Annons

Inredningsnyheter v 51/2019

Här kommer ett svep med aktuella nyheter och branschsnackisar för dig som vill ha koll på det senaste – samlat i en snabb scroll!

Pappelina avrundar sitt 20-årsjubileum med en ny bildserie på sina mattor som görs på det lokala väveri i Leksand, Dalarna. Tillverkade av certifierad ftalat- och giftfri PVC, godkänd av REACH®. Fotograf: James Stokes | Stylist: Maria Nordin.

Tiger of Sweden har i samarbete med Pilglas och glasblåsare Lennart Nissmark från Studio Glashyttan tagit fram en limiterad upplaga munblåsta vaser. Vaserna som är det tredje projektet i Tiger of Sweden Objects är en hyllning till Sveriges arv inom hantverk och glaskonst.
Satellit är årets vinnare i Designtorgets Jurydag. En handspegel på stativ tillverkad i Lammhult.

Carpe Diem Beds har utökat sitt sortiment med sovaccessoarer bland annat kimonos och sovmasker i 100% mullbärssilke samt doftljus anpassade för nedvarvning och en stillsam start på dagen. 

Residence Magazine  har släppt en ny bookazine My Bookazine, den sista med Hanna Nova Beatrice vid rodret eftersom hon och delar av redaktionen slutade i höstas. Nu ryktas det att Feminas chefredaktör Åsa Liliegren tagit över. Stämmer?

Kristina Stark har visat en sneak peak på 2020. Bl a släpper hon ett nytt Sovelfat i massiv ek – svarvad för hand i Skåne. 15 cm, 20 cm eller 25 cm i diameter.

Notiser
– Elledecorations fd. chefredaktör Svante Öquist flyttar till Sköna hem
– Även Starwoman byter bloggplattform inför 2020 och lämnar Damernas Värld för Sköna hem. Grattis till två bra rekryteringar!
– Colorama målar om och satsar digitalt
– Hans Brindfors och Steve Trygg ger ut bok om IKEA

– Ny ekobutik öppnar på Spinneriet 2020 – kolla in Vindpinad
– Nästa år arrangeras Sveriges största trädgårdsvisning. Läs mer här om du vill delta som utställare eller besökare.


Kolla in nystartade svenska företaget Reborn in Colour som gör duntäcken av 70% återvunnet dun och 30% återvunnen fjäder. Så himla fin idé.


Bloggaren och influencern Emma på Whatdecoratesmyday + ett team har skapat Livsjournalen. En planeringskalender för 2020 som ska hjälpa dig forma tillvaron så som du vill ha den. Sist men inte minst,. Ombloggat objekt. Jag fastnade bl a för den inspirerande och vintergröna trädgården och sovrumet i Råå via Norban premarket. Kolla in detta hus!

Foto: pressbilder från Pappelina, Tiger of Sweden, Norban mfl.

Kommentarer

 • Malin skriver:

  _på_ Råå 😉

 • DeltaModul skriver:

  Ser bra ut! Gilla den här stilen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.