Annons

21 december – Dagens lucka Upplevelsekalendern


Vem har inte drömt om att bo en natt på Grand Hôtel ett av Sveriges mest anrika hotell, som gästats av både Kungligheter och celebriteter? Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella besökare, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Här kan du sova gott i DUX sängar och njuta av fantastisk mat i Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger eller njuta av den inbjudande Verandan som bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness. 

I prispotten ligger en god natts sömn i säng från DUX på Grand Hôtel! Övernattning för 2 personer i säng från DUX i Juniorsvit med utsikt på Grand Hôtel i Stockholm, inklusive spa och frukost.
Värde ca 9 800 kr. Vinsten är giltig fram till 30 april 2021 och gäller i mån av plats. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren.

På Grand Hotel kan gäster njuta av en god natts sömn i sängar från DUX. Genom unika innovationer har DUX varit branschledare sedan 1926. Den hantverksmässiga omvårdnaden i tillverkningen skapar en sängkomfort som måste upplevas – och som också är anledningen till varför många av världens bästa hotell väljer DUX sängar.

Frågor

1) Vad är unikt med DUX sängar? 
2 ) Vad är dina bästa tips för en god nattsömn?


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Grattis till Sara L/A som svarade 2020-12-21 KL. 10:56

*Tävlingen pågår i 24 timmar t o m 4/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Grand Hôtel. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av vinnaren samt medverkande arrangör/hotell.

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa Mann skriver:

  DUX världsunika spiralsystem
  Ett svalt och kolsvart sovrum!

 • Sara Ljungberg Allgulin skriver:

  1) DUX har en särställning i sängvärlden. Genom innovationer och att ständigt
  förnya sig har DUX varit branschledare sedan 1926. Ta bara en sådan sak som
  att de producerar sina unika, patenterade spiralsystem i en egen fabrik med
  maskiner som de utvecklat själva. Den hantverksmässiga omvårdnaden
  skapar en sängkomfort som måste upplevas – och som också är anledningen
  till varför många av världens bästa hotell väljer DUX-sängar.

  2) -Nybäddad säng. -Vädrat och kallt sovrum. -Att veta att jag kan sova så länge jag vill.
  -Ögonbindel.

 • Chatarina skriver:

  1: DUX har ett unikt spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng
  2: Jag skulle säga att sova med fönstret öppet så länge det är tyst utanför fönstret. Forskningen visar att de som sover i svala sovrum är friskare och har bättre hälsa.

  • Sara skriver:

   1. Unikt med DUX är deras spiralsystem där ca 4180 sammankopplade bäddfjädrar ger en överlägsen ergonomisk komfort då det anpassar sig efter din kropps vikt och form. Denna extra fjädring gör att du aldrig behöver vända på madrassen i en DUX-säng. Dessutom har DUX utbytbara kassetsystem med olika fjäderspänningar som gör att du kan anpassa din säng efter dina individuella behov och ändrade förhållanden.
   2. Mina bästa tips är att ha det svalt, mörkt och tyst i rummet. Sov i en säng anpassad efter din sovställning och din kroppsbyggnad. Gå och lägg dig ungefär samma tid varje kväll och gå upp ungefär samma tid. Undvik skärmtid/vitt sken strax innan läggdags. Om du inte kan sova, gå upp och pyssla med något stillsamt tills du blir trött. Sängen ska bara vara för sömn och sex, så att kroppen förknippar sängen med att sova (och gos :)). Om du sovit för lite – gå ändå upp samma tid så kroppen vänjer sig vid när den ska vakna, kompensera inte med att sova på dagen. Använd dig av poddar för meditation eller avslappning för att varva ner, t ex Headspace.

 • Anna skriver:

  Deras unika spiralsystem där spiralerna är gjorda i speciell design, totalt upp till 4180 st spiraler tillverkade av svenskt stål.

  Mitt bästa tips är att upprepa tre saker jag är tacksam över när jag lagt mig i sängen för att sova.

 • Cecilia skriver:

  Hela familjen har sängar från Dux och flera är ärvda från Mormor och Morfar, inget mer behöver egentligen sägas, kvalité, komfort och hållbara rakt igenom! Och snygga är de också!!

  Nybäddad säng från Dux, i ett svalt, mörkt och tyst rum. Godnatt:)

 • Sara skriver:

  1) Unikt med DUX-sängar är att tack vare den kända DUX-spiralen håller sängen formen, känslan och hantverket i måååånga år. Ett hållbart val, helt enkelt.
  2 ) Mina bästa tips för en god natts sömn är att ha varit ute i den friska luften minst 30 minuter under dagen, hålla ett fönster öppet en stund innan jag kryper ner under täcket för att sedan läsa några sidor i en bok innan jag somnar gott.

 • Maria skriver:

  1, sängar från DUXär världsledande på djup sömn
  2, mitt bästa sovtips är: öppet fönster, härlig man bredvid mig och en hund vid fötterna:)

 • Mathilda skriver:

  1: DUX har ett unikt spiralsystem, med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng!

  2. Mitt bästa tips för en god natts sömn är att sova bredvid någon man älskar, som får en att känna sig lugn, trygg och tillfreds ❤️

 • Olivia skriver:

  1/ spiralsystemet som är en otroligt hållbar lösning
  2/ ett svalt rum men med ett riiiiiktigt tjockt täcke, nu har jag 1500g dun. Då känns det typ som man är en bebis som sover ute u vagnen. Underbart!

 • Hanna skriver:

  1. Sitt unika spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng.

  2. Att knopp OCH kropp är trötta. Kombon av att under dagen har varit fysisk aktiv och tagit hand som sin mentala hälsa är avgörande för min sömn. Att lunchpromenaden eller löpturer blev av, att surdegarna från jobbet är avklarade, att tjafset med ungarna och sambon uppklarat och att morgondagens kläder framplockade!

 • Jenny skriver:

  1. DUX har ett eget spiralsystem, många fler spirlen än motsvarnade konkurrenters. De har varit ledande länge och DUX goda kvalité och rennome är bidragande till att mågna ledande hotell har DUXsängar i sina rum.
  2. Att få ligga i ett svalt sovrum med fluffigt täcke och linnelakan, med en lavendelkvist på nattygsbordet är en bra start. När man sedan ligger på kudden, gå igenom och skala av dagens händelser en efter en, som lagren på en lök. Att släppa efter och låta andningen djupna och sömnen rulla in, DET är mitt bästa tips!

 • ida skriver:

  Deras unika spiralsystem med spiraler gjorda unik design, totalt upp till 4180 st, 4x mer än en vanlig säng, och spiraler tillverkade av svenskt stål.

  Förutom allt som har med ergonomi, temperatur, mörker, mat och dryck så- Det viktigaste rådet man kan få i livet: somna aldrig osams. Med en vän, partner, familjemedlem eller annan! Försök lösa dina konflikter innan läggdags!

