Annons

I morgonens mellanrum

Mössa, halsduk, fodrad fleece. Små spretiga fingrar som inte vill ta på sig vantar. Ett blixtlås som krånglar. En stövel som någon gömt under soffan. En trotsig tvååring som ska tråcklas genom lager av tyg. Jaktstart, vågstart, slutspurt. Svettpärlor i pannan. Pang! Ytterdörren går igen med en duns. Morgonstökets sorl klingar plötsligt av och huset blir tyst. Tankarna kryper försiktigt fram ur sina gömmor. Sträcker på sig. Stretchar ut efter anspänningen. Gör sig redo i startblocken. Och just precis där. I morgonens mellanrum. Efter lämningskaoset, innan mailen börjar plinga. Ensam. Ostörd. 110% fokuserad. Är kanske min skarpaste stund på hela dagen.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Åsa skriver:

  Min bästa stund på dagen är första kaffekoppen framför datorn. Jag har inga barn att lämna längre men en ???? att promenera. Mvh Åsa

 • Lovisa skriver:

  Jag längtar efter den där mellanpausen på morgonen. Efter ensamt morgonkaos med fem barn (alltid ensam med det, mannen börjar jobbet 05.30), lämning av 4 barn och sen hem med minstingen, så dryper jag av svett varje morgon. Men då börjar nästa pass, att försöka plugga och jobba med en 1-åring på höften eller i släptåg. Puh.

 • Pella Hedeby skriver:

  Det där med att fånga njutstunder i vardagen. Så fint. Och inte minst de där stunderna när man känner in sin förmåga utan stresspåslag. Väl värt att stanna upp och fundera över hur man kan bli bättre på just det. Kram

 • Märta skriver:

  Fin text! ????

 • Truong skriver:

  Vilken underbar kopp! Vilket märke är det?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.