Annons

Hemnetgodis: Havsfruvägen 18

Jag brukar sällan visa ”nakna” interiörbilder, men kan vi göra ett undantag och stanna upp lite i det här stadsradhuset från 1940 som är till salu på Havsfruvägen 18. Bortse från möblemanget och fokusera på linjerna, materialen och verkshöjden i trappen och eldstaden… Aaah! Funkis beskylls så ofta för att vara linjär, rak och kantig, rationell och tråkig. Men nej. Det stämmer icke alltid. Kolla bara här. En skärva arkitekturhistoria att inspireras av.
Foto: sulockimedia.com för Fastighetsbyrån Stockholm /

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  MEN SÅ HIMLA FINT! Var tvungen att använda versaler. 😉

 • Lotta skriver:

  Så vackert!

 • Marielle skriver:

  Men wow – spisen ????

 • Åse Holl skriver:

  Fantastiskt vacker miljö!

 • Marie skriver:

  Visst är det vackert! Jag har reflekterat över att det känns som din blogg rör sig allt mer mot arkitekturhållet. Finns få andra inredningsbloggare som ligger så nära arkiteturen i sitt uttryck. Inte minst är din bok något som befinner sig i gränslandet mellan inredningtips och tips som grundar sig på arkitektmått. Lite som arkitektens handbok goes folklig. Det tycker jag är kul!
  Jag jobbar på ett arkitektkontor, fast som byggingenjör.

 • Maria skriver:

  Fantastiskt men man orkar knappt tänka på hur fint köket var innan någon gick bärsärk och drog ner både väggar och förvaring.

 • Anna skriver:

  Köket som fanns före vi flyttade in var ett slitet vitt Ikea kök med en bardisk och billigaste klickgolvet man kan hitta på Bauhaus ☝️

  Från början när huset byggdes var det ett litet arbetskök i den vänstra delen av bilden och i den högra delen var jungfrukammaren till hushållerskan. Matsalen var vid öppna spisen. Serveringsklockan på vänstra sidan i bilden har vi restaurerat och ringklocka finns i 4 av rummen. Radhuset är fantastiskt men vi söker mer yta då vi har 3 småbarn ????????????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.