Annons

Inredningsnyheter v.9 /2020

Dags att summera nyhetsveckan som gått. Här är en summering av nyheter, snackisar och branschskvaller att ha koll på från v. 9, 2020.

Veckans skräll? Möbelmässan i Milano skjuts på framtiden pga Coronaviruset och dess utbredning i norra Italien. Nytt datum är satt till juni. Man kan bara föreställa sig hur mycket huvudvärk utställarna har just nu. Flytta fram eller ställa in? To be continued…

Klippan Yllefabrik har släppt en ny pläd tillverkad av lokalt producerad och kemikaliefri ull från Sverige, som samlas in av Calle och Charlotte från CC Wool. Calle, som är tidigare svensk mästare i fårklippning, hjälper till att klippa och sortera ullen, så att den ska passa Klippans specifika behov. Tidigare har Klippan främst använt ull från Nya Zeeland (som är en av världens ledande ullproducenter) då den svenska ullen sällan är lika vit till färgen, vilket påverkar färgsättningen.

Svenska Linumdesign övertar hela ytan på Karlavägen 64 i Stockholm och gör om sitt showroom till sin första egna Flag Ship Store. 

Norrgavel har släppt fler nyheter för 2020, bland annat nya varianter på sin klassiska påshylla. Nu finns även ett horisontellt format och en singelpåse.

Malinda Damgaard har tidigare skapat uppmärksammat hattmode för svenska kungligheter och utnämnts till Årets accessoardesigner, nu har modisten gjort hattar av tapet för Boråstapeter!

Under 2020 firar Bukowskis 150 år. För att fira det kommer Bukowskis att lansera ett nytt kurerat samarbete i Bukowskis Shop –varje månad. Som exklusiv återförsäljare får de bland annat sälja taburetten Anna, i en nytolkning av konst- och designduon Folkform, för Bruno Mathsson International. Möbelproducentens första externa samarbete på många år. 

Notiser
– Tradera slog säljrekord under 2019!
– IKEA satsar miljarder på hållbarhet..
– …och byter reklambyrå (men behåller mediabyrån).
– Ehandlarna bildar egen organisation för hållbar ehandel!
– Nu ska textilindustrins utsläpp i Viskans vattendrag saneras.

Till sist? Veckans mest repostade hus just nu? Inte till salu men väl med i Husdrömmar. Kolla in Henrik Schultz Studio på instagram för fler bilder!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.