Annons

Inredningsnyheter v.8/2020

Söndag igen och dags att knyta ihop veckan som gått med en summering av inredningsnyheterna och snackisarna från de senaste 7 dagarna.

Boråstapeter lanserar tapetkollektionen The Apartment och nya konceptet ”Studio Collection”. Pressbilder stylade av Sarah Widman.
Hemtex lanserar solskydd och insynsskydd under namnet Dekosol.  Sortimentet består av lameller, rullgardiner, persienner och plisségardiner i både mörkläggande och ljusfiltrerande material och går att anpassa både till stora och små fönster. I butik och online från vecka 13.

Danska New Works och den schweiziska designstudion Panter & Tourron är aktuella med den nya lampan Tense som tillverkas i det mjuka, men slitstarka, plastmaterialet Tyvek som inte kan gå sönder, samtidigt som det är 100% återvinningsbart.

Georg Jensen firar 20 år av samarbete med designern Helle Damkjær genom att addera fler delar till hennes serie Bloom Botanica.


House of Månsson i Halmstad har lanserat Serene House® i Sverige under parollen ”Change the air you breathe”. Deras luftvårdsprodukter och diffusers baseras på vatten och 100% naturliga, essentiella oljor som skördats med växtvänliga metoder och är fria från syntetiska ämnen, parabener och genmodifierade ämnen. 


Monica Förster är aktuell med en ny serie beslag för Habo som tillverkas av återvunnen mässing. MF 1:2, design av Monica Förster, pris 650 kr/par, Habo Selection. 


Fritz Hansen firar Lily Chairs 50-års jubileum genom att släppa en limiterad version med valnötsfanér och kromade ben. Kuriosa: detta var den sista stolen Arne Jacobssen ritade.

”We cracked the nut for a clean ocean”. På möbelmässan lanserade ett UF-företag från Bromma Gymnasium det ekologiska tvättmedlet Neptun som är 100% naturligt och marknadens första tvättmedel tillverkat av kastanjer. Det tvättar rent dina kläder utan att miljöskadliga ämnen släpps ut i avloppet eller naturen och är dessutom skonsamt mot dina kläder, din hud och din natur.

Notiser
– Här är de nya reglerna för marknadsföring med influencers. Jättebra med ett förtydligande. Jag välkomnar även en liknande granskning/regelförtydling för pappersmedia framgent.
– IKEA miljardsatsar i Stockholm och bygger 4 nya butiker
– IKEA byter också VD, läs mer här.
– Ellos öppnar nytt lager och outlet i Viared Borås


Avslutningsvis. Klicka här för att kika in i detta townhouse i Köpenhamns populäraste bostadskvarter Kartoffelrækkerne. Nordiska kök har designat ett kök till arkitekten Jeppe Dueholm och hans familj. Så fint!

Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Nico skriver:

  Hej, bilderna i länken du angivit är inte Dueholms hus, som Trendspanarna skriver, det är bilder som han tagit för HM-home, fotograferade i Malin Rudéns hem i Stockholm…
  Kika in på hennes blogg på TWWP…
  Tjing!

 • Nico skriver:

  Jag rättar mig själv, hälften av bilderna var från hans hus och hälften från Malin Rudéns hem, sry…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.