Annons

DIY: Pocketblomma

Inspirerad av trenden att göra blommor av papper testade vi att göra DIY-Dahlior av utrivna sidor från en pocketbok. Jättelätta att pyssla ihop och fina att hänga på väggen som tavla eller lägga på bordet som dukningsdekoration.Gör såhär! Riv ut sidor ur en pocketbok och klipp till dem i kanterna. Vi använde 10 x 10.5 cm stora ark. Rulla arken och limma ihop kanterna så att de blir små strutar. Limma fast den nedre delen på struten på en rund kartongskiva med ca 1-1.5 cm avstånd från varandra. När du fyllt hela cirkeln, börja om med en inre ring och sätt nästa rad av strutar i mellanrummet från de första så att de ligger omlott (fast lite längre in mot cirkelns mitt). Till de två sista cirklarna använde vi mindre pappersark till strutarna (ca: 8 x 8.5 cm). Fyll på tills det tar stopp.Fina att låta ligga som de är – på ett bord eller i ett stilleben, men också att hänga upp. Gör hål för ett snöre på baksidan eller tejpa fast en tavelkrok. Klart!


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Vilket härligt tips, så fint ju! Mer sånt! ☺️

 • Jenny skriver:

  Superfina!
  Måste nog skriva upp lim på handlingslistan… gamla kasserade böcker har jag jag:) Vad har du använt för typ av lim? Tycker det är svårt ibland att veta vad som håller utan att bli för klumpigt och kletigt.

 • Emm skriver:

  Så otroligt fina! Har så väldigt svårt att hitta något jag gillar att sätta upp på väggarna hemma så detta ska jag testa direkt ikväll!

  Tack!!

 • Malin skriver:

  Så fina!

 • Gunilla skriver:

  Jättefina. Måste absolut prova att göra. Bra återbruk av böcker istället för bara kasta ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.