

 • Sofia skriver:

  Handdukarna är japanska.

  Örum119 hade varit en perfekt plats att ta min mamma. 2020 har varit ett tufft år för många, däribland min mamma som lever själv sedan ett antal år tillbaka. 2020 har varit ett ensamt år för henne och det hade därför varit fantastiskt att ge henne en upplevelse likt denna. Min mamma älskar Österlen och det genuina och vad vore då bättre än att få besöka Örum119 tillsammans? Håller alla mina tummar och tår för denna fantastiska vinst!

 • Anna Tatum skriver:

  Handukarna kommer från Japan.

  Jag har varken besökt Japan eller Österlen i Skåne, skulle vara mysigt att åka iväg en helg och njuta av lugnet med maken, utan barn, jobb och annat som hör vardagslivet till, vi kommer nog aldrig åka till Japan men Skåne kan vi nog köra till:) om vi får möjlighet.

 • Emilia skriver:

  – Handdukarna kommer från Japan.
  – Jag var påväg till Örum 119 i våras på min Österlen tur men när vi kom fram hade vi missat att det var stängt pga Corona och att det öppnade först till sommaren. SÅ besvikna vi blev men raskt bestämt vi oss att återvända på vår första weekend utan bebis hösten 2021 (jag var gravid när vi åkte dit i våras). Hade därför velat spendera en helg på Örum med min man och att lillan är hos mormor. Att bara få rå om varandra, insupa atmosfären och äta gott <3

 • Petra M skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.
  Dagdrömmer om flytten till Österlen med avskalat liv, hållbart och stilla, fokus på relationer, närvaro och njutning; en vistelse på Örum skulle bidra till övertalningen av resten av familjen…

 • Sanna skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan.

  2. Som ensamstående mamma är det sällan jag unnar mig det där lilla extra. En sådan här vistelse skulle därför betyda extra mycket, och vore extra härligt att ha inplanerat i kalendern. Den skulle kunna utnyttjas i mellan allt tenta plugg eller kanske som en present till mig själv. Nästa år tar jag ju högskoleexamen i maj månad, och fyller dessutom 30 år! Det om något borde ju firas! En bonus är ju förstås också att jag själv inte besökt Österlen tidigare.

  Kram Sanna

 • Anni skriver:

  Japan
  Min man och jag tillbringade vår bröllopsnatt för 17 år sedan på detta ställe, fast i annan regi. Har inte varit tillbaka sedan dess men det vore underbart att få uppleva denna fantastiska plats igen. ❤️

 • Monnah skriver:

  1. Japan
  2. Österlen är lagom nära från mitt hem i östra Blekinge, men känns som en helt annan värld. När jag läser om inredningen med möbler från Norrgavel, fantastisk mat och det där biblioteket kan jag inte tänka mig en bättre plats för återhämtning och inspiration!

 • Kajsa skriver:

  Handdukarna är från Japan

  Jag skulle vilja tillbringa en helg med min man på Örum 119 för att få ett litet andrum i vardagen. En lugn plats att kunna reflektera och få tid till att prata om vår framtid. Och med omgivningarnas vidder så kan tankarna och drömmarna få plats att flyga högt. När vi var nykära bodde vi i södra Sverige och nu efter nyligen två barn så tror jag att miljön kan ta oss tillbaka ett litet steg närmare den där härliga känslan vi hade i början.

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  Handdukarna är från Japan.

  Tänk om jag hade sån enorm tur,
  att få överraska dottern med bravur.
  Jobb, stress, corona – glöm,
  Örum 119 – dröm!
  För det vore ren magi,
  att få fylla på med glädje och energi.
  Tänk att på Österlen få mysa,
  då skulle hennes ansikte av glädje lysa!
  Böljande kullar och sandstränder väntar där,
  så vad i hela världen gör vi här?!
  Trendenser skulle vara det bästa som någonsin hänt,
  WOW – vilken grym present!

 • Anna L skriver:

  Japan.

  Skulle så gärna få andrum och lite finess
  komma hem utan huggtänder och stress
  Vackra Österlen bjuder ljuv vy
  och jag kommer hem som ny
  Odla kärleken
  med den pausen och vistelsen

 • Pierre S skriver:

  Handdukarna kommer från Japan

  Ta med min kära
  en härlig vistelse henne förära
  efter ett annorlunda år
  ett fint minne vi får
  rå om varandra en stund
  på en bedårande plats på jordens rund

 • Emma Östling skriver:

  Handdukarna kommer från Japanska Kontex.

