Annons

Inredningsnyheter v 45/2020.

Då var det söndag igen och dags att knyta ihop säcken med veckans inredningsnyheter och branschsnackisar.


Under 2020 lanserar String sina gavlar i färgen Brown och det klassiska hyllsystemet görs nu även fullt tillgängligt i fjolårets nyhet Beige. Styling av de nya pressbilderna står Lotta Agaton för.


Waldersten inleder ett nytt spännande projekt med Gustavsberg, Limited Editions. Black & White och Colors är framtagna på handgjort benporslin som tillverkats i Gustavsberg. Båda serierna består av fyra tallrikar vardera som säljs i limiterad upplaga om 200 exklusiva paket, numrerade och signerade. Limited Edition släpps fredag den 13:e november kl 12.


DesignHouse Stockholm öppnar nytt på söder i Stockholm med kombinerad butik, utställningsyta och huvudkontor på Götgatan 14. 

Kasthall symboliserar viljan att skapa någonting nytt och vackert av restmaterial, utan att förbruka onödiga resurser – i den på förhand omtalade boken Wasted: When Trash Becomes Treasure.


TRÆFOLK är ett danskt möbelvarumärke grundat 2017 som tillverkar möbler i en egen snickerifabrik i Danmark. Nu är de aktuella med en ny kökspall i 100% trä.


Norrgavel har lanserat sitt nya soffbord Kiltapp, som namnet antyder – är sammanfogat just på det viset.


Foscarini släpper en jubileumsutgåva av sin populära bordslampa Lumiere från 1990, och med sin innovativa design och sitt traditionsenliga glashantverk satte formgivaren Rodolfo Dordoni tonen för Foscarinis exceptionella hantverksteknik. Tipstack till Anette.


Under 2021, firar Iittala 140 år av progressiv Nordisk design. Jubileet firas bl a med en en nyutgåva av en unik vasform ur arkivet som bär en av de mest sällsynta Aalto-formerna. Formen var i produktion 1937 och påminner om en bumerang – något spetsigare och tunnare än den klassiska vasen. Idag finns det bara tre vaser kvar från den ursprungliga produktionen från 1937-talet. Nu görs en begränsad utgåva med 2021 stycken vaser i fyra olika färger: koppar, mossgrön, mörkgrå och klar. Alla vaser är munblåsta och tillverkas i Iittala glasbruk.

Notiser
– Här poppar Campadres tillfälliga Home-koncept upp
– Ellos vill ha dina gamla möbler – om du köper nya
– Tornrum med spa på eftertraktat läge lockar mest klick på Hemnet under veckan
– Här kan du se alla butiker och lager som berörs av strejkvarslet

– Iittala hyllas med en jubileumsutställning på Designmuseet i Finland under 2021.  


Till sist. Svenskt tenn hade digital pressvisning av sin jul i veckan. Finaste (och bästa!) nyheten av dem alla måste ju vara att inredningsbloggare och det kreativa geniet Sofia på Mokkasin har producerat de vackraste av pappersblommor som nu säljs via Tennets butik och webbshop. Sofia har all anledning att vara stolt. Estrid hade varit mycket nöjd.

Kommentarer

 • Caroline skriver:

  Visst är det positivt att Ellos hjälper kunder att skänka gamla möbler vidare till välgörenhets-second hand, men jag blir så osäker kring sådana här initiativ. ”Miljöreturen” baseras ju på att kunden köper en nyproducerad möbel som kan vara allt annat än hållbar i produktion, material, kvalitet och trend. Det känns mer som greenwashing-mantrat, ”köp mer, det är ju bra för miljön!” Eller missar jag något?

 • Sofia skriver:

  Tack snälla Frida ♥️
  Så fint du skriver, jättefint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.