Annons

Inredningsnyheter v.22/2020

Söndag och snabb paus i morsdagsfirandet för att summera veckans nyheter från inredningsbranschen.

Cestita Alubat en ny svart, portabel och uppladdningsbar modell av den klassiska Cestita-lampan. Säljs exklusivt på Växjö elektriska.


L:A Bruket har släppt en ny Pillow mist lagom till sommaren. Seven flowers som anspelar på midsommaraftonens sju blommor under kudden.


The Canvas Chair var en av de sista möblerna Børge Mogensen designade före sin död 1972, nu tar Frederica Furniture upp den i produktion igen.


Rörstrand har premiärvisat storsatsningen Pli Blanc som är formgiven av Stockholmsbaserade designstudion Färg&Blanche  En helt ny porslinsserie inspirerad av eleganta textilier och tidlöst skrädderi.


Iittala har haft pressvisning för sin nya specialkollektion – helt och hållet tillverkad av återvunnet glas från glasbruket i Finland. Färgerna i kollektionen påverkas av vilket glas som återvinns, därför kan de variera från svala blå havsnyanser till lugnande färgtoner i grönt. Alla produkter i Recycled Edition kommer ha en särskild gravering och klistermärke som kommunicerar att de är tillverkade av enbart återvunnet glas från Iittala glasbruk. Släpps hösten 2020.


Beckmansstudenten Mika Lindblads examensarbete för Swedese premiärvisades i veckan. Det handlade om stoppade möbler, utan stoppning. Intressant och viktigt (och snyggt!) perspektiv på en bransch som håller hårt i sitt kallskum.

Notiser
– IKEA säljer regnbågskassen till förmån för UNHCRs arbete för HBTQ+-flyktingar
– Ellos VD slutar
– Kosta Outlet öppnar i Ronneby

– Malmstens håller sin vårutställning på nätet. Promenera runt och titta på årets examensarbeten här!

Till sist… Avslutar veckans svep med ett foto på ett foto från tidningen Residence senaste nummer. Jag har nästan helt slutat köpa inredningstidningar i pappersform men detta ville jag inte missa. Finstämt reportage från Norrgavels grundare Nirvan Richters sommarhus på Bjärehalvön. Finns i tidningskiosken nu!

Faksimil av Residence Foto: Mikael Lundblad Styling: Fanny Skoglund.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.