  Jag skulle vilja spendera en helg på Örum med min sambo för avkoppling, enkelhet, inspiration och tid tillsammans. Pizzan och glassen låter också helt magisk så det ser jag fram emot…

 • Nina Berg skriver:

  1. Från japanska kontex
  2. Hade varit kul att återvända till Örum, vi va där och firade en midsommar lunch för 15 år sen!
  Vi va nyblivna föräldrar och vår son föddes 10 veckor för tidigt. Vi bodde på sjukhuset med honom men bestämde att åka dit och äta en god lunch med några vänner.
  Kommer ihåg hur jag satt i bilen och pumpade och bara njöt av den underbara omgivningen, ett fantastiskt ställe på en fantastisk plats!
  Hade varit fantastiskt att få uppleva det igen med min man!

 • Susanne R skriver:

  1. Japan
  2. Efter årets hemska pandemi, vad skulle kunna vara bättre än turista i nejderna kring Kiviks musteri? Natur eller kultur, här finns allt inom en kort tur. Ales stenar, brösarps kullar, blå spaden eller Gärsnäs möbler? Vi längtar redan till Skåne neröver!

 • Anna-Maria skriver:

  Handdukarna kommer från Japan, Kontex.
  Skulle mer än gärna återvända till Österlen! Vi semestrade där för ett par år sedan, bilade runt, promenader i vacker natur och bodde på airbnb, vilket var underbart! Mötte trevliga människor som bjuder in främmande människor till sitt hem. Nästa gång tar maken och jag tåget (120 mil enkel väg! ) till Skåne och förhoppningsvis får vi njuta av att bo på Örum då!

 • Jennie skriver:

  Handdukarna är från Japan

  På grund av dräneringsarbeten kommer hela min fina trädgård att grävas upp till våren. Är en stor sorg att få den nerkörd av diverse maskiner, så som jag har kämpat med den genom åren.. Som lite plåster på såren hade jag gärna kombinerat en övernattning med ett besök på blå spaden. Då kan jag iallafall vara väl kittad inför anläggandet av nya planteringar..

 • Cristina von Scheele skriver:

  1. Handdukarna är gjorda i Imabari, Japan.
  Att torka sig på nåt mjukt, vackert efter ett vinterbad är livskvalitet.
  2. En höst svår för alla, nu längtar vi efter ljus och hopp. Att få återhämta sig i vacker miljö och natur önskar jag alla. Jag kommer under våren fortsätta min cancerbehandling. De dagar jag kan få tänka på annat, se annat ger så mycket kraft att orka. En helg hos er vore fantastiskt!

 • Sandra skriver:

  1. Handdukarna är tillverkade av Kontex som ligger i Imabari, Japan.
  2. Örum 119 verkar vara ett helt fantastiskt ställe där varenda detalj både i hotellet, dess omgivningar och maten är noga utvald. Jag skulle vilja åka dit just för att få insupa den inspirerade miljön och vara i nuet utan andra distraktioner.

 • Caroline skriver:

  1. Handdukarna är japanska

  2. Jag skulle njuta av att besöka Österlen tillsammans med min mamma som alltid ställer upp för mig och min familj i vått och torrt. Att få unna henne en fin hotellvistelse vore guld värt och samtidigt få tid för återkoppling på Örum som ser helt fantastiskt ut!

 • Maria V skriver:

  1. Japan
  2. Jag bor i norra Sverige men har alltid drömt om att besöka södra sverige. Jag älskar naturen här men skulle så gärna upptäcka naturen i den södra delen av Sverige. Jag drömmer om lavendelfält, massvis av god mat, sand och hav, solnedgång och öppna landskap. Jag vill gärna upptäcka detta tillsammans med min man som heller inte varit i söder.

 • Ramona skriver:

  1. Från Japan
  2. För att en nybliven mamma och pappa skulle behöva en natts lyx och sömn ????

 • Li skriver:

  1. Handdukarna tillverkas av Kontex i Imabari, Japan
  2. Att besöka en destination som Ôrum med min familj skulle vara en fantastisk upplevelse att lägga till familjeskatten!
  Vi är redan sugna på surdegspizzan till middag. Äta glass som smälter i den skånska vårsolen. Samlas runt bordet för en riktigt lång frukost med fantastisk inredning att inspireras av och kanske en ännu mer underbar utsikt över Österlen att vila ögonen på.

