Annons

Inredningsnyheter v.36/2020

Söndag igen och dags att summera de senaste nyheterna från inredningsbranschen. Designmässan ”3 Days of Design” har gått av stapeln i Köpenhamn. Därav övervikt på danska lanseringar.

Georg Jensen har premiärvisat sin serie av Snøhetta som fått namnet Terra Collection. Den består av bl a dessa fina terracottakrukor på fat.

Danska Vipp som är kända för de ikoniska pedalhinkarna har lanserat sin första möbelkollektion i massivt trä. En stol, ett runt och ett fyrkantigt bord.

TAKT som tillverkar eco-certifierade möbler av furuträ från bl a norrländska skogar har lanserat nya bänken Plint designad av Cecilie Manz.

String Furniture lanserar nya bordet Museum Sidetable i samarbete med TAF Studio. Det höj- och sänkbart piedestalbordet är en vidareutveckling av vägghyllan Museum NM&.045.

Danska Dinesen som är mest kända för deras exklusiva plankgolv i douglasgran, lanserar nu en kollektion med hållbart producerade möbler och inredningsdetaljer. Tipstack till Anette.


Danska Bolias nyhet Bulk är en serie munblåsta vaser, designade av den danska duon Steffensen & Würtz. Inspirerad av naturen och av skogsmark.

Kay Bojesens klassiska apa har äntligen släppts i ett annat träslag än teak – finns numera även i mörkbetsad ek!


IKEA har också släppt sina höstnyheter, bland annat nya förvaringslösningen HAUGA och spegeln KRISTINELUND.

Notiser
– Källemo öppnar Art & Design pop up på Nääs Fabriker.
Röhsska museet återgår till ordinarie öppettider från och med 1 september
– Polarbröds krisdrag efter branden – öppnar webbshop med merch
Skansenbutiken lanseras Skansen Recrafted – en samtida kollektion av kuddfodral tillverkade av vackra textilier och spillbitar från Skansens Klädkammares förråd. 


Interflora storsatsar online med nya varumärket Gröna Flora där du kan beställa krukväxter för hemleverans samma dag (om du beställer innan kl 14).

Och till sist, svenska Cappelen Dimyr har lanserat två nya mattor i sitt sortiment som är tillverkade av 100% naturlig och oblekt ull. Säljs bl a på Artilleriet.

Kommentarer

 • Erika skriver:

  Tack för att du orkar hålla oss läsare uppdaterade med det senaste!

  Intressant med Interfloras koncept – anar en trend inom växter i antågande (om den inte redan är här). Tråkigt dock med transportindustrin och ”leverans snabbt”-trenden, känns som att den bidrar mycket till dels klimatproblem (onödiga och dåligt planerade rutter) samt till allmän hets kring att det måste vara HÄR OCH NU (inget tålamod)! Kan inte säga att jag är ett dugg bättre själv om jag beställer på nätet, men tålamod vore ju fantastiskt att ha…

  Personligen gillar jag Polarbröds initiativ även om jag helst stöttat utan att köpa något jag inte behöver; alltså typ bara ett presentkort på bröd när produktionen väl (förhoppningsvis) kommer igång eller en digital receptsamling med härliga polarbrödsmackor. Mer immateriellt för egen del, alltså.

  Vill även tacka dig för allt belysande arbete du gör!! En riktig ögonöppnare! Har tänkt om minst hundra gånger om gällande köksrenovering och verkligen avskyr faktumet att det av säljaren nyrenoverade köket är så otroligt dåligt planerat – det gör mig minst sagt ARG! Hade hellre behållit köket från 60-talet som faktiskt var funktionellt, till skillnad från nuvarande. Dvs. TACK för att du upplyser om det dåliga med nakna glödlampor som arbetsbelysning och dåligt planerade grejer över lag kring inredning; mitt hem är något HELT annat sen jag läste din bok (och det får ta sin tid tills jag hittar en optimal lösning). TACK TACK TACK för ditt värdefulla arbete!

 • Lovisa skriver:

  Fin summering, alltid givande och informativt. Du gör ett grymt jobb ????

 • Martin skriver:

  Är inte Georg Jensens krukor väldigt opraktiska? Rötterna tar ju det utrymme de får och när man sedan ska plantera om så är öppningen mindre än basen.

 • Maria skriver:

  Fin sammanfattning som vanligt! Jag är lite nyfiken, vad skulle du kalla din egen inredningsstil, Frida? Säger man skandinavisk? Eklektisk? Tycker mycket om det lilla vi fått se från ditt hem t ex köket. Gillar den lugna känslan man får.

 • Elenor skriver:

  Vart kommer förvaringslådan ifrån? Den på bilden med alla aporna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.