Annons

Inredningskunskap: Lampans design eller ljusets design?

Har du tänkt på att många lampor som säljs online inte ens visas när de är tända. De flesta är fotade när de är släckta och säljs in så som de ser ut när står i ett upplyst rum. Då är det inte konstigt att vi ibland gör felköp och tenderar att fokusera mer på lampornas form – än hur de formar ljuset och hur väl det matchar vårt behov av ljussättning.

Släck ner rummet och fundera på vilket belysningsbehov du har. Hur vill du att ljuskäglan ska se ut på den plats där lampan ska stå? Välj sedan en lampa och en skärm som är designad därefter.

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  Så viktigt! Tack för att du påminner om hur viktigt ljuset är för våra hem.

 • Minna skriver:

  Jag har tyvärr gjort det misstaget mååånga ggr. Förälskat mig i en lampas design utan att tänka till dess funktion. Har alltid slutat med att lampan inte använts och flyttats runt otaliga gånger. Vilket i sin tur bara lett till att man känner sig allmänt missnöjd och irriterad.

  Med dessa inlägg har du verkligen fått mig att tänka efter 3 ggr extra vid nya inköp.
  Tack för så bra information!!

 • Therese Eriksson skriver:

  Så sant men ändå så svårt att få det rätt. Hur ska man tänka med en hängande fönsterlampa? La argt tillbaka inköpet i kartongen igår eftersom skenet inte kändes bra. Var en skärm helt i klarglas med stor LEd-lampa i. Testade kontrasten mot julstjärnan i papp som verkligen ger mysigt sken men lyckas inte hittade motsvarande. Samma problem över soffbordet där lampan skymmer tvn om den hänger för långt ner. Tacksam för tips men tack för alla jag redan fått 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.