Annons

11 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Idag åker vi upp till Piteå och Pensionatet som ligger i Piteås gamla hamnkvarter Norrmalm. Husen är från tidigt 1800-tal och i inredningen har valt att behålla den uråldrings charmen samt adderat både moderna element och en gnutta humor. Alla rum är inredda på olika vis och berättar sin egen historia.  Utanför huset har finns en innergård där det blommar i rabatterna om sommaren och gnistrar av snö under vintern. 

I vinstpotten på dagens lucka ligger en övernattning för två på mysiga Pensionatet och en pizzakväll på deras restaurang Köket. 
(Alkohol ingår inte) Värde ca 2500 SEK
Pensionatet har de nära samarbeten med lokala aktörer och kreatörer. I deras butik finns ett 10-tal norrbottniska designers Samlade. Från kokboksförfattare och keramiker till tvålkokare. På hyllan hittar ni exempelvis hudvård från ekoföretaget Hing Organics. På gården säljs hembakat fika och om hösten grönsaker från pitetrakten. I trädgården anordnas ibland loppisar och härliga konserter när vädret tillåter. En liten lokal pärla helt enkelt. 

Frågor
– Vad skulle du göra under din helg i Piteå? Berätta kort.
– Vem skulle du vilja ta med dig till Pensionatet och varför? 


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Grattis till Camilla Johansson som svarade kl 21.59

*Tävlingen pågår tom 12/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Pensionatet. Deras beslut kan ej överklagas. Vinstskatt betalas och redovisas av respektive vinnare och arrangör/hotell. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Pontus Lundström skriver:

  Skulle vilja ta med mig min fru. Har aldrig varit i Piteå men hört mycket trevligt. Det man såg på bilderna verkade ju väligt lovande!

 • Maria skriver:

  Jag skulle ta med mig min sambo, båda två tycker att Piteå är jättemysigt, och det skulle vara kul att överraska honom med en övernattning!! Vi skulle gå på Spa, och sen strosa runt på stan, och ta ett glas vin eller en god drink och bara ha det bra.

 • Emma Kitti skriver:

  Jag skulle ta med min mamma som bor i Skellefteå medan jag bor i Kungsbacka. Någon gång i framtiden när vi kan hälsa på utan smittorisk skulle jag ha överraskat henne med detta bara hon och jag. Shopping, SPA och gott vin skulle göra helgen komplett.

 • Lina skriver:

  Jag skulle ta med min sambo, på välbehövlig vi-tid och lämna våran 2 åring i med min mamma i hennes sommarstuga i Piteå! Hört så mkt fantastiskt om detta pensionat, så skulle så gärna skämma bort oss där! <3

  • Sanna skriver:

   Jag skulle tagit med min kära sambo ner till Piteå för att rå om varandra och utforska staden tillsammans. Vi bor i Kiruna och har alltid stannat till i Luleå så det hade varit kul att se vad Piteå har att erbjuda mer än pitepalten!

 • Sarah skriver:

  Jag skulle ta med mina barn och åka till Pite Havsbad på dagarna, men mysa här på kvällarna. Ser så mysigt och ombonat ut. Win för mamma och win för barnen.

 • Mathilda skriver:

  Jag skulle ta med min sambo som fyller 30-år i februari! Helt ärligt så skulle jag helst spendera hela vistelsen i det mysiga rummet på pensionatet, möjligtvis med en tur eller två ner till restaurangen för en smarrig pizza och ett glas rödpang!

 • Elin Norberg skriver:

  Åh ser så mysigt ut! Skulle ta med min dotter som fyller 18 i februari! Vi skulle nog gå på SPA o sedan lite shopping! Kul med lite egentid med henne!!! ????

 • Jenny skriver:

  I Piteå skulle jag träffa min svärmor som flyttat dit och låta hennes nya partner visa mig och mina döttrar en del av Sverige vi aldrig tidigare besökt.