 • Anna L skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem där ca 4180 sammankopplade bäddfjädrar ger en överlägsen ergonomisk komfort då det anpassar sig efter din kropps vikt och form. Denna extra fjädring gör att du aldrig behöver vända på madrassen i en DUX-säng. Dessutom har DUX utbytbara kassetsystem med olika fjäderspänningar som gör att du kan anpassa din säng efter dina individuella behov och ändrade förhållanden.

  2. Renbäddad säng, mörkt rum och vilsamt sinne utan mobil eller tv i sovrummet.

 • Therese Andersson skriver:

  1. Det unika och patenterade spiralsystemet är hemligheten
  2. Mjuka sängkläder, ett öppet fönster, öronproppar (speciellt med en snarkande fransk bulldogg i fotänden!) och en redig säng på höga ben

 • Karin skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem.
  För en god natts sömn krävs svalt i rummet, skön säng, mjuk kudde och ett lagom varmt täcke.

 • Lisa skriver:

  1. Deras unika spiralsystem.

  2. Mitt recept är samma som jag försöker applicera på mina barn. Vara ute i frisk luft en bra stund på dagen, äta balanserat, varva ner i god tid och bädda mysigt så att sängen känns inbjudande. Förutsättningen för min sömn är att barnens sömn blir bra, en bonus blir att jag halkar med på deras rutiner.

 • Jenny skriver:

  1. Unikt med DUX-sängar är att de är baserade på det världsunika sprialsystemet och dessutom med Pascalsystemet som också är unikt för DUX, detta system finns idag i de flesta av DUX-sängarna. Det möjliggör tre separata zoner som gör att sängen kan anpassas efter det stöd som personen som ligger på den behöver. Zonerna är dessutom utbytbara och kan kombineras efter behov (hård, medium och mjuk). Det här visste inte jag så det låter ju helt fantastiskt bra! Vi pratar om att eventuellt investera i nya sängar så småningom så det här känns som något vi ska utforska vidare på.

  2. Mina bästa tips för en god nattsömn som fungerar på mig personligen har jag funnit nu efter att ha jobbat hemifrån hela våren och hösten och till en början faktiskt började sova dåligt på nätterna men nu sover jag bra igen. Det är, förutom att ha en skön och bekväm säng med bra kudde och täcke, att ha rört på mig minst 8000 steg per dag, ätit ordentliga måltider, minst frukost, lunch och middag, lägga sig en tid innan och vara skärmfri – läsa tidning eller allra helst en god bok fram tills man är sömnig då ska man inte läsa mer än så utan avbryta där och då (oavsett hur man än gärna vill fortsätta läsa) och släcka sitt lagom svala sovrum till beckmörkt. Där och då vet jag att jag garanteras en god nattsömn framför mig.

 • Annamow skriver:

  1. DUX har ett egenutvecklat spiralsystem som består av fyra gånger fler spiraler än andra sängar.

  2. Först och främst vill jag säga att jag kommer från orten där DUX en gång i tiden hade tillverkning av möbler, bland annat sängar. Så jag växte praktiskt taget upp med att hoppa i kompisarnas och farmor och farfars DUX-sängar, vilket är ett roligt minne att tänka på när jag såg den här tävlingen. Min farfar arbetade för övrigt på DUX som möbelsnickare.

  Nåja, en god natts sömn var det. Här kommer mina bästa tips: rensa tankarna! För det finns olika metoder, såsom att skriva ner jobbigheter på en lapp och kasta, yoga eller gå en skön promenad. Sen finns det ju knappt något som går upp emot nytvättade sängkläder! Ta tag i surdegen att byta sängkläder och njut sedan av minst 8h skön sömn! Det allra bästa tipset går dock bara att praktisera på fredagar. Du är automatiskt trött efter en arbetsvecka, du unnar dig lite extra gott på kvällen och sjunker avslappnad ner i soffan framför ”På spåret”. Är du som jag, har du somnat före kl 21:00. I bästa fall sitter du i en DUX-soffa!

 • Malin Forsberg skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem.
  För att att sova som bäst gillar jag nytvättade lakan, ett svalt rum och ett tjockt täcke!

 • Cecilia skriver:

  Dux sängar består av slitstarka naturmaterial, och lager av unika sammanlänkade spiralsystem i ett dynamiskt samspel.
  En kvällspromenad, en dusch, rena lakan, mörkt, svalt och tyst sovrum är det bästa för mig.

 • Margot skriver:

  1. De unika spiralsystemet.
  2. Ett gott samvete, frisk luft, härligt täcke, god sängkamrat och en DUX-säng!

 • Elin skriver:

  Deras sängsr är unika tack vare det speciella spiralsystemet.

  Bästa tipsen för en god nattsömn är skön säng från DUX , sval temperatur och tystnad.

 • Katarina skriver:

  1: DUX har ett unikt spiralsystem med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng

  2: Mitt tips för en god nattsömn är att ha svalt i sovrummet och vetskapen om att mannen jag älskar ligger och sover bredvid mig 🙂

 • Lindha Spetz skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng

  Renbäddat, en kvällspromenad och en kopp te. Sen sover jag alltid bättre när mannen är ledig och sover jämte mig i sängen, än när hanns säng är tom.

 • Annika L skriver:

  Unikt är deras spiralsystem som gör att nattsömnen blir bästa möjliga.

  Säger som min gamla kloka farmor sa: ”En god avföring är bästa huvudkudden”, är magen i balans och sängen är skön så finns det inte många hinder för en god sömn och vila.

  • Silvija skriver:

   Dux har ett unikt spiralsystem där 4180 sammankopplade spiraler anpassar sig efter varje enskild kropps behov av support och komfort

   Det bästa för att sova skönt är att ta en dusch på kvällen och sedan krypa ner i en skön säng med där det är bäddat med nytvättade sängkläder, fluffiga kuddar och ett skönt, tjock täcke. I rummet ska det vara mörkt och tyst

 • Sara skriver:

  1.
  Dux har ett unikt spiralsystem där 4180 sammankopplade spiraler anpassar sig efter varje enskild kropps behov av support och komfort.
  2.
  Sova i en säng som ger dig bästa supporten och komforten så att din kropp mår bra.
  Sova bredvid någon du älskar och som får din själ att må bra.
  Sova efter en dag fylld av upplevelser som gör att du nöjt kan slappna av och njuta av din sköna Duxsäng i ditt mörka och tysta sovrum.

 • cecilia skriver:

  Det unika spiralsystemet med upp till 4180 st (4ggr mer än en vanlig säng) spiraler svenskt stål i en unik design.

  Jag sover bäst i rummet när det är skönt och svalt
  och gärna med ett täcke med mer dun än normalt.
  När bebis är med pappan då sover jag så gott
  att önska bort sin unge kan ej va något brott?

  För jag vill sova ensam med plats för bara mig
  och rena nya laken är verkligen min grej.
  Ren ska kroppen vara, och håret likaså,
  då vaknar jag nog inte förrän 2022

 • Hanna skriver:

  DUX sängar har sammanhängande fjädersystem vilket är unikt bland sängar, vilket i sig bäddar för en riktigt god natts sömn.

