Annons

Liljeholmens – inred med ljus i olika färger och former

Inlägget är reklam för Liljeholmens


Visst är det vackert med traditionella vita ljus, men ibland kan det vara fint med färg för att matcha övrig inredning eller få till en extra vacker dukning. Liljeholmens Stearinfabrik har tillverkat stearinljus i över 180 år. Många förknippar dem med de klassiska kronljusen men faktum är att de har en enorm bredd av färger och former att välja mellan. I Liljeholmens egna webbshop säljs fler modeller – som kanske inte finns där du brukar handla dina ljus. Till exempel kyrkljus i helt andra dimensioner än de som säljs i dagligvaruhandeln.

Liljeholmens ljus är svensktillverkade och Svanenmärkta och består av 100% stearin – ett bättre val för både dig själv och miljön!

Christina Antikljus och Kronljus finns i färger som passar för speciella års- eller högtider. Att använda ljus i olika färger kan göra stor skillnad med små medel. Här i färgen Nougat.


Här ser ni Christina antikljus 25 mm höga i färgen Gran. Tillverkade av 100% stearin.


Liljeholmens ljus är Svanenmärkta. Här ser ni Christinaljus i färgen Dimgrå.


Kupéljus
Dessa användes förr som ljuskälla i tågkupéer. Ett kupéljus passar utmärkt att ha i ljuslyktor eftersom det har samma diameter som ett värmeljus.

Julgransljus
Trots att det numera finns fina och säkra ljusslingor till julgranen är julgransljuset fortfarande ett ljus som tillverkas och säljs i stora mängder – det används ofta i ljusstakar som är anpassade för smalare ljus.

Birgittaljus
Detta är ytterligare ett ljus som funnits med länge och fått vara kvar tack vare den stora efterfrågan.

Gilleljuset
Gilleljusen har en diameter på cirka 50 mm och finns i flera höjder. Det kom till någon gång på 1960-talet och är en föregångare till blockljuset. Ett ljus som inte behöver ljusstake utan kan placeras fritt på ett vackert fat.

Lykt och Lucia-ljusen
Dessa används gärna till vägglampetter och ljuskronor (till exempel Kungalampetten) där man vill ha ett lite lägre ljus som inte svärtar ner taket.


* Inlägget är reklam i samarbete med Liljeholmens

Kommentarer

 • Berit Åhlberg skriver:

  Jag köper alltid i deras webbshoppen!

 • Caroline skriver:

  Deras webshop är super. Blev påmind nu att köpa nya ljus till jul. Hoppas att det blir lättare att hitta liljoholmens i butik också 🙂

 • Cassandra skriver:

  Fina ljus! Så synd bara att många av Liljeholmens ljus inte är genomfärgade :(. För mig som använder samma ljus under lång period är det så tråkigt om de inte är färgade rakt igenom, utan att man ser ser det vita sticka fram när ljusen är släckta.

  (Och för den som är lika petig så jag så är Indiskas ljus ett hett tips! 100% stearin, genomfärgade och fina färger!)

  • Anna skriver:

   Till Cassandra. Jag är väldigt nyfiken på hur du tänkte här. Du läser Fridas blogg gratis. Den ger dig mer kunskap och inspiration än många inredningsmagasin du betalar pengar för (men som ändå har annonser) helt gratis och du tackar henne hur? Genom att gå in och skriva ner hennes annonsörer? Dessutom tipsar du om en konkurrerande produkt till dem. Så jäkla lågt rent ut sagt.

   • Cassandra skriver:

    Hej Anna! Oj vad fel min kommentar verkar landat hos dig (och säkert flera). Det var inte min avsikt och jag ska försöka förklara hur jag tänkte:

    Senaste veckorna har jag spenderat orimligt mycket tid med att surfa runt och mejla företag i jakten på genomfärgade ljus. Det visade sig vara svårare än vad man tror. Jag tänkte helt enkelt bespara någon som är lika petig som mig den tiden. Ett tips i all välmening om ett ämne jag snöat in på.

    Jag köper massor (vita) ljus av Liljeholmen och de är fantastiska. Det kanske jag skulle ha skrivit också. Jag kan dock inte låta bli att undra om företag som marknadsför sig via influensers enbart förväntar sig positiva kommentarer från hens följare? Eller genuina reaktioner..? Jag hoppas på det sista men kan såklart ha fel.

    Frida – du får hemskt gärna ta bort mitt inlägg om du har minsta misstanke om att det inte uppskattas från företaget. Jag lyckades inte ta bort det själv.

