Annons

@trendensereducation

Är det rimligt att nästan all inredningspiration idag handlar om vad man kan köpa, inte hur man kan tänka, för att skapa ett fungerande och harmoniskt hem? 

Många är frustrerade för att de inte får till sina bostäder. Upplever att de aldrig blir nöjda och vet inte hur de ska göra för att lösa det. Allt fler vill inreda mer hållbart och tidningarna skriver att årets största största trend är miljömedvetenheten. Hur bemöts det?

Med shoppingtips och inspirationsbilder som normaliserar felrenoveringar och stylingar som inte fungerar. Vi är så vana vid det nu att vi inte ens reagerar längre? Vi tillhör en generation som dagligen matas med hundratals bilder på sådant som är fint på foto, men helt hopplöst i praktiken? Och sådana inredningar är ju inte alls särskilt bra varken för klimatet eller oss – oavsett om de är tillverkade av naturmaterial eller återvunnen plast – när de inte funkar i vardagen och snart behöver bytas ut. Det blir ju aldrig särskilt miljövänligt – i längden.


Jag tycker det är dags att utforska fler sätt att inspirera dem som är genuint intresserade av inredning. Och vår framtid. Jag har bestämt mig för att göra vad jag kan, med de plattformar jag har, för att bidra till den förändring jag själv vill se i den här branschen.

Join the movement! Följ mitt nya instagramkonto – så missar du inget av det jag har i kikaren. Det här är ett första steg – av många som ska komma;
@trendensereducation

Kommentarer

 • Marie skriver:

  Hurra, og tusen takk for alt du gjør! Jeg fikk nettopp boken din (på norsk!), og timingen kunne ikke vært bedre. Jeg skal selge leiligheten min, jeg har kjøpt en ny, jeg skal style det gamle og pusse opp det nye Jeg har mange preferanser, møbler og div, men lite praktisk kunnskap om hvorfor og hvordan jeg bør gjøre ting. Nå har jeg også oppdaget FB-gruppen med alle som kan hjelpe meg med de små og store spm jeg vil ha. Alt dette er en real lifesaver, så igjen, takk!

 • Helena skriver:

  Använder inte Instagram. Kan du snälla lägga in på bloggen också? Vill så gärna följa dina tankar utan Instagram ❤️

  • Frida skriver:

   Tack för input. Lovar att hålla er uppdaterade om allt som komma skall. Detta är bara ett första steg.

   Här på bloggen har jag redan ställt om en hel del i innehållet och börjat med inredningskunskap som återkommande inslag sedan drygt ett år tillbaka. Nu vill jag testa att bryta mönstret på instagram där det mestadels cirkulerar samma typ av content hos de flesta. Kan man skriva en inredningsbok utan bilder måste man ju prova att ha ett instagramkonto utan foton – med ambitionen att ändå vara ett det mest inspirerande och matnyttiga flödet för inredningsintresserade 😉

   Men som sagt, detta är bara fas 1 och det jag arbetar på kommer synas i fler format framöver.

  • Victoria skriver:

   Instämmer!

 • Mikaela skriver:

  Heja dig!
  Äntligen någon som tänker klokt och långsiktigt inom inredning och som dessutom är ödmjuk nog att dela med sig av det! Jag är på! Tillsammans kan vi förändra detta galna synsätt, att inredning handlar om konsumtion och slit och släng. Jag läser till inredare och försöker tänka i varje uppgift jag ska lämna in: ”vad skulle Frida ha gjort/tänk”, och det har hjälpt mig såå mycket!

  Kommer följa sitt nya konto på studs!
  Kram @designbymikaelarosenlund

 • Helena skriver:

  Vad spännande och kul! Detta är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och som skavt i många många år nu. Alltså hur jag, som nördigt inredningsintresserad, väljer och varför. När man väl inser vad som är vettigt och ovettigt och hittar sin väg så skaver stylade, opersonliga, ofunktionella, konsumtionsinriktade än mer. Men för mig får inredning också bara vara vackert ibland, det fyller också sim funktion. Men det får aldrig göra det o-bobart! (Nytt ord?)
  Jag hoppas mycket på det du ska göra! Att det blir nyanserat framför allt och att vi äntligen kan tala öppet även om att wegners y -stolar är på tok för låga för att vara bra vid en matplats dvs att även finmöblerna får plats att debatteras!

  • Frida skriver:

   Hej Helena, håller med dig till 100% Allt behöver absolut inte vara praktiskt, ett visst mått av oförklarlig förundran och förälskelse behövs i alla delar av livet men om grunden är ostabil blir det svårare att njuta. Precis som med så mycket annat.

 • Anne Line Bruflat skriver:

  Bra at du skriver dette. Jeg kjøpte boken nesten med en gang den kom. Jeg har lest den og det er en veldig bra bok. Men man kunne fått spritet opp den litt med noen bilder inni da.
  Men boken er bra og absolutt å anbefale.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.