Annons

17 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Idag åker vi till Bohuslän och nordvästra Tjörn till ett välbevarat fiskeläge och Björholmens Marina. Omgivet av Stigfjordens naturreservat med sina långsträckta klippöar, strandängar och bördiga dalgångar. Ett hotell som präglas allt av som havet har att ge – dofterna, smakerna och aktiviteterna. En timme från Göteborg!

I vinstpotten ligger en övernattning samt en trerättersmiddag (exkl dryck) för två personer till ett värde av ca 3200 kr. Ni får också tillgång bastu med utsikt över havet.Här bor du i en genuin västkustmiljö. Björholmens Marina har 24 rum med utsikt mot havet och bohusbergen. Från den vedeldade bastun är det bara ett par steg ner till det salta, svalkande vattnet. Och du som älskar mat lika mycket som vi är i gott sällskap. I deras restaurang serveras råvaror i säsong som är lika noga utvalda som tillagade. 

1) Vilken rätt på deras julbord är din favorit?
2) Vem skulle du ta med dig hit och när på året skulle ni åka?


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Grattis till Elin S.O som svarade 17/12 kl 16.34

*Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Björholmens Marina. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av respektive vinnare och arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  Det var ett julbord i min smak med mycket fisk och skaldjur – svårt att välja en favorit, men Rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli låter inte dumt alls.

  Jag skulle ta med mig en ny vän som oväntat stöttat mig mycket det här året och som jag skulle vilja lära känna bättre, en helg på sensommaren.

 • KarinM skriver:

  1. Älskar brysselkål, så det valet var ju lätt! Min favorit är: Friterad brysselkål med enrisrökt sidfläsk & dragon
  2. Min väninna, vi har kommit på att vi älskar kalla bad, såklart i kombination med bastubad. Ett glas bubbel på det så blir vistelsen komplett! Vill gärna komma tidig vår, så att man kan ana ljuset som nalkas…

 • Annelie skriver:

  1) Hur spännande låter det inte med ”Gravad lax – björnbär/rödbeta/gin” ,den väljer jag!
  2) Valet är enkelt, min man! Möta våren i Bohuslän har jag aldrig gjort och jag kan inte tänka mig någon bättre morot att ha att se fram emot. Så med mannen i Maj!

 • Caroline skriver:

  Har inte varit där och testat än så därför vill jag givetvis åka nästa år, på nästa julbord! Men jag är väldigt nyfiken på de olika fisk- och skaldjursrätterna då det inte är något jag brukar ha med på mitt eget julbord.

 • Louise skriver:

  1. Stenbitsrom med rågbröd, smetana, picklad lök & dill
  2. Min man och vi skulle åka så snart det är säkert och covidfritt igen.

 • Johanna skriver:

  1. Rökta blåmusslor på surdegskanapé. Låter otroligt smarrigt. Jag har aldrig ätit rökta musslor, varför har jag inte det, det låter ju genialiskt!
  2. Jag skulle ta med mig min käre sambo. Mina föräldrar har faktiskt ett litet hus på gångavstånd från Björholmen, i viks ödegärde. Så vi har varit hos er och druckit aperol spritz och käkat pizza och lyssnat på gulliga jazzmusiker ett par gånger förra sommaren, men aldrig varit inne på hotellet. Nu skulle jag vilja sitta och jobba en vecka tillsammas med min sambo från det lilla huset i viks ödegärde (nydragen fiber ju!) och spendera helgen ute hos er i Björholmen. Kanske blir det i april eller maj så vi kan ta årets första dopp och sen bastun? Hoppas!

 • Amelie skriver:

  Revbenen är min självklara favorit på julbordet!

  Jag skulle ta med min underbara sambo. Älskar att upptäcka nya saker med honom och då vi ännu aldrig varit på Västkusten hade det varit jättespännande att få åka till Bohuslän med honom. Vi hade åkt i februari som annars kan vara en ganska tråkig månad, men med lite härligt bastubad och kalldopp att se fram emot tror jag att det hade blivit en fantastisk helg!

 • Lindha Spetz skriver:

  Jag gillar fisk men även de sönderkokts revbenen lät väldigt goda. Sen hade jag avslutat med cheesecake och knäck.

  Jag hade tagit med mig min man. Antingen hade vi åkt i sommar och upplevt västkusten. Men även julbordet nästa år hade varit kul att testa

 • Anna-Karin skriver:

  1. Brysselkålen låt ju fantastiskt god, och likaså allt med fisk och skaldjur
  2. Jag skulle gärna åka dit i februari med min man. Då är det kallt och lite vintrigt men börjar bli lite ljusare, så helt perfekt för bastu och vinterbad! Jag hoppas få maken att älska Bohuslän lika mycket som jag, som varit där varje sommar sedan jag var bebis.

 • Lina skriver:

  1. Klassisk gravlax!
  2. Jag skulle ta med min pojkvän, vi älskar västkusten på sommaren så då skulle vi åka dit. Fiska krabbor från brygga, basta och bada på kvällen och njuta av solen som värmen huden!

 • Charlotte skriver:

  1. Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb
  & grönkålschips låter ju otroligt spännande!

  2. Jag skulle ta med min sambo och åka i mars. Det händer ändå ingenting roligt i den perioden, så det vore fantastisk att ha något att se fram emot i ett (troligtvis) grått Sverige. Och det finns ju stor charm i att mysa i en vedeldad bastu om vinden viner utanför och regnet piskar mot rutorna!

 • Anna-Karin skriver:

  Eftersom jag älskar lutfisk ser jag mest fram emot det. Ingen i min ”nya” familj äter det så det är inte ofta jag äter det längre.

  Jag skulle ta med min man, helst under sensommaren då det är som vackrast på västkusten och varmt i vattnet!

 • Emelie skriver:

  1. Det var inte ett lätt val men blir nog Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb & grönkålschips ändå! Gillar ju alla ingredienser och såå nyfiken på den smakkombinationen! 🙂
  2. Hade åkt med min sambo i maj då jag förhoppningsvis klarat av den svåraste tentan för terminen!

 • Elin Åström skriver:

  1) Nej men rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb och grönkålschips? Och såklart äggost med björnbärssylt till efterrätt.
  2) Jag skulle ta med min sambo och åka i februari. Ja, så får det bli.

