Annons

Inredningsnyheter v 41/2020

Vad har hänt i inredningsbranschen v 41, 2020? Här kommer en scroll för att få koll!

Ett nytt svenskt möbelvarumärke har sett dagens ljus. Kolla in HAYMOZ grundat av den svenska inredningsarkitekten Rebecka Haymoz. Rebecka kombinerar möbeldesign med inredningsarkitektur för privata hem och offentliga miljöer. Först ut är detta soffbord H01 i ek och kalksten.

Mattföretaget Swedish rags som gör superfina trasmattor öppnar studio i Stockholm.

Rörstrand kör en pilotlansering av en ny vintage-service. Konceptet innebär att du kan lämna in begagnat glas och porslin till försäljning mot komission i utvalda Iittala- och Rörstrandsbutiker. Dessa saker säljs sedan vidare till nya kunder. Först ut är Iittala och Rörstrand Store på Kungsgatan i Stockholm samt några utvalda Iittala outlets ute i landet. Tipstack till Anette.

Luxaflex lanserar en ny gardin som skyddar mot insyn.  Med stängda lameller blockeras 99 % av UV-strålningen, vilket skyddar inredning, mattor och golv från att solblekas. Väven dämpar solljuset och minskar även solens värmepåverkan med 25%.


Fritz Hansen släpper en numrerad jubileumsutgåva av ikoniska Carimate från 1959 i en exklusivt för att fira fåtöljens legendariske formgivaren Vico Magistrettis 100-årsdag. Stolsitsen är inspirerad av originalet och dess estetik, men utan den materialnedbrytning som associeras med halm, som användes i de första upplagorna. I stället har Fritz Hansen använt 110 meter handvävt, ekologiskt och GMO-fritt europeiskt lin för att framställa sitsen på Carimate. Ramen är tillverkad i FSC-certifierad björk från hållbara skogar, där mindre justeringar från originalet har gjorts på sitsens höjd och stolsryggen för att ge optimal komfort. Dessutom har Fritz Hansen försett varje stol med en unik numrerad mässingsbricka under sitsen.


Sofie Berg som jag tipsade om i Up&Coming för ett år sedan ställer ut på Maud & Mabel i London med sina vedbrända tekannor med björkrotshandtag. Tekannorna bränns i en handbyggd ugn med huggen ved. Askan från veden och elden skapar tekannans yta. Ingen glasyr behövs, leran får stoltsera själv. Björkrötterna gräver Sofie själv upp, rensar och lindar till handtag.

Notiser
– Skultuna öppnar butik i Göteborg
– Japanska Good Design Award har tilldelat String Furniture det ärofyllda designpriset Long Life Award 2020 i kategorin ”Home Furniture”.
– IKEA ökade sin försäljning, trots pandemin, tack vare sin ehandel.


I den småländska byn Äskås tillverkar syskonen Joel, Mikaela, Emelie och Lenny samt hantverkaren Pär sina kluriga ljusstakar under namnet Våges. Syskonen är den femte generationen av smideshantverkare. I höst lanserar de för första gången en produkt i samarbete med en extern formgivare; Sara Roxana Norén utbildad på HDK.

Till sist, veckans mest ombloggade objekt till salu är danskt. Villan på Fuglebakkevei är renoverad av Københavns Møbelsnedkeri och inredd av The Apartments Tina Seidenfaden Busck. Styling: Nadia Olive Schnack Fler bilder här. Tipstack till Johanna och Sofia. Trevlig söndag!


Foto: Lars Gundersen 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.