 • Katarina Lindahl skriver:

  Jag skulle passa på att besöka småstaden och de andra mysiga butikerna i centrum samt njuta av en god lunch på en av de lokala restaurangerna. Min mamma skulle ligga i farozonen för att åka med då vi i somras bestämde att vi skulle göra en weekend i Piteå! Vad passar då bättre än att testa pensionatet?

 • Sandra Nilsson skriver:

  Jag skulle vilja ta med mig min sambo. Varken jag eller sambo har varit i Piteå utan bara åkt förbi.

  Det finns mycket vi skulle vilja göra i Piteå. Bla strosa runt i stan, utgå från Rådhustorget och traska vidare på gågatan bland butiker och caféer. Skulle även vilja besöka Pitebryggeri och Heta Hyttan och se hantverken som görs där samt ta in naturen och miljön.

  • Stina skriver:

   Amen så mysigt!! Jag skulle ta med mig längdskidorna eller skridskorna beroende på vad vädret visar. Och om pandemin tillåter, hälsa på några kompisar.

   Skulle ta med mig sambon. Om allt går bra väntas tillökning i familjen och tänker att man ska passa på och få lite tid tillsammans innan, så ett litet äventyr i grannstaden och boende på Pensionatet hade varit perfekt.

 • Sara skriver:

  Jag vill ta med min nyblivna pojkvän på en mysigweekend som bestårav spa, mat, vin och naturuppplevelser ????

 • Eva skriver:

  Jag skulle vilja besöka Piteå tillsammans med min man. Jag har aldrig varit i staden förut och är nyfiken på både staden, folket och dialekten. Pite havsbad är ett måste förstås!

 • Elin skriver:

  Vi skulle njuta av att inte behöva ha något speciellt inplanerat utan ta dagen som den kommer, besöka någon mysig loppis, upptäcka den vackra naturen och äta gott!

  Jag skulle ta med mig min man, vi firade 10 årig bröllopsdag i somras men har inte kunnat fira den pga obvious reasons. Så jag skulle vilja ta med mig honom till Pensionatet för att få fira och få tid bara vara vi två. Vi ställer ofta upp för andra men har inte haft barnvakt och sovit borta utan barnen som nu är 6 och 3 så det känns verkligen som att det är dags att komma iväg en stund och få unna oss något speciellt!

 • Erika Nilsson skriver:

  . Om jag besöker Piteå under vintern skulle jag hyra ett par långfärdsskridskor och åka ut i Pite skärgård och njuta av omgivningarna. Skulle jag åka dit på sommaren skulle jag ta en skärgårdstur från båthamnen till Stenskär, en av de vackratste platserna på jorden. Jag skulle ta med mig min make, så att han får ta del av det Piteå som jag fick uppleva som barn hos mina morföräldrar.

 • Gunilla skriver:

  Jag skulle inte ta med någon, utan jag skulle ge övernattningen till min mamma och hennes man. Som Pitebor äter och fikar de då och då på mysiga pensionatet men de skulle aldrig få för sig ”unna sig” en övernattning.
  Vad skulle jag göra? Åka ut till gläntan!

 • Charlotte skriver:

  Min sambo skulle bli så glad att det inte går med ord att beskriva, han har under alla 30 år som varit som vi varit sambo tjatat att vi ska åka till Piteå men jag har inte haft lust eftersom vi bor i Norrland utan istället valt söder ut.
  Tänk att få överraska honom med en helg i Piteå och upptäcka ”Norrlands riviera” vi skulle säkert upptäcka många pärlor som vi skulle återkomma till.

 • Erica Hjelm skriver:

  Oj, om jag vinner kommer jag längre norrut i Sverige vad jag någonsin varit, spännande! Förutom Pensionatet, skulle jag vilja ha en natt eller två på Piteå Havsbad Hotell, sedan åka vidare norrut mot Luleå, in mot Gällivare och upp till Kiruna! Vilka platser vi skulle få uppleva, jag och min familj!!