 • Sara skriver:

  1. Jag älskar stenbitsrom med smetana & picklad lök
  2. Vill ta med mig min nyfunne kärlek Erik såfort corona har lagt sig lite ????

 • Ida skriver:

  1. Få saker som slår en riktigt bra SKAGENRÖRA!
  1. MAMMA- över påsk när hennes födelsedag är för att fira hennes 60-års dag med lyx- sedan vi fick ställa in vår planerade italenresa som hon ser fram emot sen hon bestämde det när hon fyllde 55!

 • Anna skriver:

  1) Så mycket gott – svårt att välja! Men jag tackar aldrig nej till gravad lax, så det får bli den spännande kryddningen björnbär/rödbeta/gin!
  2) Jag skulle ta med mig min man – och våra två flickor. Några av våra bästa stunder har vi när vi åker bort tillsammans, upplever naturen, badar och äter gott – det skapar ett minne och en gemenskap att vända tillbaka till i tröttare och mörkare perioder. Vi skulle åka i slutet av augusti, efter att semesteryran lagt sig – i samband med vår bröllopsdag, som vi flera gånger tidigare firat på olika håll på Tjörn och Orust 🙂 Skulle vara fantastiskt att få ett nytt ställe att kunna återkomma till.

 • Anna Fransson skriver:

  1. Mums! Hade svårt att endast välja en så det blev tre: Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb & grönkålschips och Rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli samt Wrångebäcksost som förövrigt är en utsökt ost som jag tidigare ätit på Almnäs i Hjo.
  2. Jag skulle ta med mig den jag älskar att spendera tid och upptäcka saker med: min man. Sommaren är ju alltid härlig och levande men jag skulle gärna åka på vintern, när det är ett annat lugn. Pausa vardagen för att njuta av nu:et och den vackra kust miljön vintertid

 • Åsa skriver:

  Tycker rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb
  & grönkålschips låter underbart!

  Vem tar jag med om inte min man!
  Vi tar varann, och så sjappa jag och barnens pappa.
  Vi tar barnens barnbidrag och beger oss en kulen höstdag,
  det luktar hav och tång, det är ju höstsäsong!
  Vi tar en promenad på en vacker standäng, innan vi kurar ihop oss i en dubbelsäng.
  Vi äter fisk, och är glada över att slippa disk.

 • MB skriver:

  Skagenröra är en favorit.
  Skulle ta min Mamma och uppleva Tjörn

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Som vegetarian är julbord inte helt rätt förrän man kommer till avslutningen. Allt låter gott från den söta delen men får jag bara välja en efterrätt så vill jag prova cheesecaken.
  2. En blåsig o regnig höstdag då det fortfarande finns vackra färger på träden skulle vara i min smak o mitt sällskap blir min man.

 • Margot skriver:

  1. Äggost med björnbärssylt. Kan ju vara det godaste och mest bohuslänska som finns. Älskar det!
  2. Det gör även min vän Manilla som är den enda jag känner som faktiskt gör äggost själv när det vankas kalas. Därför skulle jag ta med henne och det skulle jag gör på hennes födelsedag i april då våren känns i luften och solens strålar värmer skönt på nytt.

 • Hanna skriver:

  1. En klassisk Jansson. Få maträtter signalerar trygghet som en klassisk Jansson. Och är det nåt jag längtar efter nu så är det ”något som är som vanligt”.

  2. Här skulle jag vilja ladda batteriet under hösten. Den karga skärgården som för en närmare naturens krafter ger energi, som jag vill dela med sambon!

 • Grethe skriver:

  Dette så helt nydelig ut! Skagenrøre er min favoritt når jeg er i Sverige. Jeg savner vårt sommarställe i Strømstad :), Vi har ikke anledning til å ta 10 dagers karantene, så har ikke vært på vårt smultronställe siden Mars 2020…. Jeg ville tatt med min kjære Sambo Tor, tenk så herlig om vi kunne reise ditt når grensen åpner igjen, jeg savner Sverige!

 • Emilia Abrahamsson skriver:

  1) Jag brukar föredra fisk och skaldjur och Björboholms gravad lax med björnbär/rödbeta/gin lät fantastsikt god.
  2) Jag skulle ta min sambo för en härlig get away.

  Ho Ho, God Jul och Gott Nytt År!

 • Lisa skriver:

  1. Skulle ju självklart vilja smaka allt! Men måste säga att den friterade brysselkålen med enrisrökt sidfläsk låter magisk, ska nog försöka göra en egen tolkning på den till familjens julbord i år.
  2. Jag skulle vilja bjuda med min sambo David som fyller 30 till hösten. Bara för att början av hösten är så himla fin och härlig på västkusten, lugnet efter sommaren och lyxen att få komma bort till en vacker och rogivande plats.

 • Maria skriver:

  1. Den kallrökta laxen låter underbar, älskar kallrökt lax!
  2. Jag skulle gärna åka till våren tillsammans med min man, för att njuta av varandras sällskap, såväl som den fantastiska naturen!

 • Lotta skriver:

  Den rökta makrillen med pepparmajonnäs, picklad rabarb & grönkålschips låter så förföriskt god att den i sig måste vara värd resan på 53 mil.

  Alla humrar och krabbor på Västkusten får ursäkta, men när min sambo badar pratar vi verkligen havets läckerhet. Att han dessutom är fisk till stjärntecknet och en fisk- och skaldjursätare av rang gör ändå att han gott och väl kvalar in som resesällskap. Att få resa med honom till Tjörn under sensommaren, eller varför inte till hösten när hummerfisket drar igång, hade varit fantastiskt.

 • Jeanette Unfors skriver:

  1. Friterad brysselkål med enrisrökt sidfläsk & dragon ❤
  2. Skulle ta med min man på midsommar, vi brukar nämligen alltid försöka ta en getaway då

 • Anna Bergqvist skriver:

  Åh, deras rökta makrill skulle jag välja! Så gott att ha på julbordet.
  Jag skulle ta med min mamma, som bor på västkusten. Det vore fantastiskt att få rå om henne. Vi skulle åka på hösten, när skaldjuren är som bäst.

