Annons

Inredningsnyheter v.43/2020

Söndag och strax dags för höstlov hos alla som har skolbarn. Här kommer en snabb summering av förra veckans nyheter från inredningsbranschen för dig som vill ha koll på vad som händer.

ByLassen relanserar Ingeborg som designades redan på 40-talet.

Stockholmsbaserade No Early Birds, grundat av designern och arkitekten PerSöderberg, fyller 10 år och lanserar i samband med det en möbelserie med ett nytt designuttryck som kompletterar kollektionen.

Norm Achitechts har inlett samarbete med ERCOLANI, som är ett undervarumärke till den brittiska möbelproducenten Ercol – för att producera stolen REPRISE och serien and CANVAS som en hyllning till ärliga och äkta material.

Den såg man inte komma, innan covid-19: Byredo börjar sälja handsprit…


Marimekko fyller 70 år nästa år och fokuserar på hållbarhet i sin produktion. Läs mer om 2021 här!


I den fjärde utgåvan av Ark Journal är världen i en föränderlig fas och hemmet är vår trygga, personliga plats för intima stunder med vänner och familj. Magasinet belyser originalitet, hantverk och demokrati som grundläggande element i dansk design, historiskt och idag och bjuder bl a in till Rune Bruun Johansens Köpenhamnslägenhet och Michael Anastassiades sparsmakade, genomtänkta lägenhet i London.


Jotex återkallar bordslampan POSH med artikelnummer 1578510 eftersom den inte lever upp till Elsäkerhetsverkets standard. Det finns risk att produktens nätsladd tvinnas och nöts mot metalldelar inuti lampan. Har du en sådan? Läs mer här.

Notiser
– Jysks anställda i Sverige får dela på 39 miljoner kronor
Boozt satsar på heminredning

– Åhléns får en ny affärsområdeschef för Hem och inredning, närmast från Filippa K
– Avstånd är temat när ArkDes bjuder in till 30-års jubileum av Pepparkakshustävlingen


Layered är aktuella med en ny bönformad matta. Fin! Tipstack till Anette.

Till sist, har ni sett julkrubban från Star Trading som blev en ofrivillig snackis i veckan. Kan du förstå varför?

Kommentarer

 • Anna Nordin skriver:

  Länken till marimekko funkar inte. Glad halloween!

 • Amanda skriver:

  Hehe ja…inte helt lämplig design. Ljusen och stjärnspjutet…

 • Filip skriver:

  Såg lampan innan den blev en snackis och tänkte faktiskt aldrig på något annat än lampor, trots att jag anser mig ha ganska livlig fantasi. Förstår såklart i efterhand vad folk menar sig se. Men det hela kanske säger något mer om betraktaren och vår tid än själva lampan? I dessa digital tider gillar folk att hitta fel och ”mysnega” ihop för minsta lilla…

 • Anna-Karin skriver:

  Adventsljusstake i dubbel bemärkelse… Eller kanske trippel bemärkelse om man även räknar in engelskans ”stake” = påle och tycker det ser ut som att stackars Jesusbarnet blivit spetsat av stjärnan.

 • Filip skriver:

  Stjärnan sitter fast i krubban bakom Jesusbarnet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.