Annons

Gardeninspo: @lenalanderberg

Vi ska gräva om framsidan av huset i sommar och jag tycker det är så svårt att hitta ”realistisk” inspiration, om ni förstår vad jag menar. Det finns massor med storslagna idéer och Engelska slottsträdgårdar på Pinterest – men det är inte så kompatibelt med hur vi bor och därför svårt för mig att konvertera alla de bilder som snurrar till något konkret, användbart.

Just därför är jag så glad att jag hittat Lena Landerbergs konto på instagram! Till yrket utställningsproducent på ArkDes, till vardags trädgårdsentusiast och radhusägare. Jag inspireras massor av hennes förmåga att kombinera växter och former och skapa lager och djup på liten yta. Om du som jag har en begränsad täppa att arbeta med – kolla in @lenalanderberg
Foto: lånade med tillåtelse av @lenalanderberg

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Men gud så bra, känner exakt samma. Massa superfina idéer på Pinterest, har en hel proppfull mapp för det men inte mycket som är så genomförbart för oss direkt.
  Kontot ser superfint och lite mer realistiskt ut, ska in och följa direkt. Så bra! Tack för tips!

 • Marie skriver:

  Jag vill också tipsa om @miakinoko som har en lite mer färgglad och more-is-more-stil, men som får plats med oerhört mycket i sin lilla trädgård.

 • Karin skriver:

  Vad roligt att du uppmärksammar Lenas trädgård. Den är minst lika fin IRL måste jag intyga!!!
  Apropå radhusträdgårdar finns många exempel på dessa (ofta dock trädgårdsbaksidor) i programmet ”Garden Rescue” från BBC. Det finns hur många avsnitt som helst på Youtube, i verkligheten pågår säsong 5 i England. På Sjuan på onsdagar går programmets säsong 2 under namnet ”Trädgårdsmästarna”. Jag tycker att vart tredje till vart annat program är om just en (engelsk) radhusträdgård.

 • Anna-Maria skriver:

  Inramningen till trädgården betyder så mycket! Särskilt till en mindre trädgård där man kan känna sig så ”exponerad” för alla. Bra tips på konto att följa, och lycka till med trädgårdsplanerna. Om du håller dig till samma tänk som du har för inredning så kommer det gå bra!

 • Maja skriver:

  Tack för fin inspiration! Ska genast in och kolla =)

 • Mikaela skriver:

  Tipsar om @tamarabengtsson på instgram. Är inne på att bygga up sin andra trädgård som i sommar ska visas för allmänheten! Superduktig på att blanda det som blommor med städesgröna växter så det är fint året om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.