Annons

Inredningsnyheter v.15/2020

Mitt i påskhelgen men ändå söndag och dags att knyta ihop inredningsveckan som gått. För trots helgfirande och covid-19 fortsätter branschen tuffa på med nyheter och läsvärdheter. Som vanligt serveras här en snabb scroll för att ge koll!

Gerberit lanserar fem nya badrumsserier i Sverige.

Arteks nya Tupla wallhook av Ronan & Erwan Bouroullec. Tupla betyder dubbel på finska.

Under 2020 firar Laminon 75-år med en Anniversary Edition i vitpigmenterad ek och fårskinn Honey. Namnet? Visste du att Swedese har en egen biodling vid fabriken i Vaggeryd?

Norrgavel lanserar en ny vertikal version av sin klassiska knoppbräda.

Jag trodde först att det var ett aprilskämt men nej. Danska modeinfluencers (med över 1 miljon följare) och Elle.dk bjuder på DIY-tips som visar hur man kan göra en skumspegel med PU-skum….

Rosti mepal lanserar den ikoniska Margrete-skålen i en ny olivgrön upplaga.

Notiser
– Sagaform får ny VD
– Lagerhaus har börjat med hemleveranser
– Nordic nest inleder samarbete med Giving people för att hjälpa utsatta familjer under Coronakrisen. Köp deras ”kriskasse” här.

– Clas Ohlsson och mäklarfirman Svensk fast inleder samarbete kring barnrumsinspiration. Med gemensamma visningar… Läs mer här.

Till sist. Detta måste ni lyssna på. Antingen i poddformat eller via webb-TV. Det kacklas överallt om Corona nu. Ja, jag väljer ordet ”kacklas” eftersom det jag förvånas över att så många plötsligt är självutnämnda experter och ges tolkningsföreträde trots uppenbart egenintresse. Men vilka följdeffekter kan den här krisen få och hur kan vi tackla det på ett mer konkret sätt? Alexander Bards analys är briljant. Spola fram ca 32 minuter in i programmet om du inte är intresserad av aktiepratet.

Kommentarer

 • Tack Frida för tipset om IG. Bard är sannerligen brilliant. Precis så har vi resonerat här hemma också. Det gäller att se längre och tänka på konsekvenser

 • Monnah skriver:

  En vacker dag kommer vi att få svar på hur effekterna av coronaviruset till fullo slagit till. Jag ser hur människor både ger sig och kämpar emot det som sker. Är vi inte människor längre? Vi tror att vi är kungar i universum och att bara vi tycker något och vill ha det på ett särskilt sätt så blir det så. Pandemier är fortfarande en del av livet, liksom döden. Om man lever på luft kommer det att bli svårt att behålla status quo och pengar växer inte på träd. Jag kanske varken är expert på coronavirus eller ekonomi, men jag tror att det blir svårt att hosta upp ett liv som ens liknar det vi tagit för givet när allt ”det här” är över. Det blir säkert bra till slut!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Menar inte att jag inte ser allvarligt på själva viruset, men jag har lite svårt för den grunda rapporteringen och alla clickbaitartiklarna. Håller med dig helt om att inget förmodligen kommer bli som vanligt. Vad är det nya normala efter detta? Det Bard säger och siar om både historien, nutiden och framtidsfrågorna är det mest intressanta jag hört på det här temat. Inte minst den om bostadspriserna och konsumtionen.

   • Monnah skriver:

    Alltså, jag håller med dig! Kontrolläste inte ordentligt innan jag skickade iväg kommentaren utan rapade bara ur mig mina frustrerade tankar. Jag ska lyssna på podden. Bard är jobbig ibland, men han är skärpt och en av få som tar konsekvenser i beaktande då han filosoferar.

 • Anna-Maria skriver:

  Jag ska kolla IG senare men först: När blev PUskum snyggt? ????

 • Frida skriver:

  Hej,

  Jag upplever själv att det är clickbait att inte skriva rakt ut i inlägget att det är hälsovådligt. Jag förstår mellan raderna att du tycker att det är dumt men upplever att det inte är helt tydligt.

