Annons

Inredningsnyheter v 45/2019

Dags att summera inredningsnyheterna från veckan som gått. Här kommer ett svep med de senaste snackisarna för dig som vill få koll med en snabb scroll.


Mattan som Asplund och Emma Olbers tog fram till Nationalmuseum finns nu till försäljning under namnet Biblioteksmattan.


Det Franska lyxvarumärket Meljac har introducerats på den svenska marknaden. De exklusiva, handgjorda strömbrytarna formgivna av  André Bousquets  finns installerade i så väl Louvren som på slottet Versailles och i Hermès-butiker runt om i världen. 

Vill du investera i samtida konst och design? Kolla in Bukowskis Contemporary Art & Design som visas i dagarna (auktionen äger rum den 12/11). Hela katalogen hittar du här.


Köpenhamnsbaserade Room Copenhagen och Lego och lanserar legofigurer i trä. Tipstack till Alan.


Ellos x Sandberg = ett nytt samarbete som resulterat i tapeter och textilier som fått mycket uppmärksamhet i veckan efter pressvisningen man hade i Göteborg.


En annan pressvisning som fått mycket uppmärksamhet är Svenskt tenns julfrukost för influencers. Den här nya julmobilen i mässing var mångas favorit. Blivande samlarobjekt?


På tal om mässing. Skultuna och Project Playground har släppt gemensamma produkter. Ljusstake och smycken.


Så imponerad av Sofia Woods samarbete med Sandbergs som känns på riktigt och genuint (till skillnad från många andra influencersamarbeten exempelvis i modebranschen). Sofia har inte bara ”satt sitt namn” på en kollektion eller stylat bilder med andras saker – hon har skapat något nytt och helt eget – i dubbel bemärkelse. Till tapeten Sofia Wood Skye med bären Lilly Pilly har både färgval och motiv hämtats från Sofias barndom i Australien. Inspirerande! Se mer här.

Notiser
– Gekås inleder designsamarbete med Pernilla Wahlgren
– Linum slopar
agenterna
– Utländsk debatt
sätter press på Moderna museet
– Stockholm furniture fair 2020
fokuserar på miljön

Veckans hausse (förutom Johannas Bradfords drömköp till soffa) är nog nya hotellet Villa Dagmar som öppnar inom kort. Får avrunda veckans svep. Trevlig söndag!

Foton: Pressbilder från de företag som omnämns i texten

Kommentarer

 • Sandra skriver:

  Hittar inga Lego figurer i trä. Vart finns de? Länken funkar inte för mig.

 • Märta skriver:

  Tänkte det kunde va kul o köpa trälego-figurer i julklapp men insåg att de kostade 1100 kr styck! Får nog skjuta lite på det 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.