 • Amanda Wånggren skriver:

  1. De härliga handdukarna kommer från japanska Kontex.
  2. Sommarens pizzalunch på mysiga Örum119 gav mersmak! Har spanat in de fantastiskt fina rummen i några år och då jag tar examen till sommaren, där det är bestämt att allt ställs in, vore det fantastiskt att ha en Skånehelg att få fira med och se fram emot!

  • Ellinor skriver:

   1. Japan
   2. Det skulle vara underbart att få se fram emot denna vistelse tillsammans med min sambo. Jag kommer själv ifrån Skåne men är numera bosatt i Göteborg för kärleken. Jag längtar hem ibland och saknar den där frihetskänslan av ett öppet landskap som breder ut sig. Hade sovit gott hos er.

 • Lotta Högberg skriver:

  1, Handdukarna kommer från Kontex i Imabari, Japan.
  2. You had me at Långfrukost! Ett tydligt bevis på att de som arbetar och utvecklar Örum119 vet vad som är viktigt för både själen och magen.

 • Annamow skriver:

  1. Japan
  2. Detta plejs har ju Frida sålt in många gånger om och jag har varit nyfiken på att åka till Örum 119 läääänge. Dock har det alltid varit fullbokat när det har passat mig och det kan man ju förstå! Förutom att maten verkar fantastisk, så vill jag gärna få möjligheten att vistas i de vackra lokalerna och riktigt känna och lukta på alla vackra möbler och material. Jag brukar springa Kullamannen runt Allahelgona varje år, det skulle vara härligt att få kombinera ett tufft lopp med avkoppling på Örum 119.

 • Karolina skriver:

  1. Japan
  2. Drömmer om att få spendera ett dygn med min fästman o lilla dotter här, nära naturen och omgiven av Nirvans helt magiskt fina arkitektur och design.

 • Anneli Eliasson skriver:

  1.Handdukarna kommer från Japan.
  2.Lyxen att få tillbringa tid på ett sådant genuint och energigivande inrättnings som Österum119 är obeskrivbar. Jag skulle ta med mig min man då vi är egenföretagare och sällan tar oss tiden att inspireras på plats av andra eldsjälar och deras kreationer som skapats från varma hjärtan och unika hjärnor. Vi skulle njuta till max av den totala upplevelsen och ta med oss alla intryck hem för att skapa ytterligare med ny kraft på vår egen hemmaplan.

 • Charlotte skriver:

  1. Handdukarna kommer från japanska Kontex (otroligt fina ju!)
  2. Jag får erkänna direkt. Jag har ju aldrig varit på Österlen! Ok, nu när jag kommit ut som oerfaren Österlenare har jag ett viktigt syfte med att åka dit. På något sätt känns det som att på just Österlen finns det många fina orangerier, och detta är något jag drömmer om att ha själv. Dock är min sambo inte en lika stor entusiast (märkligt, jag vet!) så att få ta med honom ner till Österlen och ge honom inspiration gör förhoppningsvis att jag kommer ett steg närmare mitt drömmiga orangeri med massa små plantor, kanske en öppen brasa och många fina fårskinn att gosa ner sig i under långa samtal på kvällarna med en tekopp i handen.

 • Petra skriver:

  1. Handdukarna kommer från japanska Kontex.

  2. Som en inbiten västkusttjej har jag längtat länge efter att upptäcka Österlen! Tänk vilka kontraster!

 • Maja Böhn skriver:

  Handdukarna kommer från Japan.

  I somras gjorde jag och familjen ett glass-stopp på Örum en kall och blåsig julidag. I det mysiga växthuset njöt vi av magiskt god glass. Rabarberglassen med brynt smör var en av sommarens bästa, och min dotter pratar fortfarande om chokladglassen hon valde… Vi suktade också efter pizzorna som såg väldigt goda ut, men tyvärr var restaurangen fullbokad. Det vore underbart att få möjlighet att återkomma och få mer tid att njuta av den fantastiskt fina atmosfären på Örum!

 • Anna skriver:

  1. Handdukarna kommer från Kontex i Japan
  2. Bara långfrukostens meny låter ju värd en vistelse – nyponlemonad, lättrökt torsk och blåbärsinkokta päron (vilken dröm), men det som först lockar är den sparsmakade och otroligt vilsamma inredningen!