  Min härligaste sömn får jag efter ett kvällsbad när man kryper ned i en skön sval säng med nybäddade lakan och känner hur sängen, kuddar och täcke omsluter mig och tar mig till drömmarnas värld.

 • Björn L skriver:

  Det unika spiralsystemet gör DUX-sängen speciell.
  Jag sover alltid bäst med min älskling bredvid.

 • MB skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng.

  Bäst att sova med öppna fönster och nybäddad säng för bästa förutsättningar för en god natts sömn

 • Charlotte skriver:

  Spiralsystemet är unikt för DUX

  Jag sover bäst under ett varmt täcke i ett svalt rum.

 • Rebecka skriver:

  1. Det som är unikt med DUX-sängar är att tack vare deras ”DUX-spiral” så håller sängen formen vilket gör att sängen kan användas i många år.
  2. De är inte bara genom att motionera, ha ett svalt rum samt skön säng med nybäddade lakan som verkar för en god natts sömn utan det viktigaste som gör att jag sover gott på natten är att jag vet att mina barn sover gott i rummet jämte!

 • Cissan skriver:

  Hej
  Det som är unikt för DUX-sängar är deras spiralsystem.
  Bästa tipset för en god natts sömn är att känna förnöjsamhet och att avsluta dagen, gärna liggandes i min DUX-säng, med att känna vad jag är tacksam över från dagen. Då somnar jag gott.

 • Ida skriver:

  1. Ett unikt spiralsystem, upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng!
  2. Min bästa recept för en god natts sömn är att lägga undan mobilen och varva ner med en bra bok. Att sedan krypa ner i en fantastiskt skön säng där hela kroppen får vila… i ett svalt sovrum med ett fluffigt härligt täcke över sig… och såklart den man håller kär intill.

 • Caroline N skriver:

  1. Det unika är dess spiralsystem. Det är upp till fyra gånger fler spiraler än en vanlig säng.

  2. Lägga dig tidigt, orgasm, blunda och sov 😀

 • Helena skriver:

  1. Sitt unika spiralsystem

  2. I nytvättade sängkläder som är bäddade strikt men är perfekt fluffiga när man kryper ner under täcket.

 • Julia skriver:

  1. Spiralsystemet med 4180 sammankopplade bäddfjädrar som ger ergonomisk komfort.
  2. Jag skulle säga öronproppar, jag vaknade tidigare så lätt av ljud från regn utanför fönstret eller grannen som stampar runt mitt i natten. (ett annat bra tips är att ha en varm vetekudde på fötterna då jag ofta är kall om dem utan att frysa – men då med vetekudden så skapar det en behaglig känsla)

 • Anna Byström skriver:

  1. Ett unikt spiralsystem, upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng, väldigt bra för kroppen.

  2. Helt klart bästa tipsen för en god natts sömn är öppet fönster året runt, en riktigt bra säng, snälla tankar och helst ett gott samvete;)

 • Annelie skriver:

  1) Sängarna är ett resultat av över 90 års forskning och utveckling. Dem har ett sammankopplat fjädersystem och justerbart ländryggsstöd. Endast material av högsta kvalitet används för att se till att det här är den sista madrassen man någonsin behöver köpa!

  2 ) Mörkt, svalt, tyst, lyxiga lakan, havsbrus eller skogens sus och fritt från elektronik!

 • Emelie L skriver:

  1. Dux har ett unikt spiralsystem som med hjälp av 4180 bäddfjädrar anpassar sig efter kroppens vikt och form. Det resulterar i en oemotståndlig ergonomisk komfort.

  2. Det allra viktigaste för en god natts sömn är att man valt en säng utifrån sina behov, vilket med DUX sängar inte är något bekymmer då sängen kan rätta sig efter just dig. Det är dock minst lika viktigt att ta hand om sin kropp inifrån för att kunna åtnjuta en god natts sömn. Maten, motionen och att faktiskt ta sig tid att slappna av och andas är därför viktigt att ha koll på. Men om kroppen ändå skulle vara stressad eller nervös av någon tråkig anledning så är mitt bästa tips att göra andningsövningar.

 • Helene F skriver:

  1/ Dux sängar har utvecklats under 90 års forskning vilket bland annat lett fram till ett unikt spiralsystem med helt galet många sprialer – underverk för kroppen och komforten! Bevisligen! Enligt en studie, gjord av Karolinska, somnar man snabbare och har upp till 10% längre tid i djupsömn i en Dux-säng. Väl investerade pengar!

  2/ En skön säng med krispiga lakan är a och o men även mobilfritt, sval temperatur, öronproppar/ögonbindel vid behov och en mysig sambo vid sin sida.

 • Jonas skriver:

  1. Ett unikt spiralsystem, upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng!

  2. Mina bästa tips för att sova gott,
  måste bli en blandad kompott.
  En mjuk och skön säng som är snäll mot muskler och rygg,
  är ett måste för att känna sig trygg.
  Ett öppet fönster som släpper in en bris så sval, för tankarna till en svalkande alpdal.
  Och snälla tankar om vad som varit under dagen, lämnar en härlig känsla i magen.

 • Anna skriver:

  1. Det unika spiralsystemet. Bidrar till unik komfort och hållbarhet. 4 gånger fler än en ”vanlig säng”, totalt 4180 st.

  2. Mitt bästa sov-recept: Träna, duscha, varva ner, kryp ner i rena manglade lakan i ett utvädrat mörkt sovrum. Somna som en pigglet.

 • Britta skriver:

  Hej!????‍♀️
  Det som är unikt för Dux sängar är de unika spiralsystemen alltså resårerna. ????
  Unikt på så sätt att det är ensamt i sitt slag.
  Det är varken sk bonell/och eller sk pocketresår utan Dux producerar spiralsystemen i egen fabrik sedan nästan etthundra år, sedan 1926 och kontrollerar hela tillverkningsprocessen. ????
  Denna kontinuerliga utvecklingsprocess har gjort DUX spiralsystemen till något alldeles unikt i sängvärlden. ????
  Deras ambition är att tillverka VÄRLDENS skönaste sängar för att erbjuda en god natts sömn ????
  Avancerad sömnforskning tillsammans med klassiskt, svenskt hantverkskunnande ligger bakom deras fantastiska sängar. ????
  DUX är latin och står för ”ledare” och det är detta som genomsyrat företaget och gjort dem till det varumärke som det är idag. ????
  Sängarna är även tillverkade av enbart natur material vilket också är unikt! ????
  Unikt och en stor fördel för hälsan är även att det är möjligt att få längre djupsömn varje natt om man sover i en DUX-säng. ????
  Djupsömnen är den viktigaste delen av sömnen under natten för vår återhämtning????
  Mina bästa tips för en god nattsömn är förutom de allmänna råden för god sömnhygien med mörkt, svalt, tyst och nedvarvning före sänggående två saker:
  Bland det viktigaste för den viktiga djupsömnen(den stora batteriladdaren)är dagsljus och aktivitet, både fysisk och psykisk ????
  Att komma ut på morgonen och exponeras för mycket dagsljus direkt på morgonen har mer högkvalitativ djupsömn kommande natt.
  För att slappna av och somna på kvällen använder jag Meditation for Insomnia av Michelle Langer via Insight Timer.
  Skönt att somna till en guidad, vänlig meditation med ljudet av havsvågor. ????
  Hoppas på tur ????