  Det här inlägget fick mig att fundera mycket både på grund av det ovanstående och p.g.a. Bard. Blev bara förvånad över hyllningen. Jag upplever att allt han säger i klippet inte är banbrytande briljanta analyser utan ganska simpla självklarheter?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, din kommentar hade hamnat i spam-filtret. Hur menar du med clickbait på inlägget om skumspegeln? Jag tjänar väl inget på att någon klickar sig ut från min söndagssummering för att titta på de bilderna – till skillnad från exempelvis sensationsmedierna/dagstidningarna på nätet som har byggt hela sin affärsmodell på snaskiga rubriker som folk ska klicka på och läsa mer om – för att öka deras trafik och time spend internt på den egna sajten för att kunna ta mer betalt av sina annonsörer. Jag förstår faktiskt inte alls din jämförelselse eller varför du tror att jag skulle ha något egenintresse i att jag formulerar mig kortfattat? Jag tar för givet att dem som läser trendenser förstår att PU-skum inte är ett hållbart material eftersom det är plast som ska härda.

   Härligt att du tycker Bards systemteoretiska resonemang är simpla självklarheter. Tänk om alla hade resonerat så. Då hade clickbaitmedia inte haft samma stora påverkanseffekt som de har idag. Tror jag.

   • Frida skriver:

    Hej,

    Nej då har jag missuppfattat clickbait – det var helt klart fel ordval. Förstår såklart att du inte tjänar pengar på det utan det jag menade var att jag upplevde det bara som otydligt. Det var en mindre lyckad jämförelse. Jag spenderade några minuter både på ellelänken och Wikipedia för att luska ut om det var dåligt eller bra men det är kanske inte för mycket begärt av en läsare att man ska göra det 🙂 Jag är samhällsvetare med hobbyintresse för inredning kanske därav åsikten att Bards utlägg är självklarheter men inga kunskaper om vad PU-skum är hehe.

    • Frida skriver:

     Och för att verka som ett psyko som spammar dig med kommentarer men också lämna detta på god fot så måste jag ju såklart säga att jag uppskattar bloggen supermycket och lär mig massor!

 • Mie skriver:

  Intressant, även om jag tror att krisen är positiv för miljön. Det känns som att man måste vara väldigt priviligerad om man kan springa iväg och köpa en bil när man riskerar att bli av med jobbet bara för att man inte vill åka kollektivt. Jag tror det blir mer resor i närområdet, mindre slit och släng och mindre konsumtion generellt. Sen har han nog tyvärr rätt i att småföretag kommer att få svårt att konkurrera.

  Bodde i ett land som upplevde en ekonomisk boom för att sen drabbas hårt av krisen 2009-2010, så jag har sett hur ett samhälle kan förändras i princip över natt.

 • Frida skriver:

  Ett tillägg:

  Angående självutnämnda experter och egenintresse kan tilläggas att Bard (enligt Wikipedia) har en oavslutad utbildning från Handels och är samhällsdebattör. Utbildning säger såklart inte allt men kan ju ändå vara något slags rättesnöre för att skilja självutnämnda experter från riktiga sådana.

  • Mie skriver:

   Det placerar honom väl iof utifrån akademiska meriter inom kategorin självutnämnda experter (men han kan ju vara kunnig ändå).

 • Frida skriver:

  Hej igen,

  Vill bara förtydliga att min kommentar som börjar med ”ett tillägg” var ett tillägg till en kommentar som inte verkar ha godkänts så blir det lite tydligare.

 • Linnea skriver:

  Hej, tycker att du kan vara tydligare med att PU-skum är hälsåvådligt och miljövidrigt. Som du skrivit nu med … tänker jag att du ”bara” tycker att det är fult.
  Tack för ett, som alltid, bra nyhetssvep!

 • Lotta skriver:

  Lyssnat på Bard och håller verkligen med dig, helt briljanta analyser!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.