Annons

Light Friday – istället för Black Friday

I samarbete med Eldabutiken

Vi står inför årets kanske hetsigaste dag, men istället för att konsumera uppmuntrar jag dig att kontemplera. I samarbete med Eldabutiken vill jag slå ett slag för att du ska ge dig själv en stilla stund – oavsett om du har en brasa eller inte. Ta en paus från alla konstruerade begär, tänd en brasa (eller ett ljus) och spendera lite kvalitetstid tillsammans med dig själv eller någon du tycker om. Låt ögonen vila på de fladdrande lågorna och fundera på vilka enkla njutningar i livet som gör dig riktigt lycklig – och rofylld. Och ge dem till dig själv – lite oftare.
Foto: Jenny Karlsson för Trendenser.se

* Inlägget är ett betalt samarbete med Eldabutiken

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Dagens bästa uppmaning!

 • Karin skriver:

  Bästa Black Friday-inlägget. Du är verkligen en inspirationskälla Frida.

 • JP skriver:

  Fint inlägg, men jag kan inte undgå att tänka att det är lite ironiskt att du skriver det som ett sponsrat inlägg inkl. länk till ett företags hemsida. I mina ögon bidrar det till precis det konstruerade begäret som du uppmanar läsaren att ta en paus från.
  Men som sagt, annars ett fint inlägg och jag är allmänt ett stort fan av din blog – trevlig helg!

  • Caroline skriver:

   Jag förstår den här kritiken men tänker samtidigt att det är olika på konsumtion och konsumtion. Att i stor mängd impulsshoppa kläder, teknik och prylar som man (kanske och troligtvis) endast har i max några år är skilt från den planering och investering som krävs för en kamin. Knappast någon impulsköper en kamin och kastar den på tippen 3 år senare när den inte längre är modern.
   En boendegrej som en kamin är något som faktiskt kan förbättra livskvaliteten.
   Visst kan det här samarbetet verka ironiskt en vecka som denna, men jag tycker det är möjligt att hålla två saker i huvudet samtidigt. Bara för att det behöver ’köpas’ och kostar pengar betyder det inte att det är konsumtionshets och konstruerat begär.

  • Frida skriver:

   Har du klickat och läst vad länken handlar om?

   • Marianne skriver:

    For første gang er jeg enig med en kritisk røst. Innlegget ditt var fint, artikkelen du lenker til også. Men Eldabutiken betaler deg jo ikke for at vi skal lese en artikkel. De vil vi skal inspireres til å kjøpe peis. Man kan booke hjemmebesøk og se nye produkter. Derfor synes jeg dette var umusikalsk akkurat i dag.

    Men jeg benytter gjerne anledningen til å si at jeg synes du er en fantastisk inspirasjon i så godt som alle andre tilfeller.

 • Anna skriver:

  Klokt inlägg och tänkvärd artikel du länkar till… MEN dessvärre ger det en något fadd smak i munnen. Har läst din blogg av och till under många år och tänkt på att du med jämna mellanrum ber om feedback från dina läsare, vilket är klokt. Men så fort någon inte kommer med bara grattis och hejarop, är du väldigt snabb till att gå i försvar. Det finns säkert stunder när du fått oförtjänt kritik men kanske kan det stundtals ligga något i en del av kommentarerna av mindre positivt slag som du fått genom åren som säkert inte varit de roligaste att ta till sig..?
  Trevlig helg!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Vad tråkigt att du känner så. Jag bara frågade om personen hade klickat på länken och sett att detta inte handlade om någon rabattkampanj, utan om hur man kan vaccinera sig mot julstressen med enkla knep.

   Lägger givetvis vikt i er kritik samtidigt som jag måste få förklara varför jag resonerat på ett visst sätt när någon har en åsikt om mig. Ni vet ju inte hur diskussionerna har gått bakom kulissen och då kanske det är svårt för er att förstå min reaktion i alla lägen. Jag har tackat nej till kampanjförslag för flera hundratusentals kronor den här veckan (det är årets viktigaste annonsperiod för många). Det är kännbart för vilken företagare som helst. Då är man lite mer sårbar när man får kritik för den utvalda kampanj man valt att köra, och då med en annonsör man verkligen kan gå i god för och vars ”vara” man använder dagligen.

   Vi satte in vår kamin för tre år sedan och betalade då privat för den installationen utan något samarbete med Elda – bara för att förtydliga det.

 • Mia skriver:

  Oavsett vad din intention är, så är ju företagets intention med ett sånt här samarbete att få sälja – let’s be frank (och ja, jag har läst länken). Och då kan jag hålla med om att det blir ganska mycket Black Week/konsumtionskänsla över det hela och lite konstigt.

 • Lu skriver:

  Bra tips lätt man köper saker man egentligen ej behöver, väldigt hetsigt. Dock bra med 1 vecka de flesta kör med, inte så hetsigt och man kan fundera i lugn och ro. Såg hur mycket folk de var i affärerna hade aldrig orkat med det :s

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.