Annons

Inredningsnyheter v. 3/2020

Årets första mässvecka har passerat och därmed mängder av nyheter i inboxen. Här kommer ett försök till nedkokat destillat från veckan som gått i en snabb scroll.

Mateus har lanserat sitt porslin i nya kulören Cinnamon. I butik från februari 2020. I en tid när nytt ofta görs nytt enbart för nyhetsvärdets skull tänker jag att Mateus valt en annan väg. Om man gör något riktigt bra från början kan man variera det i oändlighet – med små medel – för att uppnå förnyelse. Både som företag och brukare.

Ferm Living har släppt många fina nyheter i vår bl a för tweenies och ”storbarn”. Någon mer än jag som tänker på Lillstrumpa? 😉

Snäckans form inspirerar många företag och inredare just nu men under veckan som gick fick några bloggare påtryckningar från WWF – som informerade om farorna med att normalisera snäckor som stylingobjekt. Hatten av till Sofia Wood och Krickelin, som valde att dela deras budskap vidare. På bild, en snäckformad vas (nyhet från House Doctor / Society of Lifestyle).


I veckan har Woodio haft pressvisning av sina revolutionerande produkter i ett nytt kompositmaterial av träflis som kan formas till stänkskydd, badkar och handfat. Helt vattentätt och sägs dessutom lagra koldioxid. Spännande!


Smyckesdesignern Efva Attling är aktuell med en egen möbelkollektion för ByCrea. Jag fastnade för bänken med 100% veganskt lädertyg, tillverkat i en koldioxidneutral process. Läs mer här.

Liljevalchs vårsalong har öppnat (pågår mellan 10/1 till 22/3). Spana in Maria Lundgrens tavlor. Hon har avbildat vår tids mäklarstylingar och bostadshysteri på Hemnet och gjort likriktningen till konst. Vad skådade mitt norra öga om inte Trendenser & Friends krokier på en tavelvägg…

Notiser
– Clas Ohlssons test med julpyntsuthyrning föll väl ut
– Bose stänger sina svenska butiker
– Folkuniversitetet arrangerar gratis ”gördag” för ett klimatsmart liv
– Kolla in Traderas briljanta reklamkampanj här. Vad tycker ni?



Hopes grundare Ann Ringstrand har haft pressvisning för sin nya Yoga-kollektion i GOTS and OEKO TEX certifierade material. Nu finns den att köpa här. Till sist. Vi går mot sportlov och vinter. Kolla in de här fjällstugorna som är till salu i Tännäskröket, inredda med möbler från Norrgavel. Murklans väg 6 via Länsfast.
Foto: Pressbilder från respektive företag

Kommentarer

  • Camilla skriver:

    Måste tyvärr vara lite frågvis men vad exakt är det för polyestermaterial vi pratar om här? Vad är ursprunget till plasten och hur tillverkas den?
    Är själv kemist och jobbar med hållbarhet i ett stort tillverkande företag, därav att jag har lite svårt att köpa att man bara säger att något är polyester samt koldioxidneutralt. För ett sådant uttalande skulle jag gärna se de bakomliggande LCA-siffrorna för att det ska kännas trovärdigt.
    Ni gör säkert en fin produkt men i dessa tider ser man fler och fler företag sälja med ”miljöargument” utan större vetenskap bakom, vilket man inte hoppas är fallet här.

    • Martin skriver:

      Som jag förstår det från deras hemsida består stoppningen dessutom av kallskum?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.