 • Jenny skriver:

  Allt från havet är mina favoriter, såväl på julbordet som annars. Musslur äter jag gärna, dessa välsmakande miljöhjälptar, röta på surdegskanape vore delikat!
  Till Tjörn tar jag min syster. Vi saknar båda sakeerna och doften från havet som vi växte upp med i Göteborgs södra skärgård där vi nu bor, 40 mil isär österut.

 • Anna skriver:

  Jag är svag för den bohusländska äggosten!
  Jag skulle ta med mig min sambo, allra helst i februari när vi firar 10 år tillsammans. Det finns inget härligare än att vara vid havet under lågsäsong.

 • Linda skriver:

  Rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli låter ju osannolikt gott och passande för kusten!
  Skulle faktiskt allra helst åka på sommaren, när sol och en varm bris gör allt lite extra fantastiskt. Blir det riktigt varmt vore det såå trevligt med ett dopp i havet, har inte badat på västkusten sedan jag var liten.

 • Malin J skriver:

  Rökt makrill, alltså… hur gott! Vattnas i munnen bara jag tänker på det!

  Snälla tomten jag har varit snäll,
  låt mig få njuta av Björholmens Marina en sommarkväll.
  Då tar jag med mig min bästa vän,
  en helg för oss utan barn och män.
  Se hur ”arga rynkan” i pannan försvinner
  och känna hur stressen ur kroppen rinner.
  Sommaren på Bästkusten är riktig magi
  – om den vackra årstiden drömmer vi.
  Under upplevelsen skulle vi må som gudinnor:
  Lyx + njutning + skratt = Lyckliga kvinnor!

 • Ida skriver:

  1. Kräftmarinerad sill
  2. Jag skulle vilja åka med min man i januari/februari!

 • Eva skriver:

  Favorit är äppelpannacotta med kanelsmulor. Jösses så gott!

  Om det är jag som har tur tar jag med min underbare man sedan 32 år.

 • Charlotte skriver:

  Friterad brysselkål lät väldigt gott!

  Jag skulle vilja åka i början av maj för att fira 5-årig bröllopsdag

 • Marie skriver:

  En klassisk Janssons frestelse är ju alltid klassik och kan inte bli fel. Den här är säkert perfekt med en extra stilig touch!

  Jag hade åkt dit med min blivande man.

 • Marie Erickson skriver:

  Äggosten är riktig bohuslänsk favorit! Men skulle gärna prova vildsvinet för att se om man kunde få en ny skinkfavorit.
  Skulle vilja ta med mig min gubbe så fort som han är frisk från sina krämpor. Vi skulle båda må så gott av en vistelse hos er!

 • Nina skriver:

  Skagenröran. Så efterlängtad.
  Och jag tar med mig min egna mermaid Linda. En fridykningsdrottningen som kommer att förgylla min stund vid havet.

 • Louise A skriver:

  1. Lätt! Den rökta makrillen är min favorit!
  2. Har många fina minnen från när mina föräldrar hade båt vid marinan för snart 10 år sedan. Försöker åka dit en gång per år och ta en glass på kajkanten, men har aldrig bott över hos er. Jag tar med min sambo (och kanske 2 barn eftersom vi inte har möjlighet till barnvakt tyvärr pga barn m diabetes) på välbehövlig vila, åker gärna dit på hösten för bastu o bad i vacker natur!

 • Sara skriver:

  Det är långan som lockar, bästa fisken på julbordet, lutad eller ej????.

  Jag skulle ta med min kompis Sandra, vi gillar kallbad och skulle besöka under januari eller februari.

 • Cecilia skriver:

  Jag tror anklevermousse på torkad brioche med kvittengelé skulle bli min favorit.
  Jag skulle välja att möta våren med min man i april när jag fyller 50 år 🙂

 • Birgitta skriver:

  Det måste nog bli Skagenröran, blir nog inte bättre än på Västkusten.
  Jag tar med min sambo Stefan i sommar.

 • Lisa Mann skriver:

  Vildsvinet låter ju fantastiskt (vi ska också prova på det i år) annars är jag ju alltid team långkål sen min tid i Halland.
  Åh jag hade åkt dit på vintern och bastat med min underbara man helst med isvindar och snö utanför eller lite varmare så man vågar sig på ett dopp också. Dagdrömmer om den där bastun och att få åka dit flera gånger i veckan.

 • Johanna B skriver:

  Vilket julbord???? Jag blev mest nyfiken på Gravad lax – björnbär/rödbeta/gin.
  Det skulle vara härligt att få besöka Björnholmens Marina i oktober. Njuta av härliga höstfärger, god mat och gott vin. Tillsammans med min sambo förstås????

 • Elin skriver:

  Klassisk Janssons frestelse hade blivit mitt val. Alltid gott och rätt.

  Jag hade gärna tagit med mig mannen och njutit av bästkustens sommar!

 • Hanna skriver:

  Rimmat vildsvin lät ju helt magiskt, det hade varit fantastiskt att få provsmaka och uppleva tillsammans med min man ❤️.

 • Carina Gustafsson skriver:

  Rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli lät riktigt gott.
  Jag hade tagit med min sambo till våren

 • Elin SO skriver:

  Friterad brysselkål med enrisrökt sidfläsk & dragon låter fantastiskt gott.

  Jag skulle så fort det gick ta med mina älskade föräldrar som jag längtar efter i denna tid. Visa dem den vackra kusten och all fin konst som finns att uppleva nära er. Sen skulle jag boka ett eget härligt rum till mig själv och njuta av er goda mat tillsammans med dem och en ljuvlig natts sömn bara för mig själv 😉

 • Josephine skriver:

  Vilket julbord! Min bohuslänska gener tycker att Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb & grönkålschips låter extra gott.

  Jag skulle tagit med mig en nära vän som haft ett lite extra tufft år. Vi försöker bada utomhus minst en gång i månaden, oavsett årstid, och att få göra det tillsammans i riktigt salt hav istället för Östersjön, på en av de vackraste platserna jag vet vore en dröm!

 • Charlotte skriver:

  Brysselkålen låter ljuvlig men den rökta laxen lockar också. För att inte tala om äggosten ????.

  Jag skulle gärna ta med min fina man. Förhoppningsvis mot slutet av våren när det är som vackrast ute.

 • Linda skriver:

  Äggost med björnbärssylt! En bohuslänsk klassiker, så gott!