 • Märta skriver:

  1. Sängar från Dux innehåller Dux unika spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler i kallpressat stål arbetar tillsammans för maximal tryckavlastning.

  2. Regelbundna sömnvanor = fasta tider när jag lägger mig och när jag stiger upp.

 • Andreas Karlsson skriver:

  Ett unikt spiralsystem gör Dux sängen till en sömnupplevelse i världsklass.

  Sov sked med den du älskar!

 • Christina Paulsson skriver:

  1) Sängar från Dux innehåller Dux unika spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler i kallpressat stål arbetar tillsammans för maximal tryckavlastning.

  2) Svala lakan, lagom hård och sval kudde. Bra temperatur i rummet, dvs inte för varmt. Avstängd mobil och vetskapen om att en låååång morgon väntar där frukosten intas utan stress.

 • Frida skriver:

  1. Dux har ett unikt spiralsystem i sina sängar för optimal komfort och riktigt god sömn.

  2. Mina tips för en god natts sömn är en stor, skön och nybäddad säng. Ett mörkt och svalt rum skapar också bra förutsättningar. Men den allra bästa sömnen får iallafall jag när jag lagt ifrån mig skärmar i god tid före läggdags och dessutom kopplat av med ett varmt bad.

 • Annika Falk skriver:

  1. Dux har ett unikt spiralsystem som ger fantastisk sovkomfort.
  2. Bright lights, bit city – dark and quiet bedroom with a Dux bed. Unbeatable combo!

 • E skriver:

  1. Spiralsystemet ????

  2. Att varva ned innan, kanske stretcha några spända muskler i kroppen, och ta en skön dusch. Sen känner man sig go i kroppen och somnar lite lättare!

 • Pierre S skriver:

  1. Dux unika spiralsystem

  2. Man drömmer sig bort och så somnar man bums. Katten tycker förstås annorlunda och väcker stup i ett.

 • Camilla skriver:

  1. Det som gör sängarna från DUX så speciella är bland annat att de innehåller DUX unika spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler i kallpressat stål arbetar tillsammans för maximal tryckavlastning.
  2. Rummet ska vara tyst, mörkt och svalt. Ingen elektronik ska finnas där som pockar på uppmärksamhet och stör. Sen är det bra att ha massor av gröna växter i sovrummet som renar luften och som tar hand om koldioxiden man andas ut.

 • Petra skriver:

  1. Jag skulle säga att det unika är att DUX tillverkar världens bästa sängar! Men själva kanske de skulle lyfta fram att hemligheten bakom detta är deras unika spiralsystem som ger en fantastisk ergonomisk komfort som är anpassad efter din vikt och form. De utbytbara kassetsystemen, med olika fjäderspänningar, gör att du kan anpassa din säng efter ändrade förhållanden och efter dina individuella behov!

  2. För att få en god natts sömn behöver jag vara välmående, helt utan stress och utan bekymmer. För ytterligare nivå på sömnen så sover jag gärna i ett svalt rum och i en skön säng med fluffigt täcke, lagom höga kuddar och krispiga sängkläder!

 • Marianne A skriver:

  – Spiralsystemet
  – Svalt rum och varmt täcke. Då sover jag gott.

 • Emilia skriver:

  1) Deras unika spiralsystem där spiralerna är gjorda i speciell design, totalt upp till 4180 st spiraler!
  2) Svalt rum, skön säng, lyxig lakan med hög trådtäthet och ett fluffigt duntäcke 🙂

 • Erica Hjelm skriver:

  DUX sängar har ett unikt spiralsystem, med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng, detta gör att sängarna är otroligt hållbara och många hotell väljer att använda deras komfortabla sängar!

  En god middag i magen följt av en promenad på kvällskvisten, svala lakan, maken bredvid och ett mörkt, tyst rum. Då sover jag som bäst!

 • Karl skriver:

  1. Dux sängar ger sömn som låter oss leva livet med full energi, bättre än så kan det nog inte bli.

  2. När man ligger nära den man tycker om, somnar man nästan på en gång.

 • Maria skriver:

  1. Dux spiralsystem
  2. En skön kudde och lagom varmt täcke tillsammans med en skön säng är såklart grunden för en god sömn. Utöver det tycker jag att det är jätteviktigt att känna mig trygg och harmonisk i min relation med mannen, att vi är sams när vi lägger oss och att det inte är något som skaver. Ska vet gör det svårt att sova, så en riktigt god sömn får jag om vi löser eventuella problem innan söndags ♥️

 • Linda skriver:

  1. Deras unika sprialsystem
  2. Sval temperatur, mörkare färger i sovrummet, förbjud tekniska prylar som telefon och tv. Sen sover man gott!

  • Susann Cederlund skriver:

   1. Dux använder varken banell-eller pocketresår utan har ett eget unikt och patenterade spiralsystemet. Dessutom produceras det i egen fabrik vilket gör att de maskiner som tillverkar spiralsystemet ständigt kan utvecklas och kontrolleras.
   2. Att sova naken, aldrig somna osams och att få sova bredvid någon man älskar (barnen, mannen, partner, hund…)

 • Helena skriver:

  1. Deras unika spiralsystem
  2. Att skratta mycket på dagen ger eko i natten och gör sömnen mer rofylld och harmonisk. Hjälper oavsett hur livet ser ut runt omkring dig.

 • Louise skriver:

  1. Spiralsystemet är unikt med DUX sängar. Dessutom har DUX en kvalitet och komfort i världsklass.

  2. Försök ha en sömnrutin som du följer, sov i ett svalt sovrum och se till att få dagsljus under förmiddagen så får du förhoppningsvis en god nattsömn.

 • Linda Gladh skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng, vilket ger en fenomenal komfort och längre livslängd.
  En perfekt natt börjar med en lång dag utomhus så man är skönt trött, och avslutas i ett svalt (men inte kallt) sovrum i en skön säng och med ett riktigt tjockt täcke – med vetskapen om att man har sovmorgon dagen efter!

 • Pernilla W skriver:

  1) DUXs unika spiralsystem.
  2) Ingen mobil i sovrummet, den stör sömnen omedvetet. Använd en hederlig gammal väckarklocka (med batteri – om det blir strömlöst) istället.

  SOV GOTT!

 • Frida A.E skriver:

  Vad är unikt med DUX sängar?
  Svar: Deras unika spiralsystem

  Vad är dina bästa tips för en god nattsömn?
  Svar: För att jag ska ha en riktigt bra sömn så behöver fönstret stå öppet under dagen (har inte AC) så frisk luft kommer in. Kuddarna är oerhört viktiga och gärna en extra liten avlång som jag kan vila handlederna på.

 • Stina A skriver:

  1 deras unika sprialsystem med upp till 4 ggr så många spiraler som i andra sängar

  2 att ha en extra bred säng så hela familjen får plats och sover gott! Alla nära varandra, tryggt och bra, det är mitt recept för en bra natts sömn!

