Annons

Inredningsnyheter v 41/2019

En ny vecka med spännande nyheter och branschsnackisar är till ända. Här har du en snabb scroll som ger koll på det senaste!


Viktig information! Om du ser ett större parti Kaare Klint-stolar till salu uppmanas du att ringa till den danska polisen. En kyrka i danska Østjylland har nämligen blivit bestulen på 143 exemplar av den danske designerns ”Kirkestolen”, som tillverkades på 1950-talet. Stölden tros ha skett natten mot torsdagen.


Med den nya utställningen Female traces vill Möbeldesignmuseum lyfta fram kvinnor som upphovspersoner till några av möbelvärldens mest uppmärksammade möbler.


Designhotels Book Edition 2020 har släpps för preorders och har temat ”New Perspectives”.

Carl Hansen & Søn relanserar Huntsman Chair av Børge Mogensen.


Ny fin inredningsbutik på nätet att kolla in: Bach Atelier.


Norska Slettvoll öppnar konceptbutik i Köpenhamn. Tipstack till Alan.


Marbodal och kocken Paul Svensson har tagit fram fina prints med styckningsscheman för grönsaker för att minska matsvinnet.

Notiser
– H&M blir majoritetsägare i Sellpy
– Debatt: Svenska ehandlare tjänar pengar på att skuldsätta kunder
– Ny VD på Stockholmsmässan
– Aller media köper webbshopen Skapamer

Veckans mest ombloggade objekt till salu är alla gånger den här lägenheten på Viktoriagatan i Göteborg. Så många gånger jag har promenerat förbi och tittat upp mot den fina fastigheten. Nu finns en chans att köpa en bit magi och historia. Kolla in trapphuset, det ger en försmak om pampigheten. Skön söndag till er!

Foto: presssbilder från ovan angivna företag samt Jonas Lundberg

Kommentarer

  • Lovisa skriver:

    Men oj, den stölden var inte att leka med. Så himla trist.

  • Jennie skriver:

    Dessa svep är så bra Frida!
    På tema skuldsättning och kreditbolag – Jag tycker inte det är så märkligt att e-handlarna får kickback från kreditbolaget. Butikerna lever på att sälja saker och det är rimligt att de får kickback för att slussa kunder till Klarna. (Att det överhuvudtaget är möjligt att handla på kredit är en annan fråga.)
    Märkligare tycker jag det är att influencers som påstår sig värna om hållbarhet m.m. gör kampanjer med Klarna och liknande.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.