  Jag tar med min mamma, vi åker på vintern, doppar oss i ett kallt hav och sen direkt in i bastun!

 • Emma Wirf skriver:

  1. Åh , friterad brysselkål låter ju magiskt!!

  2. Jag skulle ta med min man och fira våra födelsedagar i februari.

 • Jennie skriver:

  1) Det finns otroligt mycket som låter gott, och det är roligt att det finns flera alternativ med skaldjur som är så gott! Min favorit är stenbitsrom med rågbröd, smetana, picklad lök & dill.

  2) Jag skulle ta med min pojkvän och vi skulle kanske åka i januari eller februari redan. För att man behöver återhämtning och något att se fram emot under dessa mörka mörka månader. För att se till så att vi kan hålla i vår utmaning att basta och kallbada minst en gång varje månad, oavsett månad. För att vi skulle behöva en vacker och vilsam parantes i vardagen, och tid att rå om varandra.

  Tack på förhand och god jul!

 • Julia skriver:

  1. Jag ääälskar ju lax, så gravad lax med björnbär, rödbeta & gin lät ju helt fantastiskt i mina öron!

  2. Jag skulle vilja åka med min sambo i Maj då han fyller 25!

 • Linda Hultman skriver:

  Äppelpannacotta med kanelsmulor låter helt magiskt!

  Jag skulle ta med mig min bästa vän och älskade pojkvän under våren när snön har smält och vårsolen värmer fint på våra kinder

 • Jennie skriver:

  Självklart Långan med bechamell och ärtor! Gud så gott!

  Jag hade tagit mannen under armen och åkt på direkten. Varför vänta?

 • Catharina Winblad skriver:

  Allt låter fantastiskt gott. Klassisk gravlax får det nog bli tätt följd av friterad brysselkål.

  Jag vill gärna bekanta mig det bohuslänska klipporna, har inte varit så mycket i den miljön utan uppväxt med sandstrand i Skåne. Jag skulle ta med mig min äskade dotter som läser på Chalmers och tar sin Masterexamen till sommaren och fira att hon blir klar.

 • Catarina skriver:

  Min favorit är Äggost med björnbärssylt för det påminner mig om min farfar.

  Jag skulle ta med min man som fyllde 40 år i tisdags men vars uppvaktande fick ställas in pga magsjuka barn. Hade velat uppvakta honom lite mer värdigt än med VAB.

  • Catarina skriver:

   ..och då gärna nu under vintern för att vara i så nära anslutning till födelsedagen plus att skärgården i vinterskrud är fantastisk!

 • Christina skriver:

  Vilket julbord! Ja tack på många rätter men ska jag välja en så tar jag anklevermousse.

  Skulle gärna åka dit på försommaren när det är som vackrast med alla blommor och kvällarna är långa och ljusa. Tar med mig min man, vi har båda varit mycket lite i Bohuslän.

 • Linda skriver:

  Åh rimmat vildsvin låter så smarrigt! Jag hade tagit med min kompis som väntar barn i mars och skämt bort henne och gett henne lite egentid innan äventyret väntar som mamma

 • Jennie skriver:

  1) Det finns så mycket gott, och kul att se så många alternativ med skaldjur. Favoriten är ändå stenbitsrom med rågbröd, smetana, pucklas lök och dill.

  2) Jag hade tagit med min pojkvän och vi hade åkt redan i januari eller februari. För att man behöver återhämtning och något att se fram emot under dessa mörk mörka månader. För att vi har som utmaning att basta och kallbada minst en gång per månad, oavsett månad. För att vi behöver en vacker och vilsam parantes i vardagen, ett tillfälle att rå om varandra.

 • Clara skriver:

  Så mycket gott på julbordet! Mest nyfiken blir jag nog på deras Rimmade vildsvin med inkokt rödkål, gula russin, nejlika & senapskräm.

  Jag skulle ta med en kompis som haft det riktigt kämpigt under året. Och eftersom mars är årets tråkigaste månad skulle jag åka då, kan inte tänka mig ett bättre sätt att mota bort mars-deppigheten med än att åka till Björholmens marina!

 • Ella Tabbakh skriver:

  1. Julbordet låter magiskt, och framförallt Rimmat vildsvin med inkokt rödkål, gula russin, nejlika & senapskräm. Det låter perfekt juligt fast på ett sätt som jag aldrig provat förr.
  2. Jag skulle vilja ta med min man för att fira vår andra bröllopsdag som gifta i augusti!

 • Emilia skriver:

  1) Min favorit är helt klart äggost med björnbärssylt! Det är inte alla julbord som har denna favorit så jag blev väldigt glad när jag såg detta på menyn.
  2) Min mormor och morfar hade sommarställe fem min bilväg från Björkholmen under hela min uppväxt. Sommarhuset såldes dock för 15 år sedan och jag har inte varit tillbaka sedan dess. Det vore underbart att ta med min man och visa honom Tjörn och hur mina somrar såg ut. Givetvis skulle vi åka under våren, min favorit årstid!

 • Louise skriver:

  Janssons frestelse eller rökta blåmusslor på surdegskanapé.
  Jag skulle vilja åka dit med min sambo. Som skåningar har vi länge pratat om så fantastiskt det vore att upptäcka skärgården och att bada i saltvatten. En resa i augusti/september när dagen fortfarande är lång och vattnet varmt, vore perfekt!

 • Malin skriver:

  Friterad brysselkål med enrisrökt fläsk och dragon lät väldigt spännande, för att inte välja något allt för klassiskt.

  Skulle ta med mig sambon hit en helg i april/maj, älskar pirret av våren och tiden som stundar runt hörnet.

 • Sara skriver:

  Cheesecake med pepparkaka och havtorn -jag behövde bara slänga ett getöga på menyn för att inse att den kombon är en fullträff!

  Jag vill ge bort helgen till min dotter och hennes käresta -vilken julklapp!

 • Olivia skriver:

  1. Solklart val! Stenbitsrom med rågbröd, smetana, picklad lök & dill
  2. I somras besökte vi Björholmen med segelbåten och fick ett fantastiskt bemötande av hamnvärden som mötte oss på cykel. Hade varit superkul att återvända och då hade jag tagit med min älskade sambo

 • Sanna skriver:

  1. Helt klart köttbullar!
  2. Skulle ta med min kära sambo. Hade varit underbart att möta våren på Björhomlens Marina.
  Känna ljust och bara ha det riktigt gött!

