Annons

Stylingknep: Vilken form på fönsterljuset gillar du bäst?

Såhär års får jag alltid många frågor om fönsterlampor. När man har tagit ner julstjärnor och adventsljusstakar brukar det kännas väldigt mörkt och tomt utan ersättningsbelysning. Min första motfråga till er som vill ha tips på fönsterlampor är: Vilken form vill du ha på ljuskäglan?

Beroende på om du väljer en hängande eller stående lampa och en ljus eller mörk lampskärm kommer du att få lite olika form och fokus på fönsterljuset. Hur stor del av fönstret vill du belysa och från vilket håll? Vad tycker du är mysigast och vad passar dina förutsättningar bäst? Här är fyra generella grundprinciper som kan vara bra att bestämma dig för – innan du börjar scrolla runt bland olika stilar och storlekar. På så vis blir det lite enklare att läsa av och sålla i utbudet!

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Måste pinsamt erkänna att jag aldrig tänkt på detta? Har låst mig helt på vilken lampa som ”ryms” i mitt fönster. Inte ens tänkt på ljuset ????????????????????????????????

 • Anna-Maria skriver:

  Det är svårt det där…jag fastnar nog mest för själva lampan och dess ”sken”. I fönstret väljer jag mer nr 1 & 3, men i ett rum tycker jag när 4 är bra!

 • Hannah skriver:

  Dessa inlägg och tips är så himla bra! Så självklart när man får det presenterat ändå har jag altid tänkt på det viset. Bara letat smala lampor som passar mina hopplösta fönster och min stil. Ej tänkt på form, placering eller något annat. TACK!

 • Sofie skriver:

  Nu har jag lyssnat på några poddar där du är med och vill bara tacka för all inspiration. Inte bara i inredning utan också i livet i stort. Du är väldigt klok och driven och får en att känna ”yeah!” 🙂

  • Eva Lindstedt skriver:

   Jag har ett fönster som går från tak till golv vilken sorts lampa är snyggast en som står på golvet eller en som hänger?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.