 • Louise skriver:

  1. Jag skulle njuta och se mig omkring men även gå till Musikhögskolan och titta och minnas Sam Nilsson och allt fint han skrivit om Musikhögskolan och dess tillkomst.

  2. Min man och dotter för att jag tycker om dem och gärna skulle vilja dela upplevelsen med dem.

 • Frida skriver:

  Jag har aldrig varit ens i närheten av såhär högt upp i Sverige så i första hand skulle jag vilja upptäcka naturen. Det hade nog blivit en riktig långtur i löparskorna – kanske även ett besök ute i skärgården. Men jag skulle också vilja ta en promenad i staden för att se lokala hantverk. Efter en heldag hade jag somnat riktigt gott i pensionatets sängar.

  Jag hade tagit med mig min sambo som älskar pizza – bara det hade ju gjort honom överlycklig. Vi har länge pratat om att besöka de norra delarna av vårt land men det har ännu inte blivit av. Kanske nu?!

 • Veronica skriver:

  Bello! =)
  Jag skulle vilja prova pizza (jag är från Italien!) med Gianluca och ta en promenad i Piteå!

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Vad skulle jag inte kunna göra i Piteå. Jag längtar verkligen till lite nordligare delar av Sverige. Så vacker natur att njuta av.
  2 upplevelsen skulle jag vilja dela med min man ????

 • Åsa Briggert skriver:

  1. Vad skulle jag inte kunna göra i Piteå. Jag längtar verkligen till lite nordligare delar av Sverige. Så vacker natur att njuta av.
  2. Upplevelsen skulle jag vilja dela med min man ????

 • Malin Forsberg skriver:

  Jag skulle vilja upptäcka staden tillsammans med min kollega och vän. Att få en helg borta från vardagen och möjlighet till intressanta upplevelser och massa prat!

 • Maria skriver:

  -Åh så härligt att bara få strosa runt o flanera och utan att mat behöva planera.
  Bästa S och jag skulle behöva nån dag,firar nu 31 år gifta,blev aldrig någon bröllopsresa för oss två då storken knackade på. Piteå verkar veta vad vi behöver för att romantiken se över♥

 • Mie skriver:

  Jag skulle definitivt äta pitepalt! Sen skulle jag besöka skärgården.

  Jag skulle ta med min mamma. Hon skulle definitivt uppskatta att komma norrut och det skulle vara roligt att spendera lite tid tillsammans.

 • Annica Mårtensson skriver:

  Jag tar med mig min far. Han har under alla år vi farit på semester fått ge med sig och åka söderut. Eftersom alla andra alltid velat det. Nu är det dags. Jag tänker att vi ska njuta av stjärnor klara och andas frisk luft. I norr.

 • Sofia skriver:

  Hög tid för att visa min danska kille den svenska rivieran! ❤️

 • Erika skriver:

  Det här skulle jag vilja vinna till mamma o pappa!
  Dom älskar Norrland och naturen där. Tänk om jag vann detta till dom nu när dom snart firar 56 år som gifta!

 • Vicky skriver:

  Åh! Fyller jämnt om en vecka och bor i norr. Allt planerat firande såklart inställt såklart pga Corona, både familjeresan och minglet med vännerna. Skulle SÅ vilja ta med maken till Piteå och bara vara och ha det bra och ändå få känna av liiiite firarkänsla i kroppen….

 • Anna-Karin skriver:

  Jag som aldrig varit norr om Norra Dalarna hade nog haft svårt att få tiden att räcka. Ser att det finns massa intressanta och fina vandringar, Sälsafari, Storforsen, Hundspann på vintern och midnattssol på sommaren. Om jag fått pigga upp min sambo som verkligen behövt en sådan vitamininjektion i form av miljöombyte från Västkusten pga arbetsbrist så hade det varit fantastiskt.

