Annons

Annons: Sätt färg på din tillvaro med Jotun LADY

Inlägget är betald reklam för Jotun LADY

Jag vet att det är många av er som läser Trendenser som gärna vill få in lite mer färg i era hem, men som precis som jag tycker det kan kännas svårt att veta var och hur man ska börja. I samarbete med Jotun LADY målade jag upp tre olika kulörer, på samma grundmöblemang, för att testa vilken skillnad olika färger kan göra för uttrycket.

När jag skrev ”Handbok i inredning och styling” fick jag lära mig av en färgexpert att grönt och brunt är bra kompisar till de allra flesta kulörer, kanske för att de finns naturligt i grönskan och jorden. Ingenting skär sig ju mot dem. Därför valde jag ut tre kulörer från Jotuns LADYs färgkarta REDISCOVER med det i åtanke. Hoppas att mina det kan inspirera!

Jotun LADY’s färger är godkända av Nordisk Miljömärkning och tillgodoser kraven för miljömärkningen Svanen.


Jotun LADY 10385 Belgian Brown (vägg och bord)


Jotun LADY 10679 Washed linen (vägg) Jotun LADY 1973 Antikgrå (bordet)


Jotun LADY 8469 Green leaf (vägg och bord)

Vad jag målade för bord? Jag köpte IKEA’s halvmånebord ARKELSTORP och slipade av skivan (som ju är i massivt trä). Sedan grundmålade jag underredet och innan jag målade på de olika kulörerna. Måla inte med väggfärg på möbler! Välj LADY Supreme finish när du målar om möbler så blir resultatet jämnare och tåligare!

Intervju på Jotuns hemsida!
För fler bilder och mer info om mina tankar bakom färgvalen här på Jotuns blogg!

Kommentarer

 • V skriver:

  Noterar att allt kring hem och inredning, mode etc har blivit så ointressant. Söndertjatat, sönderinfluerat och tittat med lupp på så många varv att inget finns kvar som lockar. Vad är eg nytt? Lite kvalmig känsla över varenda bild som passerar. Kvävningskänsla…tänk om vi bara skulle ta och skita i att göra om alls. Det nya får vara att låta allt vara, orört. Tills något går sönder. Till och med alla ”unika” loppishem och antikfynd känns tröttsamt, om än vänligare mot plånbok och miljö. Nä, nu släpper jag iaf detta ständiga förnyandet och pillandet och gör nått annat m kraft, tid och pengar. Din blogg är den sista jag hållt kvar vid, tack för en hel del fina, konkreta tips, men härifrån tar jag och klarar mig själv. Nya tider. Befriande. Varm tanke och tacksamhet till dig, V

  • Sandra skriver:

   Jag förstår precis vad du menar. Till S. nedan så tror jag inte detta var klagaomål på Frida.
   Man utvecklas ändras o går vidare. Jag känner som du (rätt skönt faktiskt). Haft så stort intresse för inredning men nu känner jag mig så mätt. Är folk såhär i alla länder eller är det i sverige? Har vi det för bra? Detta ständigt förnyade, inne som plötsligt är ute. Strävan efter det perfekta hemmet med perfekta grå nyansen eller oj nu är det mönstrad tapet som gäller, bara att byta. Ja o så fortsätter det.
   Ingen ont mot Frida för hon fyller en bra funktion, har en informativ o bildande blogg som inte alls handlar om att sälja på folk saker o att inspirera till ännu mer konsumtion. Men det finns gott om influencers som är sponsrade att fixa o byta o få andra att köpa o aldrig nöja sig . Jag ska inte kommentera mer men ville bara säga att jag fattar precis vad V menar o att du inte är ensam därute :).

  • S. skriver:

   Jag tänker att man inte kan läsa en matblogg och klaga på att hen lagar nya recept hela tiden. Lika lite som man kan klaga på en modeblogg att hen bara skriver om och analyser kläder eller att en inredningsblogg pratar om hemmet ur olika perspektiv.

 • Emma skriver:

  Så himla fint! Washed linen är en riktig favoritfärg som vi alltid återkommer till och så fint den gör sig mot antikgrå. Belgian brown ska jag ha i åtanke för ett projekt.

 • Henrietta skriver:

  Så fina miljöerna blev! Lite Norrgavelkänslanöver bordet i de olika färgerna.

 • Karin skriver:

  Hej Frida!

  Så himla fint du har gjort!
  Jag skulle gärna vilja veta vart ljuslyktorna på bild 1 kommer ifrån? Speciellt den lilla bruna som inte har en matt effekt. 🙂
  Sedan undrar jag om du skulle kunna tips om några fina överkast? Jag tycker att det är otroligt svårt att hitta just fina överkast och sedan tycker jag inte att det finns så mycket inspiration för just detta på t ex instagram och bloggar då de flesta fotar sina sovrum utan överkast. Man ser mer linnelakan, vilket är fint men jag vill gärna ha ett överkast… 🙂

  Stort tack på förhand!
  Vänligen,
  Karin

 • Rebecka skriver:

  Så roligt samarbetsinlägg!
  Det hade även vari intressant att se kulörerna under vissa tidpunkter och hur kulören ändras. Alltså morgon. lunch, eftermiddag och kväll

 • Christian skriver:

  Riktigt intressant och ett snyggt samarbete! Det är såhär reklam skall göras. Lite nyfiken på färgen Washed Linen. Den ser grå ut på bilden men mer beige på färgprovet. Tänkte bara höra hur den uppfattades på väggen. Mer åt det gråa hållet som det ser ut eller är bilden är lite missvisande. Tack!

 • Sandra skriver:

  Jag förstår precis vad du menar. Till S. nedan så tror jag inte detta var klagaomål på Frida.
  Man utvecklas ändras o går vidare. Jag känner som du (rätt skönt faktiskt). Haft så stort intresse för inredning men nu känner jag mig så mätt. Är folk såhär i alla länder eller är det i sverige? Har vi det för bra? Detta ständigt förnyade, inne som plötsligt är ute. Strävan efter det perfekta hemmet med perfekta grå nyansen eller oj nu är det mönstrad tapet som gäller, bara att byta. Ja o så fortsätter det.
  Ingen ont mot Frida för hon fyller en bra funktion, har en informativ o bildande blogg som inte alls handlar om att sälja på folk saker o att inspirera till ännu mer konsumtion. Men det finns gott om influencers som är sponsrade att fixa o byta o få andra att köpa o aldrig nöja sig . Jag ska inte kommentera mer men ville bara säga att jag fattar precis vad V menar o att du inte är ensam därute :).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.