 • Marianne A skriver:

  -Sönderkokta revben med honung, portvin & långkål.
  -Jag skulle ta med min man. Han älskar att paddla kajak och jag tycker om att vandra. När vi varit ute så är det skönt att sitta i bastun och sedan äta och sova gott.

 • Louise skriver:

  -Äggost med björnbärssylt. Min gammelmormor som var bördig från bohuslän bjöd på detta när jag var liten.
  -Jag skulle vilja åka med min man. Med två små barn hemma hade varit underbart att gå komma iväg. Längta bort bara vi två och få prata i lugn och ro och smått. Men också längta hem och till det härliga tempot 🙂 Konstrasterna i livet är det som ger perspektiv!

 • Johanna skriver:

  1) Friterad brysselkål – alltså hur gott??!

  2) Jag skulle ta med min mamma. Vi skulle åka om exakt ett år, den 17 december 2021, min 45-årsdag. (Eller va! Är det JAG som är så gammal…??) Vi har en tradition att åka på en yoga-resa tillsammans varje år, men i år har det inte kunnat bli av. Hon har bjudit mig varje år och jag skulle så gärna vilja bjuda henne på något extra när pandemin är över. Julbordet låter himmelskt och då min mamma är en inbiten norrlänning krävs något alldeles extra för att få med henne till Västkusten 😉

 • Karin Sofia skriver:

  – Helt klart Janssons frestelse. Enligt mitt tycke finns det inget godare och det är härligt med en rätt som man endast äter en gång per år; då smakar det alltid extra gott!

  Jag skulle ta med mig min kära sambo så vi kan vila ut oss innan det är dags att utöka familjen från fyra till fem. Er vedeldade bastu är den finaste jag någonsin varit i och ett återbesök hade verkligen fyllt på våra energidepåer!

 • Maria v skriver:

  Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb och grönkålschips lät lockande!

  Jag skulle ta med min man som aldrig varit i den delen av Sverige. Han fyller år i mitten av september, det vore guld med en överraskning på födelsedagen.

 • Johanna skriver:

  1) Friterad brysselkål – hur gott??!

  2) Jag skulle ta med min mamma. Vi skulle åka om exakt ett år, den 17de december 2021, på min 45-års dag. (Eller va?! Är det JAG som fyller så mycket?) Hur som helst, vi har som tradition att åka på en yoga-resa tillsammans varje år, men i år har det inte gått. Hon har bjudit mig alla år och jag vill så gärna göra något extra för henne när pandemin är över.

  Julbordet låter himmelskt och min mamma är en inbiten norrlänning så det krävs verkligen något extra för att locka henne till västkusten 🙂

 • Erica Hjelm skriver:

  Åhh vilken fantastisk meny, allt verkar så gott men en fin middag blir i min smak inte fulländad utan dessert så jag väljer äggost med björnbärssylt!
  Om jag har turen att vinna skulle jag ta med min käre make som är tokig i att basta och vi båda älskar att strosa längs med klippor! Västkustens fantastiska miljö skulle jag vilja uppleva på senvåren, när solen värmer lagom för att slå sig ned med en kopp kaffe och titta på solnedgången.

 • Pontus Lundström skriver:

  Friterad brysselkål med enrisrökt sidfläsk & dragon. Mums

  Jag skulle ta med min underbara fru Anna!

 • Moa skriver:

  Som skaldjursälskare tycker jag att rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli låter extremt gott, och något jag tror att de kan göra riktigt bra.

  Tjörn är en plats som betyder mycket för mig, men på grund av Covid har det dröjt alltför lång tid sedan jag var där nu. Jag skulle vilja ta med min sambo dit och visa upp den delen av ön, gärna på hösten. Jag tycker att det är så fint när havet och färgerna från höstlöven möter varande.

 • A Andersson skriver:

  1. Kallrökt laxmousse på rågbröd med inlagd gurka och smetana.
  2. Älskar att se hennes panna rynkas,
  för att våra skratt sekunden senare ska synkas.
  Till min Karin har jag en härlig relation,
  vår vänskap når den allra högsta division.
  Vi prickar in hummerpremiären i september såklart,
  för skaldjursfest på västkusten låter underbart.
  Björholmens Marina ger oss bästa dagen,
  hoppas Tomten säger God Jul till dig och magen! 😉

 • KarinB skriver:

  Äggost med björnbärssylt är såklart min favorit.
  Jag skulle ta med min väninna som målar akvarell som jag gör. Älskar att måla på Tjörn. Björholmen är så vackert o vi skulle åka dit på senvåren, försommaren. För ljuset. För maten. För bastubaden. För utsikten. För målsrglädjen.

 • Anna E skriver:

  Jag äääälskar brysselkål men har aldrig provat en friterad version, så jag skulle fylla tallriken med friterad brysselkål!
  Jag skulle åka i februari, hoppas på att det ligger lite snö och stjärnklar natthimmel. Jag skulle ta med min man och vi skulle ha skytteltrafik mellan bastun och havet, vi är inbitna vinterbadare.

 • Margareta Burlin skriver:

  1. Svårt att välja bland alla välkomponerade rätter. Verkar verkligen vara ett julbord där traditionell julmat samsas med nykomponerade rätter med en nytänkande tvist.
  Men om jag tvingas välja så blir det rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb
  & grönkålschips
  2 Jag skulle vilja ta med mig min dotter som verkligen behöver komma bort och vila upp sig efter detta år med covid . Hon arbetar som läkare i Stockholm och lagt mycket tid på en akutverksamhet som detta år saknar motstycke. Vi i familjen har starka band till Tjörn och är mycket förtjust i Björholmens marina där vi varit och ätit många gånger och som ligger i ett alldeles ljuvligt skärgårdssamhälle. Åker gärna tid tidig höst .

 • Emeli skriver:

  1. eller skaldjursmoussen låter som två nya favoriter.
  2. Jag skulle ta med min mamma under någon månad med r så vi kan äta riktigt bra fisk och skaldjur. Hon skulle verkligen behöva lite lyx efter att ha skött pappa i flera år och som sedan hösten har palliativ vård.

