Annons

Veckans inredningsnyheter v.46/2020

Bättre sent än aldrig. Dags att summera veckan som gått i nyhetsväg. Även om detta inlägg verkligen postades en kvart innan midnatt denna söndag!


Superfront kompletterar sitt sortiment med handfatet Supersink, som har en beständig, blank yta och är enkel att matcha med andra detaljer i stål, aluminium eller krom.


Bernadotte & Kylberg har lanserat ett nytt globalt design- och livsstilsvarumärke tillsammans med Nordic Nest som fått namnet NJRD (uttalas ”Njord”). Kollektionen består av bl a tallrikar, muggar och kannor men det jag tycker känns mest unikt och som jag tror har potential att bli en framtida ”prinsklassiker” är mattorna. Tillverkade i 100% nyzeeländsk ull och vävda med en teknik som gör att mönstret är lika fint på båda sidor (vilket gör dem vändbara). De grafiska motiven stökar med ögat och tar blicken på villovägar, en optisk effekt som är precis vad många skandinaviskt minimalistiskt inredda hem kan behöva.

LA Bruket har lanserat ett nytt limiterat doftljus i keramikkrus, tillverkat av soja vax och en veke av organisk bomull.


Byredo släpper en pläd i begränsad upplaga om 300 numrerade exemplar med det ikoniska Byredo-alfabetet som motiv. Filten är gjord i jungfru-ull och kashmir. Tipstack till Anette.


Hästens lanserar en app som ska uppmuntra till mindfullness. Restore handlar om att återställa hjärnan i en stressig tillvaro (appen är gratis för alla oavsett om man har en Hästens-säng eller ej).


På jakt efter en unik vintagelampa? Kolla in Studio Laurin som kör en popupbutik hos Layered mellan den 18 november – 20 december på Engelbrektsgatan 21 i Stockholm.

Notiser
– Fredericia Furniture och Erik Jørgensen Møbelfabrik slås samman.
– Finska staten tecknar nytt avtal med Input interiör
– Efter byrån Ballen – nu säljer Jysk en Snorre att hänga i julgranen

H&M Home inleder ett nytt designsamarbete med modeskaparen Diane von Furstenberg som ska göra en inredningskollektion som säljs exklusivt i deras butiker. Kollektionen lanseras 2021 och kommer bl a innehålla kuddfodral, vaser, doftljus och plädar
– IKEA går emot Black Friday och har dragit igång initiativet Buy Back Friday, som uppmanar konsumenterna att sälja tillbaka sina använda möbler till företaget.Till sist, veckans mest ombloggade inredningsbilder är inget objekt till salu utan inspirationsfoton från Artilleriets The Journal på temat jul. Här kan du se hela bildserien!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.