 • marianne skriver:

  Jag skulle gå runt och mysa och lyssna på den härliga Pite dialekten. Hitta något norrländskt att äta. Hitta något fint hantverk att köpa…
  Jag skulle ta med någon vän som vill göra desamma 🙂

 • Johanna Åkerström skriver:

  Sverige norr om Sundsvall är helt okänt för mig. Har många gånger tänkt att vi ska åka norrut någon sommar men än har det inte blivit så. En natt i Piteå skulle vara så roligt och ge chansen att utforska staden.
  Min man skulle få följa med då han inte heller sett Piteå förut.

 • Ida skriver:

  – Skulle vara roligt att få överraska min moster i norra Sverige. Genom att vi sammanstrålar i Piteå och spendera tid tillsammans. Strosa runt på Piteås gator och torg. Besöka unika butiker, äta och dricka gott.
  – Skulle bjuda med min mamma till pensionatet. ????

 • Lotta skriver:

  Jag har aldrig varit i Piteå så det skulle vara en upplevelse.
  Jag skulle ta med mig min bästa vän dit så vi kan upptäcka staden och ha det trevligt då vi inte setts på många år.

 • Marianne Persson skriver:

  Hej, har aldrig varit så långt upp, bor i Kungsbacka, med min man skulle vi utforska staden o få reda på mer om dess historia, hembygdsmuseum, lokala tillverkare mm
  bästa hälsningar Marianne

 • Elin skriver:

  Jag har aldrig varit i Piteå men skulle gärna åka dit och upptäcka staden och omgivningarna.

  Jag skulle ta med min sambo så han och jag kunde njuta tillsammans.

 • Olivia skriver:

  Jag skulle åka till Pite havsbad och ta ett härligt dopp såklart. Sen flanera runt i staden och bara njuta. För några år sedan var jag i pite på brölopp så jag hade självklart bjudit med mig bruden och min bästa vän på detta <3

 • Sanna skriver:

  Jag och min familj har aldrig varit i Piteå, och det är de som gör ett besök extra spännande. Om vi kom i väg skulle jag lägga ut en efterlysning för att få in så mycket tips som möjligt på vad jag absolut inte får missa. Utöver det skulle jag nog besöka en och annan gårdsbutik (de är något jag älskar lite extra) och så skulle vi förstås besöka Pite havsbad.

  Jag skulle bjuda med mig min dotter Alva till Pensionatet. Vi har varje år sedan några år tillbaka styrt upp en liten mini roadtrip. Vi har pekat ut tre städer vi aldrig besökt förut i Sverige, och sedan åkt i mellan dessa för att stanna i 1-3 nätter i varje. Väl på plats har vi utforskat så mycket som möjligt. I somras blev det ingen trip (på grund utav Covid-19) så det vore extra kul att ha en inplanerad inför 2021. Piteå hade då passat perfekt eftersom vi aldrig varit så högt upp i Sverige.

  Kram Sanna

 • Monika skriver:

  Jag skulle ta med min kusin på denna övernattning. Vi har i somras börjat vandra längs Solanderleden en vandringsled som går från Luleå till Jävre söder om Piteå. Nästa sommar fortsätter vår vandring och en paus i Piteå hade varit guld och om vi har ork så skulle vi ta oss till Heta hyttan och kanske till någon av de fina handelsträdgårdarna. Troligen är vi trötta så vi käkar nog pizza och dricker vin och somnar sedan sött på Pensionatet.

 • Ulrika skriver:

  Jag skulle ta med min sambo till detta drömmiga ställe. Har velat bo där sen i somras när vi var där en kväll och testade deras fantastiska pizza. Piteå känns som en perfekt stad för en härlig weekend på tu man hand, med många fina promenadstråk, trevliga butiker och mysiga cafeer.

 • Camilla johansson skriver:

  Vårt land, Sverige, har mer att bjuda på än de flesta insett, å då inkluderat mig. För mig är Piteå nästan overkligt långt bort. Så därför önskar jag få chansen att Uppleva naturen framför allt. Min lillebror är inget givet val, därför blir det han!