 • Sofia skriver:

  Rökta blåmusslor låter som en dröm.
  Jag och min man har pratat om att vinterbada och framförallt basta, så det finns ingen anledning att åka utan honom antar jag, han är dessutom det bästa jag vet!

 • Frida A.E skriver:

  Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb & grönkålschips lät otroligt gott!!

  Sensommaren från slutet av september – november hade varit mysigt att få uppleva Björholmens Marina tillsammans med maken min. I somras tog vi en hemsemester och reste runt vid Tjörn, Rönnäng och Klädesholmen men det finns så mycket att se och att få övernatta skulle ge oss möjligheten att få ta oss tid och andas in allt det vackra. Hoppas på tur och önskar er en riktig God Jul!

 • Fanny skriver:

  Vill testa allt på det där julbordet. I vanliga fall är det köttbullarna men brysselkålen låter otroligt spännande.

  Skulle ta med mig min sambo! Efter en lång tids arbetslöshet har han fått jobb i Stockholm i februari, då blir jag ensam kvar i Göteborg. Så skulle vara en perfekt dag i slutet av januari.

 • Joakim S skriver:

  Svårt att bara välja en favorit då allt lät så magiskt gott men då jag älskar kål av alla dess slag föll jag lite extra för:
  Friterad brysselkål med enrisrökt sidfläsk & dragon!

  Jag skulle ta med min älskade sambo. Hon och hennes familj semestrade ofta på Tjörn när hon var liten och hon pratar alltid om dessa minnen med sån värme. Vi har länge pratat om att vi skulle åka dit tillsammans men det har aldrig blivit av. Hade jag vunnit detta hade vi bokat första lediga datum och åkt och besökt Björholmens Marina.

  Min sambo är en av samhällets sanna hjältar då hon jobbar inom sjukvården. Inte minst detta året när de stått längst fram på krigslinjen och krigat varje dag. Hon förtjänar verkligen att få komma bort från sin tuffa vardag och njuta av lite avkoppling och jag vet att hon hade blivit så glad av att få besöka Tjörn igen!

 • Kajsa Söderlund skriver:

  1.Åh allt lät ju helt fantastiskt! Men fastnar ändå lite extra för fisk & skaldjur & makrillen & de rökta musslorna verkar lite extra smarriga!
  2 jag skulle helt klart ta med min underbara man och vi hade nog himla gärna åkt i februari/mars. När det fortfarande finns det härliga lugnet kvar i Bohuslän och man kan vinterbada & sedan värma sig i bastun!

 • Ida V skriver:

  1. Hoppar köttet på julbord för det mesta, men stenbitsrom med rågbröd, smetana, pivklad rödlök och dill låter fantastiskt!
  2. Mannen får följa med! Framåt vårkanten skulle väl vara mysigt, i april-maj.

 • Charlotta skriver:

  Åh, vilket fantastiskt julbord! Jag älskar allt från havet och måste kag välja en rätt så blir det gravlax i spännande tappning med björnbär/rödbeta/gin!
  Hit vill jag åka med min bad- och bastu älskande make! Han älskar även julbord, så då hade det ju varit kanon, men jag vet inte om jag skulle vilja vänta så länge. Nä, till våren kanske!

 • Helena S skriver:

  1. Rökta blåmusslor på surdegskanapé. Aldrig testat rökta musslor så det hade varit kul att göra!
  2. Hade tagit med mig min man. Vi hade åkt vid valborg då firar vi bröllopsdag och våren är här på riktigt!

 • Ellinor skriver:

  Dovhjorten låter spännande, musslor är alltid gott och gärna allt på gottebordet 🙂

  Jag skulle vilja ta med min mamma för hon är min klippa <3

 • Sanna skriver:

  1) Åh, vilken fantastiskt meny! Här fanns det ju massor med godsaker att välja ibland, men jag blev lite extra nyfiken på Äppelpannacotta med kanelsmulor. Den låter helt ljuvlig och tror jag skulle falla både mig (och mitt sällskap i smaken).

  2) Jag skulle gärna bjuda med mig min fina och älskade mamma. Hon har haft ett extra tufft år, och livet har förändrats stort för henne. Detta sedan hennes diabetes diagnos upptäcktes i början av november. Hon om någon skulle med andra ord behöva lite avkoppling och något kul att se fram emot. Vi skulle nog försöka få in vistelsen i början av januari då vi har lite extra ledigt bägge två. I annat fall skulle det kanske bli en examenspresent till oss bägge i maj då vi båda tar högskoleexamen.

  Kram Sanna

 • E skriver:

  Jag skulle nog åka på våren, ta ett riktigt kallt bad och njuta av att känna livet dra igång igen, så där som det gör på våren. Jag skulle kanske åka vid min födelsedag, så blir det ett riktigt mysigt firande!

 • E skriver:

  1. De rökta blåmusslorna blev jag väldigt nyfiken på!

  2. Jag skulle ta med min lilla familj, och leka på klippor med min dotter så som jag själv lekte på klipporna på västkusten när jag växte upp.
  Jag skulle nog åka på våren, ta ett riktigt kallt bad och njuta av att känna livet dra igång igen, så där som det gör på våren. Jag skulle kanske åka vid min födelsedag, så blir det ett riktigt mysigt firande!

 • Karin skriver:

  1. Rökta musslorna!
  2. Jag vill åka med en god vän och ha en riktigt skön och lyxig helg tillsammans

 • Anna L skriver:

  1. Äggost har jag aldrig provat -spännande!

  2) Till våren

  Det blir årets grej
  Med en liten getaway
  Vilket härligt hittepå
  Att till västkusten åka få
  En vinst för kropp, själ och tvåsamhet
  Och med havsutsikt på det

  • Anna L skriver:

   Glömde ju säga med vem! Min stora kärlek och pappan till sonen som faktiskt aldrig varit på SPA

 • Linnea skriver:

  1, Wow, måste man välja!? Men det här låter ju grymt; Rökt makrill med pepparmajönnäs, picklad rabarb
  & grönkålschips.

  2, Tror att det är lika vackert året om, så vi taijmar det när det löser sig med barnvakt. Med mig tar jag fadern, min sambo.

