Annons

Trädgårdsinspiration för nybyggda hus

Det är tydligt att många stora trädgårdsentusiaster har andra referensramar än dagens nybyggda prefabvillor och moderna radhuskvarter. Men hur gör man då? Om man har ett sådant hus, utan charmig snickarglädje och ändå vill ha en härlig trädgård. Som matchar husets form, utan att för den skull upplevas hård och krampaktig?

Jag inspireras oerhört mycket av Pella Hedebys utemiljöer. Obs obs! Därmed inte sagt att hennes hus är lika litet och anspråkslöst som mitt eget, men jag kan hämta många idéer från henne och går igång på formerna, känslan och allt ”lager på lager” som hon lyckats skapa. Och så är hon även Team Buxbom, precis som jag. Följ henne på instagram och insta stories för mer: @pellahedeby


Jag inspireras även av stenläggningen. Och kombinationen av block, plattor, knott och grus. Plus vattenspeglingarna med de olika faten (ser ni det lilla inemellan de formklippta bollarna)?


Förutom buxbom har Pella bl a formklippt liguster (som klarar stark sol bättre), havtorn, lammöron, vit lavendel, sandkörsbär och yvig Norsk brudspirea. I krukan står ett olivträd.


Foton: lånade med tillåtelse av @pellahedeby

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Du är on fire nu med trädgårdsinlägg. Älskar det! ????

 • Johanna skriver:

  Älskar trädgårdsinläggen. Snälla inspirera gärna även oss med balkong! 🙂

 • Tina skriver:

  ”Knott” – är det ett annat ord för gatsten i det här fallet?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Ja, det kallas väl så. De mindre stenarna? Eller har jag missförstått.

 • Lovisa skriver:

  Så fint. Gillar lager-på-lager känslan i trädgårdar. När det är lite oväntat, vildvuxet och rumskänsla.

 • Linnea skriver:

  Har inte följt din blogg så mkt det senaste, har tröttnat lite på inredning.. Men, gått all in på trädgård istället så blev så himla glad när jag ser att du börjat inspirera även i trädgården! Toppen! Älskar dina trädgårdsinlägg! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.