Annons

Inredningsnyheter v.7/ 2020

Söndag igen och dags att fortsätta nyhetssummeringen från det intensiva flödet som pågår just nu. Alla släpper ju allt samtidigt så det stockar sig i inboxen. Här är ett gäng nya grejer att ha koll på för den inredningsnördige.


Kolla in MO Series – Carl Hansen & Son:s första lampsamarbete med danske designern Mads Odgård.


Under möbelveckan visade Pia Wallén utvalda textilier, däribland nyheten Mega Crux som är en förstoring av korset från den ursprungliga Crux-filten som Pia designade år 1991.

David Ericsson har tagit fram nya solstolen OONA av trä med ryggstöd och armstöd av stål. Träplankorna kommer från ett enda stycke, vilket gör att stolens trädelar har nästan exakt samma mönster.


Finska Artek uppmärksammades på möbelmässan för sin uppseendeväckande installation av stolen Rope, av bröderna Bouroullec. De hade både bokstavligen och bildligt talat hängt upp den (i strypsnaror) i taket. Statement/skulptur, javisst. Men ergonomi much?


Poddtips! Emma Olbers intervjuas om hållbar inredning av Scandinavian Man. Kika eller lyssna här.


Bernadotte Kyhlberg har tagit fram sovrumsmöbler som ska komplettera Hästens kollektion av sängar. Min favorit är inte otippat den i ljust trä.


Nystartade svenska Fabrikant visade nya svensktillverkade utemöbler på möbelmässan. Gjorde av rostfritt kvalitetsstål som ytbehandlats i flera steg.


Vi som var tonåringar på 90-talet höjer nog på ett och annat ögonbryn när Calvin Klein tagit fram bäddset och överkast med den karaktäristiska boxershortsranden….

Notiser
– Gustavsbergs Porslinsmuseum återöppnar med Lisa Larson den 6 juni
– Finalisterna till Hemnets gala Guldhemmet är utsedda. Hela listan här!

– Sandsten design lägger ner sin produktion av lampor.
– Clas Ohlson lanserar sin fixartjänst i fler städer.Stolabs nyheter 2020: Anima, Miss Tailor och klädd sits till Lilla Åland. 


Jag fastnade för Källemos Pilaster som producerats i en limiterad upplaga av den kungliga eken från Visingsö som egentligen var avsedd att bli kungliga skepp. Läs mer om den fantastiska skogsodlingen här.


Avslutningsvis. Två saker. 1) Mycket intressant och viktig läsning om dubbelmoralen kring hållbarheten i möbelmässans kölvatten. Och 2) en intressant trendspaning av Stefan Nilsson!

Kommentarer

 • eKorren skriver:

   ”…som producerats i en limiterad upplaga…”

  Snälla, lägg inte allt miljöfokus på konkreta ting. Vår svenska språkmiljö är minst lika viktig och vi har ett hållbart, fullt brukbart begrepp för ’limited’.

  B e g r ä n s a d.

  Begränsa gärna användandet av onödig utrikiska.

 • Lisa skriver:

  Bra svep som vanligt, Frida, och väldigt intressanta diskussioner om verklig hållbarhet.

  Något som också börjar skava är alla dessa produktbilder fotade i urtjusiga miljöer. Någon som känner igen sig? Jag bor själv i en klassisk 20-tals lägenhet med fina detaljer och allt jag ställer i fönstret blir liksom fint, men oj, vad jag längtar efter att fancy märken och formgivare visar sina produkter i mer ”vanliga” miljöer. Jag menar, de flesta lampor ser coola ut i råa betongvalv, men vem bor så? Vem hänger upp 20-tusenkronorsmattor på lite lagom slitna marmorväggar? Vem har 5 meter i tak och golvsocklar upp till knäna? Det känns inte som inspiration längre, bara alldeles för konceptuellt. Som att slutmålet är det instagrammade produktfotot och inte det praktiska, verkliga användandet av produkten. Kanske har jag missat det, men längtar efter den som vågar ta sin designprodukt och helt enkelt fota den i ett vanligt radhus.

 • A-mamman skriver:

  Apropå ergonomi: utemöblerna från Fabrikant?! Jag tycker det är riktigt svårt med utemöbler som är snygga OCH sköna och kanske också ska passa ett hus och en trädgård i stil. Jag klarar inte av caféset eller snygga bänkar som ser obekväma ut. Men de kanske mest ska stå och se snygga ut i grönskan?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.