Annons

Inredningsnyheter v. 5 / 2020

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna och här kommer en summering av de senaste dagarnas inredningsnyheter och branschsnackisar. Februaris första!


I fredags fick jag en förhandsvisning av Swedeses nya vas Anna av AEO som kommer att lanseras under möbelmässan nästa vecka. Formen är inspirerad av en knopp som är på väg att brista. Så fin!

Daniella Witte är ny creative director för Grythyttan Stålmöbler som precis släppt nya bilder.

Länna Möbler har blivit uppköpta av Nordiska Galleriet! Ska bli intressant att följa hur Ratosfamiljens förvärvs- och tillväxtoffensiv kommer att rita om vår branschkarta framöver.

Vår svensks stolthet Klässbols lin firar 100 år i år. Den som vill lära sig mer om hur deras produkter tillverkas kan boka en guidad visning.


Inför Stockholm Design Week lanseras String Pocket metall – en uppdaterad version av String Pocket med hyllplan i metall. Formgivarna Anna von Schewen och Björn Dahlströms tolkning av Nisse Strinnings sista design, presenteras även i den helt nya färgen Taupe.


Jotex samarbete med Kenza har mött skarp kritik i veckan för sitt sexistiska anslag. Vad tycker du om debatten?

hemtex
Hemtex har släppt sin vårkollektion 2020 som de döpt till ”Nära Naturen.


Lindex har lanserat en Home kollektion för baby som är gjord av GOTS-certifierad bomull och återvunna material. 


Under Stockholms möbelmässa arrangerar Dux och Menu en gemensam utställning med namnet The Sculptor’s Residence Skulptörens hem. Öppen för allmänheten och kurerad av Norm Architects och skapad som ett hem med en konstnärsateljé i fyra spatiösa rum.

Notiser
– Prins Carl Philip invigen Möbelriksdagen i Växjö
Tapetföretaget Rebel Walls har rekryterat Ellos designchef
– Mäklarsamfundet vill ha färre söndagsvisningar
– H&M byter VD och låter fd hållbarhetschefen ta över rodret. Spännande!

Lars Wallin har tagit fram en limiterad kollektion av silkesscarfs med konstmotiv av Stina Wirsén. Fina att rama in? Finns till försäljning f r o m nästa vecka. Håll utkik!


Svenskt Tenn och Taf har tagit fram nya soffmodellen Famna. Se videon här! Veckans mest klickade objekt på Hemnet? Ett gammalt bankkontor på 338 kvadratmeter som byggts om till en exklusiv villa fördelad på åtta rum. Pampigt! Se alla bilder här.
Foton: pressbilder från respektive företag + skärmdump från Vimeo

Kommentarer

  • Åsa skriver:

    Hej Frida

    Tycker att Kenzas reklam för Jotex inte är i samklang mellan produkten och Kenzas uttryck, det blir en liten disharmoni.

    Mvh Åsa

  • Maria skriver:

    Nej, det där helt onaturligt blottade benet har noll med bordet att göra. Så tröttsamt och trist.

  • Lovisa skriver:

    Verkligen ett pampigt hus! Men, väldigt tråkigt inrett…?

  • strand skriver:

    Matgruppen Grythyttan är så vacker och tidlös att den passar i vilken miljö som helst. Den nya serien passar särskilt fint vid stranden och havet, och varför inte placera på en brygga inramad av vass.

  • GJ skriver:

    Så fint med Grythyttans möblemang vid stranden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.