 • Emma Thun skriver:

  1. Så många år har vi pratat om Piteå, platsen min pappa flyttade från som väldigt liten, men för släkten fanns kvar som han besökte om somrarna. Sagt att vi måste få se hans barndom före det inte finns någon kvar som kan berätta alla historier…
  Nu är det dags!
  2. Vem som skulle följa med?
  Såklart pappa. Men också mina barn så historierna för leva vidare…

 • Annika skriver:

  Jag skulle gå på date med min sambo sen 14 år och med 4 barn blir det inte allt för ofta. Sen skulle jag låta min nyfunna vän Annika som bor där visa oss någon härlig vandring och njuta av både natur, vänskap och egentid ????

 • Eva skriver:

  Jag har hört så mycket bra om pensionatet från mina kollegor i Piteå. Jag skulle åka till Piteå med min man och få uppleva själv hur det är. Om mina kollegor har tur kanske jag bjuder dem på pizza 🙂

 • Lena Lundgren skriver:

  Jag skulle njuta av att få umgås med familj som bor i Norrland; promenera, äta och dricka gott, och bara vara. Min storasyster skulle jag plocka upp på vägen dit, som jag tyvärr missade att få fira hennes 40-års dag med då resan ställdes in i våras. På väg hem skulle vi ta en omväg förbi Storforsen där vi möter upp resten av familjen.

 • Karin skriver:

  Jag skulle ta med min mamma som ställer upp i vått och torrt. Vi skulle promenera och utforska Piteå, äta gott och uppleva staden. Vi har hört talas om de fantastiska pizzorna, så det är ett måste!

 • Susanne skriver:

  Jag skulle ta med mannen på en trip till Piteå. Skulle gå på Spa, strosa runt i butiker och äta en god middag.
  En mysig weekend utan barnen.

 • Maja skriver:

  Jag skulle bjuda min mamma <3 hon driver och jobbar i butik och hade vääääl uppskattat med ett dygn med mys och få sova ut <3 och pizzan <3 bäst. sen skulle vi ta en promenad till butiken hem ljuva hem som finns i piteå. Det skulle verkligen behövas i julstöket. fina fina mamma

 • Anna L skriver:

  Utforska Piteå. Denna Skånetös har aldrig varit så långt upp i vårt avlånga land förut.

  Ta emn min käre och tina vinterfrusen kärlek så att den blir alldeles varme efter ett tufft år med sorg

 • Kajsa skriver:

  Jag skulle besöka små lokala butiker och handlare, gå på något unikt konditori, äta palt, strosa runt i närområdet. Skulle ta med mig min sambo.

 • Hanna skriver:

  Jag skulle ta med mig min sambo då vi behöver lite egentid efter att vi blev föräldrar i somras. Vi skulle gå på Spa på Kust hotell, bada i den varma poolen och dricka ett glas bubbel innan pizzan på Pensionatet! Vi bor i Luleå och Piteå är ett perfekt helgresemål.

 • Johannes skriver:

  1. Har hört att det ska vara en superfin stad och jag skulle vilja uppleva den på sommaren och även uppleva stranden som ska vara en av Sveriges vackraste!
  2. Min bästa vän Peter – vi är ju smålänningar, så det är inte så ofta man har ”vägarna förbi” men vi ska dra norrut sommaren 2021 och bestiga Kebnekaise! Då vill vi även uppleva sommarstaden Piteå!

 • Pierre S skriver:

  Jag tar med min familj som aldrig varit där! Lägger till extra booende Vi kollar in allt spännande som finns att se.

  Efter allt hemmasitteri
  känna sig mera fri
  Rå om varandra och ha det bra
  det är de värda

 • Frida skriver:

  Jag skulle ta med min mamma på en långhelg. Först nattåg och sedan några sköna dagar i Piteå med spa, god mat och dryck och förhoppningsvis en loppis eller två innan vi tar nattåget hem igen.

