Annons

DIY: Kalksten på Snö

Man behöver inte renovera möbler för att använda knepet att uppdatera dem med en skiva kalksten. Min kompis Nina Gerthel (dotter till grundarna av Olsson Gerthel) har måttbeställt Kinnekullekalksten till sin Snö-byrå och sina Snö-sängbord från Asplunds. Se så fint det blev! Ger en annan karaktär men också en annan tålighet till toppskivan. Perfekt om man har byrån i hallen och det ofta läggs nycklar och andra vassa föremål på den.

Nina har köpt sin sten från Ingeniörsfirman H.Svensson AB i Oxie utanför Malmö. Detaljerna hon stylat med är privata. Sänglampan finns att köpa här, om någon undrar. Tack Nina för att jag fick lov att dela och tipsa vidare!

Foto: Nina Gerthel

Kategorier:

Kommentarer

 • Marielle skriver:

  Så fint det blev ????

 • Nicklas skriver:

  Blev otroligt fint, har redan mejlat dom 🙂

 • Lisa skriver:

  Fin lampa! Extra snyggt utan sladd.

  Har ett problem… har blivit med kontinentalsäng pga vill ha inbyggda lådor i sängramen. Gaveln är rätt hög. Vad har man för lampor då? Läser gärna, men vill också ha mysig belysning. Är golvlampa lösningen eller hur ska man tänka?

  • Cissela Cyrén-Benjaminsson skriver:

   Man kan ha en vägghängd lampa så kommer ljuset i rätt höjd när du ligger och läser. Har sparat en bild sen många år tillbaka som visar att den ska hänga 20 cm utifrån sänggaveln och ovansidan på lampan ska max sitta 60 cm från bäddmadrassen. Hoppas du förstår 🙂

   • Lisa skriver:

    Ja, jag tror nog att det blir bästa lösningen, att ha på sidan. Vi har dock fönstret på båda sidorna, så det kan bli lite tight. Annars blir det nog på golvet. Men gillar ej dammproblematiken.

    Tack för tips, ska mäta!!

 • Sara Eriksson skriver:

  Vill också ha tips om sänglampa till en hög gavel! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.