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Det unika spiral systemet för bäst sov komfort
  2. En god natts sömn i en Dux säng på Grand hotell som avslutas med frukost på sängen

 • Anett S skriver:

  Dux spiralsystem med spiraler gjorda i en unik design, totalt upp till 4180 st, 4x mer än en vanlig säng, och spiraler tillverkade av svenskt stål.

  En personligt utformad säng, anpassad för just dig. Bäddad med vackra och sköna sängkläder. Ett svalt rum, sparsamt med saker, ger ro i sinnet och fina förutsättningar för en god sömn.

 • Jennie skriver:

  1) Dux är kända för att med hjälp av sina unika spiralsystem skapa oerhört sköna, flexibla och hållbara sängar.

  2) Mina bästa tips för god nattsömn är skärmfri tid åtminstone 30 minuter innan läggdags, ett mörkt rum, öppet fönster, krispiga lakan samt, viktigast av allt, en inbjudande säng skräddarsydd efter din kropp och dina preferenser.

 • Li skriver:

  1. De unika och patenterade spiralsystemet gör Dux sängar ergonomiska, komfortabla och hållbara.

  2. Köp en kvalitetssäng eller varför inte testa en på ett kungligt hotel efter en dag med avslappnande spa. Kroppen lär där och då vara redo för en riktigt god natts sömn.

 • Birgitta skriver:

  1) Det unika spiralsystemet ger DUX-sängarna en säregen ergonomisk komfort.
  2) Att efter en varm dusch krypa ner mellan nymanglade lakan i en DUX-säng i ett svalt, nyvädrat sovrum ger mig en garanterat god nattsömn.

 • Sanna skriver:

  1.) DUXs unika spiralsystem. De är kända för att med hjälp av detta skapa oerhört sköna, flexibla och hållbara sängar.

  2) Mina bästa tips för en god nattsömn är ställa in kroppen i god tid. Det innebär att stänga ner alla skärmar minst 30 minuter innan sängdags. Se till att sova i ett mörkt rum, gärna i en nybäddad säng och i en miljö utan en massa onödiga saker. Skala helt enkelt av rummet och undvik saker som stressar upp dig. Sist men inte minst var noga med att välja en säng som är anpassad utefter din kropp och dina förutsättningar. En extra bonus med sängkläder anpassade utefter din behov.

  Kram Sanna

 • Emma T skriver:

  1. Spiralsystemet är unikt för DUX

  2. När mörker och kyla ligger runt vårt hus
  åker vi till hotellet med levande ljus.
  Sover i sängar av bästa mått,
  sover i mörker och kyla och vaknar gott.
  Midnatt råder tyst det är i sviten
  sover gott som tomtenisse liten.
  (med andra ord; tystnad, svalt rum, mörker och skön säng!)

 • Lena skriver:

  1. Det unika spiralsystemet, med upp till 4 ggr så många spiraler än andra sängar/märken.
  2. Svalt och utan minsta watt, för en avslappnad natt. Med närhet till de jag håller kär, för bästa atmosfär.

 • Malin skriver:

  1. Sitt unika spiralsystem med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng.

  2. Att varva ned innan läggdags och krypa ned i nytvättade lakan bredvid den jag tycker allra mest om i hela världen.

 • Li skriver:

  1. Det unika patenterade spiralsystemet gör Dux-sängen ergonomisk, bekväm och hållbar.

  2. Mitt bästa tips är att köpa en kvalitetssäng, eller varför inte testa en på ett hotel där du får känna dig som en kunglighet. Efter en dag med spa och god mat kommer kroppen vara reda för en god natts sömn!

 • Eva skriver:

  DUX unika spiralsystem.

  Ett svalt, mörkt rum och en skön säng med lagom tungt täcke och mjuk kudde gör att man sover gott. Om dagen varit innehållsrik och kroppen känns trött sover man ändå bättre.

 • Anne-Lee skriver:

  Ett patenterat, unikt spiralsystem.

  För en god nattsömn vill jag ha det mörkt, svalt men inte kallt, skön säng med sköna kuddar och täcke med sängkläder i egyptisk bomull som är som på hotell. Sen vill jag även ha lite tyst avslappnande musik i bakgrunden, och en man som inte snarkar. Det får gärna dofta något jag tycker om.

 • Hanna E F skriver:

  1) Sitt unika spiralsystem.

  2)
  När man lagt undan sin telefon, börjar man kvällen med en god middag med ett glas vin och roligt sällskap. Därefter ett varmt bad eller en varm bastustund tillsammans, för att sedan krypa ned i en rymlig och skön säng mellan svala och krispiga lakan.

 • Camilla skriver:

  Dess unika spiralsystem

  En säng från Dux, svala släta lakan och en fantastisk kudde

 • Ellen skriver:

  1. Dux har ett unikt spiralsystem.
  2. Ta tid att varva med inför läggdags. Sov brevid någon du tycker om i en säng som är anpassad för dig.

 • Sarah Östlund skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng
  2. Ett svalt och mörkt sovrum tycker jag är två säkra tips för en god natts sömn!

 • annica skriver:

  1- deras patenterade Pascal Cassette System
  2- Att lägga sig i en renbäddad säng efter att man duschat. Och sovrummet är nyvädrat, mörkt och tyst.

 • Agnes skriver:

  1) Dux har ett spiral system speciellt unikt för dem.
  2) Bästa tippset är att sova nära med någon du älskar i en ny-bäddad säng. Gärna med en katt på fötterna för perfekt tyngd.

 • Pernilla skriver:

  1. De har ett unikt spiralsystem.
  2. Svalt rum, nytvättade lakan och ett fluffigt täcke.

 • Karin Färnlöf skriver:

  1. Dux sängen består av material valda med omsorg inom miljö och hållbarhet. Den har den kända DUX-spiralen som ger stöd utan att tappa i följsamhet.
  2. Svalt i rummet och varmt och skönt under täcket. Sängen är bäddad med lakan av mjuka sköna naturmaterial och täcken och kuddar lika så.

 • Louise skriver:

  1. Deras unika sprialsystem

  2. Vilken bra fråga och herregud så mycket bra tips som kommit in från alla som är med och tävlar!
  Jag är en person som sovit dåligt alldeles för många år men som i samband med flera stora förändringar i mitt liv även tog kontrollen över mina sömnproblem och idag sover jag bättre än någonsin.

  ♥ Jag blev hundägare i början av året och har sedan dess avslutat varje kväll med en promenad. Ibland blir det tio minuter, ibland trettio, men jag går alltid en promenad precis innan jag ska gå och lägga mig. Jag gör klart allt annat och kan utan problem gå ut i pyjamasen så att jag bara kan hoppa raka vägen i sängen när jag kommer in. Jag är ett levande bevis på att frisk luft och rörelsen är medicinen till så mycket ont.

