Annons

Inredningsnyheter v.47/2020

Novembers näst sista vecka och söndag innan advent. Här kommer en summering av inredningsbranschens senaste snackisar och nyheter i en scroll!


Kolla in nya Elegance Chair av Hans Sandgren Jakobssen. Med blott 2,1 (!) kilos matchvikt och som namnet antyder – den mest eleganta snickeritekniken skapad av trädets finaste filéer. Om möbelkedjorna är inredningens snabbmat så är detta ”fine dining”. Youtube-film här.


Den 16 november lanserades ”Small steps Great stories” – en designad coffee table-bok som du själv fyller i om dina barn – med minnen från graviditet till skolstart. Inspirerande och enkel att fylla i, en bok att återkomma till om och om igen – och där emellan ligger den snyggt på soffbordet. Helt enkelt en fylla-i-bok som du faktiskt kommer fylla i.

Cuba Chair av Morten Gøttler, som tillverkas av designföretaget Carl Hansen & Søn, släpps  i nytt utförande med flätat papperssnöre i sitsen och ryggstöde från och med januari 2021. Det tar en hantverkare ca 8 timmar att fläta EN enda stol!


Elle decoration UK ägnar omslaget och en god del innehåll till att hylla bortgångne legendaren Terence Conran. Foto: Henry Bourne.


Danskan Nanna Aakjær Svendsen har vigt sitt liv till att köpa upp och återskapa sin morfars klassiska möbler som numera säljs under varumärket Intarsia Furniture. På jakt efter ett soffbord i trä? Kolla in dessa!

Fritz Hansen är aktuella med deras nya soffbord Planner™ Table designat av Paul McCobb.

Notiser
– Lindex gör en samarbetskollektion med tapet- och mönsterformgivaren Emma von Brömssen
– Årets julklapp 2020 är stormköket
– I veckan hade TV-programmet Grand Design Sverige premiär
– Stockholmsmässan tvingas ställa in antikmässan 2021 – nordens största antikmässa. Vi får därmed vänta till 17-20 februari 2022 för att ta del av mässan igen.


Till sist. Stylisten Mari Strenghielms villa på pittoreska Dalarö ligger ute till salu. Veckans klicktopp?

Foto: Lina Östling för Alexander White/mäklare: Kristina Lissheim

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.