 • Britta Nilsson skriver:

  Hej Österlen!

  De härliga handdukarna med det fina hantverket kommer ifrån Kontex i Imabari, Japan.

  Jag skulle så gärna vilja fira min underbare, älskade sambo Sonnie på hans 60-årsdag till våren till er i Örum 119.
  Han fullständigt ”avgudar” Österlen med det fantastiska havet, den ljuvliga naturen, stämningen och han är dessutom uppväxt i Skåne och uppskattar hantverkstraditioner.
  Han bidrar så mycket sedan jag blev långtidssjuk för 6 år sedan och är värd allt gott.
  Om turen är på vår sida så tar vi även med våra tre vuxna barn och bokar in en långhelg även för dem hos er.
  Att dela upplevelser med familjen är det bästa som finns. Att bada i havet (oavsett temperatur) vore underbart.
  Vill njuta i er fina trädgård i Örum 119, köpa med några fantastiskt vackra krukor hem och även några fröer.
  Att få njuta av er Långfrukost vore helt magiskt, en stenugnsbakad pizza låter också oemotståndlig liksom glass ifrån Frusen Glädje. Hoppas på att få uppleva er vackra, hållbara inredning.

 • Pernilla skriver:

  Japan

  Är så nyfiken på detta ställe som trendenser Frida skrivit om

 • Johan skriver:

  1. Handdukarna kommer från Imabari, Japan.
  2. Jag är född och uppväxt i Sydöstra Skåne men fick flytta norrut för arbete för längesen. Att kunna ta med min familj och visa upp Österlen, peka ut vart jag hittade på rackartyg som barn och kanske ge dem lite förståelse för varför man är som man är hade varit helt magiskt. Jag tror inte det finns någon bättre utgångspunkt för det än Örum 119 med en pizza i magen.

 • Jessica skriver:

  Hej!

  Handdukarna kommer från Japan och är gjorda med japanskt hantverk.

  Vilket drömställe! Att få andas och tillbringa kvalitetstid med min man på detta ställe vore magiskt. Har länge velat åka till Österlen men har av olika anledningar inte blivit av. Därför önskar jag nu att äntligen få åka till Örum 119 på Österlen med min man. Komma hem till våra två små barn (väntar en tredje i augusti) med påfylld energi!

 • Katarina skriver:

  Handdukarna kommer från Kontex, Japan

  Jag skulle ta med min fina sambo, men dessutom boka ett extra rum till våra härliga vänner som vi träffat såå lite under detta år. Då blir det liksom halva priset och en win-win-win 🙂

 • Pontus skriver:

  Handukar från Japan!

  Jag och frugan skulle behöva komma iväg från yrvädren här hemma en stund ????

 • Isabelle skriver:

  1. Hantverkshanddukarna, Kontex kommer från Japan.
  2. Min sambo och jag besökte Österlen och Örum 112 för första gången i somras, dock bara för en pizzalunch med naturvin eftersom det var helt fullbokat. Det var en helt fantastiskt upplevelse, där jag även smög in i byggnadnen för att kika runt lite. Vi pratade redan då om att vi bara måste besöka Österlen och den här gården igen nästa sommar.

 • Linda skriver:

  Handdukarna tillverkas i staden Imabari, Japan, av företaget Kontex.

  Charles Eames har sagt “The details are not the details, they make the design” och jag kan bara hålla med. Det är detaljerna som skapar helheten, som skiljer ett hem från ett hus. Jag och min sambo har inte haft möjlighet att besöka Ôrum 119 tidigare, men jag tror verkligen att ett besök hos er skulle bli en oförglömlig resa för oss, fylld med inspiration och wow- och aha-upplevelser som vi skulle bära med oss länge. Och jag vet att min foodie-sambo skulle älska långfrukosten, pizzan och glassen (japp, vi skulle äta hela tiden under vår vistelse haha).

 • Rebecka skriver:

  1. Handdukarna kommer från Japan
  2. Snälla kära tomten jag har varit snäll, en övernattning hade varit fantastiskt på detta hotell. Som jag trånat och spanat på er hemsida och efter Trendensers tips , detta hade varit en ultimat ”quick-fix” för en sliten småbarnsmorsa som behöver lite tid med sin vän.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.