Annons

Inredningsnyheter v.6/ 2020

Efter möbelmässan i Stockholm är min inbox så full av pressreleaser att den nästan sprängs. Jag får helt enkelt dela upp summeringen i två delar. Här är ett första lass med nyheter att ha koll på. Resten kommer på söndag nästa vecka!


Nytt för i år var att det fanns så många hemliknande utställningar/installationer i lägenheter inne i stan. DUX utställning The Sculpters Residence fick mest beröm från dem jag pratade med.


För tredje året i rad utökar Carl Hansen & Son sitt sortiment av utemöbler nu med Børge Mogensens hopfällbara bord och bänkar som han ritade 1971.


Design House Stockholm har adderat färg till sina möbler – fyra kulörer hämtade från Karin Larsson. Se presentationsfilmen här.


Lotta Agaton hade tagit fram en serie saker till #tedspace. Min favorit blev skålen i trä som nu verkar ska tas i serieproduktion – av Agatons eget instagramkonto att döma.


Carl Malmstens barnbarnsbarn Vanja Sorbon Malmsten för traditionen med lampskärmarna Flora vidare. Nu har ytterligare åtta modeller tagits fram i samarbete med Eva Schildt och Örsjö Belysning. Mer info hos Weronica.


Form Us With Love har lanserat en ny och unik lösning för handtvål FORGO. En återanvändningsbar behållare som man endast fyller på med pulver, kranvatten och skakar till tvål. Genialt!


Artilleriet har tagit in nystartade svenska mattvarumärket Cappellen Dimyr. Mattorna är certifierade med Good Weave Certification och Care & Fair.


År 2020 firar Stelton 60 år. Därför relanserar de den tidlösa och klassiska vattenkanna som formgavs av Peter Holmblad 1978.


Norrgavel är aktuella med en rad nyheter i vår, bland annat ett runt pelarbord som varit efterfrågat av deras kunder.

Notiser
– Tikkurila får ny marknadschef från Beckers
– IKEA stänger varuhus i Storbritannien

– Boråstapeter tar hjälp av AR-teknik för att du ska kunna provtapetsera med hjälp av mobilen. Läs mer här!
Fulinsamling av textil – ett problem

Elle deco awards hade kraftigt decimerats från dess forna glansdar och var tydligen över på en blinkning – men stort grattis till Emma Olbers som utsågs till årets designer!

Till sist blev jag oerhört förtjust i Lisa Hillands nya ljusstake Daggkåpa som fått sin gröpta form av CNC-fräsning i trä. Så fint!

Foton: pressbilder från respektive företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.