  ♥ Jag har investerat i en bra säng. Kanske inte den bästa på marknaden, och inte heller en sådan jag egentligen drömmer om, men en bättre säng än vad jag tidigare ägde som är mer skonsam för min kropp. Det betyder att jag slipper vakna upp med smärtor vilket jag tror gör att min kropp numera är mer mottalig för sömn. Så alla som har riktigt usla sängar, köp ny!

  ♥ Jag går alltid och lägger mig med mindsetet att jag gör så gott jag kan och att jag är nöjd med min dag. Jag går aldrig och lägger mig och är ”dum” mot mig själv utan jag försöker ta hand om mitt inre och tillåta mig själv att känna stolthet precis varje dag. Detta skapar ett sånt otroligt inre lugn och har hjälpt mig enormt.

  Dessa tre är min tips till bra sömn. Finns givetvis massa andra praktiska tips som många andra lyft såsom sova svalt, ingen elektronik osv, vilket jag också kan hjälpa. Men för mig har ovan fungerat väldigt bra och är en bra kombination som tar hand om både ens själ och ens kropp och det tror jag är nyckeln till en god och hälsosam sömn!

  Hoppas på att inspirera andra och självklart även vinna denna fina vinst! Hade varit himla lyxigt att få spendera en natt på Grand Hôtel i en lyxig DUX säng!

 • Stina skriver:

  1. Det som är unikt med Dux sängar är deras patetenterade spiralsystem som gör sängen otroligt följsam och ger ett stöd till kroppen, eller kropparna som ligger i den.
  2. Mitt bästa tips för en god natts sömn är att hålla ordning, man vill inte ligga och sova i ett stökigt rum. Kryp ner i en bäddad säng är underbar! Även viktigt med en behaglig temperatur. Sen försöka avsluta allting innan man ska sova så att man slipper ligga och älta sådant man ändå inte kan göra något åt innan man ska sova – och har glömt bort till dagen efter ändå!

  Sedan sover jag alltid som bäst när rummet är mörkt och jag har min älskling nära. Hade varit fantastikt att få bjuda honom på detta som tack för tryggheten han ger mig. Vi är även på gång att köpa ny säng så hade varit roligt att få prova en DAX säng för att se om det är värt investeringen.

 • Lotta skriver:

  1.Deras unika spiralsystem där spiralerna är gjorda i speciell design, totalt upp till 4180 st spiraler tillverkade av svenskt stål.
  2.
  Att få sova i en Dux säng som andas med nymanglade lakan i ett svalt rum med öppet fönster och drömma sig bort.

 • A Andersson skriver:

  DUX har ett unikt och patenterat spiralsystem.

  G lad i sinnet
  R ogivande musik
  A vsaknad av mobil och wifi
  N ytvättade lakan
  D ux – sängar

  H armoniska färgtoner
  O mtänksam fru! ❤️
  T avlor på barnen
  E stetiskt tilltalande sovrum
  L uftinsläpp från balkongdörr på glänt

 • Louise skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem
  2. Rutiner! Vänd inte för mycket på dygnet på helgen utan ha någorlunda lika sömnvanor. Men viktigast av allt är att varva ner innan läggdags. Inte konstigt att det är svårt att somna när man går direkt från en spännande serie till att scrolla på telefonen och då är det inte lätt att somna på några minuter.

 • Ludvig skriver:

  1. Dux har ett unikt spiralsystem som med hjälp av 4180 bäddfjädrar anpassar sig efter kroppens vikt och form och gör den ergonomisk.

  2. Mitt bästa tips för en god natts sömn är sköna linnelakan och sovande småbarn i egna små sängar.

 • Magdalena skriver:

  1. Det måste vara de individuellt utbytbara kasetterna, har inte hört talas om sånt förut! Låter fantastiskt. Men att det är experimentellt bevisat att man sover bättre, djupare och längre i en Dux måste ju också betraktas som unikt.

  2. Ja inte är det att vara gravid i alla fall 😉 har inte sovit ordentligt på 8 månader. Och vad jag har hört blir det inte bättre på just den fronten efteråt heller, haha! Längtar verkligen efter den dagen (natten) då jag får en god natts sömn. Mina bästa tips från livet innan graviditeten är dock att se till att det kan bli riktigt riktigt mörkt, och inget slår en nybadad kropp i nytvättade lakan!

 • Ida skriver:

  1. Unikt spiralsystem
  2. Mätt i magen, varm om fötterna och frid i sinnet

 • Veronica R skriver:

  Svar på 1 & 2:

  Svaret på fråga ett är lätt,
  för visst gör DUX helt rätt!
  Två för dem unika innovationer,
  tar sömnen till nya dimensioner.
  Spiraler sammanlänkade i tusental,
  en uppbyggnad helt genial.
  Med Pascal-systemet därtill,
  blir sängen precis som du vill.
  Det leder oss till svar nummer två,
  hur man en god natts sömn ska få.
  Börja med en säng unik som du,
  med kvalitet som håller i år från nu.
  Se sen till och ha det mörkt och svalt,
  på en skön kudde du noga valt.
  Själv sover jag dessutom som bäst,
  intill den jag älskar allra mest.

  Med ett spiralsystem för dem unikt,
  tusentals spiraler samman

  DUX-innovationer: Spiralsystemet med tusentals
  sammanlänkade spiraler och det unika Pascal-systemet med sina flyttbara
  spiraler, med en höjd på 29 centimeter, som gör att sängen enkelt kan anpas-
  sas efter individuella förutsättningar.

  DUX har ett egenutvecklat spiralsystem som består av fyra gånger fler spiraler än andra sängar.

 • Veronica R skriver:

  Svar på 1 & 2:

  Svaret på fråga ett är lätt,
  för visst gör DUX helt rätt!
  Två för dem unika innovationer,
  tar sömnen till nya dimensioner.
  Spiraler sammanlänkade i tusental,
  en uppbyggnad helt genial.
  Med Pascal-systemet därtill,
  blir sängen precis som du vill.
  Det leder oss till svar nummer två,
  hur man en god natts sömn ska få.
  Börja med en säng unik som du,
  med kvalitet som håller i år från nu.
  Se sen till och ha det mörkt och svalt,
  på en skön kudde du noga valt.
  Själv sover jag dessutom som bäst,
  intill den jag älskar allra mest.

 • Julia V skriver:

  1) DUX har ett unikt spiralsystem där ca 4180 sammankopplade bäddfjädrar ger en överlägsen ergonomisk komfort då det anpassar sig efter din kropps vikt och form.

  2) Kroppen blir redo för en god natts sömn efter en skön kvällspromenad och en varm dusch.

 • Maria skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem, med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng vilket ger en komfort utöver det vanliga.

  2. Mitt bästa tips är att skaffa en gammal hederlig väckarklocka och inte använda alarmet på telefonen. Detta så att man kan lämna telefonen i ett annat rum och inte ta med sig den in i sovrummet. Märker själv hur mycket sämre jag sover när jag stirrat in i en skärm hela dagen och det blir ett helt annat lugn om man inte distraheras av den.

 • Charlotta skriver:

  1/ Flera saker men bla det unika spiralfjäder systemet som bidrar till riktigt bra sömnkvalitet med större andel djupsömn.