    (Med det sagt – herregud vad lätt det är att göra fel i sociala medier.)

    • Frida Ramstedt skriver:

     Kul att du gillar Liljeholmens vita ljus i alla fall 😉 Jag ska be dem svara själva på din fråga imorgon, när de är tillbaka på kontoret – men min gissning är att de gör så för att 1) färgade ljus komplicerar tillverkningsprocessen och skapar mer svinn eftersom man måste ha ett kärl per infärgad ljusmassa 2) framförallt tror jag att de undviker detta för att genomfärgade ljus innehåller fler kemikalier än dem som enbart är ytdoppade.

     Färger tillverkas ju av kemikalier och metaller och när ljusmassan värms och förbränns hamnar dessa i inomhusluften.

     Som jag förstått det avger därför ytdoppade ljus mindre ”avgaser” och är bättre för både vår miljö och hälsa..

     • Johanna skriver:

      Jag har hört att genomfärgade ljus också brinner sämre pga att färgresterna fastnar i vekens porer. Det är därför man ofta får problem med färgade ljus som inte brinner hela vägen ner = inte bra för miljön eftersom det blir svinn hemma hos slutförbrukarna också. Inte bara hos tillverkarna av de genomfärgade ljusen.

     • Cassandra skriver:

      Men det här är ju superintressant! Och varför man älskar sociala medier! Det finns alltid något att lära av de som kan mer. TACK!

   • M skriver:

    Jag tycker inte det är lågt. Kanske ser någon från Liljeholmens detta och kan förklara varför de gör som de gör, eller kanske till och med tycker det är ett bra tips på produkt. Jag hade själv blivit besviken om de röda ljusen jag tänkt köpa inte var genomfärgade.

    Att Frida gör ett bra jobb och har en bra blogg hindrar väl inte att man kommenterar utan personangrepp, reflekterar och ger tips om sådant man själv uppfattar som bra och av allmänintresse? Jag tror och hoppas att de flesta bloggare uppskattar kommentarer och diskussion så länge som det håller god ton. Det gjorde Cassandras inlägg, enligt min mening och hindrade mig från ett felköp.

    • Frida Ramstedt skriver:

     Ja, det var ju en himla tur att Cassandra fångade upp detta. Jag tror nämligen inte alls att du vill ha genomfärgade ljus trots att det kanske är snyggare. Läs gärna mitt svar på hennes inlägg. Kanske kan få dig att ändra uppfattning också 🙂

 • Sofia skriver:

  Vilka härliga ljus och jag älskar verkligen tända ljus. Men den senaste tiden har jag börjat under kring det här med ljusen och klimatpåverkan (även om stearin givetvis är ett bättre alternativ). Undra om det är bättre att övergå till uppladdningsbara batteridrivna ljus? Om så skulle vara fallet, har du några tips på fina sådana? (De flesta jag sett har varit så fula :))

  Angående ljus och miljön: https://www.aktuellhallbarhet.se/miljo/klimat/sa-miljofarliga-ar-dina-ljus/

 • Johanna skriver:

  Älskar de långa kyrkljusen! Gör alla ljusstakar vackrare ♥️ Gör novembermörkret lite härligare ♥️

 • Hos Liljeholmens tillverkar vi mestadels vita ljus – det är vad våra kunder köper allra mest av. Vill vi ha dem färgade så doppar vi de vita ljusen i doppmassa – detta gäller våra Christina Antikljus, Kronljus (i förpackning med 8 ljus) samt våra Birgittaljus, Kupéljus och Gilleljus i rött. Vi har även två produkter som är genomfärgade röda – Kronljus 4-p Röd (https://liljeholmens.se/sv/kronljus-4-p-rod.html) och Julgransljus 20-p Röd (https://liljeholmens.se/sv/julgransljus-20-p-rod.html). Dessa gör vi cirka vart tredje år i vår fabrik. Båda dessa ljus är svanenmärkta – precis som de allra flesta ljus vi tillverkar.
  Varför är inte alla våra färgade ljus genomfärgade då? Jo, det beror helt enkelt på att man måste rengöra maskinerna väldigt noga mellan produktionen av genomfärgade ljus och vita ljus – och eftersom våra kunder mestadels vill köpa vita ljus (och vita ljus doppade i färg) blir det väldigt krångligt och kostsamt att rengöra maskinerna efter att ha tillverkat genomfärgade ljus. Det gör att vi alltså tillverkar genomfärgade ljus så sällan (men mycket åt gången)!

  Våra ljus finns att köpa i vår webbutik: https://liljeholmens.se/sv/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.