 • Pierre S skriver:

  1. Älskar revben! Ny variant att prova! -Sönderkokta revben med honung, portvin & långkål.

  2. Starta året med denna vistelse
  Det skulle blir en fin start det
  Sätta tonen för ett nytt år
  Med min sambo – som i julklapp får

 • Jessica skriver:

  Det som jag är allra mest sugen på att prova på Björnholmens Marina julbord är rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli! Det låter otroligt gott, men inget som jag vanligtvis äter på julbord. Det känns väldigt rätt att avnjuta vid västkusten. Musslor är även en favorit för mig under sommarmånaderna och jag tror därför att det hade blivit en favorit hos mig även på julbordet.

  Jag hade valt att ta med mig min pojkvän under våren för att njuta av solens tidiga strålar och värme!

 • Sarah skriver:

  1. Den rökta makrillen med tillbehör lät fantastiskt god!
  2. Min man skulle få följa med! En paus från vardagsstress och en barnfri helg är verkligen något vi ser fram emot! Vi skulle ny på hösten, hösten vid havet kan vara fantastiskt fint!

 • Molly P skriver:

  1: Rökta blåmusslor på surdegskanapé. Jag älskar musslor så det vore något för mig????.

  2: min sambo, efter ettår präglat av min utbrändhet har han fått ta extremt mycket ansvar här hemma. Jag låg i sängen i 3 månader o kom inte upp medans hans fixade allt runt om mig. Han har burit in mig i duschen, lagat mat och fixat all städning. Nu när allt börjar vända så vill jag bara kunna få få visa min uppskattning och få komma ifrån allt bar för en natt. Detta skulle vara en DRÖM att få överraska honom med????❤️ Åhhh hoppas!!!

 • Molly P skriver:

  1: Rökta blåmusslor på surdegskanapé. Jag älskar musslor så det vore något för mig????.

  2: min sambo, efter ettår präglat av min utbrändhet har han fått ta extremt mycket ansvar här hemma. Jag låg i sängen i 3 månader o kom inte upp medans hans fixade allt runt om mig. Han har burit in mig i duschen, lagat mat och fixat all städning. Nu när allt börjar vända så vill jag bara kunna få få visa min uppskattning och få komma ifrån allt bar för en natt. Detta skulle vara en DRÖM att få överraska honom med????❤️ Åhhh hoppas!!! Spelar ingen roll när på året men kanske maj?

 • Kajsa skriver:

  Rökta blåmusslor på surdegskanapé med aioli låter fantastiskt gott!

  Jag skulle vilja ta med min pappa nästa sommar. Han tillbringade sina barndoms somrar på Tjörn. Det hade varit fint att köra runt och se de platserna som han växte upp med och höra berättelser från förr. Samtidigt som vi njuter av västkustens delikatesser och natur. Sällan det blir att bara vi två spenderar tid tillsammans.

 • Hans skriver:

  Jag väljer tveklöst Skaldjursmousse i krustader med picklad lök

  Min fru följer med i mars månads slut
  och då kan det finnas det hopp
  att innan middagen våga oss ut
  till ångande bastubad och vinterdopp.

 • Maria Bäckman skriver:

  Min absoluta favorit på julbordet är äggosten, är så glad att ni serverar denna bohusspecialitet. Jag skulle självklart vilja komma under hösten när luften är klar, ljuset så specielltoch skaldjuren som godast>

 • Katarina skriver:

  1. Alla desserter (helt skamlöst).
  2. I maj överraskar jag min sons flickvän och bjuder på en Girls Weekend.
  Jag gillar bastu och hon älskar havsbad. Spännande!

 • Annika Myhre skriver:

  1). Lätt Skagenröra! Finns inget godare tror jag.
  2). Min man Tobias. Han är uppvuxen i Göteborg och spenderade alla sina barndomssomrar på Orust. Jag hade aldrig varit i Bohuslän innan han tog med mig dit för att visa runt, och jag föll såklart pladask för både honom och Bohuslän. Det vore fint att ta med honom dit allt började för snart 15 år sedan!

 • Jessica Wahlström skriver:

  Jag är helt i stil med det klassiska julbordet. Håller på traditionerna, så slår ett extra slag för; Klassisk gravlax med dill, fänkål och vitpeppar på menyn.

  Jag skulle så gärna vilja ta med mig min älskade tonårsson Vincent (18 år), som inte haft det så lätt alls de senaste åren. Han har kämpat med både depression och skolgången i gymnasiet. Jag vill så gärna få honom att förstå hur viktig och betydelsefull han är, för mig och för alla runt omkring. Han och jag skulle då njuta av en lugn och gemensam stund tillsammans, bara vi två.

 • Elina Karsna skriver:

  Allt på menyn låter fantastiskt gott! Vill ta med mig min kära och vi skulle åka på sommaren, svensk sommar i skärgården *mmm* ???????????? Vid havet som vi längtar efter att bo vid! Med bastu med havsutsikt, som vi nyligen pratat om. Åh en dröm!

 • Magdalena skriver:

  1. Jag föll för skaldjursrätterna som fräsch kontrast mot alla traditionella julsmaker. Skaldjursmoussen skulle jag säkert ta om!
  2. Definitivt min fästman. En gång när vi var ute och seglade (ungefär) runt Tjörn blev vi verkligen överraskade av ett oväder från ingenstans. Efter vad som kändes som en evighet av kämp (tar inte långa historien här) sprack solen slutligen upp och vad såg vi om inte Björholmens marina. Vi lade till och låg på bryggan en lång stund och bara pustade och hämtade andan. Ingen annan plats kändes tryggare då och vi har alltid tänkt att vi ska komma tillbaka vid tillfälle.

 • Li skriver:

  1) Rökt makrill med pepparmajonnäs, picklad rabarb & grönkålschips blev jag väldigt
  sugen på att smaka!
  2) Jag skulle ta med sambon tidigt i Maj då han har sin födelsedag. Samtidigt även få njuta av den saltstänkta havsluften, den tidiga vårsolen och lugnet innan sommarsäsongen drar igång!

 • Annelie skriver:

  1. Klassiska janson frestelse är ett måste på julbordet, så den väljer jag!
  2. Jag tar med mig min man… vi skulle åka på vår/sommaren! Sverige är fantastiskt, men ännu mer ljuvligt när det bjuder på värme och salta bad!