  2/ En sval kudde i en skön (DUX) säng. Ett glas varm mjölk om sömnen dröjer. En sängkompis som inte snarkar.

 • Inger skriver:

  1. Ett unikt spiralsystem!
  2. Kort och gott läs en bok innan du ska somna.

 • Ellen skriver:

  1. DUX sängar har ett unikt spiralsystem och är producerade i enlighet med innovation och teknologi när den är som bäst. Dessutom är varje del utbytbar för att de ska vara hållbara – både för miljön och människan över tid. Men viktigast (för en som lutar sig på medicinska data och forskning) är att studier visat att man får längre och mer djupsömn om man sover i en DUX-säng än en vanlig säng. Återhämtningen blir alltså lättare och man får mer energi till att leva. Det är UNIKT!

  2. Jag sitter inne på de bästa tipsen vill jag lova,
  Hur man gör för att en riktigt god natt få sova.
  Att träna, i tid stänga av skärm och display,
  Läsa en bok, krypa ner intill den som älskar mig.
  Men just nu behöver jag inget av detta,
  2020 blev utmaningens år kan jag berätta.
  I mitt jobb på intensiven vårdar jag de svårast sjuka varje dag,
  Det sliter på krafterna, men när kvällen kommer tänker jag:
  Jag har gjort skillnad, idag räddade jag ett liv,
  Men nu är arbetsinsatsen för hög, extremt intensiv.
  Efter att ha jobbat i covid-vården snart ett år,
  Börjar jag märka att det verkligen satt sina spår.
  Jag är tröttare än jag någonsin varit förut,
  Och trots tusen IVA-timmar, vill de aldrig ta slut.
  Just nu behöver jag så ej ovan nämnda tips,
  Så snart jag lagt mig på kudden somnar jag vips!
  Men att bli ompysslad och få VILA är det jag önskar mig allra mest,
  Snälla Tomten, en hotellnatt på Grand vore en otroligt uppskattad gest.

  Ellen, en av många Covid-intensivvårds-kämpar

 • Johannes skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem, med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng!
  2. Jag ska hålla handen uppe och erkänna att jag inte sover särskilt bra – pga småbarnsfar och de två minsta vaknar i princip varje natt. Så Påsar-Under-Ögonen är nästan mitt namn. MEN, jag ska ändå ge er mitt bästa tips och det är för att jag kan i alla fall somna och somna om väldigt snabbt.
  – Släpp all oro och ängslan, lämna den utanför sovrumsdörren. Det kan vänta till nästa dag.
  – Om du är som jag och behöver liiiite ljud för att somna, sätt på lugn avslappningsmusik eller ”Somna med Henrik”-podden. Se till att det du sätter på har automatisk avstängningsfunktion.
  – Har du svårt att slappna av så spänn musklerna börja i benen och slappna sedan av, fortsätt uppåt – då går det lättare.

  Nu har jag nästan somnat bara av att tänka på tipsen, så bra är de!

 • Anna Adbring skriver:

  1. DUX har med kvalite’ och känsla sängar med ett innovativt spiralsystem som avlastar kroppen.
  2. Bäst somnar och sover man i ett nystädat sovrum med nytvättade lakan som fått torka ute! Krypa intill människan man älskar och känner sig trygg med samtidigt som man hör barnen sova gott. Då somnar man som bäst, lycklig som få.

 • Daniel skriver:

  1: DUX har ett unikt spiralsystem – med fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng.

  2: Med någon man älskar, nyduschad, nybäddat, svalt, god ventilation, mörkt och gärna tyst förutom dova natur ljud vid insomningen(vind, regn, vågor mot strand.)

 • Pernilla H skriver:

  1. DUX unika konstruktion är en spiral tillverkad av tunt stål och hopsatt med andra spiraler för att ge rätt spänst.
  2. Medfödd talang. Kan sova vart som helst, när som helst. Inget tips att dela utan är lyckligt lottad att kunna sova gott varje natt. Men extra skönt är att krypa ner i nybäddad säng och läsa lite bok.

 • Sofia skriver:

  DUX har ett unikt spiralsystem med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng

  Koppla ur för att koppla av. Logga ut för att lägga sig ner. För att sova gott på natten är mitt bästa tips att leva på dagen; skratta, hoppa, rita, spring, ät, läs, promenera, tänk, lek, fika, bada, pussla etc.

 • Helen Rydell skriver:

  1. Spiralsystemet
  2. Svalt, mörkt, tyst. Fluffigt täcke, härlig kudde och rena lakan i en skön säng. Mobilen avstängd och att läsa en bra bok en stund. Tack!

 • Amanda K skriver:

  1.) DUX har ett världsunikt spiralsystem som innebär att de har fyra gånger så många spiraler som en typisk säng.

  2.) Ett mörkt och tyst rum, men fönstret på glänt för en frisk bris, i en skön säng som man delar med någon man älskar.

 • Åsa skriver:

  1: DUX unika spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler i kallpressat stål arbetar tillsammans för maximal tryckavlastning.
  2: Åh att få sova, är verkligen nådens gåva.
  Öppna fönstet på glänt, lägg bekymmer på vänt.
  Mobilen kan du glömma, jag vill drömma!
  Kyss din kära och lägg dig nära,
  så kommer John Blund om en stund. ❤️

 • Anna A skriver:

  1) Ett unikt patenterat spiralsystem.
  2) Tänka fina tankar innan innan jag somnar. Ett sovrum som är svalt, mörkt och tyst.

 • Linn W skriver:

  1. Utöver komforten, förstås, är det egenproducerade spiralsystemet Dux ”ryggrad”.

  2. Bästa tipsen för en god natts sömn:
  – lägg dig aldrig hungrig
  – se till att du fått tillräckligt med fysisk aktivitet under dagen
  – ha penna och papper nära sängen så du kan rensa huvudet genom att skriva ner alla tankar/måsten som snurrar
  – mycket syre! (ogillar du tält – ta ut hela madrassen och testa en natt på balkongen :)!

 • Monnah skriver:

  1. Duxsängar bjuder på Pascalsystemet med olika madrasskassetter och möjlighet att få en fjäderkombination som passar en perfekt. Det går även om man delar säng med en partner – båda kan få sin egen ultimata kombination!
  2. Efter många timmar i sängar både i Sverige, Tyskland och USA vill jag påstå att rätt madrass-system är oerhört viktigt för en god natts sömn. Svenska sängar är överlägset skönast, med Dux som vinnare. Att nyduschad lägga sig i en Dux-säng med släta sängkläder i ett svalt, mörkt och skärmfritt sovrum får en att sova gott hela natten.

 • Petra skriver:

  1. Spiralsystemet!
  2. Rätt säng, favoritkudden och en drömfångare.

 • Ida skriver:

  1. DUX sängar innehåller ett unikt spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler i kallpressat stål arbetar tillsammans för maximal tryckavlastning.

  2. Mina bästa tips för en god nattsömn är att skapa sig ett gott liv utifrån sina egna önskningar och mål för att med lätthet och tacksamhet i hjärtat gå till sängs varje kväll. Sedan håller jag gärna mitt sovrum svalt och skärmfritt för maximal sömn.

