Annons

High five till min inre 7-åring


När jag började blogga om inredning för 15 år sedan så var det inte för att jag längtade efter att stå i rampljuset. Tvärtom. Jag var ganska blyg och drogs till bloggandet för att det gav mig möjlighet att djupdyka i ämnet inredning – relativt anonymt – skyddad bakom min datorskärm.

Idag är det få som förstår det perspektivet.

Numera tar annonsörer och samarbetspartners för givet att man vill stå framför kameran som influencer. Inte bakom den. Men så känner inte jag. Och det gör att jag ofta möts av höjda ögonbryn och förvånade miner när jag tackar nej till välbetalda uppdrag för att kampanjerna lägger för mycket fokus på mig och inte på ämnet jag skriver om.

Men nu när min bok har sålts till så många länder finns det inte mycket att be för i den frågan. Jag kan inte frikoppla mig själv där. Det är bara att spänna fast sig och åka med. Inte för att jag är mer sugen på att synas nu, utan för att jag vet att det är ett måste och en förutsättning för att jag ska kunna nå ut till så många fler för att lyfta frågor som jag tycker är viktiga – som jag inte upplever att någon adresserar i inredningsbranschen just nu.

Jag tar helg efter en surrealistisk vecka. Jag har gjort intervjuer och internationell PR. Min bok (och mitt hem) kommer bl a att synas i The Times, The Guardian och The Observer. Jag har spelat in engelska reklamfilmer, pluggat in manus för livesändningar worldwide och gjort saker jag aldrig trodde att jag skulle våga. När jag tittar mig själv i spegeln kan jag inte låta bli att high fivea Frida 7 år. Hon som knappt vågade räcka upp handen i skolan och som rodnade när hon väl fick ordet. Om det är något jag vill säga till henne så är det; Du kan visst. Bara du bestämmer dig för det. Och var inte så himla hård mot dig själv. Done is better than perfect.

Kategorier:

Kommentarer

 • Bodil skriver:

  Fan, vad grym du är! Härligt att ha följt dig hela vägen och se dig flyga! ????????????

 • Nathalie skriver:

  Imponerande Frida !!! Och modigt.

 • Marie skriver:

  Så härligt att läsa Frida! Heja dig och hej en större komfortzon ????????
  Är även otroligt imponerad av dig för sin kunskap, ditt hållbarhetstänk och att du har modet att vara dig själv. Det märks. Tack ????

 • Maria skriver:

  Vill man så kan man är mitt motto i livet och det är viktigt att få med sig. Att våga.
  Jag beundrar dig och vete sjutton om jag klarat allt du gör men älskar att jag får stå vid din sida när du gör allt detta svåra, roliga, spännande och oerhört stora ❤️

 • Elinor Janson skriver:

  Heja dig Frida!❤️

 • Sarah skriver:

  Husmusen ❤️❤️❤️

 • Lina skriver:

  Så himla bra du är!!

  • Lovisa skriver:

   Så häftigt att fått följa din resa min fina vän! En stor förebild för mig och många andra. Så inspirerande. Stor kram. ❤️

 • Nina skriver:

  Jag känner så igen mig i det du skriver, jag var också blyg som barn och vågade inte läsa högt inför klassen som de andra gjorde eller svara på frågor från läraren. Och just nu sitter jag och funderar om det är någon ide att starta en blogg där man inte själv syns på en enda bild och inte framträder med hela sitt namn eller något annat som kan avslöja exakt vem man är och var man bor…orkar folk ens läsa en såpass anonym blogg i dessa tider, när allt bara verkar handla om att synas…

 • Angelica skriver:

  Så otroligt inspirerande och imponerande! Heja dig Frida! <3

 • Resfredag/Annika skriver:

  HEJA HEJA! Så fantastiskt spännande att följa din resa!

 • Magdalena skriver:

  Bravo!!

 • Hanna skriver:

  Så rätt och behövde verkligen de orden just nu! Träffade mig precis rätt! Lycka till med allt!!

 • Sarah skriver:

  Heja, heja!!!

 • Iina Holopainen skriver:

  Heja heja Frida! Så imponerande och inspirerande. Grymt bra jobbat. Du är 100% värd all framgång. Tänk vilka minnen du skapar och hur du kan tänka tillbaka till detta när du är gammal och sitter i en gungstol ???? Njut av resan!

 • Carl skriver:

  Bara kvinnor som skriver!
  Här kommer ett grattis från Carl Slånemyr som pratade samarbete med Villaägarna med dig för ett antal år sedan. Du hade också ett uppskattat framförande för föreningen i Göteborg!
  Grattis igen o bra skrivet ”Done is better than perfect”

 • Ellinor skriver:

  Wow! Det är ju hur stort som helst. Inte vilka tidningar som helst och vilken otrolig chans att nå ut och få vara med och påverka. Heja, heja!! Grattis, grattis!

 • Elisabeth skriver:

  Läser din blogg ibland och skulle behöva hjälp med att förstå vad det är du vill sätta fingret på. Min upplevelse är att det är tre områden du bloggar om; nyheter inom inredning, tips på vad man ska tänka på gällande mått vid inredning och slutligen din bok. Men vad är det som du vill säga, som du inte tycker görs i inredningsbranschen?

 • G r y m du är!<3

 • Anna Elzer Oscarson skriver:

  HEJA DIG FRIDA!!!!

 • Kanika Design skriver:

  Frida, tack för att du delar din historia. Det är inspirerande att se ditt genuina fokus på ämnet snarare än att söka rampljuset. Din framgång i branschen är verkligen imponerande. Du är en inspiration för andra designers som jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.