Annons

Inredningsnyheter sommaren 2020

Dags att summera de inredningsnyheter som passerat revy under semesterveckorna och den första delen av augusti. Svårt att få med allt, förstås – men jag har försökt få med mycket. Håll i er!

Vi börjar med Formexmässan som ställdes in och digitaliserades pga rådande pandemi. Trendrapporten finns att ladda ner online och en mindre trendutställning hade curerats i centrala Stockholm av stylisten Tina Hellberg. Missa inte Marias/Husligheters föreläsning om Greenwashing (finns att se gratis på Formex webb).


IKEA har släppt årets katalog under vinjetten ”Handbok för en bättre vardag”. De är också aktuella med en kollektion kläder som bara kan köpas i Japan än så länge.


Jotun Lady har släppt sin färgkarta för 2020/2021. Finns att bläddra i här. REDISCOVER innehåller 18 helt nya och 11 ”gamla” kulörer från Jotuns digra arkiv.


Iittala har lanserat ett samarbete med japanska minä perhonen. Iittala X minä perhonen är en kollektion med både porslin, glas och textil. 


Ellos har gjort en limiterad kollektion tillsammans med Floramor och krukatös. Läs mer här.


Carl Hansen har relanserat Wegnes fåtölj CH78 från 1954, som även gick under smeknamnet Mama Bear (en parafras på hans andra kända fåtöljklassiker).


Svenskt tenns populära ”Bless this house” har gjorts i en ny gjutjärnsversion. Tipstack till Anette. Lite deppigare är dock denna nyhet från samma firma; Munskydd i det klassiska elefanttyget… En tidsmarkör för 2020. På flera sätt.


Svenskt tenn är var också aktuella med en limiterad utgåva av Hortuskrukan i färgen bärnsten. 100 stycken framtagna i samarbete med Bukowskis. De sålde slut direkt!

Midnatt har släppt två nya färgställningar av sina populära bäddset i ekologisk bomull; Sorbetto och Bosco. Pressbilderna är stylade av Josefin Hååg och fotade av Mikael Lundblad.


Skagerak har haft pressvisning för en ny utdragbar stegpall som släpps i butik från och med 1 december.


Stylisten, programledaren och inredaren Ida Hansson har skapat ett nytt varumärke som gör funktionella och snygga arbetskläder för kreatörer. Tillverkas i Sverige av 100 % råbomull med knappar av återvunnen bomull. ma:ke’s label handtrycks med screenram av Kajskjul46  i Göteborg.


Danska Hay satsar på hemelektronik och lanserar en kollektion vattenkokare och brödrost i flera olika färger med design av Memphis-gruppens grundare George Sowden.


Ann Ringstrand (en av grundarna till klädmärket HOPE) har tagit fram en kollektion plädar och inredningsdetaljer för Markslöjd som alltså produktutvecklar, från belysning till textilier.

Notiser
– Jysk får kritik för hur de hanterar sina reklamerade möbler (de skär sönder dem och slänger dem i soporna…)
– Ellen Dixdotter blir ny VD på Malene Birger

– Melmelli har invigt sin första internationella butik
– Ett gäng erfarna tidningsmakare har gått ihop och skapat nya sajten Scandinavian MIND.
– EM Home ser över sin affärsmodell och stänger i Halmstad

– Royal Design stänger i Helsingborg och säljer Göteborgsbutik till Cervera
– Linum ökade med 85%

Till sist. Lotta Agaton har ritat inredningen (och delar av möblemanget) till nya Restaurang Emmer som lovar “en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid, som du som gäst kan njuta av utan att det känns pretentiöst eller komplicerat”.

Foton: Pressbilder från ovan nämnda företag/ PR images

Kommentarer

 • Sofie skriver:

  Nej men vad lustigt att Ikea gjort en handbok. Undrar var dom hittat inspiration…? 😉

 • Lovisa skriver:

  Välkommen tillbaka, du har varit saknad! ????

 • Välkommen tillbaka! Lika proffsig, som alltid! Ha en fin vecka!

 • vita_margarita skriver:

  Om ett munskydd ska ha någon som helst skydd så ska det, om det är i bomull, vara helst i tre till fyra lager, och med en trådtäthet av minst 100 TPI (trådar per tum). Svensk Tenns munnskydd ser ut att bara var i ett lager.

  (Källa:https://mitti.se/nyheter/forskare-munskydd-skyddar/ )

  • A. skriver:

   Vansinne. Det är så typiskt för dagens generation att till och med munskydden ska bli en statussymbol. En estetisk identitets markering.

 • Annica skriver:

  I Norrköping Tidningar idag går att läsa att Rejmyre glasbruk fått en stororder från Svenskt Tenn. Det kommer alltså tillverkas nya Hortuskrukor under hösten ????.

 • Lisa skriver:

  20-talets inredning – vad gäller både textiler och möbler – smälter alla ihop i en enda beige tråkig sörja.. Inte ens Lotta Agatons möbler sticker ut. Nej jag håller mig till äldre klassiker och tidlösa snitt istället. Uppskattar dock din rapport väldigt mycket ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.