 • Helen rydell skriver:

  1. De rökta musslorna med tillbehören.
  2. I maj. Gå på klipporna, höra göken, bada, vända näsan mot solen????.

 • Hanna E F skriver:

  1) ALLT! Men framför allt den gravade björnbärslaxen, de rökta blåmusslorna, de sönderkokta revbenen och så avrunda med mjölkchokladtryffeln och pepparkakscheesecake. ????

  2) Jag skulle bjuda med världens bästa man för att fira vår jubileumsbröllopsdag, i augusti när vattnet är ljumt, solnedgången brinnande och vindarna fläktande.

 • Lisa skriver:

  1. Gick helt klart igång på den friterade brysselkålen, vet att jag har en orimlig kärlek till brysselkål
  2. Det hade varit underbart att få ta med min sambo dit i höst, på en första resa utan bebis

 • ida skriver:

  1. Så mycket gott. Älskar fisk och skaldjur och saknar det något otroligt som öbo som hamnat på villovägar på fastlandet. Men måste jag välja så skulle jag utan att tveka välja sillen.

  2. Skulle vilja ta med min särbo som har tagit en självklar del i mitt och mina barns liv. Som inte klagar trots att vi nästan aldrig får någon tid tillsammans bara vi två med en tvååring på heltid då situationen i omvärlden gjort att barnvakt varit svårt. Skulle gärna möta våren, kanske en härlig dag i mitten av april… (en bonus skulle vara att få hälsa på min barndomsväns mamma som flyttat från Blekinge till Tjörn, en härlig och färgsprakande kvinna som imponerar med sina klokheter)

 • Lovisa skriver:

  1. Wow så mycket god mat, svårt att välja! Det får nog bli stenbitsrom med rågbröd, smetana, picklad lök och dill!

  2. Jag skulle så gärna vilja ta med mig älskade mamma till er. Det skulle vara härligt att komma under tidig vår och njuta av salta kallbad och krispig luft, riktigt god mat och massa mys med min favoritperson!

 • Monnah skriver:

  1. Stenbitsrom med rågbröd, smetana, picklad lök & dill låter som den ultimata smakupplevelsen!
  2. 2018 flyttade vår äldsta dotter till Göteborg för att praktisera. Usch, tänkte jag då jag mindes de fåtal gånger jag besökt staden i regn och blåst. När jag kom för att besöka henne den sommaren åkte vi ut på äventyr i havsbandet. Skönheten slog mig i magen, på ett bra sätt. Jag förstod uttrycket Bästkusten! Vill gärna åka över Tjörnbron med dottern igen och återuppleva detta magiska under höststormarnas tid.

 • Britta skriver:

  Hej!????‍♀️
  Vilket jättehärligt julbord!
  Det mesta låter gott även för mig som egentligen inte gillar julbord så mycket.
  Vilka moderna tolkningar med så mycket fisk och skaldjur????
  Mums!
  Jag hade nog valt skagenröra, traditionellt men supergott!
  Och äggost med björnbärssylt! ????
  Om jag skulle ha turen ???? att vinna så skulle jag bjuda min dotter Lovisa.
  Vi njöt av ett riktigt härligt dygn hos er i somras och skulle sååå gärna vilja återuppleva det igen.
  Vilket ställe! Vi kände inte till detta fina ställe mellan himmel, kobbar och hav!

  Vi kan tänka oss olika tider på året, Bästkusten är alltid härlig ???? men kanske ändå sensommaren när det är så härligt att bada-länge!!!
  Vi avnjöt en helt underbar middag hos er med havet alldeles inpå och en vacker solnedgång, helt ljuvligt.
  Vi sov sååå gott och gick upp tidigt när nästan ingen annan var vaken och tog en så fin promenad på bryggorna bland alla fina båtar och därefter ett riktigt uppfriskande morgondopp i det salta havet. ????
  Vi skulle verkligen behöva ett avbrott ifrån vardagen med allt slit.
  Lovisa pluggar på distans med allt vad det innebär och jobbar dessutom.
  Tillsammanstid och gemensamma upplevelser behövs nu mer än någonsin!
  Hoppas på ???? tur!

 • Maria Makdesi skriver:

  1. Den rökta dovhjorten låter så himla god och bara måste prövas.
  2. Jag skulle ta med min syster under en kall vintermånad för att ta det lugnt och inte göra särskilt mycket annat än att vila, gå lite i det vackra landskapet och äta fantastiskt god mat.

 • Maja Svensson skriver:

  Jag må vara ganska tråkig nu kanske men har en enorm svaghet för en god skagenröra så är definitivt den jag absolut hade varit tvungen att prova på deras julbord. Men om jag känner min kille rätt hade han utan tvekan inte kunnat motstå den friterade brysselkål med enrisrökt sidfläsk och dragon.
  Jag hade då såklart tagit med just honom min pojkvän. Det mysigaste hade nog varit att komma iväg under februari då jag fyller år för ett intimt mysigt firande. Februari är dessutom den absolut bästa tiden på året för bastu pendlat med iskallt bad utomhus.

 • Lina skriver:

  Jag tycker brysselkålen låter smarriga!

  Jag skulle ta med min syster Anna under våren då vi båda ska gifta oss i sommar och behöver lite egentid (planeringstid..).

 • Rebecka skriver:

  För mig så hör julen samman med brysselkål. Så smarriga rätter att välja från!

  Jag skulle välja att åka hit tillsammans med min man på hösten när lugnet lagt sig från semesterfirare men ett dopp i havet klars fortfarande av utan några problem!
  Att njuta av en så pass vällagad och genomtänkt meny under skördetid hade varit en fantastisk upplevelse som vi länge kunnat drömma om!

 • Carin skriver:

  1. Skulle välja äggosten vilken dag som helst. Mitt Bohusländska hjärta längtar efter äggost och i år gör jag den själv efter mormors recept från Åstol.

  2. Jag skulle åka dit på våren och jag vill ta med mig min kompis Vickan. Pga pandemin kan vi inte ses då hon är sjuk och genomgår behandling. När hon är frisk vill jag möta våren med henne i Bohuslän!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.