 • Elina Karsna skriver:

  1. Det unika med DUX-sängar är deras spiralsystem och att dem inte innehåller varken bonell- eller pocketresår.

  2. För att sova gott om natten
  Sover jag alltid intill katten ????????????

 • Sofia skriver:

  1. DUX har exceptionellt lyxiga madrasser av naturmaterial. DUX har ett unikt spiralsystem som ger extra bra stöd till ryggraden. Madrasserna är hållbara, andas och varje del är utbytbar vilket underlättar långvarig användning!
  2. För en god natts sömn behövs ett svalt och mörkt rum, en relativt hård madrass, avstängda telefoner, inget jobbrelaterat som gnager och inga småbarn som stör!

 • Rebecka Gustafsson skriver:

  Det är spiralerna som är hemligheten. Sjukt många och speciell design i kombination.

  Det solklart bästa sömntipset är att sova brevid någon man älskar. Och en riktigt bra mörkläggningsgardin.

 • Eva skriver:

  Dux har ett unikt spiralsystem.

  En skön säng, Krispiga lakan, en bra bok, sällskap som gör en trygg och en miljö man trivs i är för mig receptet för en god natts sömn.

 • Misan skriver:

  1. Det unika spiralsystemet – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng och därutöver olika anpassningsmöjligheter med Pascal-kassetter.
  2. Slappna av och varva ner före sängdags, ha med sig känslan av kontroll – inga funderingar som står, familjen hemma och svalt i sovrummet. Sömnen blir extra bra när jag kryper när bland rentvättade lakan och luftat täcke och kuddar nyduschad 🙂

 • Sofie Törnquist skriver:

  1) spiralsystemet
  2) manglade lakan och mörkläggningsgardiner. Detta vet jag finns på Grand så jag kan få en härlig natts sömn där också ☺️

 • Mikaela Moberg skriver:

  ????Deras unika spiralsystem, totalt upp till 4180 st, 4x mer än en vanlig säng, och spiraler tillverkade av svenskt stål.????

  Mina bästa tips för en god natts sömn är att skapa ett sovrum som inbjuder till harmoni och avslappning. Se till att du kan göra rummet riktigt mörkt, lagom svalt och helt tyst utan störande inslag.

 • Elin Ö skriver:

  1. Det unika spiralsystemet är vad gör Dux till lyx
  2. Räkna till 100 och ner igen, jag har aldrig lyckats. Somnar annars oftast sittande i soffan framför en film så tydligen föredrar jag även ljud och ljus på.

 • Lena E skriver:

  1. DUX unika spiralsystem och olika anpassningsmöjligheter tillsammans med Pascal-kassetter.
  2. Gå inte och lägg dig om du är arg på din man/hustru/sambo – bli sams eller kom överens om något. Osämja lämnas utanför sovrummet. Släpp alla tankar på vad du behöver göra i morgon. Öppna fönstret, stäng av mobilen/datorn, blunda, sov.

 • Annelie P skriver:

  1. Pascal De Lux bäddmadrass ger tre stödzoner för axlar, benen och höften. Spiralerna i en DUX-säng är också sammanlänkade för att arbeta tillsammans i stället för individuellt.
  2. En skön säng och en kudde som man gillar. Att ha rummet svalt och mörkt är ett måste för min del.

 • Carolina skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng och du sover som en dröm.
  2. Avsluta dagen med avslappnande yoga för att sedan nyduschad krypa ner i en renbäddad säng med linnelakan. Gärna bredvid den du älskar mest.

 • Malin Vbg skriver:

  1. DUX har ett unikt spiralsystem – med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng och du sover som en dröm.
  2. Svalt sovrum, inbjudande skön säng med härliga lakan och sköna kuddar. Det allra viktigaste är dock att ha harmoni i livet, eller åtminstone inte mycket oro i kroppen för att kunna avnjuta en skön natts sömn.

 • Sofia skriver:

  Hej,

  Tack för en trevlig tävling och möjligheten till en så fin vinst!

  Fråga 1: Det som är unikt med DUX-sängar är deras patenterade Pascal spiralsystem som inte bara innehåller över 4000 fjädrar (4 ggr fler än en vanlig säng) men även är byggt som ett kassett-system som möjliggör flexibel individanpassning. Sammantaget ger detta inte bara överlägsen komfort utan ger långt bättre hållbarhet för sängen.

  Fråga 2: Som nybliven småbarnsförälder vet jag alltför väl hur viktig sömnen är… Så förutom att faktiskt följa forskningsråd för vad som ger en god nattsömn som att t.ex:
  – Att se till att få motion under dagen
  – Stänga av skärmar i tid
  – Sval temperatur och mörkt i sovrummet
  Så är mitt bästa tips för en god nattsömn att göra genomtänkta val i det du faktiskt kan påverka – som att investera i en riktigt bra säng. Det är en engångsinvestering som betalar sig igen, flera gånger om. Med en liten bebis är det mycket som man INTE kan påverka för nattsömnen, men har man åtminstone en riktigt skön säng, så hjälper det otroligt mycket. Tack!

 • Karin skriver:

  DUX har ett patenterat spiralsystem för extra god komfort!

  Duscha svalt, ställ balkongdörren på glänt och lyssna på ljudbok.
  Spänn kroppen och slappna av… upprepa tills lugnet infinner sig.

  Vi spenderade en natt på Grand Hotel när vi gifte oss för snart 5 år
  sedan… vore romantiskt att få överraska maken med en repris! ❤️

 • Annika M skriver:

  1. Det finns flera skillnader! Sängarna är utformade för att hålla ryggraden i en bra linje. I sängarna finns upp till 4180 fjädrar för att möjliggöra maximal avlastning av tryck för varje del av kroppen. Enligt forskare på Karolinska får du upp till 10 procent mer djupsömn med Dux sängar varje natt. Sängarna har utvecklats i över 90 år, och ja, sängarna ”andas” också genom att luften cirkulerar när den som sover i sängen rör på sig.

  2. En god nattsömn handlar om välmåendet i stort – så satsa på att göra allt som får dig att må bra! Träna, ät bra, jobba lagom. Givetvis kan du underlätta nattsömnen genom att välja en bra säng (!), sova i ett svalt sovrum, satsa några extra kronor på sköna sängkläder, och undvika att scrolla på telefonen innan du ska sova… Ytterligare ett tips är att köra lite stretchövningar en stund innan du ska gå och lägga dig.

 • Johanna skriver:

  1) Pascal cassette systemet med upp till fyra gånger så många spiraler som en vanlig säng som gör att man kan individualisera sin säng så att den blir optimal för din kropp.

  2) Mina bästa tips är att motionera under dagen så att kroppen är trött och redo för att sova. Ha tyst, mörkt och svalt i rummet och begränsa skärmtiden innan sängdags. Försöka gå och lägga sig samma tid varje dag och bara använda sängen för sömn. Om man har svårt att sova rekommenderar jag att dricka lite varm mjölk och äta en halv banan 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.