Annons

Inredningsnyheter v 37/2020

Söndag och dags att summera de senaste dagarnas nyheter från inredningsbranschen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Veckans skräll! IKEA öppnar second hand-butik i gallerian ReTuna i Eskilstuna. Obs! Bild från ikea.se (har inget med butikens utseende att göra, finns inga bilder från insidan).


Norrgavel lanserar nyheten ”brunolja” som ett mer hållbart alternativ för den som vill ha mörka möbler utan att behöva köpa regnskogsträ.


Den ikoniska PH-lampan lanseras i en monokrom version (perfekt om du stört dig på de blå pinnarna). Det tog 10 år att forska fram den perfekt bländfria belysningen och designen står sig än idag. Här är alla nya färgställningar.


Cervera lanserar en ny kategori – Cervera Vintage. Kunder som är intresserade av att sälja objekt till Cervera Vintage värderar sina produkter via Cerveras hemsida. När värderingen är gjord lämnas produkten in i valfri Cerverabutik över hela landet och kunden får betalt direkt vid inlämningen. Initialt sker försäljningen online samt i Cerveras flaggskeppsbutik på Sveavägen i Stockholm. Säljstart 23 september 2020 på www.cervera.se/vintage Heja!


Modeföretaget Loewe ger sig in i doftbranschen och lanserar ”plant based home scents” i form av doftljus och rumssprayer.


Kosta Boda har lanserat en ny glasserie av Matti Klenell. Kolla in Viva – en liten basservis med stort användningsområde.


Svenska Lightab har lanserat pendeln Area formgiven av Alexander Lervik.  Lightab arbetar med miljövänliga material med hög återvinningsgrad.


Nordsjö Design har utsett Årets Kulör och inför 2021 lyfter de ”Brave Ground”. Ja… det mesta är rätt beige just nu. Behöver vi fler bevis på det?


Danska Maters nya barpall Mask stool är tillverkad av avfall från Carlsbergs ölproduktion.


Nordiska Kök har släppt nya pressbilder på sin släta beigegrå lucka i kombination med terrazzo. Foto: Osman Tahir⁠


Gina Tricot lanserar en modeinspirerad inredningskollektion och börjar sälja väl utvalda detaljer från externa varumärken, bl a ByOn. I butik den 17 september.
Gert Wingårds trappa har blivit Svenskt frimärke!

Influencern, mönsterformgivaren och författaren Hanna Wendelbo har varit med på SVT och pratat om sitt blomsterpillande. Inspirerande. Men framförallt så jäkla härligt med en kvinna som stolt och rakryggat tittar rätt in i kameran och säger ”jag är själv så himla nöjd med resultatet”. Med rätta.

Notiser
– Ni har väl inte missat @ekotipset på Instagram. Hennes konto med bl a ekologiska städtips har ökat med 300% sedan i våras. Läs mer här.
Länna möbler får ny VD (närmast från Svenssons i Lammhult)

– Muji öppnar i Köpenhamn
– Branschorganisationen Svenskt Trä blir Sustainability Partner till Stockholm Furniture & Light Fair.Carl Hansen & Son relanserar ännu en möbel från arkivet designad av Børge Mogensen. En ny hylla i massivt trä̈ och fanerad MDF som säljs i oljad ek, vitoljad ek och oljad valnöt.  Skåpdörrarna finns i färgerna grå̊, rödbrun, blå̊ och grön. Samtliga färger valdes av Børge Mogensen redan år 1953. Tipstack till Anette.

Till sist. I veckan släpptes Vedums köksnyheter för 2021. Alla ni som har hört av er och frågat var man kan köpa lååååånga handtag till högskåp de senaste åren. Här har ni en lösning!

Foton: pressbilder från ovan nämnda företag

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Har noterat att Ikea verkar byta ut skruvar och fästelement i metall till plast i större utsträckning. Är ju bra att man satsar på second hand, men jag tror att möblerna (och vår planet) hade haft en längre livslängd om man satsat på mer hållbara material vid produktionen.

 • Emma skriver:

  Älskar det mörka från Norrgavel. Har funderat på det där soffbordet i åratal men dragit mig för det ljusa träet. Kan nog bli ett sånt där nu????

 • Carolina skriver:

  Finns lååååånga handtag på IKEA också 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.