 • Petra M skriver:

  Vandra Eliasleden, åka hundspann, strosa längs gator och torg innan vi återvänder hem till Pensionatet för avkoppling, pizza och vin, jag och min kusin.

 • Lena skriver:

  Jag skulle såklart besöka Norrlands riviera i vinterskrud. Havet och Norrlandsluften är en oslagbar kombination. Med mig skulle jag ta min småländska sambo som missat denna fantastiska pärla.

 • Stina A skriver:

  Skulle ta med mig familjen (och boka ett rum till 😉 ) ingen av oss har varit så långt norrut och det står på vår bucketlist! Utforska Piteå och närområdet, ser ut som det finns mycket vackert att kolla på!

 • J skriver:

  Fiska, äta god mat, umgås och få kvalitetstid med släktingar vi sällan träffar.

  Jag skulle överraska min man + och våra barn. Hälsa på min mans farbror som står oss nära sedan min mans pappa gick bort. Vi har aldrig tagit oss upp och barnen skulle älska det.

 • Sofie P skriver:

  Jag bor långt från alla mina släktingar och vänner, 150 mil för att vara exakt eftersom jag är från Skåne. Om jag skulle vara då lycklig att vinna vinna skulle jag bjuda upp någon av mina syskon eller bästa kompisar för första gången och visa dem det bästa Norrbotten har att erbjuda (pensionatet är ju definitivt med på den listan) och känna mig nära dem en helg ❤️

 • Jeanette Unfors skriver:

  Jag skulle ta med min man för en mysig övernattning hos er.
  I Pite så hade vi passat på att träffa min familj som vi bara hinner träffa två gånger om året. Vi hade även promenerat genom centrum, tagit en god fika och satt oss i badhusparken en sväng. Vi hade självklart även tagit en god pizza hos er och bjudit in våra vänner. Har på ryktesvägen hört att dessa skall vara riktigt goda!

 • Linda Hällgren skriver:

  Jag skulle ta med min sambo. Vore kul att överraska honom med en vistelse på tu man hand. Längesedan nu i dessa tider. Vi skulle besöka lokala handelsträdgårdar och loppisar och avsluta dagen med en god pizza och ett glas vin.

 • Urban skriver:

  För snart 25 år sedan träffade jag min fru i en postbil i Piteå när vi sommarjobbade. Jag är fortfarande lika kär i henne nu som då. Nu bor vi söderut och har två barn och en katt. Det vore jättekul att fira tillsammans på Pensionatet, med övernattning, pizza och vin.

 • Monnah skriver:

  1. Jag har aldrig varit längre norröver än Umeå och skulle verkligen vilja uppleva norra Sverige under både sommar och vinter. Eftersom jag ”samlar” på naturreservat skulle Storforsen vara ett givet mål, men jag litar också på att muséet kan lära mig mer om Piteås spännande historia.

  2. Min kusins dotter har precis flyttat till Boden för sin AT-tjänst. Det skulle vara så roligt att överraska och peppa henne med lite oväntad lyx i vardagen!

 • Ellinor skriver:

  Jag skulle vilja ta med mig min sambo som skulle kunna behöva vila upp sig efter en tuff jobb höst. Vi skulle åka till Markbygden i Piteå och titta på hur Europas största landbaserade vindkraftpark växer fram.

 • Jessica Lidström skriver:

  Jag skulle ta med min bäst vän som har ställt upp för mig i vårt och torrt, vid sorg och glädje det senaste året. Vi skulle njuta av kvalitetstid tillsammans och jag skulle verkligen vilja skämma bort henne lite extra, för det är hon verkligen värd ❤️ Pensionatet är såå mysigt, har aldrig övernattat där, men atmosfären och restaurangen skulle verkligen vilja besökas igen, och denna gång med min kära vän.

 • Charlotta skriver:

  Min mans släkt är från Svensbyn och min farmors föräldrar kom från Pite Långträsk!
  Det vore ju fantastiskt att få åka dit med min man och besöka våra rötter!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.