Annons

Up and coming: Maja & Maika

Omställningen till ett mer hållbart samhälle innebär inte bara utmaningar och uppoffringar utan skapar också nya innovationer och affärsidéer. Visste du till exempel att bivaxfolie är ett naturligt och återanvändbart alternativ till engånsplast- och aluminiumfolie. Det kan användas för att slå in de flesta livsmedel eller för att täcka över matrester.Det nystartade företaget Maja & Maikas från Göteborg säljer handgjorda bivaxfolier som är tillverkade av bomullstyg som behandlats med en blandning av bivax, tallkåda och kokosolja. Bivaxet och kokosoljans antibakteriella egenskaper ger bivaxfolien en mycket god förmåga att hålla matvaror fräscha. Man ska bara undvika diskmaskin, mikrovågsugn, direkt värme eller höga temperaturer samt rått kött/fisk. Varje år beräknas mellan 8 och 13 miljoner ton plast hamna i naturen. Tack vare användningen av bivaxfolie kan vi minska den siffran. 

Tar du hand om din bivaxfolie kan du återanvända den om och om igen i upp till ett år. Kan enkelt handtvättas och lufttorkas! Läs mer och beställ här.


Foto: pressbilder Maja Maika

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Så fina! ????????

 • Estela skriver:

  Tack Frida, för alla tips. ♥️

 • Emmy skriver:

  vi är biodlare och gör den själva av gamla sängkläder etc! Jättebra att ha och täcka burkar, tallrikar etc med ist för plastfolie.

 • Maria skriver:

  Fint tips, gjorde en liten beställning efter att ha läst detta:)

 • Katarina skriver:

  Ett tips för att minska plasten i naturen är ju även att sluta slänga den där! =)
  Den hamnar inte där av sig själv.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Det hjälper till viss del, men mikroplasterna dvs partiklarna av plast som tar sig ut i ekosystemet/naturen minskar om vi minskar produktionen av ämnet plast. Till exempel för att göra produkter som inte ens behöver tillverkas av just det.

 • ScottHoish skriver:

  На самом деле все довольно элементарно. Живу всевозможные
  стороннии сервисы для приобретения BTC, впрочем этот метод
  не всякий раз считается безвредным.
  Hydra официальный сайт
  Гидра сайт
  как зайти на гидру через тор браузер
  как зайти на hydra
  Hydra сайт
  как зайти на hydra
  Гидра зеркало онион

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.